Şimdi Ara

Kurulum esnasında donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CD sürücüsü arızalı bir dizüstü bilgisayara USB bellekten format atmaya çalışıyorum, ancak kurulumun sonlarına doğru makina donuyor.

En detaylısından en lite'ına kadar 8 farklı XP'yi en az 3'er defa denedim. 2 defa da win2000 denedim.

1000'e yakın format atmış olmama rağmen ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Sorun ısınmadan kaynaklanmıyor.
    HDD sağlam, başka bilgisayarda denendi.
    RAM sağlam.

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• Bir iki defa benimde başıma geldi. Ben artık Xp devrini tamamladı diye düşünürken 2 farklı kişiye bazı programlar çalışmadığı için kurmak zorunda kaldım (çift işletim sistemi olarak 2 cil işletim sistemi maksadı ile) ancak bir türlü açılış ekranı gelmek bilmiyor. 5 farklı çeşit Xp versiyonu yüklememe rağmen hepsinde kesinlikle bir sorun ile karşılaştım, son olarak bir tane modifiyeli Xp kurmayı başardım ama bu defada başlangıç ekranını göremeden bilgisayar resetleniyor.

Kurduğum bilgisayarlar notebook oldukları ve bios fonksiyonları rezalet ötesi olduğu için hemen hemen hiç bir ayarda değişiklik yapamadım. Muhtemelen sata sürüclerden kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum ancak bendeki biosların hiç biri bu alana müdahale etmeme izin vermiyordu (biosa böyle bir fıonksiyon özelliği bile koymaya zahmet etmemişler ki müdahele edebileyim)

Bence sata sürücüsünü öğrenip bir adette disket bulup (usb disket işe yaramıyor diye biliyorum) kurulum esnasında sata sürücüyü tanıtıp bir defada böyle kurmanızın faydası olacağını düşünüyorum, ayrıca biosda sata seçeneklerini kontrol edip değişik düzenlemelere izin verip vermediğini, veriyorsada değişik ayarlar ile bir defa daha denemenizin yararı olacağını söyleyebilirim ancak.. Kolay gelsin.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler.

Denediğim XP'lerin tamamında SATA sürücüleri gömülü idi.

Ancak ne yaptımsa flash bellekten kuramadım. Başka bir dizüstüden CD sürücüyü söküp o şekilde kurabildim.
  • Maalesef gömülü sata sürücüleri kanımca çalışmıyorlar. Notebook disket sürücüsü devri çoktan kapandığı için ucuz bir tane bulamadığımdan bu işlemi gerçekleştiremedim ancak problemin bu şekilde çözümlenebileceğini düşünüyorum. Geçerli xp sata sürücüsünü indirip kurulum aşamasında f6 ile disketten gösterdiğinizde bence hiç bir problem kalmayacaktır. Bir adet disket bulmam durumunda bunu kendimde deneyip sonucu sizinle de paylaşabilirim, tabi ne zaman olacağı konusunda bir tarih veremiyorum..Kolay gelsin..
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Sorun, kurulumun sonlarına doğru donma-kilitlenme sorunu.

Disket ile SATA sürücüsü gösterme olayı, kurulum başlangıç aşamasında hdd görünmediği zaman yapılıyor. Yani, HDD ile bir problemim yok. Görüyor, biçimlendiriyor ve üzerinde istediğim değişikliği yapabiliyorum.
  • Bir de linux yüklemeyi denesen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.