Şimdi Ara

KYK borcum TEKRAR ertelenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, üniversite okurken aldığım KYK borcunun ödemesi başlamıştı, ilk birkaç taksit ödedim, sonrasında işim olmadığı için dilekçe verdim ve ödemeyi bir sene erteledim... şimdi ise halen işsizim :( önümüzdeki 2 ay daha iş bulamazsam maalesef ödeyemeyeceğim... bu durumda KYK ne yapar?...

acaba tekrar dilekçe versem ödemeyi bir sene daha erteleyebilir miyim? yoksa borç dert bulacaz bir yerden yatıracaz... az da değil yaff 3 ayda bir 600 ytl yani iş bulsam bile iki ay bana, bir ay devlete çalışacam... ancak yapacak bir şey yok, alırken, harcarken güzeldi :) artık sigortasız da olsa, geçici de olsa, kayıtdışı da olsa ayrım yapmadan iş aramaya başladım.... inşallah bu sene KPSSde başarı sağlarım...

ne diyorsunuz? borcu ertelemezlerse, ödemezsem haciz falan gelir mi eve? yoksa borcum borç deyip kaçmak mı lazım?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihahitaf -- 12 Mart 2008; 11:28:21 >

• Bişey olmaz arkadaşım ben 3 yıldır ödemiyordum yeni ödedim ve 120 ytl gibi bir faiz gelmişti 3 yılda.
  • Sigortalı bir işe başladığında mı başlıyordu taksitler ... sanırım öyle birşeydi. Ben Kredi almamıştım, ama alan arkadaşlarım taksitlerin kişiyi zorlamadığını söylüyordu.
  • Eskiden zorlamazdı bu kredi..

Şimdi 4 senede aldığını devlet senden 2 yılda istiyor.

İş bulamazsan, sigorta girişin olmadıysa borç erteleniyor ,ama faiz işliyor.
    İş bulamazsan, sigorta girişin varsa %95 ertelenmiyor, yine faiz işliyor.. ama ödemezsen kimse de bişey demiyor, sadece faiz işliyor.

2005 de mezun oldum, hala iş bulamadım. 5000 ytl lik kredi ertelemesi için dilekçe yazdım, kabul edildi. faiziyle birlikte 5400 ytl oldu ve bu yıl sonuna ertelendi.

Ben de umudumu KPSS ye bağladım.

Ne diyeyim ,işimiz zor, bizim gibilerin şansı bol olsun.
  • geçen sene bir miktar param vardı 2 taksit yatırmıştım, sonrasında dilekçe ile borcu bir sene erteledim yani 6 taksit kaldı geriye, toplamda 3600 lira gibi bir borç... olsun borç yiğidin kamçısıdır ama eve memurların gelip de haciz falan yapacaz demesi korkutuyor... tekrar erteletmek ve bu derdi bir sene daha geriye atmak istiyorum...

şimdiye kadar sskya kayıtlı bir gelirim olmadı, aslına bakarsanız düzenli bir gelirim hiç olmadı... artık deliler gibi kpss çalışıyorum bu arada... düzenli işim olursa ödemek dert olmaz... cevap verenlere teşekkür ederim, başka fikirleri olanlardan, değişik durumlarda olanlardan ve benzeri durumu yaşayanlardan tecrübelerini anlatmasını isterim...
  • ÜNİV. ZAMANINDA 1,729 YTL ALDIM

Şuan faiziyle birlikte 2,179 oldu.Bakalım ödeme ye yavaş yavaş başlayacağım.Allahtan faiz olayları banka gibi değil yoksa o para 5000 ytl yi geçmişti.
    tefe tüfe oranına göre faiz veriyolar.
  • ben de aynı sorunla boğuşuyorum, geçici olarak bir projede çalıştım, normalde sigortalı olmam gerekiyordu ama sanırım sigorta girişim yapılmamış,

bunu gerekçe göstererek kyk na olan borcumu ertelettirmek istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006 yılında gene bu sosyal güvenlik ile ilgili bir muhabbet vardı ssk ya girişi olmayanlar 7 yıl geç emekli olacak diye. telaşla ssk girişimizi yaptırdık yasayı 2 yıldır erteliyorlar ama bizim borcu ertelemeyecekler
  • Yaa arkadaşlar ben 2003 mezunuyum,

Harç+Öğrenim toplam 1500 ytl civarı bir borç gelmişti.

2005 te ödeme başlamıştı ama hiç ödemedim.

Yeni baktığımda borcuma internetten 2400 ytl civarı olmuş.

Peki bu nasıl olabiliyor 900 ytl faiz geldi size nasıl 120 ytl geldi valla anlayamadım acaba sitede yanlış yazılma ihtimali falan olabilirmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.