arkadaşlar bu konu bayadır var ama ülkemizde kolayca yapılamıyordu.aslında geçen sene daha ucuzdu kutular ama üşendim yapmaya bu seneye kaldı.eskiden yurt dışından içine m2 taktığına değecek kutular çok pahalıydı ve bir güven de vermiyordu.ugreen markası kablodur şarj aletidir kullananlar bilir iyi bir markadır bunun üzerinden yapmaya karar verdim. iki şey lazım bir kutu ki bunu bilgisayarınıza uygun girişli seçebiliyorsunuz ben iki ucu type c olanı seçtim ve bu modeli 450 liraya aldım. ikinci şey de m2 tabi ki bunu hızlı almanız gerekmiyor ya da boyut olarak sizi sınırlayan şey kutunun 2tb desteklemesi ama o kadarına gerek yok dedim 1tb hikvision aldım amazondan 1200 liraya. 2500 mb/sn diyor kutu 1000mb/sn'ye izin veriyor ama daha yüksek hıza izin veren kutular gördüm fakat çok fazla şikayet vardı o yüzden onlara bakmadım.bu 1000 tabi ki okumadır peki yazmada ne kadar oluyor.çeşitli boyutlarda dosyalar kopyaladım en kötü sonucu çok küçük dosyalar olan testte verdi ama o kadar küçük dosya tutan yoktur 1280x1024 2007'den kalma kendi yaptığım duvar kağıtları onlar hani mp3'lerde sorun vermiyorsa 500 600 diyebiliriz yazmaya ki dediğim gibi daha hızlı kutu alırsınız daha hızlı m2 alırsınız bu iş değişir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hatta bu diski type c'ye takıp hiç sökmeden bırakabilirsiniz.ben sürekli yedek alıyordum bu hikvision'un 240gb harici ssd'si var eziyet oluyor ve mesela o bu kadar hızlı değil.arşivinizi sürekli haricide tutarsanız yedeklemeniz de gerekmez ama tabi arada yedekleyebilirsiniz demek istediğim bu haliyle kullanılacak hızda ve lazım olursa sökebilirsiniz. bir de okumasına bakalım ve genel görüşüm sabit kullanacaksanız kasa üzerine koyun fanlardan hava gelsin çünkü 200gb yazma sonucunda baya ısındı alet ama metal olunca kutu çabuk soğudu. ![]() bu iş intel amd olmasına göre de değişir.ben kutuyu intel sistemde kullanacağım bu ryzen sistem.kutu da bu: Ugreen M.2 NVMe SSD Type-C 3.1 Gen2 10Gb/s PCIe M-Key M+B Key Disk Kutusu – Ugreen Türkiye https://ugreen.com.tr/urun/ugreen-m-2-nvme-ssd-type-c-3-1-gen2-10gb-s-pcie-m-key-mb-key-disk-kutusu/Ugreen M.2 NVMe SSD Type-C 3.1 Gen2 PCIe M-Key M+B Key Disk Kutusu https://www.teknostore.com/ugreen-m-2-nvme-ssd-type-c-3-1-gen2-pcie-m-key-m-b-key-disk-kutusu |
_____________________________ |