Şimdi Ara

Kuzey köprüsü arızası mıdır ? YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bugün pc'mde karşılaştığım problem üzerine sizlere danışma ihtiyacı duydum.
    Öncelikle sistemim:
    MSI 970 Gaming Anakart
    AMD FX 8320 işlemci
    GSkill Ripjaws 1600mhz cl9 Ram
    Asus Rx480 8gb Ekran kartı
    Corsair RM850 PSU
    SSD/HDD'm bulunmakta. Sıvı soğutmam bulunmakta.

    Problemimi anlatmam gerekirse,
    Bilgisayar yük altındayken (GTA 4 ve Shadow Of Mordor ile test ettim) 15-20dk kadar sonra aniden siyah bir ekranda donup kalıyor , aynı zamanda seslerde takılıyor ve reset atmadan düzelmiyordu.
    3. kez bunu gördüm ve üçüncüsünde Ekran full kırmızı şekilde takılı kaldı yine seslerde de takılma söz konusuydu ve pc kendi kendine reset attı.

    Acaba ekran kartımın sürücüleriyle mi ilgili bir problem var diye düşündüm ve her şeyi garantiye almak için komple sistemime format attım bütün sürücülerimi yeniden kurup hazır hale getirdim.
    Aida64 kurdum tekrardan oyuna girip sıcaklık değerlerini ölçecektim ki yine aynı sorunla karşılaştım. CPU ısınmıyor ekran kartında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Sizce problem ne olabilir ?
    Bu arada biostan otomatik overclock ile 3.5ghz olan hızı 4.0ghz ye çekerek kullanıyordum. Anakartın direkt kendi sunduğu overclock değerleri hiç bir şekilde oynama yapmadım.
    Sıvı soğutma aldığımdan beri yaklaşık 2 haftadan beri bu şekilde kullandım.


    AİDA64 sıcaklık değerleri :
    Kuzey köprüsü arızası mıdır ? YARDIM !

    edit: hatayı almaya devam ediyorum fakat bu sefer kontrol edebilme fırsatım oldu resimdeki anakart sıcaklığı 40 dereceyi geçmiyor. bu hatayı alıyorum.
    kafayı yicem yakında , yardım !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Camenta -- 18 Nisan 2017; 18:51:13 >







  • İlk olarak biostaki otomatik overclock kapayip deneyin, duzelmesse sıcaklıkları yük altında görmek icin hw monitör ile 15-20dk oynayip sistem kapanmadan masaüstüne dönüp sicakliklara bakın veya buraya atin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 18 Nisan 2017; 18:56:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biosu default değerlere al hocam ocyi kaldır
    netten occt isimli test programını indir ve çalıştır bakalım ne çıkacak
    ayrıca ramlerlede memtest86 yapmanı tavsiye ederim
    anakart arızası gibi durmuyor
  • senin o anakart diye gördüğün sıcaklık kuzey köprüsüne ait değil. hw monitorle tekrar sıcaklık ölç. muhtemelen 80 derecelerde senin kuzey köprüsü o dediğin oyunlarda o anakartın kuzey köprüsüne zaten elini 1 dakka bile tutamazsın. bildiğin yumurta pişer hemde cok rahat pişer sucuk bile kızartabilirsin. kuzey köprüsünden şüphelenmekte haklısın. bu sistemde kuzey köprüsünü serinletecek bir b planın yoksa can sıkıcı oluyor.
    dediğimi dene hw monitorle anakart sekmesi altındaki tüm sıcaklıkların resmini koy ve gönder o şekilde tekrar konuşalım. senin dediğin problemlerin olamsı için kuzey köprüsünün 80 derecenin üstüne fln cıkması lazım. ama cıkıyor olabilirde ;)

    970 lerde sıkıntı büyük anakart 990 fln olsaydı muhtemelen problem yaşamazdın. bu arada senin sistemin anakartın bir tık üzerinde bu sisteme 970 dedğilde 990 anakart takmak lazımdı. 970 i fx 6 serisi üzerine ben kullanmaktan hep kacınıyorum.(gerçi artık bu sistemin devri bitti en son 2 yıl öncelerde kullanıyordum) bide üstünde rx 480 olunca kuzey köprüsü eror veriyor olabilir. bide allah bilir sistemi sömüren gta5 gibi bir oyunun başında saatler geçiriyorsan normaldir. :)




  • arkadaşlar sorun devam ediyor ,ancak hatayı alır almaz hemen ekran kartının sıcaklığına baktım elle.
    Backplate oldukça sıcak el değmiyordu sanırım ekran kartı fazla ısınıyor.
    Oyuna başladıktan 10 dk sonra +60 dereceydi bi 10dk kadar sonra sanıyorum ki sıcaklık yükseldi ve bu hatayı verdi.
    RX480 kullanıyorum asusun 3 fanlı versiyonu soğutmasının yetersiz olması imkansız gibime geliyor. acaba kartta bir sorun mu var ?
  • Hocam buna benzer hatayı psu sorununda aldım. Psu değişince sorunum kesilmişti. Her ne kadar kullandığını güç kaynağı kaliteli de olsa deneme imkanınız varsa başka bir psu ile test yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.