Şimdi Ara

KÜTAHYA HAVA ER KOMUTANLIĞI MUHAFIZ ERİ NEDEMEK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
73.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: E.A.K.K

quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

quote:

benim merak ettiğim bişey var. ben fazla koşamam en fazla 1 km sonunda yığılır kalırım.. acaba böyle bi durumdan sonra ne olur? yani zorla koşturmazlar demi?

olacağı budur dayak yemeyen yoktur...

yapma yaa

e canım koş(a)muyoruz diyeöldürecek değillerya sonuçta ciğerden bu kadar geliyo..

ayrıca sırf dayaksa iyi yine..

• Nöbet ağacı olacaksın, geçmiş olsun.
  • quote:

quote:

benim merak ettiğim bişey var. ben fazla koşamam en fazla 1 km sonunda yığılır kalırım.. acaba böyle bi durumdan sonra ne olur? yani zorla koşturmazlar demi?

yusufu çağır o gelir valla ben 10 tane şınavı or çekerdim.denetlemede korkudan 45 sn de 43 tane çekmşim.yalanım varsa ne olayım.gerçi uzun atlamyı beceremedik ama olsun küfürlle kurtardık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x-men:: -- 21 Şubat 2007; 23:24:41 >

• arkadasim hava kuvvetleri komutanisin artik .. F-16 sana emanet allah kolaykil versin
  • benim eşim 313.kdy ısparta merkez dağ komando okulunda eğitim çavuşu şafak 78
    quote:

Orjinalden alıntı: crackbaba

arkadaşım gayseri gomando olmuş....
  • bende sene 1979 zun soğuk fakat güneşli bir mart sabahında oraya varmıştım ve yaklaşık 2 ay gibi bir süre 14. bölükte eğitime tabi olduk daha sonra ise ankaraya gönderdiler.. ee kütahyanın esnafı yaramaz askeri nerde görse kazıklamaya çalışır.. inzibatlarla esnaf zaten anlaşmış gibi hareket ederler bir lokantada yemek yesen tabağın boşaldığı an kapı önüne koyarlar adamı neden ,,,, çünkü yerine başka bir asker daha oturtup birazda onu kazıklayacaklar... yani hem askerden para kazanırlar hemde nankörlük yapar askeri kazıklarlar .. eğer kütahyadaki aseri birlikler olmasın kütahyanın esnafı aç kalır
  • mehtap 26 meslekçiyizzz
  • bende 10 gün sonra aynı yere gidiyorum kütahya havacı eger eklersen konuşuruz erdem_gercek@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: crackbaba

arkadaşım gayseri gomando olmuş....

eyvah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Old_Town

bende sene 1979 zun soğuk fakat güneşli bir mart sabahında oraya varmıştım ve yaklaşık 2 ay gibi bir süre 14. bölükte eğitime tabi olduk daha sonra ise ankaraya gönderdiler.. ee kütahyanın esnafı yaramaz askeri nerde görse kazıklamaya çalışır.. inzibatlarla esnaf zaten anlaşmış gibi hareket ederler bir lokantada yemek yesen tabağın boşaldığı an kapı önüne koyarlar adamı neden ,,,, çünkü yerine başka bir asker daha oturtup birazda onu kazıklayacaklar... yani hem askerden para kazanırlar hemde nankörlük yapar askeri kazıklarlar .. eğer kütahyadaki aseri birlikler olmasın kütahyanın esnafı aç kalır

o zamanlar öyleymiştir abi. şimdi öyle bir durum yok bende esnafım ama normal müşteriye verdiğim fiyatın altında fiyat veriyorum genelde askerlere. gerçi benim işim yemekle falan değil ama telefonada gelen çok oluyor askerlerden. bu arada acemi birliği kütahya ya düşen birisinin kötü bir yere çıktığını hiç görmedim genelde deniz kıyısı oluyor gittikleri yerler

• ecemi birliğimi orda yaptım diye kısaca baslık atıp uzunca bir yazı yazayım sana :)

3 ayım orda gecti ama birde bana sor yani nasıl gecti. ben 1 tertip gittiğim için en kötü zamanında gitmiştim. sabah kalkarsın buz gibi ayaz öğlene doğru güneş acar aksam üstüne doğru yağmur yagar akşamda gene dondurucu soğuk olur yani oradakilerin tabiriyle .rospu gibi havası vardır. havaya dikkat et. ama askeriye o konuda hassas sanırım avcı yelekleri dagıttılar bizim dönenemimizde ve kalın kışlık hakiler verildi. artık acemiliğin sonralrına doğru havalar ısınıncada beter ısınıyor resmen botlar asvalta yapısıyordu. o havada ise talimat gelmediği için parkalarla gezerdik. taki emir gelince cıkardık.

yemekleri ise mükkemmel ötesidir. bu konuda kesinlikle şüphen olmasın. afedersin ama evinde göremiyecegin sekilde yemek yersin ve kahvaltını yaparsın ama bir tek sorun var ekmek cok az veriliyor ve genelde bayat oluyor. sabah khvaltısında sigara böreginden tut sucuklu yumurta sütlü cıkolata aksamalrı ise balık yiyebiliyorsun.

ama sanmaki yemekleri güzel diye seni yatıracaklar :) inanılmaz sekilde eğitim var ve yürüyüşlere aşırı önem veriliyor. havacıların meshur yürüyüşleri vardı "kaldır dizleri at pençeni" ne demek istediği oraya gidipte günlük 10 km bu yürüyüşü yapınca anlarsın(sabah sporu ve 2400 koşu hariç)

her bölüğe göre değişir ama ben 1. tabur 4. bölükde yazıcı olarak ayrılmıstım. eğer görevli olarak ayrılırsan yemin töreninden sonra fast food denen yere kurs görmeye gidersin ve eğitimlere gitmessin. ama sen maalesef hizmet eri olmussun (muhafız eri) bu demektir ki . hizmet eri olursan türkçesi amele olursun. kışın yelerden çöp izmarit topalrsın yazında çim yolarsın ellerinle(ellerin yemyeşil olur herke sonlara iş bankası derlkerdi) yani nerede iş var orada sen olursun. muhafız eri olursanda nöbetci olursun usta birlğinde.

oraya gidince ne maharetin varsa sergile görevli ayrılmaya calıs cünkü usta birliğine çok güzel yerlere gidebilirsin.

mesela ben yazıcı olarak ayrılmstım. ankara genel kurmaydan secmelere geldiler 400 kişinin arasından sadece ben secildim usta birliğim ankara genel kurmaya çıktı.

ne diyeyim hem güzel yer hemde kötü tamamen senın sansına kalmıs. mesela benım oldugum bölük çok zordu. 3. bölük günde 50 kere istirahat ederken biz 2 veya 3 yapardık günümüzün tamamı eğitimlerle gecerdi ve bunun sonucunda ilk 1 ayda 5 firar vardı bizim bölükten.

fast food denen yere mutlaka gidebiliyosan git ama ilk baslar cok zor anca yemin töreninden sonra. orada herşeyi bulabilirsin. pizza kola gazete telefon vs vs vs. ama bölükte 1 adet telefon olur ve kesinlikle ama kesinlikle sıra gelmez. ben ailemi 10 gün sonra arayabildim oda öğlen yemegine girmedim öyle konusabildim.

hamama mecbur gidersin. orda artık iş sana kalıyo takım takım hamama alınırsınız. 100 kişi bir hamama yani. bir kurnayı 3-4 kişi kullanırsınız ve sıraya gecip peştemal alıp banyo yapıp buz gibi havada dısarıda bulunmanız için 15 dakika veriliyor. sakın ama sakın sona kalma. demedi deme :)

ilk gititğinde yaklasık bi 10 gün felan fast food a göndermezler onun içindir ki sigara bulamayabilrsin ve krizlere girebilirsin.kantinede ya monte carlo yada winston gibi sigaralar gelir onlarda zaten anındda biter geldği anda.giderken yanında sigara bulundur.

yanında ve üzerinde taşı paranı. boynuna asılan cüzdanlardan al ve hiç çıkartma. korkma hırızlık olmaz ama gene ne olur olmaz.

bu arada benım dönemimde orada pem kart vardı. yani bi nevi askeri chipli kredi kartı. nakit para gecmiyordu. pem kartına para yukluyorsun aynı kontor gibi ve gezici kantinler,fast food,kantinlerde o kart ile alısveriş yapıyorsun. ha bu arada geceleri felan gezici kantinler gelir minibüsle iyi değerlendir :) çünkü hayvanlar gibi yemek yersin hala doymazsın.mesela ben 50 kilo gidip 70 kusur kilo ile dönmüştüm.

her yerde sanırım nestele nin makinaları var. bozuk para ile kahve sıcak çikolata alabilirsin .

sinema solanu vardır baya büyük. her hafta sinemeya gidersin hafta sonları. sakın bunuda kacırma inan inanılmaz şekilde iyi geliyor. o kadar streese eğitime katlanıp sinemada sivil hayatı aklına gelipte macera filminde bile ağlayanlar çok oluyordu.

en önemlisi kesinlikle toprağım diyene fazla yaklasma. her toprak bir olmaz.her insan bir olmaz. 1 tane aptal yüzünden defalarca ceza yiyebilirsin.(direğe künye okumak-şınav-bi düdük çök bi düdük kalk-ördek yürüyüşü) garip garip insanlarla karsılabilirsin pisuvardan su içen- geceleri altına kaçıran- deli numarası yapıp ıq su 100den fazla çıkan-psikopatlardan-yemekleri elleriyle yiyenlerden-ve sağa dön diyipte sola dönen insanalrdan bolca karsılasırsın sakın garipseme. ha birde ilk askeriyeye girişte ilk bölüğün belli oldugunda bölüğüne gittinde oradaki çavuş on başıların sana bir anahtar verip "git şurdaki uçaktan şunu getir" demelerine aldanma. o uzaktaki gördüğün uçaktan hurda uçaklar,ayriyetten sana oradaki çvş. onb. lerin size paraşüt verip uçaktan atıcaz demelerine aldanmayın asla öyle birşey olmaz.

m1 (tahta tüfek) lere dikkat et. atışlarda dağılabilir yani elinde kalabilir.atıştan ziyade tüfekli eğitim ve "tüfenykkk omza" ve "sas duruş" komutlarında tüfeğini fazla yere çarpma sapından kırarsın.ve en öenlisi tüfek numaranı adın gibi ezbere bil ben gibi sıkıntı yaşamazsın ama sordukalrında kem küm dersen hapı yutarsın. geleli 5 sene oldu yaklasık hala hatırlarım 118716 :). ayrıca eğitim alanında sana "tüfenykkk çat" komutu geldiği anda saf gibi bakma ön el kundagının ordaki kanca ile arkadaslarınla tüfekleri çat acilen . yoksa çatamazsan eğitim alanında tüfeğin omzunda "ben bir malım diye" böğürürsün o gidenlerde.

çarşıya cıkarsın pek bişe anlamazsın kazık yemekten :)

sen sabahtan akşama kadar eğitim yapıp bileklerine kadar olan çamurda soğukta uygun adım yürüyüşü yapmaya calısırsın yorgunluktan ölürsün bitersin lanetler okursun ama kısa dönemleri (poşet) ayakları kokmasın mantar olmasın diye bir yandan pudra sürüp bir yandan da kitap okurken görürsende oturur ağlarsın.

anlat anlat bitmez ama ben genede orayı çok özledim...

• muhafız yazdığına bakma acemilikte tekrar seçmeler olucak
    ayrıyetten muhafızlık iyiyidir sadece nöbet tutar
  • birliğe teslim olunmaz, birliğe katılınır
  • hERKEZE MERHABA BEN osman demirel....

Acaba size bir soru sorabilirmiyim ?benimde acemi birligim kütahya havacılık çıkdı ama hatta bende ayın 25.de katılıcaktım birlige ama bu sene öss sınavına giricem kismetse ve agustosa kadar tecilimi uzattım anlıyacagınız size soruma gelince öss yi kazanamadıgım taktirde agustosta gittigim zaman yin eaynı yer yani kütahya havacılıkmı olucak acemi birligim yoksa yeni bir kuramı çekilcek?? ve kazansam üniversiteyi okul bittikten sonra yine demin sordugum gibi kütahya havacılıgamı giderim yoksa yeni bir kuramı çekilir.. ?
  • yaa bi şey soracam kısa dönemlerin yeridemi acemi birligi bitince degişecek benim nışanlım orda.

KÜTAHYA HAVA ER KOMUTANLIĞI MUHAFIZ ERİ NEDEMEK?
  • benimde kütahya hava piyade muhafızlıkmış arkadaşlar bakalım ne yapacağız Allah herkese yardım etsin Hepimize hayırlı teskereler...
  • allaha sukur 7 aydır kutahyadayım bakın bu saatde ınternetdeyım yanı hafta ıcı carsıya cıkabılıyorsunuz doguda olsanız bu ımkan yok
    oyun cafesı var usta bırlıgınız kutahya ıse rahat edersınız
    ben hızmet bolugun deyım allaha sukur rahatım yerın de hafta sonu carsınız var
    eger hızmet bolugune dusersenız nobet nobet yazarım bana sızde bol bol dua edersınız
  • ey askere gidecekler kimseyi ezmeyin ezdirmeyin. bu işin birde ahireti var.
  • slm arkadaşlar KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM KONUTANLIĞI' na gidecek arkadaşlar tanışalım....

Öncelikle çok şanslıyım yaa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACİDBURN45 -- 20 Mart 2009; 23:30:09 >
  • s.a beyler 90/4 subat 22 teslım kutahya hava jet komutanlıgı ALLAH yardımcımız olsun super bı yer benle sımdıden tanısmak ısteyenler orda gorusuruz arkadaşlar trx_dokuztepe@hotmail.com
    beklıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.