Merhaba arkadaşlar, yeni bilgisayar aldım yeni fark ettim. Kağıtta kutusuz SSD yazıyor kutusuz olması bir şeyi değiştirir mi, SSD ürünü sıfırdır değil mi? |
KUTUSUZ SSD

-
-
Valla sıfır mı değil mi sistemi açınca kontrol edersiniz. M2 ssd ler genellikle kullanım sürelerini ve sağlık durumu gibi verileri kendi içinde saklarlar. Crystaldisk info kurup kontrol edersiniz.
-
Pc parçaları satan toplayan yerlerde satılmak üzere çok sayıda bulk halinde satılıyor. Ambalaj ve kutulama masrafı düşülmüş oluyor. Tray işlemci gibi düşünülebilir. Satıcı firma kimdir? Güvenilir ise sorun yok. Çoğu uygulama ssdnin kaç saat çalıştığını kaç kez start aldığı bilgisini veriyor içiniz rahat eder bakarsınız.
-
Hd sentinel ve Crystaldisk info dan bakın kullanılıp kullanılmadığı direk belli olur kaç saat kaç gb veri yazılmış vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 hafta olmuştur bilgisayarı alalı programdan anlamadığım için resim atıyorum yardımcı olurmusunuz ssd sıfır kullanılmamış olarakmı geldi yazarmısınız vatan bilgisayardan aldım bilgisayarı.
-
Attığınız görselde işaretlediğim kısım toplam kullanım süresi. 2 haftadır kullanıyorsanız 135saat/14 gün ile günlük ortalama 9.6 saat kullanmışsınız. Zaten ssd nin 13 kez çalıştırıldığınıda bir üstte görüyoruz. Yani ssd niz sıfırmış bence.
-
Lyrazed kardeş kesin eminsin değilmi sıfır hiç kullanılmamış.
-
Bunu en iyi siz bilirsiniz. İnsan ne yaşadığını bilir değil mi? Hocam yaklaşık 2 haftadır bende diyorsunuz, 13 kez sistem açılmış yazıyor orada toplam 135 saat kullanılmış günde ne kadar pc açık sizin biliyor olmanız lazım. Gerisi basit mateamtik 4 işlem.
Sizin verdiğiniz verilere göre kullanım size ait gibi görünüyor. Ha yok deseydiniz ki, "kardeş ben aldım 2 kere pc yi açtım 4-5 saat kullandım pc yi" deseydin. Programda ki verilerle örtüşmezdi bende önceden kullanılmış diyebilirdim.
-
Bilgisayarı baya kullandım kardeş 5 temmuzda gittim vatana sipariş verdik derken 4-5 gün sonra geldi toplam yani 2 hafta falan oluyor o zaman demek oluyorki ssd sıfır değilmi
-
Baya kulladıysanız 2 haftadır sende 13 kere açılmış zaten. Sıfır olmasa 30 kere açılmış 1000 saat olsa sıfır değil derdim. Ama kullanım size ait yani sıfırmış bence. İçin rahat olsun temiz duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 21 Temmuz 2025; 22:3:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X