Şimdi Ara

Kurulum devam etmiyor! (Acronis-format-partition sorunu ve daha fazlası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunuma burada çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Umarım birileri yol gösterebilir.

Geçen gün bir süredir yaşadığım problemler yüzünden bilgisayarıma format attım ve yeniden XP kurdum. Arkadaşım Acronis isimli programdan bahsetmişti ve olası bir sistem probleminde format atmadan sistemi kurtarabildiğinden söz etmişti. Ben de hemen format sonrasında bu programı kurdum, bir yedek aldım ve Acronis'e ait yedek dosyasını bir DVD'ye yükledim.

Bir süre sonra, aslında çok da önemli olmayan bir problem yüzünden, "hadi şu Acronis'i deneyeyim, aldığım yedeğe geri döneyim" diyerek programı açıp, "restore" diyerek çalıştırdım. DVD'ye alınan yedek dosyasını seçip kuruluma geçtim. Bilgisayar yeniden başladı, dosyalar kopyalanıyor falan derken, birden yedek dosyası için "corrupt" dedi ve durdu kaldı. İlerleme falan yok. Mecburen yeniden XP kurulumu yapmam gerektiğini düşünüp, PC'yi yeniden başlatarak, XP cdsini taktım. Kurulum sırasında C'yi "unpartioned space" olarak gösteriyordu, "create partition" diyerek yeni bir partititon yarattım. O partition'a format attım ancak asıl mesele burda başladı.

Formattan sonra kurulumun hard diskten devam etmesi gerekirken, etmiyor. Yeniden cd'den kuruluma geçiyor, c sürücüsüne kurmak istediğimde ise "o bölümde zaten windows kurulumu var" diyor, yeniden format atıyorum, yeniden başa dönüyor, sürekli bir döngü. Kurulumun ikinci aşamasına, yani o mavi ekran üzerinde adım adım ilerlenen kısmına geçemiyorum.

CD'yi çıkarıp PC'yi çalıştırınca ise, "partition failed" benzeri, tam hatırlayamadığım bir mesaj çıkıyor, siyah ekran kalıyor. Görünen o ki, PC'nin içine ettim.
    Şimdi bu noktada iki sorum var, birincisi daha uzman kullanıcılar tarafından cevaplanabilir diye tahmin ediyorum, her ikisi hakkında da fikir verebilecek olanlara minnettar olurum:

1- Hard diski kurtarmamın, yeniden biçimlendirip, XP kurmamın bir yolu var mı?
    2- En azından bana D partition'ı üzerindeki verilerimi oradan nasıl alabileceğimi söyleyebilir misiniz? İçeride bütün resimlerim, videolarım, filmler vs. var.

Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.

• bu acronıs hıc guzel bir program deıl. bendeki boyle geri alırken takıldı reset attım. harddisk anakartt ne varsa uctu. format atmak ıstıyodum devamlı yenıden baslıyodu format ılerlemıyodu. on gunde bilgisayarcılardan cıkamadım. anakart deısınce ekran kartı ramda deısmek zorunda kaldı. yedeklerı ıse zar zor aldılar. D de onemlı dosyaların varmıs onemlı dosyaların olmasa fdısk at dıcem ama olmazkı sımdı.

norton ghost 2003 kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 6 Temmuz 2008; 20:41:32 >
  • işte bana da aynısı oldu. Şimdi merak ettiğim konu şu, ne anakart umrumda, ne başka bir şey. Tek derdim, hard diski çıkarıp, içindeki dosyaları kurtarabilir miyiz? Mesela hard diski çıkarıp başka bir pc'ye taksam. Ona da harici bir hard disk bağlasam. Benim hard diskin D partition'ından alıp hariciye atabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ginsberg

işte bana da aynısı oldu. Şimdi merak ettiğim konu şu, ne anakart umrumda, ne başka bir şey. Tek derdim, hard diski çıkarıp, içindeki dosyaları kurtarabilir miyiz? Mesela hard diski çıkarıp başka bir pc'ye taksam. Ona da harici bir hard disk bağlasam. Benim hard diskin D partition'ından alıp hariciye atabilir miyim?

pek sanmıyorum olacagını ama denemekte fayda var. ms-dos ortamında kurtarıldıgı ıcın bılgılerın pekde umıt vermıyorum yanı.
  • ginsberg
    çok şey söylenebilir yani birsürü çözüm üretilebilir ama sana tavsiyem,madem D de önemli bilgilerin war.
    Hddyi söküp başka bir pcye tak.o pcye D deki gerekli bilgilerini yedekle.Sonra hddyi kendi pcne tak.fdisk at c d oluştur.format ve xp kurulumundan sonra hdd yi tekrar diğer pcye tak yedeklerini al.
    kolay gelsin
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar. mesut, söylediğini deneyip, sonucu buraya yazacağım.
  • Harici hard disk kutusu ile HDD'mi laptopa bağladım, D'deki önemli dosyalarımı kurtardım. İşin garibi hiç bir problem varmış gibi gözükmüyor. Hem C'yi, hem D'yi görebiliyorum. Şimdi verilerimi kurtardığıma göre HDD'yi tamamen silip, partititonlarını kaldırıp, ardından yeniden partitionlara ayırıp windows kurabilirim. Bir de nasıl yapacağımı bulsam :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar ,

Harddiskten bilgilerini aldığına göre , Başka bir PC de Partition Magic kur , HDD ni orada biçimlendir ondan sonra kasana tak bence...
  • GEREK YOK.
    HDD den madem ki gerekli tüm bilgilerini aldın,
    kendi kasana tak hddyi.Fdisk at kurulum esnasında.C ve D yi tekrar oluştur ve öyle kurulum yapmayı dene.
    Fdisk atmasını bilmiyorsan tarif ederiz :)
  • Herkese selam,

Çok ilginç bir şekilde ama mutlu sonla bitti hikayem. Şöyle ki;

F disk attım, partitionları yeniden oluşturdum, format attım. Windows cd'sini takıp kurmaya kalktığımda kurulum devam etmeyip yine başa attı. Yani aynı sorun devam etti. Sonra nedendir bilmem, içimden bir ses bendeki diğer XP cd'sini takmamı söyledi. O CD'yi taktım, disk bölümlerine gelen yerde iki adet "unpartitioned" kısım vardı birkaç kb'lık. Bu kısımları ilk denediğim windows cd'si ile işlem yaparken görememiştim. Hemen ikisini de uçurdum, ama birini otomatikman yeniden yarattı. Silmeye çalıştığımda ise "bu kısımda partition bilgileri depolanacağından silemezsiniz" tadında bir mesaj verdi.

Bu işlemi yaptıktan sonra kurulumu yaptım, cillop gibi kurdu. Demek ki bu hikayenin en başında, Acronis meselesinde her ne olduysa, windows'un partition bilgilerini depoladığı birkaç kb'lık o bölümü bozmuşum. İşin kötüsü sebebini hala bilmediğim bir sebeple o kısmı ilk windows kurulum cd'm ile bir türlü görememiştim.

Fazla dallanıp budaklandı :) neyse, sorunum çözüldü. Bu hikaye bana 45 ytl'lik bir hdd kutusuna patladı sonuç olarak. Benzer bir sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem farklı bir kurulum cd'si ile yeniden denemeleri, ve birden fazla kurulum bilgisi depolama kısımı varsa uçurup, bir tane bırakmalarıdır.

Öncelikle mesaj atarak yardımcı olan, sonra da mesaj yazmasa da okuma nezaketini gösteren herkese çok teşekkür ederim.

Sevgiler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.