Şimdi Ara

Kuryenet in ciddiyetsizligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
10.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eger işiniz bir kargo şirketine düşerse 2 kez düşünün.Keşke bankalar kartınızı hangi kargo şirketi ile istersiniz diye bir seçim sunsalar.Bu 4. oldu.4 defadır aynı senaryo.Banka kredi kartımı istanbuldan Kurye net e veriyor ankaraya en erken 2 hafta sonra bu 4. ise 3 hafta sonra geliyor.Ama hala elime geçmedi hala kargo şirketinde.Ankara kızılay çubeyi arıyorum 5-6 arayışımda daha ulaşmak nasip olmadı en erken 7. de ulaştım.Her bir aramada da 3,20 sn sonra telefon kapanıyor.Şirketin dagıtıcılarıda bir alem.Bununla beraber 4 oldu.Her seferinde arayıp ulaştıgımda aynı cevap adresinize ugranmış ancak adrete bulunamamışsınız.ama ne hikmetse kuryenin geldigine dair bir kagıt pusula falan hiç bir şey yok.Kurye net hariç tüm şirketler kagıt bırakıyorlar ptt dahil.Tabi kurye net bu hikayey ye alışık oldugundan kurye adres gelmeden zarfın üzerine adreste bulunamadı diye yazıyor tabi tekip eden kontrol eden yok.Ciddi şirketlerde takip olayı var.Aman sizi siz olun paket gönderecekseniz şirketi iyi seçin kurye netten uzak durun.Bir olay inasnın başına 1 kez gelirse aksilitir.2 kez gelirse kazadır ama 3 defa geliyorsa bunda ihmal ve lakaiytlik var demektir.Bankaya ve Kurye net ve bazı siteler e yazdım umarım banka bu yanlış kurye seçimini bir kez daha gözden geçirir ve kurye net ti bu ciddiyetsizliginden dolayı uyarır.baktımki nette benim gibi bir sürü kuryenet magduru insan var.Sizleride bu konuda bilgilendirmek istedim.

• 1.5 ayda bankamatik kartımı getirdiler
  • bende bekliyorum 2 haftadır..Kocaeli gebzedeki finansbaktan başvuru yaptım kart kuryenetteymiş...
    Bugun aradım takip noyu veriyorum yanlış deyip duruyolar halbuki dogru...
    İş yeri adresini verdim kaç günden beri gelcek diye bekliyorum...İşimi güçümü bıraktım adamların gelmesini bekliyorum....
    Böyle bişey olmaz ya....Babamda kuryeneti tam 2 ay bekledi anca getirildi kart....
    Acaba ben kaç ay beklicemm..Heryere e mail atmaktan anam agladı.. Bakalım nolcak böyle giderse kartı iptal ederim......
  • böyle ciddiyetsiz, dandik bir firma olamaz.

bankalar da başka firma yokmuş gibi kuryenet le çalışıyorlar.
  • Firmaya mail atın(Bankaya'da kuryeyede) birde bence şikayetvar'a yazın.
  • Kuryenetten kartını alabilmek için şehrindeki dağıtıcı şubeyi arayıp şu gün evdeyim kartımı bekliyorum diye randevu almalı,randevu aldığın gün tekrar arayıp kuryeye verilip verilmediğini öğrenmeli,verildiyse kurye cep numarasını alıp kuryeyi arayıp şu şu adrese kart getirecekmişsin bekliyorum saat kaça kadar geliceksin demelisiniz.Yine gelmediyse akşam şubeye şikayet kuryeyi şikayet etmeli kuryeyle konuştuğunuzu ona rağmen getirmediğini belirtip tekrar randevu yazdırmalı ertesi gün merkez kuryenete şikayet etmelisiniz.Onlar şikayet ettiğinizde dağıtıcı şubeyi arar kartın durumunu sorar randevu yazdırdığınız için dağıtımda görünür.Size dağıtımda olduğu belirtilir.Telefon kapatılır kapatılmaz patron tarafından kurye aranır "aman olum merkezden aradılar işini gücünü bırak o kartı ver " denir.Kurye gider 1 saate kartı teslim eder.

Bunun sebebi ne derseniz.Kuryelerin maksimum uğrayabileceği kart 200-250 falandır.1 günde yemese içmese daha fazlasını zor yetiştirir.(tabi böygeye göre farklılık gösterebilir ama normal bir mahallede sayı aşağı yukarı budur.SÜrekli iş yerlerinin olduğu bölgelerde 1 sokağa 50 kart olursa tabi fazla dağıtır).Ama neticede normal bir mahallede iseniz 200-250 kart falan dağıtabilir.Fakat şube müdürü bunu düşünmeden adamın bölgesinde 400 kart varsa 400 ünüde verir.Kurye için o 150-200 fazlalık akşama kadar taşınacak yükten başka birşey değildir.200 200 ayırsa problem olmaz fakat hepsini çıkarmak zorundaymış gibi yükler kuryenin sırtına dolayısıyla adam yetiştiremez bu normaldir.İşler sekreterlikte karışır.Akşam dönünce bunlara uğranmadı der sekretere sekreterde merkez tarafından fark edilmesin bu kadar karta niye gidilmedi denmesin diye bu kartları uğrandı evde bulunamadı yazdırır.Akşam yine kargo gelir ve bu uğranmayanlar,uğranıp bulunamayanlar ve yeni kartlar yine hepsi birlikte kuryeye yüklenir yine eder 300-400 kart.Dolayısıyla yine yetişmez.Yetişmeyen kartların çoğu yine önceki gün uğranmayan kartlar olur yine uğrandı bulunamadı yaptırılır.3.uğrandı bulunamadı yapılan kartlar aramaya ayrılır orda sekreterin insafına bırakılır sekreter ne zaman sizi arayıp randevu alırsa o zaman dağıtıma tekrar çıkar.Bu esnada siz şubeyi ararsanızda arkadaşların dediği gibi 3 kere uğranmış bulunamamış evde denir.Zira bu kartların o gün dışında kimse ne olduğunu bilmez üstüne bakarlar uğrandı bulunamadı yazıyor sizede öyle derler.İtiraz edersenizde uğrama kağıdı uçmuştur falan diyip savunurlar.Hiç akıllarına gelmez yetişmeyen kart olabileceğie.
    Bu iş böyle malesef ben 4 yıl boyunca yazları çalıştım.Abi napıyorsun yetişmez dememe rağmen bazı günler 2 çanta dolusu kartla çıktığımı 1 çantayı akşama kadar gezdirdiğimi bilirim.Motosikletle dağıtıma çıkardım motorun çantası full dolu olurdu tıka basa nerdeyse kapanmazdı birde sırtıma sırt çantası alırdım akşama kadar gezdirirdim.Halbuki bölgeyi ikiye bölseler birine bir gün birine bir gün gidilse problem olmaz en fazla 1 gün gecikir.Ama hepsini 1 günde çıkarmaya çalıştıkları için haftalarca sekreterlikte boş boş bekleyen kartlar olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 16 Temmuz 2011; 15:55:00 >

• Çok ciddiyetsizler.

Kredi kartı istemediğim halde gold kart gönderen bankanın kartı kayboldu. Evet, evet kaybettiler, orasını aradılar burasını aradılar bulamadılar kartı. Banka tekrar tekrar görüştü.
    Bu vesileyle istemediğim kartı almamış oldum.

Bu bakımdan teşekkür etmek istiyorum. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ptt rezaleti
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~VeNoM~

Kuryenetten kartını alabilmek için şehrindeki dağıtıcı şubeyi arayıp şu gün evdeyim kartımı bekliyorum diye randevu almalı,randevu aldığın gün tekrar arayıp kuryeye verilip verilmediğini öğrenmeli,verildiyse kurye cep numarasını alıp kuryeyi arayıp şu şu adrese kart getirecekmişsin bekliyorum saat kaça kadar geliceksin demelisiniz.Yine gelmediyse akşam şubeye şikayet kuryeyi şikayet etmeli kuryeyle konuştuğunuzu ona rağmen getirmediğini belirtip tekrar randevu yazdırmalı ertesi gün merkez kuryenete şikayet etmelisiniz.Onlar şikayet ettiğinizde dağıtıcı şubeyi arar kartın durumunu sorar randevu yazdırdığınız için dağıtımda görünür.Size dağıtımda olduğu belirtilir.Telefon kapatılır kapatılmaz patron tarafından kurye aranır "aman olum merkezden aradılar işini gücünü bırak o kartı ver " denir.Kurye gider 1 saate kartı teslim eder.

Bunun sebebi ne derseniz.Kuryelerin maksimum uğrayabileceği kart 200-250 falandır.1 günde yemese içmese daha fazlasını zor yetiştirir.(tabi böygeye göre farklılık gösterebilir ama normal bir mahallede sayı aşağı yukarı budur.SÜrekli iş yerlerinin olduğu bölgelerde 1 sokağa 50 kart olursa tabi fazla dağıtır).Ama neticede normal bir mahallede iseniz 200-250 kart falan dağıtabilir.Fakat şube müdürü bunu düşünmeden adamın bölgesinde 400 kart varsa 400 ünüde verir.Kurye için o 150-200 fazlalık akşama kadar taşınacak yükten başka birşey değildir.200 200 ayırsa problem olmaz fakat hepsini çıkarmak zorundaymış gibi yükler kuryenin sırtına dolayısıyla adam yetiştiremez bu normaldir.İşler sekreterlikte karışır.Akşam dönünce bunlara uğranmadı der sekretere sekreterde merkez tarafından fark edilmesin bu kadar karta niye gidilmedi denmesin diye bu kartları uğrandı evde bulunamadı yazdırır.Akşam yine kargo gelir ve bu uğranmayanlar,uğranıp bulunamayanlar ve yeni kartlar yine hepsi birlikte kuryeye yüklenir yine eder 300-400 kart.Dolayısıyla yine yetişmez.Yetişmeyen kartların çoğu yine önceki gün uğranmayan kartlar olur yine uğrandı bulunamadı yaptırılır.3.uğrandı bulunamadı yapılan kartlar aramaya ayrılır orda sekreterin insafına bırakılır sekreter ne zaman sizi arayıp randevu alırsa o zaman dağıtıma tekrar çıkar.Bu esnada siz şubeyi ararsanızda arkadaşların dediği gibi 3 kere uğranmış bulunamamış evde denir.Zira bu kartların o gün dışında kimse ne olduğunu bilmez üstüne bakarlar uğrandı bulunamadı yazıyor sizede öyle derler.İtiraz edersenizde uğrama kağıdı uçmuştur falan diyip savunurlar.Hiç akıllarına gelmez yetişmeyen kart olabileceğie.
    Bu iş böyle malesef ben 4 yıl boyunca yazları çalıştım.Abi napıyorsun yetişmez dememe rağmen bazı günler 2 çanta dolusu kartla çıktığımı 1 çantayı akşama kadar gezdirdiğimi bilirim.Motosikletle dağıtıma çıkardım motorun çantası full dolu olurdu tıka basa nerdeyse kapanmazdı birde sırtıma sırt çantası alırdım akşama kadar gezdirirdim.Halbuki bölgeyi ikiye bölseler birine bir gün birine bir gün gidilse problem olmaz en fazla 1 gün gecikir.Ama hepsini 1 günde çıkarmaya çalıştıkları için haftalarca sekreterlikte boş boş bekleyen kartlar olurdu.

patronun paraları götürsün.

siz de asgari ücretle günde 250 kartı sahibine ulaşmaya çalışın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Kredi kartı istemediğim halde gold kart gönderen bankanın kartı kayboldu.

isteyen istemeyen herkese GOLD KART !

gönderen banka finansbank

değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratSel1m

Firmaya mail atın(Bankaya'da kuryeyede) birde bence şikayetvar'a yazın.

ben bankaya durumu ilettim.
  • Kesinlikle rezil bir firma. Bende bir sürü sıkıntı yaşadım bunlarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

değil mi

Finans, evet.
    Mevduat hesabına biraz para koydum, gold kart neyse artık ondan göndermişler hemen. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 16 Temmuz 2011; 22:56:46 >
  • quote:

quote:

quote:

değil mi

Finans, evet.
    Mevduat hesabına biraz para koydum, gold kart neyse artık ondan göndermişler hemen. :)

finansbank beni 3 ayda bir arıyordu kart için.

baktım olmuyor artık ikna telefonlarından gına geldi. 02124440900 numarasına cevap vermemeye başladım. 3 gün üstüste cevapsızdan sonra küstüler

artık rahatsız etmiyorlar.

• akbank kredi kartı ertesi gün geldi babamın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

akbank kredi kartı ertesi gün geldi babamın...

akbank gerçekten hızlı.

kuryenet ile değil, aktif ileti ile çalışıyorlar.
  • quote:

quote:

Kuryenetten kartını alabilmek için şehrindeki dağıtıcı şubeyi arayıp şu gün evdeyim kartımı bekliyorum diye randevu almalı,randevu aldığın gün tekrar arayıp kuryeye verilip verilmediğini öğrenmeli,verildiyse kurye cep numarasını alıp kuryeyi arayıp şu şu adrese kart getirecekmişsin bekliyorum saat kaça kadar geliceksin demelisiniz.Yine gelmediyse akşam şubeye şikayet kuryeyi şikayet etmeli kuryeyle konuştuğunuzu ona rağmen getirmediğini belirtip tekrar randevu yazdırmalı ertesi gün merkez kuryenete şikayet etmelisiniz.Onlar şikayet ettiğinizde dağıtıcı şubeyi arar kartın durumunu sorar randevu yazdırdığınız için dağıtımda görünür.Size dağıtımda olduğu belirtilir.Telefon kapatılır kapatılmaz patron tarafından kurye aranır "aman olum merkezden aradılar işini gücünü bırak o kartı ver " denir.Kurye gider 1 saate kartı teslim eder.

patronun paraları götürsün.

siz de asgari ücretle günde 250 kartı sahibine ulaşmaya çalışın...

Valla arkadaşım ben ünv. öğrencisiyim yazları 3 ay boyunca 4 yıl çalıştım.Ev geçindirseydim yada sürekli çalışacak bir eleman olsaydım bu işi asla yapmazdım.Bu işte sabah 9 da çantanı alır çıkarsın akşam 5 te şirkete gelene kadar (ben akşam 6-7 gibi gelirdim) bir daha patron yüzü görmezsin başındada kimse olmaz.Kafan rahat olur.Bende o yüzden çalıştım.Çalıştığım süre içerisinde sürekli eleman olarak çalışmamı da istediler boş olduğum 2 3 saat bile olsa gelip çalışmamı tam gün ücreti vereceklerini söylediler yinede çalışmadım.Geçen senede bıraktım zaten.Yani anlayacağın genç işi bir iş ve kısa süreli bir iş.Sürekli olarak ve aile geçindirecek bir insan olarak çalışılmaz bu işte bence.
    Zaten çoğu sorun maaşı bu kadar az verdikleri için oluyor ben bıraktıktan bir süre sonra çalışan arkadaşlarla konuştuğumda yeni elemanların günde 10 kart falan teslim ettiğini söylüyorlardı.Biz günde min 50-60 teslimat yapar 200 müşteriye uğramış olurduk.İnsanlar niye asgari ücrete onca iş varken bu işi tercih ederler kalıcı olarak orasını bilmiyorum.

Ayrıca bankaların kuryeneti tercih etme sebebi çoğu zaman sizin küfür etmenize neden olan kurallarıdır.Mesela aktif şirketinden bahsetmiş arkadaş aktif eve uğrar notu bırakır sonra kartı şirkete bırakır gider alırsınız.Kuryenette öyle birşey yoktur evinize 3 kere gelirler bulamazlar ararlar yeni adres isterler ulaşamazlarsa yine ararlar siz ben gelip alayım derseniz yok alamazsın illa biz getireceğiz derler.Sizin açınızdan baktığınızda bu saçmalıktır.Boş vaktimde gelip alayım dersiniz olmaz iyi ozaman ara bul beni dersiniz sinirden.Banka açısından baktığınızda ise kart müşterinin ayağına götürülüp teslim edildi denir.Kuryenetin kuralıdır bu müşteri bize değil biz müşteriye gideceğiz derler.O yüzden şubelere sivil girmeleri yasaktır 7/24 kamera ile izlenir yabancı girişi olduğunda şube uyarı alır.Oyüzden ben gelip alayım dediğinizde asla adreslerini söylemezler boş yere ısrar etmeyin.

Patronlar parayı götürüyorlar size asgari ücret dışında birşey vermedikten sonra yapacağınız birşey yok.Onların insafına kalmış artık.Neticede adam kazanmak için herşeyi yapmaya çalışır uyarsa çalışırsın uymazsa ben gibi bırakırsın işi.Bizim patron toplantılarda millete maaşınızı karşılayamıyorsunuz diye az fırça atmazdı.1 kart 50 krş tan gidiyor maaşınızı çıkarmak için 40 teslimat yapmanız lazım derdi.Oysa en dandik kart 3 liraya giderdi.Ama adam desen 5 kart versen maaşın çıkıyor o adam çalışmaz doğru düzgün.Bu işlerde prim önemlidir.Kuryeye prim vericeksin kart başına bak nasıl deli gibi dağıtıyor.Ben yukarıda anlattığım gibi fazladan 2 saat çalışırdım primde vermezlerdi ben kafam rahat olsun diye çalışırdım sağolsun patronda takdir ederdi o yüzden hertürlü yardımda bulunurdu,herzaman kapımız açık derdi.Ama ordaki kuryelere sekretere sorsan enayimisin sen derlerdi.Herkes yan gelip yatmanın peşinde kimse parasını haketmek istemiyor.Öyle oluncada kimsede onlara asgari ücretten fazla para vermek istemiyor.Öyle kendi aralarında yuvarlanıp gidiyorlar :)

Neyse çok uzattım neticede benim orda çalışma amacım iş ortamında bulunmak,azda olsa kendi parasını kazanmak,birazda tatilde burnumu sürttürüp okulu bitirmeye gazlamaktı kendimi öyle de oldu :) Onun dışında kalıcı olarak yapılacak iş değil.Ama okuyan arkadaşlara tavsiye ederim gidin alın teri dökün,tembellerle yüzleşin,çalışkanlıkların takdir edildiğini görün.

• 3 kere geldikleri yok arkadaşım

1 kere geldiklerinden de şüpheliyim, bilgilendirme amacıyla aradıklarından da.. biz peşine düşüp takip edeceğiz...

illa kuryenet şubesine gidip almamızı bekliyorlar. durumdan şikayetçi bir sürü kişi gördüm maalesef şubede.
    müşteriyle ilgilenen kız da milleti ses tonuyla dövüyordu
  • quote:

3 kere geldikleri yok arkadaşım

1 kere geldiklerinden de şüpheliyim, bilgilendirme amacıyla aradıklarından da.. biz peşine düşüp takip edeceğiz...

illa kuryenet şubesine gidip almamızı bekliyorlar. durumdan şikayetçi bir sürü kişi gördüm maalesef şubede.

Öyle birşey olmuyor malesef.Yani şubeye gitsen bile kapıdan içeri sokmaz kartınıda vermezler.Bunların müşteriyi madur etmeleri tembellikten başka birşey değil.
  • quote:

quote:

3 kere geldikleri yok arkadaşım

Öyle birşey olmuyor malesef.Yani şubeye gitsen bile kapıdan içeri sokmaz kartınıda vermezler.Bunların müşteriyi madur etmeleri tembellikten başka birşey değil.

şubeye giren çıkanın haddi hesabı yok. kimlik ibrazı ile kartlar teslim ediliyor.

(Erzurum Kuryenet Şubesi)

• O zaman yine iyiymiş en azından ben gelicem diyip gidip alabiliyorsunuz.Bizim burada çok müşteri kapıdan çevrildi sonra evinde kurye yollandı git şunu ver gel diye onca yol gitti.Saçmalık işte neyse...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.