Şimdi Ara

Kuveyttürk konut kredisi oranı 0.95 🔥 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
5
Favori
15.492
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    yok 10 lira verip 5 lira geri alsın. Hatta banka evi alıp bağışlasın. Te allam sanki banka değil darüşşafaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koroglu87

Gecen ay ev sattim alan kisi Kuveyt Türk ten kredi cekti ama sizin dediğiniz gibi banka adina duzenlenmedi tapu ipotekli sekilde krediyi ceken kisi adına düzenlendi
    Ben 2014 de kullandım sistem böyle idi(leasing le aldım finansal kiralama) değiştir dilerse bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 13 Kasım 2019; 16:5:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahil muallim

Gece gece ağzımızi bozacağız yaptığıniz sadece lafı güzaf öncelikle sana soruyorum Kuveyt Türk hesabın var mi kapısından içeri girdin mi yada finansman desteği aldın mi ??? Küçük bir misal verip çekiliyorum kenara diyelim ki Senin başkasına borcun var stediğin bankaya git ihtiyaç kredisini şak diye veriyor hemde can atıyorlar nerde kullanacaksın ne yapacaksın diye sorar mi sence; hayır tabiki,neden çünkü aldığı paraya bakar banka ama küveytturk bir tarafta diğerleri bir tarafta buna Albaraka ve Türkiye finans da dahil adamların sloganı "sağlam bankacılık" boru değil yani laf hiç değil nasıl mi Eğer yiyorsa yarın bir şubeye git benim yazdıklarımı teyit edeceksin.Talep olarak ihtiyaç kredisi için başvurmak istiyorum dediğinde sana ne diyecek tabi tabi mi hayır tabi elini sallayarak alamazsin o krediyi.Sen ya konut ya araç gibi somut birşey olacak ardından senin adına o aracı yada konutu satın alacak sana taksitle satacak bundan daha akli daha makul bir ticaret var mi? Ayrıca bütün bankalar para satıyor ama küveytturk asla para satmıyor anladin sen onu.Bu arada Kuveytturk babamin mali da değil dindar kesimin temsilcisi de değil sadece adamlar hassas o kadar tabiki de sağlam bu yetmeZ mi ?
    250000 TL'lik krediye 420000 TL para alıyor senden geri. Şu anki kredi faiz oranları ile paralel bir politika izleyerek. Yok evi alıyormuş da satıyormuş da sonra sana bilmem ne. Krediyi Ziraat'ten de çeksen aynı parayı ödüyorsun geriye. Başlangıç ve sonuç değişmiyor ama gidilen yol değişince Allah'ı kandırdığınızı zannediyorsunuz ya en komik tarafı da bu

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    Banka faizi aylık enflasyon oranına göre veriliyor kâr etme durumu yok ki mevcut durumu koruma olayı var.
    Öteki türlü sürekli paran eriyor enflasyon karşısında.

Enflasyon da günah o zaman
  • Kuveyt Türk düşürdüyse kesinlikle devlet bankalarından 0.79 gibi bir oran gelecek demektir.Geçtiğimiz kış aynı şey yaşandı.Bunlar aşağı çektiğinde bir müşterim kullandı, 1 hafta sonra ziraat faiz oranını düşürdü.

Dikkatli davranmak gerek.Geçtiğimiz hafta bir müşterim buradan 1.01 ile kullandı 24 ay için(KONUT).
  • konut kredileri 0.60'a düşme beklentisi var diye okumuştum, beklenti gerçeğe dönüşürmü orasını bilmiyorum.
  • Banka batar ise ev ne olur?
  • Taşıt kredisinde ne kadar istiyor acep ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

münazara ediyoruz kardeşim, boş olmakla ne alakası var, tam tersine dolu insanlar konuşuyor
    karı kız muhabbeti olsa hoşuna giderdi ama di mi ?

Alıntıları Göster
    Burası atv Nihat Hatipoğlu Ramazan programı değil
    Sende Nihat Hatipoğlu değilsin. Münazara yeri değil konu
    Uygun oranla kredi var bu paylaşımı yapmış
    Bizene başkasının faiz anlayışından
    Karı kız muhabbeti yapan senden daha dolu konuşuyor şu forumda en azından konu dışı na yaziyir seninn gibi sıcak fırsatlar a değil

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

münazara ediyoruz kardeşim, boş olmakla ne alakası var, tam tersine dolu insanlar konuşuyor
    karı kız muhabbeti olsa hoşuna giderdi ama di mi ?

Alıntıları Göster
    Burası atv Nihat Hatipoğlu Ramazan programı değil
    Sende Nihat Hatipoğlu değilsin. Münazara yeri değil konu
    Uygun oranla kredi var bu paylaşımı yapmış
    Bizene başkasının faiz anlayışından
    Karı kız muhabbeti yapan senden daha dolu konuşuyor şu forumda en azından konu dışı na yaziyir seninn gibi sıcak fırsatlar a değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

Banka faizi aylık enflasyon oranına göre veriliyor kâr etme durumu yok ki mevcut durumu koruma olayı var.
    Öteki türlü sürekli paran eriyor enflasyon karşısında.

Enflasyon da günah o zaman
    Enflasyonun karşısında parayı faize değil altına yatırarak da durabiliriz örneğin. Ortada mal olmadan gelen para faiz, mal alıp satınca ticaret oluyor malumunuz.

Detaylı bilgi için:
    https://www.ihsansenocak.com/faiz-nicin-haram-ve-ticaret-neden-helal/

• quote:

Orijinalden alıntı: harun26180

konut kredileri 0.60'a düşme beklentisi var diye okumuştum, beklenti gerçeğe dönüşürmü orasını bilmiyorum.
    dönüşür. hükümet , çarkı sadece konutla dönderiyor. tek bildikleri beton.
    acelesi yoksa beklenir diyecem de, müteahhitler de bu sefer fiyat yükseltecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

250000 TL'lik krediye 420000 TL para alıyor senden geri. Şu anki kredi faiz oranları ile paralel bir politika izleyerek. Yok evi alıyormuş da satıyormuş da sonra sana bilmem ne. Krediyi Ziraat'ten de çeksen aynı parayı ödüyorsun geriye. Başlangıç ve sonuç değişmiyor ama gidilen yol değişince Allah'ı kandırdığınızı zannediyorsunuz ya en komik tarafı da bu

Alıntıları Göster
    Eğer sizde akıl ve vicdan ikisi bulunuyorsa biraz da feraset varsa bu bu iki sistemi aynı kefeye koymanız nasıl suyun nehirde aktığının tersi yönde akması iddia etmekten hiç farkı yok bu kadar basit mi iki de aynı oran veriyormuş,aynı oran verdi diye aynı işlemler mi yapılmış oluyor.Ayrıca Allahı kimse kandıramaz insan ancak kendini kandırır rahatlatır o kadar vicdan yapmak adına.Biliyorum bu kelamın bir tesiri yok anlaşılan ben aşağıya bıraktım sizin soru işareleri olarak yazdığınız durumları ister alır başınıza koyarsınız ister reddeder muannid olur kendini rahatlatırsın sana da kimse karışmaz ama böyle yalan yanlış demiyorum eksik bilgiden ötürü insanların hakkına girmek usul değildir.

1.Katılım Bankaları neden banka faizlerine yakın
    kâr payı dağıtıyor?

Bunun en önemli nedeni her iki tür bankacılığın da aynı
    piyasa ve ekonomide faaliyet göstermeleridir. Bankaların
    en önemli gelir kaynağı finansman (kredi) dır. Mevduat bankalarının finansmandan sağladığı gelir faiz, katılım bankalarının ise kar ya da vade farkıdır. Faiz ve kar oranları arz ve
    talebe göre piyasa tarafından belirlenir ve bankalar arasındaki rekabet nedeniyle birbirine yakın seviyede oluşur. Gelirlerin birbirine yakın olması tasarruf sahiplerine dağıtılacak
    faiz ve kar paylarının da birbirine yakın olmasına neden
    olmaktadır. Ancak bu kural her zaman geçerli değildir. Zaman zaman aradaki fark açılmaktadır. Örneğin 2009 yılında
    katılım bankaları 6 - 7 puan daha yüksek kar payı dağıtmışlardır. Bu durum onların çalışma sistemlerinin farklılığından
    kaynaklanmaktadır. Kaldı ki, gelirin birbirine yakın olması
    faiz ve karın aynı olduğu anlamına gelmez

2.Katılım Bankaları dağıtacakları kârı önceden açıklıyorlar mı?
    Dağıtılacak kârları önceden açıklamak hiçbir şekilde
    mümkün değildir. Kâr tutar ya da oranı vadeden bir gün
    önce dahi bilinememektedir. Çünkü elde edilen kârlar günlük bazda katılma hesaplarına dağıtılmakta ve vade sonunda biriken toplam kar ana paraya eklenmektedir. Gazetelerde ilan edilen kâr payları ileriye yönelik dağıtılacak kârları
    gösteren bir tablo değil, açıklanan rakamlar verilen tarih
    itibariyle gerçekleşmiş ve vade gruplarına göre dağıtılmış
    kâr paylarını göstermektedir. Netice itibariyle, bu oranlar Türkiye Katılım Bankaları Birliği
    müşterilere geçmişte dağıtılan kâr payları hakkında fikir
    vermek ve geleceğe yönelik karar vermelerine yardımcı olmak amacıyla ilan edilmektedir. Faiz ile kâr arasındaki en
    önemli fark, faizin miktarının önceden bilinmesi, kârın miktarının bilinememesidir.

3Katılım Bankaları hep kâr dağıtıyor, hiç zarar dağıtmıyor, neden?
    Katılım bankaları kârlarının büyük bölümünü mal alım
    satımı şeklinde gerçekleştirdiği finansmandan sağlamaktadır. Bir malı örneğin peşin 100 liraya aldıktan sonra vadeli
    110 liraya satarak 10 lira kâr elde etmektedir. Banka hiçbir
    zaman 100 liraya aldığı malı 90 liraya satmamaktadır. Bu
    nedenle alım-satımdan zarar etmesi mümkün değildir. Bankanın zararı, ancak sattığı malın bedelini (yani kullandırdığı
    fonun taksitlerini) tahsil edememesinden kaynaklanabilir.
    Tahsil edilememe oranı da toplam finansman hacminin
    azami % 2-3’ünü aşmadığı için banka neticede zarar etmemekte ve hesap sahiplerine kâr dağıtmaktadır. Bu yüzde
    2-3 lük oran sadece dağıtılacak karı bir miktar aşağıya çekmektedir. Örneğin % 8 yerine % 7,8 gibi. Ancak ciddi kriz
    dönemlerinde alacakların tahsil edilememe oranları % 10
    gibi, hatta daha yüksek oranlara çıktığında anaparada bile
    azalma olabilir.
    Katılım bankası finansman desteğinin öncesi ve sonrasında müşterinin istihbarat ve mali analizini yaparak,
    gerekli teminatları alarak, müşteriyi yakından takip ederek
    alacaklarının tahsil edilmesini, ve böylece kendisine emanet
    edilen paraların emniyetini sağlamaya çalışır.

4.Dünyada başka örnekleri var mı?
    Katılım Bankaları, 1970’li yıllardan itibaren dünya mali
    gündeminde tartışılan bir konudur. Türkiye’deki ilk uygulaması ise, 1985 yılında başlatılmıştır. Sayıları hızla artan
    faizsiz bankalar, iştirakleri ve şubeleri ile halen 60’tan fazla
    ülkede faaliyet göstermektedir. Bünyelerinde faizsiz esaslara göre çalışan birimler kuran batılı banka ve kurumlar da
    vardır. Bunlara örnek olarak; Citibank, HSCB, Union Bank
    of Switzerland, Kleinwort Benson, ANZ Grindlays, Goldman Sachs gibi müesseseler sayılabilir. Batılı bankalarca
    kurulan ilk bağımsız faizsiz banka, Citibank tarafından 1996
    yılında, 20 milyon USD sermay

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    1. Dünya savaşına kadar para altına endeksli basılıyordu zaten, ve bırakılmasının sebepleri var. Siz gidin risale okuyun iktisat sizin işiniz değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Kar payında zarar etme olasılığın var ve bunu sözleşmelerine madde olarak eklemişler ki bu ticarette olan bişey. Faizde garanti kar edersin, ki bu ticarette olmayan bişey. Tabi koskoca banka neticede, yaptığı yatırımdan zarar eder mi? Yüksek olasılıkla imkansız. Peki bu açıdan bakınca ne farkı var faiz ile kar payının? Şöyle düşün, zina evlenmeden önce günah, evlendikten sonra sevap. Fakat yapılan işlem aynı.

Alıntıları Göster
    hiç bu zamana kadar zarar eden kar payı gördün mü hocam. neden kar payları banka faiz oranları ile aynı seviyede. adam sana sabit kar sunuyor yahu neyin lafını ediyoruz haram her yerde haramdır adını değiştirerek bir şey elde edemezsin. katılım bankasının normal bankadan alınan faizle hiç bir farkı yok. adamların baştan sona herşeyi yanlış. ayrıca zina her şart koşulda günahtır. evlenmeden önce de günah evlendikten sonra da.

• 2020 yılına 5 kala ülkenin vatandaşının tartıştığı konuya bakar mısınız.
    elalem uzayın girilmedik köşesini bırakmadı, biz yok kar payı yok faiz derdindeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Hocam evi size vermiyor kendisine alıp size taksit taksit satıyor, bu durumda faiz olmuyor işlem.

Alıntıları Göster
    hocam direkt faiz oluyor işlem. birincisi bu işleri okuyup araştırmadan faiz değil gibi izahatlara girmemek lazım. bir kere bunu yapan kişinin ancak müteahhit olması durumunda faiz olmaz. bankanın asıl yaptığı iş ev yapmak satmak olmadığı için her türlü faize girer. banka sana sıradan banka gibi kredi veriyor normal bankalar da senin malına ipetek koyuyor.alan bir arkadaş demişti banka evi alırken bile kendi yerine seni vekil tayin edip evi senin üstüne yapıyor demişti. baştan aşağı saçma sapan bir sistem kar payı da öyle. banka faiz oranlarıyla aynı oranda para verceksin alacağın ücret sabit ama adı kar payı. bu işe giriyorsan günahını bile bile girmek lazım.

• Abi adamın kafa ,Nihat Hatipoğlu seyretmekten yanmış

• Arkadaşlar burada mesele krediden çok öte bir yerlere gidiyor gördüğüm kadarıyla ve eğer Müslüman iseniz rastgele konuşmayınız. Konuştuğunuz yazdığınız şeylerden sorumlusunuz. Kafanıza göre fetva vermeyiniz. Aşağıdaki ayete lütfen dikkat ediniz.

Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar.
    Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir.
    Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır.
    Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır.
    Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. (Bakara suresi 275. Ayet)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.