Şimdi Ara

Kütahya Nasıl Bir Şehir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
43.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Avrim

Çalıkuşu.

HORT !
    ÇALIKUŞU FOREVER çarşamba günleri 10 ders görürken giderdim hep oraya biraz garipte olurdu ha
    hep üniversiteli kayniyor
  • slm ben ilk önce bir ögrenci olarak bunları yazdıgımı belirtmek isterim kütahya kendisi ufak ama yolları büyük ve genis olan bir sehirdir bir yerden bir yere gitmen uzun zaman alır özellikle yurt kampüs arasi bunun dısında fazla cafesi bari yoktur benim bildigim 3 bar(clupde dahil) 5-6 tanede cafesi var diger arkadaslarımın aksini iddaa ettigim bir konuda ucuz deildir ben afyondan geliyorum afyonda fiyatlar buranın yari fiyatina ev kirasi yiyecek icecek olsun öle ve esnaf ögrenci milletini kazklamak istiyor bunun sebebini anlamıs deilim sonucta kütahyanın cogu gecimini ögrencilerden saglıyor..
  • Çoğu kişi baştan sallamış.
    Kütahya gayet ufak yavaş yavaş büyüyen yolları büyük,her yere ulaşım imkanı kolay olan bir şehirdir.
    Kimse kimseye kötü bakmaz,tarz ayrımı yapmaz. İsteyen el ele gezer,isteyen sokak ortasında öpüşür kimsede bişe demez.
    Şehir içi Fiyat biraz pahalıdır evlerin bu doğru ama biraz uzaklarda ucuza bulabilirsiniz.
    Kenar ucube mahallelerden ev tutmayın derim çünkü baya bi bela olabilir size.Onlarda zaten hepsi şehrin dışlarında.
    Çelebi tarafları fazla gelişmemiştir ama Eskişehir Yolu üzeri ve Afyon yolu üzeri gayet şıktır.
    3-4 tane barı vardır ki bu şehrin öğrenci nüfüsuna göre iyidir.

Sevgi Yolunda Antepli Seyfi,Eskişehir yolu üzeri İnci Bistro,Hilton AVM ( İçinde BurgerKing vs. var ) Tombiş Cafe gibi güzide mekanlar bulabilirsiniz.
    Ortamın yoksa sıkılırsın bu her yerde geçerlidir ama eğlenebileceğin vakit geçirebileceğin bir şehir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasoci

merhabalar :)

Bende 99-03 yılları arasında öğrencilik yapmak için izmir'den göçmüştüm. İlk zamanlar tabiki arıyorsun izmir gibi sinema, kafe vs. ama sonra alışıyorsun be :)
    mesela 99 senesinde matrix çıkmıştı sinemada, hotaş mıydı adı tam hatırlamıyorum 15 -20 gün sonra getirebildi filmi ancak :) (ben yeni liseden mezun olduğum için arkadaşlarla sık konuşurduk, o zamanlar Kütahya'da tek eğlencemiz cuma dan cumaya gelen filmelere gitmekti.) filmler geç geldiği için içimiz biraz burkardı tabi :))

İlk seneler doğru düzgün kafe yokken, kahvehanelere giderken sonra güzel yerler (pizzacı bile yoktu bea ) açıldı, aradaki fark kapanmaya başladığı için izmir'e az gidip gelmeye başlamıştım zaten bi de hatunla tanışınca aile yi ikinci plana atıyo insan :P

Neyse Germiyan kampüsünde başladığımız üni hayatımız 3. sınıftan itibaren yeni kampüse taşındık, oranın soğuğu daha pistir... tüm eziyetlerini çektik valla karın kıyametin içinde ana kapıdan işletme binasına yürüttüler o zamanlar

Sonra mezun olduk, hatunla evlendik, 2008 yılında da anılarımızı tazelemeye ve hocalarımızı görmeye kütahyaya geri gittik, fırsatım olursa tekrar giderim... İnsan eski halini bilince ve şimdiki halini görünce bir garip hissediyo :) Mesela mecburiyet caddesi trafiğe kapanmış ve çok da güzel olmuş yani...

Son 2,5 yılımı sosyal konutlardaki caminin karşısındaki evde geçirmiştim, ayrılırken bile içime oturmuştu hüzün...

Bence insan yaşadığı yerde mutlu olmasını bildikten sonra heryer güzeldir...
    Saygılar..

güzel yazmişsin.
    bu diğer yazanlar ya kütahyada okumamış ya ben başkabiyerde okudum.cok degil,2005-2009 senesi üniversite hayatimi geçirdigim şehir.bok atanlara burdan pempe kelebekler gönderiyorum.yabanci dizileri izleye izleye memleketin herköşesini londra saniyorlar :)
    istanbuldan 2005 de iktisat (1.öğretim) okumaz üzere yol aldık.ilk 5 ay cemaat yurdunda (HİSAR) kaldim ortamin kralini yaptim.ööyle ortam nasi yapcaz diyenler ellerini cebinden çıkarsın ilk önce akabinde yurttan atildim.(3kişi).nereye sigindik gene cemaatle baglantili abi evlerine :) napcan arkadaş adam sana akşam saat 8 e kadar yurdu terket diyo :)1 ayda abi evinde saltanat sürdükten sonra örgütü toplayıp eve ciktik.altınova sitesiydi önünde berkay halı saha vardı.emniyetin orda.1,5 sene orda kaldim sonra meydan mahallesinde biyere gectim.farklı arkadaşlarla.merkeze daha yakındı ve 425 tl kirasi vardi.heyy gidi günler.4 sene yaz okuluna kaldim.otobüsle seyahat etmedim hic trene ihanet bizde puştluk sayılırdı her türlü ortamin düdüğünü üfledik.elele tutuşamazsin diyenler sözüm size bu neyin kafası lan :) voodoo barımız süperdi.deep purple gecesi yapardik.kütahyada yedigim et ürünleri kebap vs. istanbulda iki kati para ödememe ragmen o lezzeti yakalayamdim.süperdi ulan işte.kampüsümüzde süperdi hocalarimizda.bok atmayın please.waffle miz da vardi bistro muzda.herşeyimiz tam takırdı.hele bide manita ortamina girdiysen (ortam demek asansör gibi 1kadın1erkek demek degildir buda yapcak bişey yok diyen asosyal bebelere gelsin.)
    edit:ulan bu yazimdan dolayi uzaklaştirma alirsam yeminlen soyunuzu sopunuzu teşhis eder kütahyada birak mekanlara girmeyi kontür bayisine giremezsiniz

• Ben 2 sene önce kazanmıştım. Dumlupınar üni kocaeli de sandım öyle yazdım bir baktım kütahya hemen ekşi itü sözlüklerini araştırdım herkes olumsuz konuşuyor dedim 4 sene geçmez fakattttttttttttt allah sizi inandırsın üni başlayınca tüm fikirlerim değişti 1 sene sınıfta kaldım her akşam başka yerlerde geziyorduk. Cevreniz varsa size hertürlü olanağı sağlar canınız asla sıkılmaz.

Deprem olayına girecek olursak ben 1 sene güzelyurt da kaldım bizimde bir arkadaş kütahya nın yerlisi deprem olmuş herkes dışarda biz hadi olum kalk cıkıyoruz diyoruz 1 sn laptopu kapatıp geliyorum diye cevaplamıştı [;)
  • Bu yorumlara dayanarak Kütahya'da yolda öpüşmeye falan kalkmayın, meydan dayağı yiyebilirsiniz.Ama ev bulmak kolaydır, ortamı da yapabilene gayet iyidir.
  • haha .milletde şu kanı almış başını gidiyor;yolda öpüşemeyeceğim bir şehirde universite hayatimi gecirmek istemem.
  • Benim için pek önemli değil; zaten riks alıp sokakta denemeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0o__xXx__o0 -- 8 Şubat 2012; 17:25:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

quote:

merhabalar :)

Bende 99-03 yılları arasında öğrencilik yapmak için izmir'den göçmüştüm. İlk zamanlar tabiki arıyorsun izmir gibi sinema, kafe vs. ama sonra alışıyorsun be :)
    mesela 99 senesinde matrix çıkmıştı sinemada, hotaş mıydı adı tam hatırlamıyorum 15 -20 gün sonra getirebildi filmi ancak :) (ben yeni liseden mezun olduğum için arkadaşlarla sık konuşurduk, o zamanlar Kütahya'da tek eğlencemiz cuma dan cumaya gelen filmelere gitmekti.) filmler geç geldiği için içimiz biraz burkardı tabi :))

İlk seneler doğru düzgün kafe yokken, kahvehanelere giderken sonra güzel yerler (pizzacı bile yoktu bea ) açıldı, aradaki fark kapanmaya başladığı için izmir'e az gidip gelmeye başlamıştım zaten bi de hatunla tanışınca aile yi ikinci plana atıyo insan :P

Neyse Germiyan kampüsünde başladığımız üni hayatımız 3. sınıftan itibaren yeni kampüse taşındık, oranın soğuğu daha pistir... tüm eziyetlerini çektik valla karın kıyametin içinde ana kapıdan işletme binasına yürüttüler o zamanlar

Sonra mezun olduk, hatunla evlendik, 2008 yılında da anılarımızı tazelemeye ve hocalarımızı görmeye kütahyaya geri gittik, fırsatım olursa tekrar giderim... İnsan eski halini bilince ve şimdiki halini görünce bir garip hissediyo :) Mesela mecburiyet caddesi trafiğe kapanmış ve çok da güzel olmuş yani...

Son 2,5 yılımı sosyal konutlardaki caminin karşısındaki evde geçirmiştim, ayrılırken bile içime oturmuştu hüzün...

Bence insan yaşadığı yerde mutlu olmasını bildikten sonra heryer güzeldir...
    Saygılar..

güzel yazmişsin.
    bu diğer yazanlar ya kütahyada okumamış ya ben başkabiyerde okudum.cok degil,2005-2009 senesi üniversite hayatimi geçirdigim şehir.bok atanlara burdan pempe kelebekler gönderiyorum.yabanci dizileri izleye izleye memleketin herköşesini londra saniyorlar :)
    istanbuldan 2005 de iktisat (1.öğretim) okumaz üzere yol aldık.ilk 5 ay cemaat yurdunda (HİSAR) kaldim ortamin kralini yaptim.ööyle ortam nasi yapcaz diyenler ellerini cebinden çıkarsın ilk önce akabinde yurttan atildim.(3kişi).nereye sigindik gene cemaatle baglantili abi evlerine :) napcan arkadaş adam sana akşam saat 8 e kadar yurdu terket diyo :)1 ayda abi evinde saltanat sürdükten sonra örgütü toplayıp eve ciktik.altınova sitesiydi önünde berkay halı saha vardı.emniyetin orda.1,5 sene orda kaldim sonra meydan mahallesinde biyere gectim.farklı arkadaşlarla.merkeze daha yakındı ve 425 tl kirasi vardi.heyy gidi günler.4 sene yaz okuluna kaldim.otobüsle seyahat etmedim hic trene ihanet bizde puştluk sayılırdı her türlü ortamin düdüğünü üfledik.elele tutuşamazsin diyenler sözüm size bu neyin kafası lan :) voodoo barımız süperdi.deep purple gecesi yapardik.kütahyada yedigim et ürünleri kebap vs. istanbulda iki kati para ödememe ragmen o lezzeti yakalayamdim.süperdi ulan işte.kampüsümüzde süperdi hocalarimizda.bok atmayın please.waffle miz da vardi bistro muzda.herşeyimiz tam takırdı.hele bide manita ortamina girdiysen (ortam demek asansör gibi 1kadın1erkek demek degildir buda yapcak bişey yok diyen asosyal bebelere gelsin.)
    edit:ulan bu yazimdan dolayi uzaklaştirma alirsam yeminlen soyunuzu sopunuzu teşhis eder kütahyada birak mekanlara girmeyi kontür bayisine giremezsiniz

eyv. hacı demek sende bizim tayfadansın bahsettiğin yurt şu mezarlığın karşısında kalan yurtsa bende 1 sene kaldım orda sonra dediğin gibi abilere transfer olduk, yarım dönemde öyle kaldım, sonra kafadengi arkadaşım vardı yanına çıktım.
    Yurtta kalırken köfteci ahmet vardı, kıç kadar minibüsten bozma tezgahında köfte yapardı, gecenin bir vakti yurttan kaçıp az mı yarım ekmek yaptırdık : Sonra adam köşe oldu biz 3. sınıftayken kendine dükkan açmıştı

Özledim valla Karavan'ın haşhaşlı gözlemesini, Hisar'a çıkıp semaver içmeyi, Ulu caminin çeşmesinden su içmeyi Merkezden otogara kadar yürümeyi... bu sene planlıyorum bir gezi ya du bakalım :))

• quote:

eyv. hacı demek sende bizim tayfadansın bahsettiğin yurt şu mezarlığın karşısında kalan yurtsa bende 1 sene kaldım orda sonra dediğin gibi abilere transfer olduk, yarım dönemde öyle kaldım, sonra kafadengi arkadaşım vardı yanına çıktım.
    Yurtta kalırken köfteci ahmet vardı, kıç kadar minibüsten bozma tezgahında köfte yapardı, gecenin bir vakti yurttan kaçıp az mı yarım ekmek yaptırdık : Sonra adam köşe oldu biz 3. sınıftayken kendine dükkan açmıştı

Özledim valla Karavan'ın haşhaşlı gözlemesini, Hisar'a çıkıp semaver içmeyi, Ulu caminin çeşmesinden su içmeyi Merkezden otogara kadar yürümeyi... bu sene planlıyorum bir gezi ya du bakalım :))

köfteci ahmeti oldum olasi sevmemiştim bikaçkere yedim enfazla.hisar yurdu bir ekoldür :) cok güzel günlerdi be hocam,burda anlatsam destan olur ama bok atanlarin hırsı kaybolmasin diye anlatmiyorum.dedigin gibi karavaniydi hisariydi unutulmaz.gerci 2009 a kadar daha cok şey eklendi ama kütahyanin pinarlari hala aynı :)iki çeşit otobüs vardi kırmızı ve mavi.maviler otogardan kalkiyordu.ama şimdi otogarinda yeri degismiş.
    bu arada kütahyaya gidersen resim cekde bana gönderiver.

• Köyüleyen arkadaşlar haksız değiller, abartanlar hariç tabi.
  • @nasozby , hocam kötüleyenlere lafım yok ama şu da bi gerçek, kötülemek istedikten sonra kendi yaşadığınız şehirde bile bir sürü eksiklik var... mesela ben İzmir'i çok seviyorum, İzmir'de yaşıyorum ama İzmir'de hoşuma gitmeyen bir çok şey var... ama insan sevdiğinin kusurlarını görmezmiş ya, öyle bişey..

Önemli olan insanın gittiği her ortamda mutlu olmayı bilmesiyle alakalı, kendinle barışık olmakla alakalı!!

@virtue051, hocam hakikaten hisar yurdunda benimde çok güzel bir yılım geçti, yurt çok temiz ve ilk sene şehire yeni gelmiş birisi için oldukça kucaklayıcıydı. Ben şahsen cemaat yurdu olmasına rağmen hiç bir zorlama vs. ile karşılaşmadım, çok hoşgörülü insanlar vardı, abilerimden biri hala Kütahya'da kendisiyle görüşürüz, gidince onunda yanına uğrayacağım.
    Bizim zamanımızda Kırmızı otobüslerden sadece 2 tane hat vardı :)

1 numaralı hat Germiyan kampüsünün ordaki yurdun önünden kalkardı sosyal konutların ordan içeri girer çarşıya giderdi, 2 numara da germiyan kampüsünden kalkar taaa merkez kampüse kadar dolana dolana giderdi fatih mah. den garajın ordan (demek garaj taşında, acaba nereye?) biz Sosyal konularda otururken 1 saatte gidiyorduk bir uçtan bir uca.. Biz 1. sınıftayken yimpaş açılmıştı da ne izdiham ne izdiham :)) sanki bedavaya dağıtıyorlar :)

Sonra 2-A hattı çıktı kestirmeden direk merkez kampüse giderdi, sınav zamanları özellikle 2-A nın yolunu gözlerdik.. hey gidi günler =))

• Arkadaşlar kütahya dpü üniversitesi güzel sanatlar sınavına giricem eğer kazanırsam animasyon veya grafik tasarım bölümünde okuycam, arkadaş konuyu 2008 de açmış ve 2011 de yorum yapmış yani gelip yaşamış görmüş şehri, çok ilgimi çekti hoşumada gitti açıkcası ve ileride bende 3-4 yılımı geçirdikten sonra dpü ve kütahya hakkında neler düşündüğümü yazmak istiyorum umarım bu fırsatı bulabilirim
  • 94-99 yılları arasında hayatımı geçirdiğim şehir...
    Oto garda indim,büyük bir çantam vardı ordan yürüyerek o ağır çantayla türk ocağı yurduna gittim müdürü Sabit Aşman dı.eski Bp nin tam karşı ara sokağı.Ne ağır çantaydı şimdi olsa taksi olmadan yürürmüyüm! ama tabi ozamanlar yorulmak nedir öğrenmediğiniz için umurunuzda olmuyor.Cep telefonu yeni çıkmıştı 120 kişi kalıyorduk yurtta yalnızca bir kişide "Selçuk" diye bir arkadaş ta vardı telefon.Nasıl geçecek diyordum 4 yıl burada ben ne yapacağım, şimdi bakıyorumda 18 yıl geçmiş aradan.
    Devlet hastanesinin karşısı,yer altında Form spor Şükrü Balcı hocamız abimiz o yıllarda oraya gelen herkes beni bilir spor hocasıydım.Salona bakan Murat ;-) ...Vazonun çaprazında saray çorba salonu hala duruyormu bilmem Ramazan usta kulakları çınlasın :-) şimdi gitsem tanır öyle bir adam.Hükümet konağının önündeki iki seyyar köfteci ibrahim ve ahmet ozamananlar mangalda yapıyorlardı biftek ciğer köfte o soğukta ne lezzetliydi henüz damak tatları bozulmamış sahte ürünler ve tavuk dönerler piyasa çıkmamıştı.
    Kütahya çini camiasının tartışmasız en iyi çizeri en iyi ressammı Erdem Karayel abimiz.
    Bunca zaman sonra gidersem tekrar görüşeceğim birbirimizi unutmadığımız insanların olduğu...
    Giderken üzülerek gittiğiniz
    dönerken üzülerek döndüğünüz....
    Beş yıl + bir kaç bin bardak çay + bir kaç yüz damla göz yaşı tükettiğim şehir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilxxx -- 12 Eylül 2012; 13:12:41 >

• Bende bu sene başlayacagım kayıt için gittim herşey güzeldi, merkez canlıydı. Üniversitenin mimarisi gerçekten güzel. 1 gün kalmama ragmen soru sordugumuz insanlar

neredeyse bizi kendi arabalarıyla bırakacak gidecegimiz yere o derece yardım severlerdi. Vazonun oradaki dogan erkek yurduna yazıldım bu yurt hakkında bilgi verecek olan varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin Ol Evlat

Bende bu sene başlayacagım kayıt için gittim herşey güzeldi, merkez canlıydı. Üniversitenin mimarisi gerçekten güzel. 1 gün kalmama ragmen soru sordugumuz insanlar

neredeyse bizi kendi arabalarıyla bırakacak gidecegimiz yere o derece yardım severlerdi. Vazonun oradaki dogan erkek yurduna yazıldım bu yurt hakkında bilgi verecek olan varsa sevinirim.

geç cevap vereceğim ama allah kurtarsın doğandan hocam :D
  • Yeni yorum var mı arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.