Şimdi Ara

KYK BURSUNU KİMLER ALABİLİR? [Önemli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyorum.Üye oldum, size bi sorum var.Tercih dönemi gelmedi daha ama bilenleriniz vardır muhakkak, kafamı meşgul eden bazı sorular var.

Bu KYS bursu nedir? Yani kimlere çıkar mesela, İstanbul'da okumak istiyorum ve maddi durumumuz fazla iyi değil.Yine şükürler olsun, arabamız yok, köyde evimiz var sayılır ama o da babamın annemin üstüne değil.Bi kaç fındık bahçesi var ama onlarda annemin babamın üstüne değil.Bi kaç arsa var yüksek değerli ama miras kalsa kaça bölüneceği belli değil.9 kocalı hepsi.

Yani fazla yüksek standartlarda yaşamıyorum, ama dediğim gibi şükür.Yarın bi gün bu bursa başvurunca ne gerekiyor, nasıl başvuruyoruz?Mesela ev araba yok diye burs çıkma olasılığı artar mı?

İstanbulda okumak istiyorum Allah nasip ederse ve yurtta kalacağım sanırım, çünkü bi kaç senedir öğrenci evi köşelerinde sürünüyorum.Hiç bana göre şeyler değil, sefil hayatı yani.Tamam güzel yanları da var ama sıkıntı çıkaracak bir çok tarafı da var.En azından kaliteli güzel bi yurtta barınma masrafını bu burstan karşılasam hiç fena olmayacak.Ve bir şey daha sorayım, başka böyle burs alabileceğim bir yerler var mı? Başbakanlık bursunun farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cx7 -- 7 Mayıs 2016; 16:03:34 >

• bende bir soru sorayım

aileden iki kişi burs alabilir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin bi sitede gördüm, şartlar elverişli ise alabiliyor sanırım.Biri yazmış teyzemin 3 çocuğuna da çıktı diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜYTÜ

Demin bi sitede gördüm, şartlar elverişli ise alabiliyor sanırım.Biri yazmış teyzemin 3 çocuğuna da çıktı diye

şartlar yazıyorsa bi link atar mısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DoktorOlacamBen

quote:

Demin bi sitede gördüm, şartlar elverişli ise alabiliyor sanırım.Biri yazmış teyzemin 3 çocuğuna da çıktı diye

şartlar yazıyorsa bi link atar mısın ?

Direkt şartlar yazmıyor, belli de değildir sanırım.Orta okul ve lisede de burs alıyordum fakat bizim sınıfta 30 kişiden 20'si alıyordu.Bi form falan doldurmuştuk 6. sınıfta, ona benzer bir şeyler doldurturlar yine sanıyorum, maddi durum vs.Şarttan kastım onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cx7 -- 7 Mayıs 2016; 16:08:21 >
  • Burs çok zor çıkıyor büyük sıkıntı içinde olman lazım. Tüm bilgilerini kontrol ediyorlar yalan beyan verirsen de burs verilmez. Ama kredi herkese verilir onda şart yok. Okuldan mezun olunca ödüyorsun onu da yaklaşık 20 bin lira civarı

Üniversite bursu yada ilk 100 bursu alman lazım.
  • emırkozcuoglu kullanıcısına yanıt
    Üniversite bursu derken vakıf üniversitesinin verdiği burstan falan mı bahsediyorsun? Özel üniversite düşünmüyorum, ilk 100'de de değilim :D

Çok zor çıkıyor da bana da vermezlerse kime verirler artık bilmiyorum, tabii öncelik şehit gazi yakınlarının falanmış haklı olarak.Neyse bakalım umarım çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Kez Kyk Bursu Alınabilir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Üniversite bursu derken vakıf üniversitesinin verdiği burstan falan mı bahsediyorsun? Özel üniversite düşünmüyorum, ilk 100'de de değilim :D

Çok zor çıkıyor da bana da vermezlerse kime verirler artık bilmiyorum, tabii öncelik şehit gazi yakınlarının falanmış haklı olarak.Neyse bakalım umarım çıkar

Bazı üniversiteler dereceyle giren yada maddi durumu zor olanlara burs veriyor

• ailevi sorunu olan(anne baba ayrı) maddi durumu olmayan bi arkadaşım aldı bu sene karşılıksız bursu(ödemesi yapılmayan burs) sıralaması tm1 120k iktisat bölümünde
  • amcan dayın tanıdığın olacak akp ye üye olcan zengin olsan da çıkar kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benım arkadasım ve kardeşine çıkmıştı maddi duruma bağlı.

• Benim arkadaşa çıktı.Evleri var arabaları var kendilerine ait inşaat firmaları var . Nasıl iş anlamadım :D
  • Anne calismiyor baba asgari ucretli gosterilebilirse aliniyor .kiraci ya da ev sahibi olmanin cok etkisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • annem babam ayrı. izmirliyim istanbulda okuyorum banada burs veriyorlar. annemle yasadım hep. ev kira maddi durum iyi değil. çıkacağını zaten biliyordum. çünkü benle aynı olan arkadasımada çıkmıştı. belli sartlar var yani. en önemlisi ailedekilerin sigortalı çalısıp calısmadıgı. gerisi onemsiz. bide ben yesilkartlıyım. tabii hala öyle bir sey varsa. gelir testine tabii tutuldum yani su sgk seyleri.
  • Benim anne baba sigortalı çalışıyor annem asgari ücret fakat ev araba hiçbir şey yok hatta aylık gelirimiz bile çok düşük banka borçları yüzünden, kaç para maaş alındığı değil de eve kaç para geldiğine bakmazlar sanırım? Bir de istanbulda okuyacağım yani şehir içi olacak, KYK veya TEV bursu imkansız mı?

Kredi de sakat her ay 400-450 lira ödenmesi gerekiyormuş mezun olduktan iki yıl sonra, şayet ödeyemezsem hapse buyur ederler?

• İstanbul da bir ev var orta - orta altı bir semtte .araba Vs yok babam sigortalı bir işte çalışıyor evde başka çalışan yok 3 kardeşiz istanbul da okuyorum ama bana geçen yıl burs çıkmadı .değişik işler var ortada açıkçası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.