Şimdi Ara

KVK - TeknoSA ve Nokia rezaleti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık yeter.

Bunlar 4 servis raporu. Şu an 5. kez serviste. Nokia yı arayıp iade istedim. Parça bekleyen cihaz 2 gün içinde TeknoSA ya tekrar gönderildi. Sonra da Nokia nın dediği ürün servisten çıkmış bir şey yapamazlarmış. Ulan adiler. Adım gibi eminim siz söylediniz servise bunu. Adam iade istiyor hemen gönderin diye. Ve gene adım gibi eminim cihaz gene arıza çıkaracak 2 gün içinde. Kaldı ki iki defa yanma sounu çıkaran cihazı daha kime iteliyorlar. Şarja telefon takamıyorum artık ya. Telefonun şarj olmasını bekliyorum başında.

http://www13.speedyshare.com/files/25389374/download/DSCF0887.JPG

TeknoSa hiçbir şey yapmıyor. KVK zaten ulaşılamıyor. Ne mail e cevap veren var. Ne telefona bakan. Günün her saati kapalı telefonlar.

Yukarıdaki resim olayı açıklıyor. Bir de utanmadan dedikleri. Alın telefonu tekrar arıza yaparsa gönderin diyorlar ya. Ben evim yanıyordu. Ben ve ailem hayati tehlike atlattım diyorum adamlar ne diyor ya. Öldürmeye niyetliler yani beni.

Yurt dışında böyle bir şey olsa g.t korkusuna bile olsa ( Müşteri memnuniyetini geçtik. ) en azından bölge sorumlusu el yazısı ile özür mektubu yazar bir üst modeli sıfır kutu ile gönderirdi.

Ama burası vahşi batı zaten. Ne Atatürk ü. Ne milleti. Ne Cumhur başkanını n başbakanı ne de bu ülkenin yasalarını ne de insan hayatını takan yok zaten. Oraya koymuşlar ot beyinlileri. 6 kere aradım bu akşam Nokia yı. 5 tane ot dedi ki telefonu illa garantiye verecekmişim tekrar. Ben bilmiyorum sanki öyle yapınca başıma gelecek olanı.

1 - Ne arıza ile vereceğim telefonu. Tair edip yollamışlar. Kullanılmayan telefonda arıza mı olur?
    2 - 5. gönderişim bu. Eğer bu telefonu alıp tekrar garantiye verirsem para iade isteme hakkımda feragat etmiş olacağım.

:.......... nın ç.cukları da bunu gayet iyi biliyor.

6. Kişi ise telefonu tekrar servise yönlendirdi direkt olarak. Demekki oluyormuş değil mi? Önceki 5 tane ota dedim ki beni yetkiliye bağlayın. Yetkili benm diyorlar. Dedim o zaman telefonu servise çağırın. Böyle bir yetkimiz yok diyor. Lan M.l hani yetkiliydin. Yetkiliysen niye yapmıyorsun, yetkili değilsen niye yekiliyi bağlamıyorsun.

TeknoSA ya da gittim. Açtım ağzımı yumdum gözümü. S.çtım sıvadım.

Yeter artık yahu.

Yeter ya.

Yeter be.

Ölmemi bekliyorlar ise gider o telefonla taksim meydanında benzine bular yakarım kendimi. Ama bıraktığım belgelerle de bi daha Nokia sattırmam bu ülkede. İstedikleri bu ise eyvallah.

Ama o kadar aptal değilim. Tazminat davası açacağım ve tecrübeli avukat arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Olabilecek en yüksek tazminat bedelini sunmayı düşünüyorum. Beni savunacak avukat arkadaş ise Nokia - TeknoSA ve KVK üçlüsünden ne kadar tazminat koparırsak bu bedelin yarısına sahip olacak.

Sadece tazminat ta değil. Tüm N86 ların ve bu tarz şarj girişine sahip Tüm Nokia telefonların piyasadan toplatılması da dava da yer alacak. Samsung, Motorola Apple gibi fimalara da mail atacağım. Steve Jobs un çok hoşuna gideceğini tahmin ettiğim yanık N86 fotografları var elimde. Kırık arka kapak mı. Kullanıcıyı nerede ise öldürecek olan bir telefon mu? Hangisi ağır darbe olur acaba.

Yeter Artık Nokia. Yeter. Fiziksel Ruhsal ve Maddi olarak bitirdin beni Nokia. Belanı sadece Allaha bıramayacağım Nokia. Bat inşallah Nokia Bat. Zaten kendini bi halt sanmandan dolayı ne hallerdesin şimdi. Son N8 rezaletine bak bir de. Olay telefon yamak ile bitmiyor. Ben bir telefona 1000TL verdi isem. O telefonun şarj soketinin 5V ve 300mA enerji ile alev almamasını isterim. Çoğu kişinin dili ile bile hissetmeyeceği bir enerji ile yandı telefon.

Aam adamların hala yüzszce dediklerine bak.

Bana bunların analarını ağlatacak. Bir daha Türkiyede kulaklık bile satamamalarını sağlayacak ve o telefondaki 5 tane otun bir daha hiçbir müşteri hizmetleri ile ilgili bir işte çalışmasını engelleyecek bir Avukat lazım.

Kusura bakmayın arkadaşlar. Belki konu kirliliği ama hakkınızı helal edin. Artık yeter. Uykularım kaçtı ya. Zaten bu gün bir akrabamızın ölüm haberini aldım. Bir de bu gün üstüne tuz biber telefonla arayıp zaten çökmüş sinirlerimi alt üst ettiler. Bağırmaktan sesim kısıldı.

Öyle böyle bir hata değil yahu. Ufak hatalar olur anlarız. İPhone un çekmeme gibi bir sorunu değil ki bu. Direkt olarak telefonun standart dışı ve çin mallarından kalitesiz bir yapıya sahip olup insan hayatını alenen tehdit etmesi ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 27 Kasım 2010; 9:14:54 >

yanan telefonlar hatta insanın suratında patlayan telefonları biliyoruz. Neyse ki siz ucuz atlatmışsınız. Hani en kötü ihtimali bile düşünmek istemiyorum. Bu durumu yasal ve hukuki ortama taşıyacaksanız da allah size kolaylık versin diyorum.

Siz, teknik olarak yanıklığın sebebinin şarj soketi olduğunu kanıtlayın bence. Yani yazılı olarak kanıtınız olmalı diye düşünüyorum bu bürokrasi etabında?

Büyük büyük geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış.
  • keşke servise cihazı almak yerine siz teslim almadan tüketici hakem heyetine gitseydiniz. 4 kez fiziksel arızadan dolayı servise giden cihazı değiştirmek zorundalar. isterseniz tüketici hakem heyeti ile görüşün.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

keşke servise cihazı almak yerine siz teslim almadan tüketici hakem heyetine gitseydiniz. 4 kez fiziksel arızadan dolayı servise giden cihazı değiştirmek zorundalar. isterseniz tüketici hakem heyeti ile görüşün.

Telefonu almadım zaten. TeknoSA ya gitim gene son kez. Orada bir tane saat te duruyordu aldım fırlattım hatta. 5. defadır servis telefon. Adamlar hala telefonu vermeye çalışıyor. Ya hiç mi vicdan yok yahu. Vicdanı geçtim mantık nerede ya.

Değişe değişe telefonun orijinal parçası kalmadı. Yanana kadar kullanabilim. Yandıktan sonra arızası eksik olmadı zaten, kullanamadım bir hayrını görmedim.

Şu an açıkça söylüyorum. N86 ve türevi N86 üretim ve malzeme kalitesi olarak standart dışındadır. Aptallık bende. İlk yandığında ne garantiye gidersin. Bilmiyor musun sanki adamların ne halt olduğunu. Git telefonu bu konuda yasalarda raporu geçecek bir kuruma incelettir. Sonra da aç direkt davayı. Hep iyimser olmamdan kaybettim zaten. Sanki ülkemizede Tüketici haklarını umursayan bir kurum var da, sanki firmalar müşteri memnuniyeti için çalışıyor da.

Yurt dışında adamlar kahve ağzını yaktı diye dava açıp kazanır. Biz de aldığın telefon patlar. Kolun bacağın kopar dava açarsın suçlu sen çıkarsın.

Ayrıca yabancı dili iyi arkadaşlar lazım. Dert anlatmada belki ingilizcem yeterli gelebilir. Ama teknik bir şy yazmam lazım. Nokia şikayet. Apple Samsung Motorola gibi rakiplerine ise davaya destek ve reklam malzemesi olarak kullanmaları için bilgi vermek amacı ile. Bu hale kedileri getirdiler.

• Tekrar geçmiş olsun da,

Hadi, apple Ipone'nin çekmeme sorunu zararsız bir sorun ve rakipleri bunu kullandı reklam aracı olarak.

Ama sizin probleminiz ciddi hayati tehlikeleri ve hatta kulağında patlayan telefonları da kapsayarak, hangi Telefon şirketi bu tip bir olaya sebeb veren cihaza istnaden reklam niyetine kullanır o kısmı muamma.

Veryasınızı anlıyorum da akılcı davranmak gerek. Siz zaten hukuki olarak gereğini yapacağınız dile getirdiniz. Başarılar dilerim. Gönlümüz sizinle.

bitek bu konuda değil BDDK kredi kartı aidatı alınmıcak dedi çatır çatır alıyorlar ... düzen böyle olunca yargı 1 sene sürünce olay böyle ........ oluyor

Orijinalden alıntı: H.G.A

Tekrar geçmiş olsun da,

Hadi, apple Ipone'nin çekmeme sorunu zararsız bir sorun ve rakipleri bunu kullandı reklam aracı olarak.

Ama sizin probleminiz ciddi hayati tehlikeleri ve hatta kulağında patlayan telefonları da kapsayarak, hangi Telefon şirketi bu tip bir olaya sebeb veren cihaza istnaden reklam niyetine kullanır o kısmı muamma.

Veryasınızı anlıyorum da akılcı davranmak gerek. Siz zaten hukuki olarak gereğini yapacağınız dile getirdiniz. Başarılar dilerim. Gönlümüz sizinle.

Benim amacım benim canım yandı. Gecelerim uykusuz geçti. Oram buram kaşındı.

Maksat Nokia yöneticilerinin de uykusu kaçsın ne olacak bu hisse senetlerinin hali diye düşünsünler. Malum bi çekmeme sorunu iphone u ne hale getirdi.

Rahatlamaya çalışıyorum ama adamların tavrını hatırladıkça sinirleniyorum. Ben kendi halinde etliye sütlüye karışmayan, sakin, düşünüp taşınıp ağzından çıkan her sözü süzen adam. Mağazaya giip sağı solu dağıtan oraya buraya saldıran biri oldum bu adamlar yüzünden ya. Artık ne çekiyorlar ise orada hala anlayabilmiş değiller durumu.

Dediğim gibi forumda avukat arkadaşlar da varsa bilgi verecek iyi olur. Her bilginin faydası dokunur.

Hele KVK. Telefonları açmıyorlar ya. Telefona çıkan bir allahın kulu yok. Mail attım en ufak cevap yok. TeknoSA nın da attığı 10 kadar mail e hala cevap gelmemiş ki tahminen doğru. Battı falan bu adiler herhalde. Ulan en adi firmadan bile en azından bir otomail gelirdi yahu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kvk Rezaleti !!!
    12 yıl önce açıldı
    Evkur'da samsung S5 Alınırmı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öfkeyle kalkan zarar ile oturur arkadaşım. Ben de vakti zamanında 5800 yüzünden sinir kübüne girmiş her türlü yere şikayet etmiş, telefonda ağzıma geleni saymıştım.
    Elime koca bir sinirden ve daha da bozulan sağlığımdan başka birşey kalmadı. Delice çatmak bir yere kadar. Ama sonuna kadar söke söke hukuki olarak uğraş.
    Söz biter, Kağıt bakidir arkadaşım. Sen belgele. Gerekli her yerden belgelerini kanıtlarını maduriyetini topla. Sonra davanı aç. Hukuki arkadaşlar daha doğrusunu sana söyler zaten.

Bir yerlere çarparak, arayıp kızarak ancak son kullanıcının karşısındaki çalışanın uykusunu değil de, birkaç saniye o an da asablarını bozarsın... Nokianın uykusunu tabiri caitse Hukuk arkadaşım. DAvanı aç. Ama elinde olabildiğince sonuca ulaşmış yazılı belge olsun.

Allah kolaylık versin.

bende en son n97 de baya sorunlar yaşadım ve aldığm ilk aylardan itibaren hep arıza çıkardı ve tam 7 defa servise gitti en sonunda 17-05-2010 da servise bıraktım ve halen orada.. Nokiadan defalarca para iadesi istememe rağmen paramı vermedi bende THH ye başvurdum karar çıktı parasal miktar 938.75 tl üstünde olduğu için red ettiler ve yine nokia para iadesi yapmadı ve en sonunda ticaret mahkemesine verdim ve 03-03-2010 da mahkeme var ve inşallah paramı alacağım.

ben yukarıda kısaca yazdım ama en aza senin kadar bende kiriz geçirdim neler yaptım neler saydım hepsi boş bir tek küfür etmedim aklına ne gelirse saydım.. artık genpa ile akraba olduk gerçi onlarada nokia ne diyorsa onu yapıyorlar ve nokia müşteri hizmetlerini 212 3371717 aramaktan gına gelmişti hatta normal şirket telefonlarınıda aramıştım ama boş.. ve en sonun da karar vermiştim telefonu servisten alıp gidip nokianın merkezi önünde etilerde tamburali efendi sokak ta basını çağırıp paramparça edecektim sonra sağolsunlar ''gokmay'' ve diğer arkadaşlar beni vazgeçirdiler..
    iyikide kırmadım ve bekliyorum inşallah mahkemede paramı söke söke alırım..

ALLAH yardımcımız olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: mh.

arkadaşım çık geçmiş olsun..
    valla anlttıkların bana n97 günlerimi hatırlattı tekrar sinirlendim

bende en son n97 de baya sorunlar yaşadım ve aldığm ilk aylardan itibaren hep arıza çıkardı ve tam 7 defa servise gitti en sonunda 17-05-2010 da servise bıraktım ve halen orada.. Nokiadan defalarca para iadesi istememe rağmen paramı vermedi bende THH ye başvurdum karar çıktı parasal miktar 938.75 tl üstünde olduğu için red ettiler ve yine nokia para iadesi yapmadı ve en sonunda ticaret mahkemesine verdim ve 03-03-2010 da mahkeme var ve inşallah paramı alacağım.

ben yukarıda kısaca yazdım ama en aza senin kadar bende kiriz geçirdim neler yaptım neler saydım hepsi boş bir tek küfür etmedim aklına ne gelirse saydım.. artık genpa ile akraba olduk gerçi onlarada nokia ne diyorsa onu yapıyorlar ve nokia müşteri hizmetlerini 212 3371717 aramaktan gına gelmişti hatta normal şirket telefonlarınıda aramıştım ama boş.. ve en sonun da karar vermiştim telefonu servisten alıp gidip nokianın merkezi önünde etilerde tamburali efendi sokak ta basını çağırıp paramparça edecektim sonra sağolsunlar ''gokmay'' ve diğer arkadaşlar beni vazgeçirdiler..

Yasal gecikme faizi ile almayı unutma. Sana da geçmiş olsun.

Bir daha nokia mı. Aman aman benden uzak cehenneme direkt. Bu kafayla giderse Nokia askere. Zor alır biraz teskere. Batsın da millet te kurulsun şu iletten. Ancak o zaman akılları başlarına gelir zaten.

Benim fatura bedeli de 950 küsür. Ondan bu kadar rahatlar anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 28 Kasım 2010; 6:08:40 >

• Çok geçmiş olsun arkadaşım,
    Söylediklerinde haklısın malum burası Türkiye %100 haklıyken bir anda kendini suçlu olarak da bulabilirsin. Bağırıp çağırmayla, Teknosa'da saati yere atmayla sorunun çözüleceğine inanmıyorum. Kaldı ki bunu güvenlik kamerası kayıtları ile aleyhine kullanmaları muhtemeldir. H.G.A nın da dediği gibi; öfkeyle kalkan zararla oturur. Onun için biraz sakinleş konuyu tekrar değerlendir, bağırıp çağırmanın sinirlerini zıplatmaktan başka bir sonucu olmaz. Bir avukatla da konuşabilirsin ama tavsiyem öncelikle TSHH'ne git servis formlarını göster ve onların fikirlerini al. Aynı arıza 2den, farklı arıza 4ten fazla olursa bedel isteme hakkın doğuyor. Ne Nokia ile, ne Teknosa ile nede telefonlarla uğraşmaya gerek yok. Senin yerine herşeyi onlar hallediyor ve (beklemeyi göze alırsan) sonuçta seve seve ödüyorlar fatura tutarını.
    Yalnız burda bir fiyat sınırı var 938,75 (mh. arkadaşımız yazmış), onu aşan bir fatura varsa ozaman konuya Tüketici Mahkemesi bakıyor.
    Her halukarda mutlaka TSHH'ne git ve konuş arkadaşım ve hatta Tüketici Hakları Dernekleri var netten bulabilirsin, onlara da ulaşıp bilgi alabilirsin.

Takıldığın birşey olursa veya farklı bir gelişme, paylaşırsan (benzer sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olması amacıyla) memnun oluruz, elimizden gelen birşey olursa da her zaman burdayız, canını sıkma arkadaşım...

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Telefonu almadım zaten. TeknoSA ya gitim gene son kez. Orada bir tane saat te duruyordu aldım fırlattım hatta. 5. defadır servis telefon. Adamlar hala telefonu vermeye çalışıyor. Ya hiç mi vicdan yok yahu. Vicdanı geçtim mantık nerede ya.

Değişe değişe telefonun orijinal parçası kalmadı. Yanana kadar kullanabilim. Yandıktan sonra arızası eksik olmadı zaten, kullanamadım bir hayrını görmedim.

Şu an açıkça söylüyorum. N86 ve türevi N86 üretim ve malzeme kalitesi olarak standart dışındadır. Aptallık bende. İlk yandığında ne garantiye gidersin. Bilmiyor musun sanki adamların ne halt olduğunu. Git telefonu bu konuda yasalarda raporu geçecek bir kuruma incelettir. Sonra da aç direkt davayı. Hep iyimser olmamdan kaybettim zaten. Sanki ülkemizede Tüketici haklarını umursayan bir kurum var da, sanki firmalar müşteri memnuniyeti için çalışıyor da.

Yurt dışında adamlar kahve ağzını yaktı diye dava açıp kazanır. Biz de aldığın telefon patlar. Kolun bacağın kopar dava açarsın suçlu sen çıkarsın.

Ayrıca yabancı dili iyi arkadaşlar lazım. Dert anlatmada belki ingilizcem yeterli gelebilir. Ama teknik bir şy yazmam lazım. Nokia şikayet. Apple Samsung Motorola gibi rakiplerine ise davaya destek ve reklam malzemesi olarak kullanmaları için bilgi vermek amacı ile. Bu hale kedileri getirdiler.

Selam,
    o telefon yüzünden çektiğin sıkıntılara, İzmir'e kaç kez gelip gittiğine, kafanı ne kadar meşkul ettiğine bizzat şahit biri olarak, tekrar geçmiş olsun diyorum...

quote:

Öfkeyle kalkan zarar ile oturur arkadaşım. Ben de vakti zamanında 5800 yüzünden sinir kübüne girmiş her türlü yere şikayet etmiş, telefonda ağzıma geleni saymıştım.
    Elime koca bir sinirden ve daha da bozulan sağlığımdan başka birşey kalmadı. Delice çatmak bir yere kadar. Ama sonuna kadar söke söke hukuki olarak uğraş.
    Söz biter, Kağıt bakidir arkadaşım. Sen belgele. Gerekli her yerden belgelerini kanıtlarını maduriyetini topla. Sonra davanı aç. Hukuki arkadaşlar daha doğrusunu sana söyler zaten.

Bir yerlere çarparak, arayıp kızarak ancak son kullanıcının karşısındaki çalışanın uykusunu değil de, birkaç saniye o an da asablarını bozarsın... Nokianın uykusunu tabiri caitse Hukuk arkadaşım. DAvanı aç. Ama elinde olabildiğince sonuca ulaşmış yazılı belge olsun.

Allah kolaylık versin.

Umarım senin mahkeme işi de en kısa zamanda sonuçlanır arkadaşım....
    (Mahkeme tarihini yanlış mı yazdın...?)

quote:

Orijinalden alıntı: mh.

arkadaşım çık geçmiş olsun..
    valla anlttıkların bana n97 günlerimi hatırlattı tekrar sinirlendim

• Arkadaşım çok geçmiş olsun..gerçekten zor durum,ama sana tavsiyem bir telefon aldınmı arızalandımı asla ve asla aldığım yere götürme..ismini zikretmek istemediğim o teknoloji mağazasında sözde süper destek diyor ama başka hiçbirşey yok,o firma servis ile sizin aranızda bir aracıdır siz kendiniz kvk ya teslim etseniz belkide bu sorunu fazla yaşamayacaktınız,ben tekonosalarda firma elemanlığı yaptım ve nasıl çalıştıklarınıda iyi bilirim..kvk ya gelince lafım sana değil bazı gerzeklere nokia telefon sorarlarlar kvklımı derler..kvk olsa ne olacak kvknın inanın sadece adı var
  • Heygidi hey. Ne günlerdi yahu. İzmiri gelip gitme masrafım diz boyu olmuştu salak 5800 yüzünden. Hakkını yemeyeyim. İzmir genpa iyi çalışıyordu da işte nokia sağolsun. Yine arızalı telefon gönderip gönderip duruyordu bana.

O zamanlar Gökhan bey de ( gokmay ) çok yardımcı olmuştu. Az çayını içmedim sağolsun.

Neyse, geldi geçti. Ben uğraşmak istemedim artık öylece sattım sonunda. sağlığım açısından böylesi daha iyi di. Siz uğraşırsanız kendinizi de psikolojik olarak sağlama alınız. Zayıf sinirle ancak siz zararlı olursunuz. Bu da ailenize kadar yansır. Bunu da unutmayın. Hınç la kazanacağım hakkımı derken diğer taraftan bazı öğeleri kaybetmeyin. Demek istediğim kendinizi iyi hazırlayın.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 27 Kasım 2010; 11:03:52 >

quote:

Heygidi hey. Ne günlerdi yahu. İzmiri gelip gitme masrafım diz boyu olmuştu salak 5800 yüzünden. Hakkını yemeyeyim. İzmir genpa iyi çalışıyordu da işte nokia sağolsun. Yine arızalı telefon gönderip gönderip duruyordu bana.

O zamanlar Gökhan bey de ( gokmay ) çok yardımcı olmuştu. Az çayını içmedim sağolsun.

Neyse, geldi geçti. Ben uğraşmak istemedim artık öylece sattım sonunda. sağlığım açısından böylesi daha iyi di. Siz uğraşırsanız kendinizi de psikolojik olarak sağlama alınız. Zayıf sinirle ancak siz zararlı olursunuz. Bu da ailenize kadar yansır. Bunu da unutmayın. Hınç la kazanacağım hakkımı derken diğer taraftan bazı öğeleri kaybetmeyin. Demek istediğim kendinizi iyi hazırlayın.

Kolay gelsin.

• Madem bukadar sinirlendiniz uğraşıcak vaktinizde varsa Ki evde yangın çıkma durumuda yaşadıysanız niye uğraşıyorsunuz ki teknosayla tüketici hakem heyetiyle, tamam Tüketici hakem heyetinede başvurun ama... Bence mahkemeye de gidin... Mahkeme celbi bi gitsin ellerine... Cihazın yetkili servisine yaptığınız yazılı uyarılara rağmen evinizde tehlike oluşturduğu gece baş ucunuza koyduğunuz cihazın yanma tehlike olduğunu savunun... Belki 2-3 senede çıkar sonuç ama çıkar.. Ama sonuç iyi bir tazminat olur ki intikam soğuk yenince güzeldir :) 3-5 den kaçcam diye insanları sinir hastası edenlere de bir kapak olsun.

aynı firmadan e72 telefon aldım, şarj olmadı servise verdim. 30 iş gününü geçti hemen şikayet ettim. nokia yı aradım paramı vereceksiniz dedim, para vermiyoruz dediler (yasa masa hakgetire totoşlarda). 3 ay geçti aynı günlerde hem telefonun yapıldı diye mesaj attılar hem de THH benim lehime karara bağlayacaklarını söyledi. Şimdi bekliyorum ki karar elime ulaşsın, bir kere soracağım "paramı veriyor musunuz? diye tekrardan çamura yatarsalar hemen icra'ya vereceğim uğraşamam artık.

He adım gibi biliyorum ki bunlar karara itiraz edeceler. artık 30 iş günü içerisinde yaptık verdik diye sahte evrak düzenlerler heralde herşeyi beklerim bunlardan.
    Ama bilgisiz insanların yaptıkları yönlendirmelerle (lafım asla size değil), cihazdaki birçok sorunun kullanıcı hatasından kaynaklandığı söylenerek, üründe bir sorun olmadığı empoze ediliyor ve sorun yaşayan kişiler seslerini çıkaramaz hale geliyorlar....

(TSHH ve Tüketici Mahkemeleri'nin ayırımının, tutar olarak belli bir miktar altın / üstüne bakmalarından kaynaklandığını biliyorum.)

quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Madem bukadar sinirlendiniz uğraşıcak vaktinizde varsa Ki evde yangın çıkma durumuda yaşadıysanız niye uğraşıyorsunuz ki teknosayla tüketici hakem heyetiyle, tamam Tüketici hakem heyetinede başvurun ama... Bence mahkemeye de gidin... Mahkeme celbi bi gitsin ellerine... Cihazın yetkili servisine yaptığınız yazılı uyarılara rağmen evinizde tehlike oluşturduğu gece baş ucunuza koyduğunuz cihazın yanma tehlike olduğunu savunun... Belki 2-3 senede çıkar sonuç ama çıkar.. Ama sonuç iyi bir tazminat olur ki intikam soğuk yenince güzeldir :) 3-5 den kaçcam diye insanları sinir hastası edenlere de bir kapak olsun.

Yasal süresi içinde telefonu tamir edip size veremedilerse ve siz de TSHH'ne müracaat ettiyseniz, lehinize çıkacak karar ile bedel iadenizi ödemek zorundalar.
    (Dilekçenizdeki talebiniz bedel iadesi ise)
    quote:

Orijinalden alıntı: malumatfuruş

gün geçmiyor ki içerisinde nokia ve rezalet kelimeleri olan bir başlık olmasın

aynı firmadan e72 telefon aldım, şarj olmadı servise verdim. 30 iş gününü geçti hemen şikayet ettim. nokia yı aradım paramı vereceksiniz dedim, para vermiyoruz dediler (yasa masa hakgetire totoşlarda). 3 ay geçti aynı günlerde hem telefonun yapıldı diye mesaj attılar hem de THH benim lehime karara bağlayacaklarını söyledi. Şimdi bekliyorum ki karar elime ulaşsın, bir kere soracağım "paramı veriyor musunuz? diye tekrardan çamura yatarsalar hemen icra'ya vereceğim uğraşamam artık.

He adım gibi biliyorum ki bunlar karara itiraz edeceler. artık 30 iş günü içerisinde yaptık verdik diye sahte evrak düzenlerler heralde herşeyi beklerim bunlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 27 Kasım 2010; 13:27:03 >

• evet ücret iadesi talep ettim, dur bir arayayım şunları fax numarası falan isteyeyim işkillensinler biraz

Eğer bağcı bizim haklı olduğumuzu bile bile bize üzümü vermemekte ısrar edip bide sinirlerimiz harap ediyorsa dövülmeyi haketmiştir. Kötü olan bağcılar bir bir dövülecekki sonrasında bu bağcılar aynen dediğiniz gibi bizim avrupada ki kullanıcılar gibi bilinçli olduğumuzu farkedip onlara sağladığı kolaylığı bizede sağlayacak. Niye Philips Bağcısından hiç şikayet olmaz. Türkiye sınırları içinde kullandığım markalar arasında teknik servisinden tanıdık kişilerden 1 kere bile olumsuz birşey duymadığım gibi onca ürününü kullanmama rağmen ve teknik servise kendi hatamdan dahi bozulmuş bir ürünle gitmeme rağmen üzmediler beni. İçinde CD patlayan CD yazıcımın markası philips olmasaydı ve kullanıcı hatası deselerdi hiç bişey diyemezdim ama philips bana yeni cihaz verdi. Şimdi Nokia dövülmeyi haketmiyormu:? Benim bukadar sinirimi bozacaklar ki arkadaşın anlattığı gibide tehlike atlatıcam.. İlk işim suç duyurusunda bulunmak olur! Bağcıyı öyle bi döverimki benim ülkemin milletiminde koyun olmadığını avrupa standardlarında ürün kullanma hakkı olduğunu anlasın. Ki bunu eskiye göre yavaş yavaşta anlamaya başladılar. Özellikle bizim ezmeye çalışanı dövelim ki:

-Kaliteli ürün üretsin.
    -Üretmediğinin arkasında dursun.
    -Tüketicileri yıpratmasın.

Tüketici Hakem heyetide bir hak arama evet ama sonucu KVK için aynı olacak ha şimdi sana yeni cihaz vermiş ha hakem heyeti kararından sonra vermiş. Ama belki haberi yoktur veyahut uğraşmaz lanet olsun der bırakır diye (ki ülkem insan %90 böyle yapıyor çoğu habersiz bile o hakem heyetinden) diye elinden geldiğince bezdirmeye çalışıyor. Sonuç olarak bişey değişmeyecek hatta kazanan KVK olacak çünkü süre kazanmış olacak. Her türlü işine geliyor. İşine gelmeyen bişey yapıcazki anyayı konyayı anlasın. Avrupalı sıfırdan başladığı zamanda mı böyleydi sanki? Onlarda bu mücadeleleri verek bugünlere geldi.

Bakın size bir örnek vereyim ben Libya da çalışıyorum. Libya garanti açısından da müşteri satıcı ilişkileri açısından da aynen türkiyenin 20-30 yıl öncesi gibi hiçbir farkı yok. Satılan mal geri alınmaz bozulduysa ben napıyıım Allah büyük öyle kısmetmiş kafasında...
    Burada satılan Nokia ların hemen hemen hepsi Çin üretimi ha kalitesiz demiyorum illaki nokia çinde bile üretiyorsa belli bir kalite standardının üzerinde üretiyor ama yinede avrupada sattığı ile aynı kalitede olmuyor. Mesela daha şimdi evel arkadaşın libyadan alınma çin malı n79 nun sim kart değişimi için pilini çıkarıtrken pilin ucundaki plastik çıkıp düştü...

Daha reel başka bir örnek Mitsubishi L200 Şantiyemize 3 yıldan beri tam 74 tane L200 pikap alındı.. Burdaki L200 lerin Türkiyedekilerle alakası yok tipi bile farklı.. devir saati göstergesi bile yok okadar dandik yani. Airbag, Abs immobilizer vs. hiçbiri yok. Anahtarı bildiğin pirinçten yapılma bişey. Ha donanımı öyledir ona göre ucuz alt bir versiyon satılıyor diyebilirsiniz. Bu 74 aracın (bana tahsisliolan dahil) eminim yarısından fazlasının ilk 5 bin ile 15 bin kilometrede debriyaj baskı balata gitti hadi şantiyede kötü kullanıyorlar diyelim, (ilk zamanlar bizde öyle dedik): bu 10bin KM de debrajı yiyen arabaların debtiyaj baskı balataları değişti ve yeni gelen balatalar hiç eskimedi. En emin olduğum örnek benim araç şu anda 73bin de 12binde debraj balatası değişti yeni takılan baskı balata 70 bine geldi tık yok. Yeni alınmış dün bindim bir aracın 1 aylık olmasına rağmen debriyajı çok yukarda kavrıyor yakında gidecek belli. Hani üretimde bir hata olur örneğin 2007 modellerde yaşarız düzeltirler anlarım 2010 model sıfır araçta aynı kalitesiz debriyaj var yine.
    Bu en büyük sorun bunun haricinde bütün L200 araçlarda ilk 1 yılda hiç şaşmadan:
    1.Kilometre saati bozuluyor
    2.Yağ müşürü bozuluyor yağı elle kontrol etmediğimiz için kaç tane motor yatak sardı.
    3.Daha biçok sorunları varda bütün araçlarda birden çıkmadığı için yazmıyorum yoksa bitmez zaten.

Ve hiç ne garanti ne bişey ne hakkını savunan ne arızayı karşılayan var. Eee Mitsubishide ne yapıyor... En ucuz parçaları takıyor en dandik araçları iteliyor buralara... Nasıl olsa soran eden yok.. Avrupada satabilirmi sizce bu arabayı mitsubishi? bırakın avrupayı Türkiyede bile satsa bu aracı varya ipe götürürler adamı bidaha da mitsubishi markasının esamesi okunmaz ülkede. Arkadaşlar kaç yaşındasınız türkiyenin eskilerini nekadar biliyorsunuz bilmiyorum ama bizde buralardan geldik. Eğer şimdi hakkımızı savunmayacaksak olduğumuz yerde sayarız... Savunursak yarın birgün Avrupa standartlarında hizmet alırız. Emin olun Avrupada çok farklı bi yoldan gitmemiştir.

quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Herkes hakkını ararsa, bilinçli tüketiciler olduğumuzu mücadele ile kanıtlarsak, onlarda başka ülkelerde yaptıkları uygulamaları mecbur burdada yapacaklar.
    Amaç üzüm yemek bağcıyı dözmek olmamalı bence...
    Ama bilgisiz insanların yaptıkları yönlendirmelerle (lafım asla size değil), cihazdaki birçok sorunun kullanıcı hatasından kaynaklandığı söylenerek, üründe bir sorun olmadığı empoze ediliyor ve sorun yaşayan kişiler seslerini çıkaramaz hale geliyorlar....

(TSHH ve Tüketici Mahkemeleri'nin ayırımının, tutar olarak belli bir miktar altın / üstüne bakmalarından kaynaklandığını biliyorum.)

quote:

Madem bukadar sinirlendiniz uğraşıcak vaktinizde varsa Ki evde yangın çıkma durumuda yaşadıysanız niye uğraşıyorsunuz ki teknosayla tüketici hakem heyetiyle, tamam Tüketici hakem heyetinede başvurun ama... Bence mahkemeye de gidin... Mahkeme celbi bi gitsin ellerine... Cihazın yetkili servisine yaptığınız yazılı uyarılara rağmen evinizde tehlike oluşturduğu gece baş ucunuza koyduğunuz cihazın yanma tehlike olduğunu savunun... Belki 2-3 senede çıkar sonuç ama çıkar.. Ama sonuç iyi bir tazminat olur ki intikam soğuk yenince güzeldir :) 3-5 den kaçcam diye insanları sinir hastası edenlere de bir kapak olsun.

Yasal süresi içinde telefonu tamir edip size veremedilerse ve siz de TSHH'ne müracaat ettiyseniz, lehinize çıkacak karar ile bedel iadenizi ödemek zorundalar.
    (Dilekçenizdeki talebiniz bedel iadesi ise)
    quote:

Orijinalden alıntı: malumatfuruş

gün geçmiyor ki içerisinde nokia ve rezalet kelimeleri olan bir başlık olmasın

• Dövme fikrine malesef karşıyım, bununla birşey elde edilmediğini geçen yıllar ve yaşadığımız tecrübeler bize gösteriyor...

Hak savunma kısmında hem fikiriz, benim de dediğim aynı şey arkadaşım...

quote:

@gokmay

Eğer bağcı bizim haklı olduğumuzu bile bile bize üzümü vermemekte ısrar edip bide sinirlerimiz harap ediyorsa dövülmeyi haketmiştir. Kötü olan bağcılar bir bir dövülecekki sonrasında bu bağcılar aynen dediğiniz gibi bizim avrupada ki kullanıcılar gibi bilinçli olduğumuzu farkedip onlara sağladığı kolaylığı bizede sağlayacak. Niye Philips Bağcısından hiç şikayet olmaz. Türkiye sınırları içinde kullandığım markalar arasında teknik servisinden tanıdık kişilerden 1 kere bile olumsuz birşey duymadığım gibi onca ürününü kullanmama rağmen ve teknik servise kendi hatamdan dahi bozulmuş bir ürünle gitmeme rağmen üzmediler beni. İçinde CD patlayan CD yazıcımın markası philips olmasaydı ve kullanıcı hatası deselerdi hiç bişey diyemezdim ama philips bana yeni cihaz verdi. Şimdi Nokia dövülmeyi haketmiyormu:? Benim bukadar sinirimi bozacaklar ki arkadaşın anlattığı gibide tehlike atlatıcam.. İlk işim suç duyurusunda bulunmak olur! Bağcıyı öyle bi döverimki benim ülkemin milletiminde koyun olmadığını avrupa standardlarında ürün kullanma hakkı olduğunu anlasın. Ki bunu eskiye göre yavaş yavaşta anlamaya başladılar. Özellikle bizim ezmeye çalışanı dövelim ki:

-Kaliteli ürün üretsin.
    -Üretmediğinin arkasında dursun.
    -Tüketicileri yıpratmasın.

Tüketici Hakem heyetide bir hak arama evet ama sonucu KVK için aynı olacak ha şimdi sana yeni cihaz vermiş ha hakem heyeti kararından sonra vermiş. Ama belki haberi yoktur veyahut uğraşmaz lanet olsun der bırakır diye (ki ülkem insan %90 böyle yapıyor çoğu habersiz bile o hakem heyetinden) diye elinden geldiğince bezdirmeye çalışıyor. Sonuç olarak bişey değişmeyecek hatta kazanan KVK olacak çünkü süre kazanmış olacak. Her türlü işine geliyor. İşine gelmeyen bişey yapıcazki anyayı konyayı anlasın. Avrupalı sıfırdan başladığı zamanda mı böyleydi sanki? Onlarda bu mücadeleleri verek bugünlere geldi.

Bakın size bir örnek vereyim ben Libya da çalışıyorum. Libya garanti açısından da müşteri satıcı ilişkileri açısından da aynen türkiyenin 20-30 yıl öncesi gibi hiçbir farkı yok. Satılan mal geri alınmaz bozulduysa ben napıyıım Allah büyük öyle kısmetmiş kafasında...
    Burada satılan Nokia ların hemen hemen hepsi Çin üretimi ha kalitesiz demiyorum illaki nokia çinde bile üretiyorsa belli bir kalite standardının üzerinde üretiyor ama yinede avrupada sattığı ile aynı kalitede olmuyor. Mesela daha şimdi evel arkadaşın libyadan alınma çin malı n79 nun sim kart değişimi için pilini çıkarıtrken pilin ucundaki plastik çıkıp düştü...

Daha reel başka bir örnek Mitsubishi L200 Şantiyemize 3 yıldan beri tam 74 tane L200 pikap alındı.. Burdaki L200 lerin Türkiyedekilerle alakası yok tipi bile farklı.. devir saati göstergesi bile yok okadar dandik yani. Airbag, Abs immobilizer vs. hiçbiri yok. Anahtarı bildiğin pirinçten yapılma bişey. Ha donanımı öyledir ona göre ucuz alt bir versiyon satılıyor diyebilirsiniz. Bu 74 aracın (bana tahsisliolan dahil) eminim yarısından fazlasının ilk 5 bin ile 15 bin kilometrede debriyaj baskı balata gitti hadi şantiyede kötü kullanıyorlar diyelim, (ilk zamanlar bizde öyle dedik): bu 10bin KM de debrajı yiyen arabaların debtiyaj baskı balataları değişti ve yeni gelen balatalar hiç eskimedi. En emin olduğum örnek benim araç şu anda 73bin de 12binde debraj balatası değişti yeni takılan baskı balata 70 bine geldi tık yok. Yeni alınmış dün bindim bir aracın 1 aylık olmasına rağmen debriyajı çok yukarda kavrıyor yakında gidecek belli. Hani üretimde bir hata olur örneğin 2007 modellerde yaşarız düzeltirler anlarım 2010 model sıfır araçta aynı kalitesiz debriyaj var yine.
    Bu en büyük sorun bunun haricinde bütün L200 araçlarda ilk 1 yılda hiç şaşmadan:
    1.Kilometre saati bozuluyor
    2.Yağ müşürü bozuluyor yağı elle kontrol etmediğimiz için kaç tane motor yatak sardı.
    3.Daha biçok sorunları varda bütün araçlarda birden çıkmadığı için yazmıyorum yoksa bitmez zaten.

Ve hiç ne garanti ne bişey ne hakkını savunan ne arızayı karşılayan var. Eee Mitsubishide ne yapıyor... En ucuz parçaları takıyor en dandik araçları iteliyor buralara... Nasıl olsa soran eden yok.. Avrupada satabilirmi sizce bu arabayı mitsubishi? bırakın avrupayı Türkiyede bile satsa bu aracı varya ipe götürürler adamı bidaha da mitsubishi markasının esamesi okunmaz ülkede. Arkadaşlar kaç yaşındasınız türkiyenin eskilerini nekadar biliyorsunuz bilmiyorum ama bizde buralardan geldik. Eğer şimdi hakkımızı savunmayacaksak olduğumuz yerde sayarız... Savunursak yarın birgün Avrupa standartlarında hizmet alırız. Emin olun Avrupada çok farklı bi yoldan gitmemiştir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.