Şimdi Ara

kuymak mı mıhlama mı nedir bu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşların öğrenci evine gitmiştim. samsun lu arkadaş memleketten getirmiş. poşet içinde haşhaş kıvamında bak abi şundan bi ye çok seveceksin dedi ben de yok abi almıyım kalsın falan dedim. bi parça attı tavaya koydu ve eridi çok güzel kokusu var dı zorla ağzıma tepti çok hoşuma gitti. adını da söylemişti ama mıhlama değil mıhlama daha farklı oluyor. varsa bi karadenizli ne olduğunu söylesin tadı damağımda kalmış

• karadeniz bölgesinin ünlü bir yemeğidir sanırım mısır unundan yapılıyor kıvama gelince içine çeçil peynirinden atılır sıvcağıyla erir düzgün yapan biri nin kuymağı çok iyi olur
  • yapılışını biliyorum ama bu poşet hazır bi şekildeydi. bi parça aldı tavaya atı ve yağ gibi eridi. benim bildiğim mıhlama irmik helvası kıvamında olur ve serttir bu resmen tereyağı gibi eridi
  • Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.
  • Kardeşim mıhlama peynir ile yapılır arkadaşın yaptığı kuymak olması lazım tavada eriyende tereyağdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.

nereye açsaydım?
  • burası sağlıklı yaşam bölümü bence konu dışına yazsaydın daha çok cevap veren olurdu
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmet2468

quote:

Orjinalden alıntı: albati

Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.

nereye açsaydım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Bu vişne mi, kiraz mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diyet, özel besinler yazdığı görünce buraya açtım
  • konudışında yemeği bilen çok kişi çıkar bu bölüme fazla kişi uğramıyorda
  • kuymak süper bişey ya
  • Kuymak mısır unu, peynir ve tereyağı ile yapılır. Aslında mıhlama da aynı şekilde yapılıyor. Samsun'da Kuymak, Rize'de mıhlama oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.