Şimdi Ara

Kyk Harçlık Avans hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar benim geçen aydan 5 küsür lira harçlık avanstan çekilmiş. Daha demin bu ayın parası yattı. Hesap bakiyesindeki tutarın 5 lira küsür altında kullanılabilir yazıyor. Bu harçlık avans borcunu ödeyip sıfırlayamıyor muyum ? Yoksa bu tek seferlik bir şey midir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Harçlık Avans Tahsilatı Hakkında Bilgiler

KYK Harçlık Avans Tahsilatı, ihtiyaç sahibi öğrencilere kredi ve burs yardımı almak için başvururken geçimlerini sağlamaları amacıyla verilen avans ödemesidir. Bu avans, öğrencilerin KYK kredilerinin ya da burslarının hesaplarına yatmasını beklemeden kullanabilecekleri bir miktardır.

Harçlık Avans Tahsilatı Ne Zaman Yenilenir?

Harçlık avansın yenilenme zamanı, aldığın kredi ya da burs türüne göre değişir.

• Kredi alan öğrenciler için: Harçlık avansı, her eğitim-öğretim döneminin başında yenilenir.
    • Burs alan öğrenciler için: Burs almaya hak kazanan öğrenciler, her ay düzenli olarak harçlık avansı alır.

Harçlık Avans Tahsilatı Nasıl Yapılır?

Harçlık avansını tahsil etmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. KYK Vakfı'na başvur: KYK kredisi veya bursuna başvururken harçlık avansı talebinde de bulunabilirsin.
    2. Başvurunun onaylanması: Başvurun onaylandıktan sonra harçlık avansın banka hesabına yatırılacak.
    3. Hesaptan çekme: Harçlık avansını banka hesabından dilediğin zaman çekebilirsin.

Harçlık avanslarının tutarı, öğrencinin eğitim durumuna, gelir durumuna ve okuduğu bölgeye göre değişmektedir. Harçlık avanslarıyla ilgili detaylı bilgiyi KYK Vakfı'nın resmi web sitesinden veya şubelerinden alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muhtemelen yarın öğlene kadar kendisi parayı çekmiş hesabı düzenlemiş olur. Yani şu an size ait olan para=gelenpara - 5₺. Daha fazlasını harcarsanız gelecek aydan ödünç almış oluyorsunuz. Mesela gelen para 425 lira olsun sizde geçen ay harçlık avanstan 50 lira harcamışsınız, para yattığı anda o 50 liraya yarın hesaptan düşülmesi için bloke konur yani o an hedapta 425 gözükse de 375 ten daha fazlasını çekemezsiniz. Ertesi gün öğlende hesap düzenlenmiş bakiyeniz de 375 lira olarak gözüküyor olur. Genç kartta dikkat etmeniz gereken tek şey eğer kredi özelliğini kullanıyorsanız ödemeleri zamanında yapmak.

Bu ay ne kadar yattı hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaçe -- 6 Ocak 2018; 1:12:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agaçe A kullanıcısına yanıt
    Anladım bu ay 470 lira yattı. Kredi kartı ödemelerinin bir kısmını yaptım.Zaten para yattığı gibi 45 lira kaldı 40 lira bir ödemem kaldı. Son ödeme tarihi 11/01 görünüyor.Şimdi ben bunu ödesem yarın harcama yapsam yine 11/01'e kadar ödeme yapmam mı gerekecek efendim.
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Onu ödemeniz gerekiyor son ödeme tarihine kadar. Her ayın başında bir önceki hesap dönemi kapatılıyor. Yani şu an kredi kartından harcama yapsanız ödemeyi bir dahaki aya yansıtırlar.

• Burs ve krediler hesaplara 01.00 am civarında yatırıldığı için bankalar çalışma saatinde olmuyor. Harçlık avans için hesaptan para çekilmesi de hemen olmuyor haliyle ama dediğim gibi harçlık avanstan 50 lira harcanmışsa çalışma saatleri başlayana kadar hesapta 470 yani yatan para tamamen gözükür. Ama 420 den fazlasını çekmenize izin vermez sistem. Bankalar çalışmaya başlayınca harçlık avans kesintisini yaparlar ve hesap olaması gerektiği gibi 420 lira gözükür.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.