Şimdi Ara

Kuzey Kore'nin işletim sistemi kendisi kadar kapalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kamusal alanda kullanılan işletim sistemi böyle olmalı zaten. Bunun baskıcılıkla vs alakası yok. Kamuda veri güvenliği ilkesi en önde tutulması gereken bir durum. Keşke Microsoft'un yazılımları yerine, geliştirilmesi bırakılan Pardus'a tekrar el atılıp tüm kamuda kendi elimizden çıkan işletim sistemi kullanılsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 29 Aralık 2015; 12:25:59 >
  • Windows da admin kim......USA
    Android de admin kim.......USA
    İos da admin kim..............USA

    Eee kore doğrusunu yapıyor o zaman...
  • Bence çok yerinde bir adım olmuş, google inanın bütün adımlarımızı takip ediyor ve kayıt altına alıyor. Abd'li bütün şirketler için özel hayatın bir anlamı yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ptimistSoul

    Yıllardır forumu takip ederim. İlginçtir son zamanlarda her habere bir kulp takma durumu söz konusu. Yahu bıkmadınız mı gereksiz muhabbetlerden? Cidden merak ediyorum.
    Yok TDK kurallarına uymadın, hemen işi bırak!
    Yok hükümet ağızlı teknoloji sitesi oldunuz vs.
    Yok Apple haberleri, Samsung haberlerinden "3 paragraf" daha uzun. Apple'dan para mı alıyorsunuz?
    Yok efendim iş yoktu herhalde,canınız sıkıldı bu haberi girdiniz.

    Amacınızı gerçekten merak ediyorum. Her şeye bir kulp bulma merakı başlamış sizlerde anlayamıyorum açıkçası. Tamam eleştiri olmalı ama doğru eleştiri olmalı ki site veya editör arkadaşlar olumlu yönde ilerlesin. Ama siz hükümete kızıyorsunuz veya başka sebeplere sonra hıncınızı siteden/editörden çıkarıyorsunuz. Alakayı kuramıyorum ben.
    Burdan DH avukatlığı yapmış gibi oldum ama tamamiyle gereksiz yorumlarınızdan dolayı yazma ihtiyacı hissettim. Ki ben genelde pek yazmayan biriyim nadiren yazarım.
    Durum vaziyet budur.

    Kesinlikle öyle. Her haberde açık arayan ve sırf editörleri eleştirmek için yazan tipler türemeye başladı, önceden böyle değildi buralar.




  • Yerel işletim sistemi kamuda ve askeriyede önemli. Güzel bir adım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal len. :)

  • Son zamanda Ekrem71 haberleri cidden taraflı. Bu haberde de baskıcı yönetim vs deyip ardından Rusya, Çin kendi OS'ini yapıyor deyince garip geliyor. Çünkü bizde de Pardus vardı, başka ülkelerde başka sistemler.Kuzey Kore istisnai bir ülke ancak devletlerin kendi özelleştirdikleri işletim sistemlerini kullanmaları oldukça yerine bir karar. Devlet kurumlarında veri güvenliği çok önemli. Bizde de Pardus'u geliştirseler iyi olur kanaatindeyim. Hem memurların oyun oynamak yerine iş yapması sağlanır.

    Önceki haberlerin birinde Nvidia'dan başka GPU satılmıyor, Samsung da babasının şirketi gibi bir giriş bölümü vardı. DNS konusunda yine tartışma çıktı. Sosyal medya sitelerinden en çok bilgi isteyen devlet de Türkiye. Baskıcı, halkının ensesinde değil gibi göstermeyin.Çıkıp adam gibi ne AKK'ye ne hükümete tek kelime edemiyorsunuz! Kaç senedir görüyoruz. Forumda yöneticileriniz milletin mesajlarını beğenmiyor diye çatır çatır siliyor dediğimizde sesiniz çıkmıyor, IŞİD'i hak yol olarak tanımlayan üyenin mesajı günlerce duruyor. Şikayet talebimiz işlem yapılacak bir şey görülememiştir denilip kapatılıyor. Yazınca bizim mesajlarımızı uçuruyorlar. Forum yöneticileri ayrı, siz ayrı... Sitenin sahibiyseniz ve yüz binlerce kişinin takip ettiği bir siteyseniz bunlara özen göstermek zorundasınız. Sıcak fırsatlara önlem alın dedik, tık yok. LTE-A gelecek, kotalardan, fiyatlardan konuşulmuyor. Fiyatlardan bahsetmeyebilirsiniz, yasaktır falan anlarım ama kotalar şu aralıkta olabilir veya AKK sadece mobilde olacak diye hiç bir şey yapmıyorsunuz. AKK'li paketlerin fiyatları için Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi olarak sizin tepki göstermeniz lazım.




  • Gördüğüm en iyi OS X çakması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stanislas Xavier

    Son haftalarda yapılan haberlere bakılırsa DH, hükümet ağızlı teknoloji sitesi olma yolunda epey mesafe almış. Yakında Rusyanın ne kadar iğrenç bir ülke olduğuna dair haberler görürüz sanırım. Son yılların zenginlerini yaratan Amerikan güdümlü ve ılımlı islamlı kar havundan bir yudum da siz için tabi, neyiniz eksik Yeni Şafaktan Akitten ? Yalnızca teknoloji haberlerine yedirmek gerek propagandayı, onu da becerirsiniz.
    DH'ın propaganda yaptığına inanmıyorum. Nasıl bu kanıya vardığınızı da belirtirseniz yetkilileri değinebilir...

  • Kullandığımız işletim sistemlerinin hepsi Abd merkezli zaten iki kod yazıp yapılan herşeyi görebilirler mantıklı olan teknik işletim sistemini geliştirmek birden işlemcite gömülü yazılımlar var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    iOS gibi xd


    ios mobil işletim sistemidir burada benzeyen mac os

  • muhalefet iyice çıldırdı artık kinlerini her yerde kusamaya fırsat arıyorlar şimdi beni hükümet yanlısı yapıp hükümetin kötü yanlarını saymaya başlarlar :) acilen psikologların bu durumu araştırması lazım bunun altında 13 yıllık hezimet gibi bir takım sebepler var anlıyorum ama iş git gide vahim bir hal alıyor psikologları göreve çağırıyorum.
  • Pardus gibi projeyi yok etmeseydik en sağlam işletim sistemi bizde olacaktı.

  • Ne biçim bir ülke :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence zaten kamu ve askeriyede kullanılan sistemler kapalı olmalı bunun neresi yanlış anlayamadım. Herhangi bir saldırıda kod yapısı kapalı sistemler kendilerini çok rahat koruyabilir çünkü daha önce art niyetli kişiler veya kurumlar üzerinde yeteri kadar antreman yapamamış olur. Günümüzde açık sistemlerin durumu ortada kimin nerede açık kapı bıraktığı, kimin sistemin neresinden girip neresinden çıktığı belli değil. Bu nedenle yüksek güvenlik gerektiren sistemler kesinlikle kapalı birer kutu olmalı.

  • İsim bulmak için çok uğraştılar mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.