arkadaşların öğrenci evine gitmiştim. samsun lu arkadaş memleketten getirmiş. poşet içinde haşhaş kıvamında bak abi şundan bi ye çok seveceksin dedi ben de yok abi almıyım kalsın falan dedim. bi parça attı tavaya koydu ve eridi çok güzel kokusu var dı zorla ağzıma tepti çok hoşuma gitti. adını da söylemişti ama mıhlama değil mıhlama daha farklı oluyor. varsa bi karadenizli ne olduğunu söylesin tadı damağımda kalmış
karadeniz bölgesinin ünlü bir yemeğidir sanırım mısır unundan yapılıyor kıvama gelince içine çeçil peynirinden atılır sıvcağıyla erir düzgün yapan biri nin kuymağı çok iyi olur
yapılışını biliyorum ama bu poşet hazır bi şekildeydi. bi parça aldı tavaya atı ve yağ gibi eridi. benim bildiğim mıhlama irmik helvası kıvamında olur ve serttir bu resmen tereyağı gibi eridi
Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.
Kardeşim mıhlama peynir ile yapılır arkadaşın yaptığı kuymak olması lazım tavada eriyende tereyağdır
quote:
Orjinalden alıntı: albati
Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.
nereye açsaydım?
burası sağlıklı yaşam bölümü bence konu dışına yazsaydın daha çok cevap veren olurdu
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet2468
quote:
Orjinalden alıntı: albati
Artvin'de çok yedim de, sanırım yanlış yere açmışsın konuyu.