Şimdi Ara

'BÜYÜ' FİLMİ LANETLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün akşamki galasında yangın çıkan ve çok sayıda değerli davetlinin ölümden döndüğü “Büyü” filmi “lanetli mi?” Öyle ki filmin çekimleri sırasında da bir çok kaza meydana gelmiş..



    United Film Production tarafından yaptırılan yapımcılığını Faruk Aksoy’un üstlendiği “Büyü”yü Orhan Oğuz yönetti.

    Senaryosu Şafak Güçlü ve Servet Aksoy tarafından yazılan filmde İpek Tuzcuoğlu, Ece Uslu, Özgü Namal, Dilek Serbest, Nihat İleri, Okan Yalabık, Okan Selvi, Ebru Ürün ve Çiğdem Suyolcu oynuyordu.

    Filmin çekimleri ilginç kazalar meydana geldi. Işıkçılar film sırasında açılan kuyulara düştü. Set ihtiyaçlarını taşıyan araç kaza yaptı. Çekimler sırasında ise oyuncuların hastalandığı filmin galasında da yangın çıktı.

    FİLMİN KONUSU

    700 yıl önce... Anadolu’nun bir köyünde yaşlı bir kadın bütün köyü kız çocuklarının uğursuzluğuna inandırır. Köylüler doğan kızlarını diri diri gömerler. Koca köyde sadece bir adam kadına inanmaz, kızını gömmez. Bunun üzerine yaşlı kadın kötü cinlerin yardımıyla kara büyü yapar. Adam kötü cinin etkisine girerek kızını katleder. Cinin etkisinden çıkınca kızının acısına dayanamaz, evinin önündeki ağaca kendini asar. Köy lanetlenir, herkes köyü terk eder.

    Yıl 2004. Ayşe, hep hayalini kurduğu bir kazı teklifi alır. Beş kişilik bir ekiple büyünün yapıldığı köye Artuklu hükümdarı Sultan Salih’e ait bir kitabı aramaya gider. Ayşe’nin çocukluk arkadaşı Zeynep, yıllardır Ayşe’nin kocası Tarık’a aşıktır. Tarık’ı elde etmek için büyücüye gider. Ayşe’nin gittiği köyü öğrenen büyücü, 700 yıl önceki büyüyü tekrarlar. Canlanan kötü cin ekibin kabusu haline gelir.

    İŞTE FİLM EKİBİNİN BU GECEKİ YANGINA KADAR BAŞINDAN GEÇENLER

    Büyü Filmi'nin çekimlerine 15 Temmuz'da başlandı. Filmin çekimleri devam ederken sette pek çok garip olay ve kaza yaşandı...

    Filmin köy çekimleri esasında, kavga sahnesine hazırlan Ece Uslu ve Dilek Serbest, kendilerini rollerine öyle çok kaptırdılar ki çekim bittiğinde ikisinin de yüzü gözü gerçekten kan içindeydi. Büyünün ve kötü cinlerin/ kötü güçlerin anlatıldığı film setinde kazalar ve aksiliklerin sonu gelmedi. Set ekibi hemen her gün bir kaza atlattı, ölümden kıl payı döndü.

    Daha setin ikinci gününde çekim hazırlıkları yapılırken dolly operatörü üç yüz kiloluk malzemenin altında kaldı. Neyseki kaza küçük sıyrıklarla atlatıldı ve set elemanı iki gün dinlendikten sonra görevininn başına döndü. Bu kazanın üstünden üç gün bile geçmeden, bu kez de ışık asistanı sahne için malzemelerini kurarken altı metrelik kuyuya düştü ve yüzüne/vücuduna aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

    Bir tepede kazı sahnesi için oldukça keyifle çalışan ekip, çekimler devam ederken, yukarıdan yamaçtan gelen gürültüyle irkildi, koca bir kaya Ece Uslu'nun üzerine doğru yuvarlanmaktaydı. Ezilmekten rol arkadaşı Okan Yalabık sayesinde son anda kurtulan uslu, olayın şokunu saatlerce üstünden atamadı. Kayanın yuvarlandığı esnada kayıtta olan Orhan Oğuz, bu görüntüleri filme aynen eklemeye karar verdi.

    Filimdeki tuhaf olaylarda son perde, mağara çekimleri esnasında cereyan etti. İstanbul'dan filmin montaj uzmanından gelen telefonla, hazırlanması için İstanbul'a gönderilen bir kutu negatifin boş çıktığı öğrenildi. Çekimlerini 70 kişilik ekibin yaptığı, içinde CİN'in aktive olma sahnesinin yer aldığı bantların İstanbul stüdyolarında boş olduğu anlaşıldı. Saatlerce süren çekimlerin boşa gittiğini anlayan ekip, şok geçirdi. Yönetmen Orhan Oğuz ve yapımcı Faruk Aksoy, hali hazırda ekibi tedirgin etmekte olan bu sahneyi iptal etti. Filmin iptal edilen sahnelerinin görüntüleri sitemizde yer almaktadır.

    Filmimizin görsel tasarımları, web-site dizaynı ve reklam işleri ile ilgilenen Serdar Kutlu Creative Workshop ekibi, film setine konuk olarak Mardin'e geleceği gece soyulduğunu öğrendi. İçinde BÜYÜ'yle ilgili tüm görsel çalışmaların da bulunduğu makinelerin harddiskleri çalındı. Hemen ardından görsel tasarımlarımızı yapan ajans art directorü Nurdan Özçin omuriliğini incitti. Ajans içindeki gerilim herkese yansıdı ve ofis içinde devamlı surette şiddetli münakaşalar yaşandı. Web-site tasarımı ekibin üzerine çöken olumsuz hava nedeniyle beklenenden uzun süreye yayıldı.

    Filmin çekimlerinde her yeni gün setteki tuhaf olaylara ve kazalara gebe. Filmin başrol oyuncularından İpek Tuzcuoğlu ise setin en şanssızlarından. Hemen her çekimde bir kaza atlatan Tuzcuoğlu'nun adı ekip arasında şanssız kız olarak anılmaya başladı. Son çekimlerde kafasını mağaranın girişine çarpan oyuncu, aynı çekimin tekrarında yere düşerek kuyruk sokumunu zedeledi. Daha evvelki çekimlerde de boğulma tehlikesi atlatan Tuzcuoğlu, hemen hastaneye kaldırıldı ve Röntgen çekildikten sonra kaldığı otelde istirahata çekildi.

    İpek Tuzcuoğlu filmin çekimleri sırasında başından geçenleri TAKVİM Gazetesi'ne şöyle anlatmıştı:

    İpek Tuzcuoğlu, Mardin'de çektiği korku filmi yüzünden müthiş zayıfladı ve depresyona girdi.

    Asmalı Konak'taki Dicle karakterinden sonra ilk kez farklı bir rolle izleyici karşısına çıkacak olan güzel oyuncu, 'Büyü' adlı filmin öyküsünü ve çekimler sırasında başından geçen garip olayları anlattı...

    * Büyü'de bir arkeoloğu oynuyorum. Bunlar bir ekip olarak Mardin'in bir köyüne araştırma yapmak üzere yola çıkıyorlar. Bende bu ekibe dahil oluyorum. Ve 700 yıl önce yapılmış bir büyü tekrar günümüzde harekete geçiyor.

    * Ben cevşen taşırım yanımda. Bu arada iş teklifi geldi, Faruk Bey dedi ki, "Yanınızda cevşen taşıyın." Bir baktım cevşenim kayboldu. Onu bana annem almıştı, Mardin'e gittik ve ben bir hafta cevşen alamadım. Tutturdum cevşen alın bana diye. Üç tane cevşen taktım. Beni koruduğuna inanıyorum. Filme başladık ve her gün sette birşey oldu.

    * Büyünün olduğunu, yapanları biliyorum. İyi büyü yapan da var, kötü büyü yapan da var. Ve ben hemen her sahnede düştüm. İlk tifo hastalığına yakalandım. Çünkü Kapadokya'da da dizanteri oldum. Çünkü biliyorum kapalı su içeceksin, yoğurt yemeyeceksin. Sonra bir sahne var, korkmamız gereken ve ben arkamda duvar var zannediyorum. Hepimiz korkacağız ve ben duvara çarpacağım. Ama arkada duvar yokmuş ve ben bir düştüm. Yerde kırık şarap şişesi varmış, kollarımı kesti. Mağara sahnesinde kafamı çarpmam gerekiyordu. Ben de biraz gerçekçi olsun diye öyle bir çarptım ki kafam şişti. O çarpmanın şiddetiyle yere düştüm ve sivri bir taş kuyruk sokumumu zedeledi.

    * Onun dışında çarpıldım. Hiç olacak birşey değil. Ellerim ıslak değil, bir malzeme alırken elektirik prizi varmış, çarpıldım. Yine bir sahnede koşarak odaya girme sahnesi var. Prova yaptık çok güzel. Çekimde ben bir düş yere, kapaklan. Meğer o sırada bizim mikrofonu tutan çocuklar soldan sağa geçmiş ve yerden geçen kablo gerilmiş, ayağım ona takıldı.

    * O dönem pasiflora kullandım. Rahatlatıcı bir şuruptur. Çünkü çok etkilendik biz her sahnede. Filmden sonra psikoloğum var İpek Hanım, artık dostum oldu! Bir an önce tatile gitmek istedim, film hemen bitsin istedim. Farklı birşey yaşıyorsun, korku filmi çekmek zormuş. İki bağırıp, iki çığlık atmakla olmuyormuş. Kendi performansımın uç noktalarını zorladım. Kendimi daha iyi tanıdım, oyunculuğumu daha iyi geliştirdim.

    * Filmde nasıl görünecek bilmiyorum ama kilolu başlayıp zayıf bitirdim. 36 bedene düştüm, 38'dim. Birbirimizi sürekli gördüğümüz için anlamıyoruz kilo verdiğimizi. Benim bir tane kemerim vardı, güderi. 3-4 günde bollaştı. Buraya geldiğimde anladım ki küçücük kalmışım, zayıflamışım. Her seferinde bir delik açtırdım kemere, pantalonumu tutması için. Sonra Bodrum'a tatile gittim ve kendimi buldum açıkçası...











  • Yaa , hepsini okuyamadım ama ...lanetli olduğuna inanmıyorum. Tesadüf vs.. falandır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkadaş

    Yaa , hepsini okuyamadım ama ...lanetli olduğuna inanmıyorum. Tesadüf vs.. falandır..
    REKLAM yapıyorlar REKLAM yaaaa
    kanmayın inanmayın böylelerine

    lanet olsaydı şeytan filminin devam serileri çekilebilirmiydi
    büyüde neymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nitrogliserin

    REKLAM yapıyorlar REKLAM yaaaa
    kanmayın inanmayın böylelerine

    lanet olsaydı şeytan filminin devam serileri çekilebilirmiydi
    büyüde neymiş

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

    REKLAM yapıyorlar REKLAM yaaaa
    kanmayın inanmayın böylelerine

    lanet olsaydı şeytan filminin devam serileri çekilebilirmiydi
    büyüde neymiş


    +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xacik

    quote:

    Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

    REKLAM yapıyorlar REKLAM yaaaa
    kanmayın inanmayın böylelerine

    lanet olsaydı şeytan filminin devam serileri çekilebilirmiydi
    büyüde neymiş


    +1

    Alıntıları Göster
    amaçları medyanın ilgisini çekmekti.başardılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetiraku

    amaçları medyanın ilgisini çekmekti.başardılar.

    Alıntıları Göster
    sinamayıda bilerekmi yaktılar acep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goke

    sinamayıda bilerekmi yaktılar acep

    Alıntıları Göster
    İnanmayın böyle şeylere dünkü olayda kör bir tesadüf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goke

    sinamayıda bilerekmi yaktılar acep

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: goke

    sinamayıda bilerekmi yaktılar acep


    yok cinler çıkardı
    dünyadaki tüm yangınları cinler çıkarıyor


    neyse o değilde
    tüm hatunlar soyunmuş tacizemi ne uğramış filmde
    valla o bölümleri derlesinler büyü taciz sahneleri diye vizyona soksunlar ben ona gidim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nitrogliserin

    quote:

    Orjinalden alıntı: goke

    sinamayıda bilerekmi yaktılar acep


    yok cinler çıkardı
    dünyadaki tüm yangınları cinler çıkarıyor


    neyse o değilde
    tüm hatunlar soyunmuş tacizemi ne uğramış filmde
    valla o bölümleri derlesinler büyü taciz sahneleri diye vizyona soksunlar ben ona gidim


    Alıntıları Göster
    Ya her filimde böle seyler oluyor k1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkadaş

    Yaa , hepsini okuyamadım ama ...lanetli olduğuna inanmıyorum. Tesadüf vs.. falandır..
    quote:

    Orjinalden alıntı: Arkadas

    Yaa , hepsini okuyamadım ama ...lanetli olduğuna inanmıyorum. Tesadüf vs.. falandır..

    bende hepsini okumadım cunku film cekildiğinden beri ayda bir haber cıkıyor bu konuyla ilgili bana gore tamamen reklama dayalı bır calısma
    aksılıkler ve kazalar illaki olmustur ama cok buyutuluyor dedıgım gıbı amac sadece reklam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedoa

    quote:

    Orjinalden alıntı: Arkadas

    Yaa , hepsini okuyamadım ama ...lanetli olduğuna inanmıyorum. Tesadüf vs.. falandır..

    bende hepsini okumadım cunku film cekildiğinden beri ayda bir haber cıkıyor bu konuyla ilgili bana gore tamamen reklama dayalı bır calısma
    aksılıkler ve kazalar illaki olmustur ama cok buyutuluyor dedıgım gıbı amac sadece reklam

    Alıntıları Göster
    Yangin olayina kadar cikan haberlerin tumu reklam amacliydi bence ama onlarca kisinin magdur oldugu bir olaya da reklam denemez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akarmerve

    Yangin olayina kadar cikan haberlerin tumu reklam amacliydi bence ama onlarca kisinin magdur oldugu bir olaya da reklam denemez.

    Alıntıları Göster
    filmi bilmem ama,ben tüm ekibi lanetledim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lillith

    filmi bilmem ama,ben tüm ekibi lanetledim

    Alıntıları Göster
    Öküzlük yapıp, koca koca mumları perdelerin yanına koymanın nesi lanet anlamış değilim. Bu herifler ekipçe sakar kardeşim. İyi bile kurtulmuşlar. Ekipten üç kişiden fazlası bir araya gelmesin derim ben. Kesin bi sakarlık yaparlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draugnar

    Öküzlük yapıp, koca koca mumları perdelerin yanına koymanın nesi lanet anlamış değilim. Bu herifler ekipçe sakar kardeşim. İyi bile kurtulmuşlar. Ekipten üç kişiden fazlası bir araya gelmesin derim ben. Kesin bi sakarlık yaparlar.

    Alıntıları Göster
    büyüyle değil ama sinema sahibiyle çok aakası var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: script

    büyüyle değil ama sinema sahibiyle çok aakası var.

    Alıntıları Göster
    Şeytan olayına +1

    Ayrıca cinleri taşşağa almışlar cin karıya tecavüz ewdio felan uheuh guldum ama cinler de olabilir .. neden olmasın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soulfly

    Şeytan olayına +1

    Ayrıca cinleri taşşağa almışlar cin karıya tecavüz ewdio felan uheuh guldum ama cinler de olabilir .. neden olmasın ?

    Alıntıları Göster
    film için kötü bir tanıtım oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sca®fa©e

    film için kötü bir tanıtım oldu..

    Alıntıları Göster
    yangın olayı olmasaydı bunlardan hiç bahsedilmeyecekti. hepsi reklam. ama cinlenle ilgili bir filim çekiliyorsa orada duracaksın. cinlerle şaka olmaz. cinler insanlarla temasa geçebilir. çoğu insanıda çıldırtacak seviyeye getirirler. filimi seyretmediğimden yorum yapamayacağım. çünkü cinlerin üzerinde nasıl durduklarını filimde görünce karar vereceğim. eğer aşırıya kaçmışlarsa bu olayların tesadüf olmadığının garantisini ben veriyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail217

    yangın olayı olmasaydı bunlardan hiç bahsedilmeyecekti. hepsi reklam. ama cinlenle ilgili bir filim çekiliyorsa orada duracaksın. cinlerle şaka olmaz. cinler insanlarla temasa geçebilir. çoğu insanıda çıldırtacak seviyeye getirirler. filimi seyretmediğimden yorum yapamayacağım. çünkü cinlerin üzerinde nasıl durduklarını filimde görünce karar vereceğim. eğer aşırıya kaçmışlarsa bu olayların tesadüf olmadığının garantisini ben veriyorum.

    Alıntıları Göster
    Bence de reklam.ama bir olaya koptum o Emrah nasil agliyodu öyle yaa.yuh yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail217

    yangın olayı olmasaydı bunlardan hiç bahsedilmeyecekti. hepsi reklam. ama cinlenle ilgili bir filim çekiliyorsa orada duracaksın. cinlerle şaka olmaz. cinler insanlarla temasa geçebilir. çoğu insanıda çıldırtacak seviyeye getirirler. filimi seyretmediğimden yorum yapamayacağım. çünkü cinlerin üzerinde nasıl durduklarını filimde görünce karar vereceğim. eğer aşırıya kaçmışlarsa bu olayların tesadüf olmadığının garantisini ben veriyorum.

    Alıntıları Göster
    valla lanet manet popo ayağı, film tek kelime ile rezalet, yazık verdiğim paraya. böyle dandik film yapıyorlar, izlenmiyor, tutulmuyor, sonra kalkıp cem yılmaz ve gora ya laf atıyorlar, neymiş efendim ödül alan filmler ilgi görmüyormuş, bu tarz filmler tıka basa dolu. bundan böyle cem yılmaz ve yılmaz erdoğanın filmlerinden başka türk yapımı filmlere para vermiycem. tabii kendi düşüncemdir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.