Şimdi Ara

Konut kredilerinde yeni dönem: Online başvuru yapılabilecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konut kredilerinde yeni dönem: Online başvuru yapılabilecek!
    Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile konut kredileri dijitalleşti. Artık bankaların mobil uygulamaları ve internet şubelerinden konut kredisi çekilebilecek.

Önceki yönetmeliğe göre vatandaşların konut kredi çekebilmesi için şubeye giderek yazılı beyan vermesi ve ıslak imza atması gerekiyordu. Bu zorunluluk kaldırılarak bankaların dijital kanallarından kredi çekilmesine imkan tanındı. Yeni konut kredisi başvurularının yanı sıra daha önce şubeye giderek başvuru yapılan konut ve ihtiyaç kredileriyle ilgili işlemler de dijital kanallardan yapılabilecek.

Ayrıca Bkz.Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV zammı geldi!

Tüketicilerin uyuşmazlıklar konusunda daha detaylı bilgilendirilmesi sağlanacak

Tüketici mahkemelerinde görülen uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce ara bulucuya başvurulmuş olmasının dava şartı haline getirilmesi dikkate alınarak, hem bireysel ihtiyaç ve konut kredilerinde hem de elektronik ortamda tüketicilerce satın alınan sigorta, bireysel emeklilik, ödeme ve diğer bankacılık hizmetlerine ilişkin sözleşmelerde, tüketicilerin uyuşmazlık konusundaki başvurularını tüketici hakem heyetine veya dava açmadan önce ara bulucuya başvurulması şartı ile tüketici mahkemesine yapabileceklerine dair bilgiye sözleşme içeriğinde yer verilmesi zorunlu tutuldu. Böylelikle tüketicilerin daha doğru bilgilendirilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241231-6.htm
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/konut-kredileri-elektronik-ortamda-kullanilabilecek/3438429

• Yeni bir dolandırıcılık furyasına neden olmasın da!!! Günün sonunda bankalar elini yüzünü yıkayıp, sorumluluk sizin diyorlar. Sonrasında ömür boyu borç öde :(. Bankacılık mobil uygulamalarında ayarları yaparken bu tür özellikleri kapatmak lazım. Artık gelişen teknolojide bir adım önde olan hacker dolandırıcılar sayesinde teknolojiden korkar hale geldik. Her cihaza ait statik IP olması (bu sadece IPv6 ile gerçekleştirilebilir) ve bu statik IP'nin kullanılan telefon ile özel bir algoritmayla eşleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca en son paranın hesaba geçmesi için şubeden ıslak imza atılmalı. Diğer türlü olanları hepimiz izledik.
    Şubeye gidecek olduktan sonra ne anlamı kaldı diyecekler olacaktır. ön başvuru ve onay aşaması mobilden geçilip, hazır krediyi şubede ıslak imza ile hesabına aktarmak diye özetleyeyim. Islak imza olmadan hesaba aktarılan paralardan sadece ve sadece şube ve banka sorumlu olmalı.
  • 5 yıl önce yapılması gereken şeyi yeni yapıyorlar.

• Yeni bir dolandırıcılık furyasına neden olmasın da!!! Günün sonunda bankalar elini yüzünü yıkayıp, sorumluluk sizin diyorlar. Sonrasında ömür boyu borç öde :(. Bankacılık mobil uygulamalarında ayarları yaparken bu tür özellikleri kapatmak lazım. Artık gelişen teknolojide bir adım önde olan hacker dolandırıcılar sayesinde teknolojiden korkar hale geldik. Her cihaza ait statik IP olması (bu sadece IPv6 ile gerçekleştirilebilir) ve bu statik IP'nin kullanılan telefon ile özel bir algoritmayla eşleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca en son paranın hesaba geçmesi için şubeden ıslak imza atılmalı. Diğer türlü olanları hepimiz izledik.
    Şubeye gidecek olduktan sonra ne anlamı kaldı diyecekler olacaktır. ön başvuru ve onay aşaması mobilden geçilip, hazır krediyi şubede ıslak imza ile hesabına aktarmak diye özetleyeyim. Islak imza olmadan hesaba aktarılan paralardan sadece ve sadece şube ve banka sorumlu olmalı.

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    tüm benliğimle katılıyorum.

• İyi olmuş çok güzel.Şubeye gidip 2 saat sıra beklemek zorunda değil insanlar.Teknolojinin gözünü seviyim.Dijital TL yle ödemede bir an önce gelsede şu hangarya gereksiz işlerden kurtulsak.Herşey dijitalden halledilebilmeli.İş bilmez müsterinin suratına bakmaz memurlarla muhatap olma dönemi yavaş yavaş biticek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelsin mi gecenin bir yarısı uyku çekerken adıma milyonluk çekilen asılsız krediler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne fark edecek her işlem için şubelerimize bekliyoruz diyecekler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kamu Bankalarından 3 yeni kredi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok iyi haber 2025 yılında şubeye gitmekle vakit kaybetmem hayatı kolaylaştırmak lazım.

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt

harfiyen katılıyorum.ön başvuruda tapu,gelir belgeleri ve webtapu taşınmaz belgesi sisteme yüklenir,kredi onaylanırsa dediğiniz gibi şubede sözleşmeler imzalanıp kredi verilir.bir de 60 yaş üzerine kapalı olmalı sistem.

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

60 yaş üzerine niye kapatılıyor o yaşa gelmeye uzun bir yol yok ben kendime güveniyorum belki.

• en çok dolandırılan kesim onlar ve teknolojiye hakim değiller.belki 10 sene sonra olabilir ama şu an için riskli olur,hem onlar hem de bankalar için.

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Belli olmuyor hocam benim peder mac kullanıcısı benden üst seviye cihazlar kullanıyorKonut kredilerinde yeni dönem: Online başvuru yapılabilecek! 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam babanız gibi istisnalar tabi var ama genele baktığınız zaman o kesimde tuşlu telefonu bile zar zor kullanan azımsanmayacak bir kitle var.bir de insan yaşlandıkça kolay kandırılıyor maalesef.benim peder de 60 küsür yaşında,bir kaç ay önce biri karakoldan diye arayıp adınız bilmem ne çetesinde geçiyor diye korkutmaya çalışmış,Allahtan şarjı bitmiş konuşurken yoksa dolandırılacaktı büyük ihtimalKonut kredilerinde yeni dönem: Online başvuru yapılabilecek! 

• 2.000.000 TL 120 Ay Vadeli Konut Kredisi

Aylık ödeme 60.000TL.

Toplam ödeme 7.000.000TL

En iyisi siz gidin Miami den dairenizi alın, kredinizi de oradan alın, bunun yarı fiyatına daire sahibi olursunuz, kalan parayla da 10 sene memlekete uçak ve tatil masrafı yaparsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENİM diye belirtmeniz istisnai bir durum olduğunu gösteriyor.

Çankırının köyündeki teyzeme mac desen ne anlar ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.