Şimdi Ara

KUŞ PİSLİĞİ hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fastcare

Bu tip problemler için boya koruma yaptıran müşterilerime ıslak mendil tavsiye ediyorum. Alkolsüz ıslak mendille kuş pislikleri kurutulmadan temizlenmelidir. Kuruduğu durumlarda ise ıslak mendil kuş pisliği üzerine konulmalı ve üzerine su dökülerek bekletilmelidir. Kazıma işlemi boyaya zarar verme riski taşımaktadır.

ıslak mendili kuş pisliğinde bekletmek çok güzel fikir,

ben bugün 9-10 tane sertleşmiş kuş pisliğini sıcak suyla temizledim, kademe kademe önce tamamen ıslattım sonra bir kere bezle üstünden geçtim yumuşayanları aldım,

sonra bir daha sıcak su (sıcak dediğime bakmayın ılık üstü) sonra bir tur daha bezle geçtim asla kazıma yapmadım 3-4 seferden sonra sadece en inatçılarının ufak parçaları kaldı onları da yine sıcak su ve parmağıma doladığım bezle tatlı sert bastırarak çıkarttım, kuru iken imkansız çıkmazdı şimdi cillop gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

ziebartın en pahalı uygulaması olan nano gold korumanın sözleşmesinde MARTI hariç diğer kuş pislikleri diye geçiyor. en tehlikelisi martı yani.

nasıl sallıyorsunuz belli değil

Mağaradan ne zaman çıktın ? 2 sene önce yazılmış yazıyı alıntılamışsın.

Bu uygulamayı bizzat yaptıran arkadaşına ziebartın verdiği bilgiyi paylaştım .

1-) amacım tartışmak değil

2-) madem arkadaşınızın söylediğini paylaşmışsınız "kuş pislikleri diye geçiyormuş" dersiniz

3-) nano gold diye bir koruma ziebartta yok

4-) ben "siz" diye hitap ederken, size göstermediğim hangi samimiyetle "mağaradan ne zaman çıktın" diyebiliyorsunuz? ah pardon klavye delikanlılığı.. unutmuşum, devam..

5-) forumun amacı budur, yoksa her 12 ayda bir tüm yazılanlar silinir, yerine yenilerinin yazılması beklenirdi, oysa köklü forumlar, ki donanımhaber buna çok güzel bir örnektir, geçmişini silmediği ve koruduğu için ayaktadır. işte bu yüzden google'a kuş pisliği temizleme diye yazdığında belki de 2007'de açılmış başlık karşına çıkar. ve buna da yorum yapmak serbesttir, öbür türlü yine üstteki örnek gibi 1 seneyi aşmış konuları yoruma kapatıp başlıkların olabildiğinde eski bayat ve geçerli bilgi içermemesi sağlanıp forumu çöplüğe dönüştürürlerdi.

6-) iyi forumlar

Düzetlme: yazım hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 17 Temmuz 2013; 10:03:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ziebartın en pahalı uygulaması olan nano gold korumanın sözleşmesinde MARTI hariç diğer kuş pislikleri diye geçiyor. en tehlikelisi martı yani.

nasıl sallıyorsunuz belli değil

Mağaradan ne zaman çıktın ? 2 sene önce yazılmış yazıyı alıntılamışsın.

Bu uygulamayı bizzat yaptıran arkadaşına ziebartın verdiği bilgiyi paylaştım .

1-) amacım tartışmak değil

2-) madem arkadaşınızın söylediğini paylaşmışsınız "kuş pislikleri diye geçiyormuş" dersiniz

3-) nano gold diye bir koruma ziebartta yok

4-) ben "siz" diye hitap ederken, size göstermediğim hangi samimiyetle "mağaradan ne zaman çıktın" diyebiliyorsunuz? ah pardon klavye delikanlılığı.. unutmuşum, devam..

5-) forumun amacı budur, yoksa her 12 ayda bir tüm yazılanlar silinir, yerine yenilerinin yazılması beklenirdi, oysa köklü forumlar, ki donanımhaber buna çok güzel bir örnektir, geçmişini silmediği ve koruduğu için ayaktadır. işte bu yüzden google'a kuş pisliği temizleme diye yazdığında belki de 2007'de açılmış başlık karşına çıkar. ve buna da yorum yapmak serbesttir, öbür türlü yine üstteki örnek gibi 1 seneyi aşmış konuları yoruma kapatıp başlıkların olabildiğinde eski bayat ve geçerli bilgi içermemesi sağlanıp forumu çöplüğe dönüştürürlerdi.

6-) iyi forumlar

Düzetlme: yazım hataları

Peki

Amacın tartışmak . Hiç tanımadığın kişiyi yalancılıkla bu kadar rahat suçlayıp onda sonra üslup dersi vermeye çalışman çok komik. Sizli bizli hakaret edip sonra üslubum düzgün demek gibi. İçerik esastır.

Nano gold olduğunu hatırlıyorum. araba 2010 çıkışlı ve ziebartın o dönemlerde satışta olan paketlerine bakmanız gerek. Ömür boyu aynı isim paketlerini kullanmıyorlardır.

Birinin yazdığı bilgilerde hata olduğunu düşünüyorsan " amma sallamışsın , yalancısın " gibi çocukça ve rencide edici mesaj yazmak ve sataşmak yerine "bilginizde hata var veya hata olabilir yazıp bildiğinizi yazarsınız.

Bu sayede nezaket çerçevesinde ben de mesajınızı dikkate alıp eğer yazdığınız doğru ise düzeltme için teşekkür ederim herkes yararlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Kuş pisliyo boyanın rengi atıyor.

Demekki insan pislese tavanı delecek

• Ne hayvanmış arkadaş
  • Aracıma gecen hafta Kumar kaput filmi yaptirdim.Dun kaput uzerinde 10-15 adet kuş pisligi gördüm.Uzerinden 24 saat bile gecmeden yikatmama ragmen lekeler oldugu gibi duruyor.Polisaj bile işe yaramadı.Kaput filmi bile erimis,insaallah boyaya kadar inmemistir :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yeyip ne içiyorlar bilmiyorum
  • Bizim arabada boya koruma filan yok arac surekli dukkanin önunde kus pisligi oluyo ama leke filan yok ben de koruma yaptirmayi dusunuyodum Gecmus olsun bu arada..

• Sene olmuş 2014 ve biz hala kuş pisliği ile uğraşıyoruz :)
    Insan oğlu bir adım ilerleyemedi yüzyıllardır :)
    Bir bilim adamida çıkıp kuş pisliğine etkili boya yapamadı :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şiledeyim martı ve muhtelif kuş çok miktarda bulunmakta ve bıkmış durumdayım.Şuan abartısız arabanın en az 30-40 noktada kuş pisliği bulunmakta.Temizlemekten bıktım usandım.
  • kuş pisliği görüldüğü anda temizlenmeli. hiç olmadı üzerine su dökülüp yumuşatılmalı.
    özellikle yaz aylarında her gün bakmak gerekiyor aracın sağına soluna.
    siyah aracınız varsa yaz aylarında o pislik 1 gün beklese iz bırakıyor.
    10 farklı yıkamacı da bunu onayladı.
    tecrübe hep.
  • Yahu Bu kuslarin kirmiziya ozel ilgisi mi var

Sagda solda gri siyah beyaz yesil Arabs var gelip bunu buluyorlar

• ARKADAŞLAR ARABANIZDA KUŞ PİSLİĞİ GÖRDÜĞÜNÜZ AN TEMİZLEYİN...TİTİZLİK KİBARLIK TASLAMAYIN KUŞ PİSLİĞİ BOYANIN VERNİĞİNİ YAKAR GEÇER ÇIKARAMAZSINIZ..1 DK NİZİ AYIRIP TEMİZLEYİN SONRA ZATEN BURAYA KONU AÇMAZSINIZ
  • kuşlar kafamıza pislese kafamız delinecek heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

KUŞ PİSLİĞİ hakkında

‘PSİKOLOJİM BOZULDU...’ Kurtarmak istediği karga yavrusunu kedilerin kapması üzerine bir anda ‘kargaların hedefi’ haline gelen Metin Özyurt, “Evden işe, işten eve gitmek işkence oldu yaşananlar psikolojimi bozdu” diye konuşuyor.
    Kargalar hayatını kâbusa çevirdi

Metin Özyurt, kurtarmak istediği karga yavrusunun ölmesi üzerine diğer kargaların hedefi haline geldi.

Laleli'de esnaflık yapan 41 yaşındaki Metin Özkurt'un başı kargalarla dertte!.. 20 gün önce yuvasından düşen bir yavru kargayı kedilerin gazabından korumak için yüksek bir yere bırakan Özyurt, yavru karganın buradan düşerek kediler tarafından öldürüldüğünden habersiz evinin yolunu tuttu. Üç gün sonra evinden çıktığı sırada karga seslerini duyan Özkurt'un başının üzerinde dolaşan kargalar, pike yaparak aniden saldırıya geçti. İlk günlerde etrafında dolaşan kargaları görünce anlam veremediğini söyleyen Özkurt, "15 gündür kargaların saldırısına maruz kalıyorum. Evden işe, işten eve gitmeyi işkencehaline getirdiler. Her an takip ediyorlar. Valiliğe çıkıp derdimi anlatacağım. Kargaların 200 yıl kadar yaşadığını öğrendim. Hayatımın sonuna kadar bu işkenceyi çekemem" dedi.

'KİN TUTARLAR'
    Center Veteriner Kliniği'nden Veteriner Hekim Şeref Öztürk, bu tip saldırıların mümkün olduğunu ve kargaların son derece kindar hayvanlar olduklarını belirterek şunları söyledi: "Kendilerine birşey yapıldığında intikamını alıyorlar. Olayın birinci şahıslarına karşı günlerce süren saldırıları var. Bunu bizzat kendim de yaşadım. Koruma güdüsünden çok kendi içlerinden birini vermemek için saldırıyorlar.
     KUŞ PİSLİĞİ hakkında

(Alıntıdır)

Arkadaşlar sinirlenipte kargalara saldırmaya çalışırsanız başınıza bunlar gelebilir. Benden söylemesi

Bu olayın aynısını bugün valide yaptı ona o kadar dememe rağmen umarım dadanmaz bu kargalar çünkü karga yavrusunu annesi korurken kedilerden bu bahçeye düştü bizim ki yardıma koştu aldı yavruyu bu sırada anne karga nasıl deliriyor, yavruyu tuttuk diye, pike atıp gidiyor, her neyse çatıya çıkardılar ve bıraktılar yavruyu annesi bulamadı heralde sonra ne oldu bilmem de umarım birkaç güne böyle bir dengesizlik başına gelmez.

• Arkadas kus pisligi icin en etkili zararsiz ve hizli tek cozum tüküruk.

Tam pisligin oldu yere tukurun 3 5 sn bekleyin kuru bir selpakla temizleyin. Ister kurumus olsun ister yeni olsun geciyo

• Bence bu tür sebeplerden canınızı sıkmayın sonuçta araba bu eğer kapalı garaj imkanınız yoksa yapabileceğiniz birşey yok takılmamak lazım.
  • Beyler benim aracın tavana geçen yine kuş mıçtı, 1 hafta kadar araca binemedim özel nedenlerden dolayı, farkında da değildim durumun, güneş sağolsun pisliği kurutmuş, yıkadık ettik herşeyi yaptık ama tırnağa gelen, yani parmak gezdirince teni rahatsız eden kuş pisliği tortusu kaldı tavanda. Tırnakla kazıyorum çıkmıyor. Ne yapmam lazım? Gazyağı işe yarar mı? Yoksa veladdalin amin mi diyelim?
  • telenor T kullanıcısına yanıt
    kuş pisliğine dayanacak teknolojiye henüz ulaşılamadı ulaştım diyen size kek ikram ediyor demektir.

o yüzden gördüğünüz anda ihmal etmeyin kurumamışsa ıslak mendil peçete vb. ile kurumuş ise bir bardak kaynar su ile yumuşatarak hemen çıkarın.
  • boya koruma dedikleri şey zaten bunlar için yok mu arkadaşlar?

teknoloji gayet de ulaşmış, biz paraya kıyıp yaptırmıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.