Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi icin RTÜK'e sikayetim!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Sayin RTUK yetkilisi Bay/Bayan,.
    Calismalarinizda basarilari dilyorum, neseniz bol olsun.
    Guzel yurdum ve canim vatanimda herkes huzur ve mutluluk icerisinde hayatini idame ettirmeye ve devletimizin ayni zamanda milletimizin bekasi icin cocuklarimizi yetistirmeye gayret ediyoruz. Cocuklari yetistirme ve gelistirme surecinin ne kadar zahmetle, kulfetli ve zaman alan bir surec oldugunu hatirlatmaya gerek yok. Gozumuzun bebegi gibi ilgilendigimiz cocuklarimizi maalesef sirf para kazanma ve reyting alma ugruna uc bes kisinin icra ettigi ancak sanki devletce yapiliyormus gibi cete+devet+hirsizlik+dolandiricilik+adam kayirma+menfaat ugruna herseyi satma+kalleslik+vefasizlik v.b. konulari yaygin ve yapilmasi gereken hasletmis gibi cocuklarimiza empoze ediliyor. Korpe dimaglarina naksediliyor. Iste toplumumuzda bunun canli ornegi; Hurriyet gazatesinin internet sayfasinda okudugum ve ilave olarak surekli isittigimiz benzer konular, sadece bu filimden etkinlerek islenmis suclardir bunlar, size yorumsuz linki ve icerigini gonderiyorum, lutfen artik bu programin yayinlanmasini durdurun, kac cocuk daha bu filimden etkilenip arkadasini oldurdukten sonra bu filmi televizyonlardan kaldiracagiz?..
    Iste Kirikkale'de en yakin tarihte 16 yasindaki cocuklarin icra ettigi katliam!...
    Guzel ulkemdeki akli basinda yetkili ayni zamanda vatani ve ulkesi icin sorumlulari goreve cagiriyor su Kurtlar Vadisi filminin artik yayindan kaldirilmasini rica ediyorum. Yani artik sizlerin cocuklari etkilenerek boyle bir katliyami icra ettiginde mi veya etkilenen birisi sizin cocugunuzu oldurdugun de mi duyarli olacaksiniz?..
    Ulkemi ve milletimi seviyorum, ulkem insaninin basina daha kotu boylesi olaylar gelmeden Kurtlar Vadisi filmini yayindan kaldirarak bu millete en hayirli hizmetlerden bir tanesini gerceklestirmenin serefini hep birlikte yasayalim.
    Saygilarimla,.
    ihsandinc
    idinc@turkhaber.org
    Web Adresi:
    http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~1@nvid~554187,00.asp

Haberin icerigi:
    Kırıkkale’de dizideki kahramana özenen arkadaşı tarafından öldürülen 16 yaşındaki Mustafa Bölükbaşı’nın korkunç bir şekilde öldüğü ortaya çıktı. Bölükbaşı canlı canlı gömülmüş.
    Kırıkkale’de Kurtlar Vadisi dizisi kahramanı Polat Alemdar’a özenen arkadaşı tarafından öldürülen Kırıkkale Gazi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Mustafa Bölükbaşı’nın korkunç bir şekilde öldüğü ortaya çıktı. U.K, Bölükbaşı’nı canlı canlı gömmüş.

KIRIKKALE’de Gazi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü 2’nci sınıftaki sıra arkadaşı U.K. tarafından öldürülen Mustafa Bölükbaşı’nın acımasızca katledildiği ortaya çıktı. Mustafa Bölükbaşı’nın U.K. tarafından bıçaklandıktan sonra, canlı canlı 8 metrelik kör kuyuya atıldığı ve canlıyken üstünün toprakla örtüldüğü anlaşıldı.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporunda, ekmek bıçağının Mustafa Bölükbaşı’nın sadece bacağına 3 kez saplandığı, kafasına kürekle vurulduğu ve ölmeden kuyuya atılarak üzerinin toprakla kapatıldığı belirtildi. Katil zanlısı U.K’nin de ifadesinde bu gerçeği doğrulayarak ‘Bacağına 3 bıçak darbesi, kafasına da kürekle vurup kuyuya attım’ dediği belirtildi. U.K. yakalandığında ise ‘Kurtlar Vadisi’ndeki Polat Alemdar’a özendim. Ben Polat Alemdar olacağım’ demişti

• Dostum yasakla bir yere varılmaz. Polat Alemdarı taklt etmez gider Hannibal Lecter ı izler adam yer. Eğitimle önüne geçilir ancak bunların. Kurtlar vadisi bana göre kaliteli bir dizi ve ülkede ki pislikleri irdeliyor. Hadi bunu yasakladın bunun gibi onlarca yüzlerce dizi,film her saat her saniye oynuyor onların önüne nasıl geçeceksin.

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Dostum yasakla bir yere varılmaz. Polat Alemdarı taklt etmez gider Hannibal Lecter ı izler adam yer. Eğitimle önüne geçilir ancak bunların. Kurtlar vadisi bana göre kaliteli bir dizi ve ülkede ki pislikleri irdeliyor. Hadi bunu yasakladın bunun gibi onlarca yüzlerce dizi,film her saat her saniye oynuyor onların önüne nasıl geçeceksin.

Sevgili dostum Hellmarch,..
    fikirlerine saygi duyuyorum,..
    Ancak sende anne-baba konumunda olsan, sayilari nerdeyse yuzleri bulan ve hizla devam eden cocuklarimizin filimilerden etkilenerek, kardeslerini, arkadaslarini oldurmelerini daha bir ciddiyet ve hassasiyetle gorebilir ve tepkini koyardin!.. Zira anne-baba olarak beraberinde getirdigi hissiyati ancak o sekil hissetmek mumkun olabiliyor.
    Elbette hersey egitimle elde edilir, ancak malumdur ki bahsettgimiz haberlerde ki cocuklarin hepsi buyuk ithimalle okula gittigine emin olunabilir degil mi?
    Oyleyse egitimine devam eden cocuklarin melekeleri ve ahlak yapilari olusum/olgunlasma surecinde oldugu icin "bu is egitimden gecer" diyerek bu tur filimlere yasak koymamak ornegini canli bir sekilde gordugumuz gibi toplumu infiale, yozlasmaya ve vatan millet bilincin kaybolmasina sebebiyet verir.
    Bu vesile ile zarar verecek icerikli filimleri yasaklamak uzere sorumlu anne-baba, sorumlu genc, sorumlu, birey, sorumlu vatandas olarak yasaklanmasi istiyorum.
    Buradaki yasagi lutfen karistirmayalim, insanlara yasamayi yasak edilmesini istemiyoruz; aksine insanlara, genclere, cocuklara zarari olan bir programin/programlarin yasak edilmesini talep ediyoruz.
    Hayata bir de anne-baba gozuyle bakin, oldurulenlerin yakinlari olarak bakin, psikolog olarak bakin,..
    Goreceksiniz ki, cokca haklilik payi var,..

Kurtlar Vadisi filmini RTÜK'un su web adresine sikayet edebilirsiniz:
    http://www.rtuk.org.tr/sikayetfor.asp

• pardon ama rturk kurumunuda şikayet edecegimiz bir yer varmı eger yoksa bu hiç demokratik değil
    Yar ah yar
  • zaten bu ülkede ne zaman hemen aman çocuklarımız ölüyo aman halkımız birbirini öldürüyo.
    Ya ARRRRKADAŞŞŞIM BİZ BÖYLE SAF BİR MİLLETMİYİZKİ HERŞEYDEN ETKİLENİYORUZ.
    İzletme o zaman kardeşim çocuğuna başka kanal seç.Evde canı sıkılan vatandaşlar rtük e
    şikayette bulunuyorlar.Orada tabi bazı trt zihniyetli heriflerde hemen gaza geliyor.Hiç hayatında
    yabancı kanalları takip ettinmi bak bakalım nasıl diziler var avrupanın tamamının hanry manson
    olması gerekirdi.Bu kafayla bi halt olamayız biz
    GTR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    atv ana haber müzikleri
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu diziyi sahsen devamli seyretmem. ama gördügüm kadariyla öyle çok vahsi bir dizi degil. benzer yapimlar made in usa oldugunda agzinin suyu akarak izleyen dostlar made in turkey olunca nedense burun kiviriyor. mesela braveheart vahsi bir film. ama millet hiç "bu film yasaklansin, bi daha gösterilmesin" demiyor. eger bu dizi yasaklanacak seyler içeriyorsa ondan önce yasaklanmasi gereken seyler var bence. örnegin reality sovlarin çok daha zararli oldugunu düsünüyorum.

Orjinalden alıntı: Gti

walla cocuklara haberleri izlemek daha beter bi haberleri izle bide kurtlar vadisini hangisi daha vahşetce anlarsın

Gti ve somali dostumuzun sozlerine katilmamak mumkun mu?..
    Aynen ifade ettikleri gibi, haberleri izliyorsun dehset verici olaylar, korku filimleri gibi ufak yastaki cocuklar katil olmus, hirsiz olmus, yani bir nesil elden gidiyor, kimsenin kilinin kipirdadigi yok!..
    Yabanci filimler icin yapilan degerlendirme de ayni samimiyetle cocuklarin ve gencler uzerine biraktigi tesirde endise verici, kimsenin onemsedigi yok!.
    Yabanci filimler içerisinde arkadasimizin yukarida ifade ettigi gibi zarar verici, gelenek goreneklerimize ters dusen, cocuklarimizi, genclerimizi siddete, ahlaksizliga tesvik eden filimlerle dolu, ancak Kurtlar Vadisi bir akim, bir ekol olmus gibi herkesin dilinde, bunu duyan cocuklarimizinda ilgisini cekiyor ve netice itibariyle haberlerde okudugumuz cocuk cinayetleri vuku buluyor.
    Duyarli insan, duyarli vatandas?....
    Yabanci filimlerden seyredipte gencligimize ve cocuklarimiza siddet, ahlaksizlik empoze eden 34 adet filmi RTÜK'e sikayet ettim, bir TC vatandasi bir veli olarak rahatsizligimi dile getirdim, milletim icin rahatsiz oldugum konuda duramiyorum ve tepkimi gosteriyorum!..
    Ayni sekilde ismini veremeyecegim yerli realiti show, alinti realiti show ve buna benzer 18 programi da RTÜK'e denetlemesi, konu icerigini degistirtmesi ve/veya ilgili programcilarin uyarilmasi uzere tepkimi ve duyarliligimi gosterdim.
    Bir arkadasimizda RTÜK en az filim kadar tartisilir, yasaklarla bir yere gidilmez!.. Aslinda burada genc olmanin ve hayat tecrubesinin yasla beraber iliskisi var!..
    Kavramlari karistirmamak lazim gelir. Zira mahkemeye dusseniz, mahkeme bir sekil sizin suclugunuza karar verse (siz hakliliginizi ifade edemiyorsunuz/ispatliyamiyorsunuz) hemen bu kurumu kapatin, ben bu mahkemeyi tanimiyorum mu dersiniz? Yani bir duzen var, kanun, kural, kurumlar var. Bunlara saygi gostermek ve legal yollardan begenmediginiz kurumlari islah etme, degisikligi projenizi ileri surerek onerme hakki ve yontemi daha insancil, akilcil ve demokratik olacaktir.
    Yukaridaki arkadaslarin hepsinin haklilik payi yok degil, ama bir kisminin yontemi hatali, bu sekil bir yontem milletimize, huzura ve asayise zarar verebilir.
    Sahsen ben buyuk ve kucuk cocuklarima da elbette Kurtlar Vadisinin toplum uzerindeki zararini basindaki orneklerle seyretmenin ve destek olmanin ne kadar zararli oldugunu telkin ediyorum, onlarda akliyla degerlendirip gosterdigim ornekler karsisinda "evet baba haklisin, tepkimizi bizde seyretmeyerek gosterelim" diyorlar, sagolsunlar...
    Ama TC Turk toplumu zarar goruyor, nesiller ozendiriliyor, benim tepkim ve rahatsizligim buna, yani bana dokunmayan bin yil yasasin diyemiyorum, soyleyemeyecegim de!....

• Yukarda yazanları cok iyi okumadım ama daha önce de böyle tartışmalara şahit olmuştum..Şunu belirtmek isterim ki kurtlar vadisine yasak Baba serisine yasak Counter Strike a yasak Mafia oyununa yasak Kill Bille yasak Halka ya yasak bu liste o kadar cok uzarki bitmez anlatmak istedigim yasaklar programlara oyunlara getirilerek başkalarının izleme hakkını gasp ederek bir yere varılamaz.Yasaklar gönüllere gelmeli bu gün Oglum Kurtlar Vadisi ni izleme deyince cocuguna sözünü geçiremiyorsan problemi başka yerde arama herkes birazda kendi içinde otosansür yapmalı...ben Kurtlar Vadisini izlemek istiyorum ve falanca adamin cocugu özeniyor diye benim bu hakkım elimden alınmamalı...Ki yarın da cinayetlerde bıçak kullanılıyor diye bıçak kullanmayı yasaklatmak isteyenler çıkarsa şaırmam.Kurtlar Vadisi de aynen bıçak gibi bir alet konumundadır kimisi izler ibret alır(kimisi bıçakla ekmek keser) kimisi de izler örnek alır(kimisi de bıçakla adam keser) burda problem araçta degil kişidedir...Kurtlar Vadisi nin bu kadar cok konuşulmasının da tabiki sebepleri var özelliklede Aydın Doganın halen kendi kanalına geçirmeyi başaramamış olması bunda büyük rol oynuyor.Yoksa vahşi bir cinayeti haber ayrıntısını atlayıp direk konuya Polat Alemdarı Örnek Aldı diye girmezdi Kanal D.
    "You know the world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy,the tallest guy in the NBA is Chinese, the Swiss hold the America's Cup, France is accusing the U.S. of arrogance, Germany doesn't want to go to war, and the three most powerful men in America are named Bush, Dick, and Colon. --Comedian Chris Rock

• Dirhem çok doğru şeyler söylemiş.Yasak en kolay yol.Asıl yapılması gereken bir diziden etkilenerek mafya olmaya çalışmayacak insanın yetiştirilmesi.Eğer insanımız bu diziden etkilenerek mafya olmaya çalışıyorsa sorun bu dizide değildir.Bir adım geri giderek büyük resmi görmeye çalışalım.Ne aile içi eğitim ne de okulda eğitim yeterli değil bizde...Birey olma bilincini alamamış, özgüveni yoksun insanlar yetişiyor...
    Doğan grubu bir oyun oynuyor.prime-timeda 5 saat boyunca kaynana-prens yayınlayan bu grup etikten, tvnin kişiler üzerindeki kötü etkisinden bahsediyor.
    Ben bu dizinin insanımızı olumsuz etkileyebileceği fikrine katılıyorum...Ancak çözüm asla yasak olmamalı...
  • valla burada kurtlar vadisini severek izleyen bir sürü kişi var burada bu şikayeti yapman bana biraz saçma geldi bence sen bu şikayetini biraz daha ental dantel yerlerde yapsan daha iyi olur çünkü Kurtlar Vadisi hakkında yaptığın yorumların çoğuna katılmıyorum madem öyle izleme, sonuçta o televizyon denilen cihazın kumandası elinde duruyor haksızmıyım aç bi belgesel izle yani çocuklarına britannica eğitim cdlerini al ne bilim national geographic cdleri al onları izlet yani o saatte illa kurtlar vadisini izleyeceksiniz diye bir şey yok, rtüke şikayet etmeye devam edin dizi ilk yayına verildiği zamandan beri rtüke şikayet ediliyor daha bi kere bile bu dizi yüzünden bırakın kapatılmayı uyarı bile almadı o sebepli sevgili Kurtlar Vadisi sevenleri siz gönlünüzü ferah tutun.. Hı bide eğer kişi kurtlar vadisini örnek alarak cinayet işliyor fln filan demişsiniz sanki bu suçlar kurtlar vadisinden önce işlenmiyordu Türkiye'ye suç kavramını Kurtlar vadisi soktu gibi bişe oluyor bu yazılanlar sanki daha önce sütten çıkma ak kaşıktı. Kurtlar Vadisi olmazsa örnek alacağı milyonlarca program var onları örnek alır yapacak adam gene yapar bu sebeple ben bu görüşe katılmıyorum saygılar sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kidd -- 26 Mart 2005, 14:41:08 >

• nashi bu tür cinayetler malesef Kurtlar Vadisi, Deliyürek gibi diziler olmadan öncede vardı. Medya kuruluşları güzel birşey yapıldığında hemen karalama kampanyaları yapmaktadır. Lütfen cuma günü akşamı çeşitli kanalların haber bültenini izlersen benim dediklerime şahit olursun. Sanki bütün çete vari olaylar cuma haberlerinden önce oluyor sanırsın. Herkes şikayet etmede,izlemede yada izlememekte özgürdür.
  • arkadaşım sen eğer çoluğuna çocuguna iyi ile kötüyü ayırtetme yetisi aşılamadıysan çoçuk iyiyide örnek alır kötüyüde kötü adamın eline içki sigara tutuşturacaklar tabii kötü adam kaçakçlık adam öldürme cinayet işlicek tabii çünkü kötü adam ama bunu ayırtetmekte çoçuğun işi daha dogrusu ebeveynlerinini ona bu yetiyi aşılamasıdır yoksa dier ark.ların dediği gibi anahaber bülteninden bile etkilenirler... ayrıca bu program 21.45 te başlıyo ve yasaklada bi yere varılmaz die düşünüyorum...

Orjinalden alıntı: Gti

walla cocuklara haberleri izlemek daha beter bi haberleri izle bide kurtlar vadisini hangisi daha vahşetce anlarsın

->valla
  • yaw bunu yapacak adama cizgi film izlet bu seferde ordakileri uygular. adam denyo; diziyle ne alakası var. gozuyle izlemiyo ki. beyni de zaten yok ki olayı algılasın. kurtlar vadisindeki tiplere ozenenleri siddetle kınıyorum. her bolumunu izliyoprum ama izlerken asla mafyayı tasvip etmedim. bu tarzdaki devlet gorevlilerini de onaylamayı tartısılır bulurum. persembe aksamları saat 21:00 itibariyle haberleri izlediinizi farzedin bence. bkz: üzeyir garih cinayetine yapılan gondermeye...
    Küçük insanlar kişileri, büyük insanlar olayları, dahiler olguları tartışır..!
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise -- 26 Mart 2005, 17:39:26 >
    HDD: 240GB Hİ-level Elite Series 6GB/sn - 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ST9750420AS
    RAM: 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz CL9 SODIMM
    Samsung S23 Ultra 256GB/12
  • Çok güzel yazı

Bu dizi çıktı çıkalı herkes delikanlı kesildi başımıza
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.