Şimdi Ara

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ GERİ ÖDEME HAKKINDA GENEL BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çoğumuzun aklında "alacağımız kredinin geri ödemesi ne kadar olur?" sorusu var. Biliyoruz ÜFE hesaplanıyor falan öyle bir artış oluyor faiz adı altında değil fakat 22.800₺ gibi bi mebla var. Bunu 57 ay gibi bi sürede alacağım, bu meblanın ödemesi 25000₺ civarında olursa eyvallah güzel ama 30000₺ civarında olursa sıkıntı olur. Geçmiş yıllarda bu meblada kredi alan ve şuan geri ödemeye başlayan ya da hesaplamayla ilgili bilgisi olan bir arkadaş varsa lütfen en kısa sürede bizi aydınlatsın. Taahhütnameyi onaylamak için çok kısa bir süremiz var.
    İYİ FORUMLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanfinofonfon -- 25 Aralık 2015; 15:01:39 >

• Bana da kredi çıkmış yüksek lisans için. aylık 700 TL. Edevletten baktım, senet 16.800 liralık. tahmini faiz oranını yüzde 14 diye hesaplarsam yaklaşık 19.150 tl yapıyor. Ödemeyi aylık olarak geri alacaklarmış. O da aylık 800 liraya yakın para yapıyor. Allah kahretmesin :D almayacağım muhtemelen.
  • cco C kullanıcısına yanıt
    Simdi bir hesaplama yaptim dostum. Ayni sekilde bende yuksek lisansta basvurdum ve kredi cikti malumunuz. Simdi biz krediyi 24 ay uzerinden degil 21 ay uzerinden aliyoruz. Cunku 2016 ocakta baslayip 2017 eylulde bitecek ve aylik 800 lira alacagiz ki zaten ocak ayinda lisansin 400tl olacagi dusunulurse simdiye kadar yuksek lisans hep 2 kati oldu bu fiyatin. Arastirmama ragmen net bir rakam bulamadim ama tahmini olarak soyluyorum bunu.

Gelelim faiz konusuna onumuzdeki yilin zammini da dusunecek olursak eger genelde 20 30tllik zamlar geldi simdiye kadar hep 9 aylik surecte 2017den bahsediyorum (ocak-eylul) 20liralik zamla 180tllik bir fark oluyor. 16800 otomatik olarak 16980e cikiyor. 17000 kisacasi bununda asagi yukari geri odemesi 20000-22000 arasinda olacaktir diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Üniversite sağlık bölümü okuyorum 1. sınıf öğrenicisiyim öğrenim kredisi kazandım.
    21 ay alacağımız için her ay 400 lira vereceklermiş totalde 8400 lira bütçe yazıyor E-devlet'te.
    Şimdi her ay 400 lira alacağım iyi güzel 21 ay boyunca da devam edecek ayın 7 sinden 7 sine aralıksız bir şekilde.

Sabahtan beri araştırıyorum hiç bir şey bulamadım. Bunun geri ödemesi nasıl oluyor? Kaç ayda bir oluyor? Miktarı nedir ve neye göre geri ödeme yapılıyor?

Bilgi verirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.
  • Alsak mı almasak mı kararsız kaldım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.