Şimdi Ara

Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
27
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2020'de 110 binin üstünde bir sonuç almıştım. 2021'de de çok iyi bir sonuç almadım ama güzel bir çekiş yaptım. Forumda da benim gibi olan birçok kişi var. Bu konuda mezunluk süresince karşılaştığım ya da sizin karşılaşabileceğiniz sorunları ve bunlara naçizane tavsiyelerimi yazacağım. 


    Obpm çok kötüydü sınavlara son gün bile çalışmazdım. uyumadığım, telefonla oynamadığım ya da yanımdakiyle boş yapmadığım ders olmadı. 4 sene 7 dönem boyunca 2 teşekkür belgem var sadece bir de 12nin ilk dönemi takdir aldım. matematikten 3 kez sanırım kimya ve biyolojiden 2şer kez kaldım. nasıl bir öğrenci olduğumu anlatabilmişimdir sanırım.

    Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K
    Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K




    1- Sonucu gördünüz hayal kırıklığıyla beraber gelen ne yapacağım hissi. 

    Bu sıralamadan kimisi memnundur kimisi değildir. Ama birçok kişinin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. İlk olarak seçeneklerinize bakın bunlar aşağı yukarı şunlar: kötü bir okula gitmek, saçma sapan bir bölüme gitmek, ön lisans okuyup DGS kasmak, mezuna kalmak, özel üniversiteye senelik binlerce lira para vermek. Bunun seçimi size ve ailenize kalmış ben sonuncuyu olmazsa da ilk ikisini birleştirip gitmeyi düşünmüştüm (ytü istatistik Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K ) sonra annem “hem y*ülü olacaksın hem de istatistik okuyacaksın olmaz öyle şey” deyip yazdırmadı. İkisinden de utanırmış. Sonuç olarak yerleşemedim ve zorunlu bir mezunluk süreci başladı. 

     

    2- Mezuna kaldım dershaneye gitmeli miyim? Artık kimse gitmiyor. 

    Forumda bu muhabbet çok döner arkadaşlar artık yutup var vs. Bir ton boş laf. Ben de inanmıştım bunlara annem ilk “X’in kızı şu dersaneye başlamış seni de yazdıralım mı” dedi. “Yok” dedim “dersaneye gitmicem anne boşa para”. 2 gün sonra baktım forumda dershane boş iş diyen herkes tek tek dersaneye yazılıyor. Yaptığımın saçmalık olduğunu anlayıp ben de yazıldım. 

     

    3- Dur 5 dakika Esmayla mesajlaşayım, 5 dakika Ahmetle... 

    Sakın arkadaşlar hayatınızda sınav harici 1 bilemediniz 2 şey olsun diğer her şeyi çıkarmanızı tavsiye ediyorum. İnanmayan uygulamasın seneye neden aşağı yukarı aynı sonuç geldi ya da daha kötüsü geldi diye kendiniz düşünürsünüz. Spor mu yapıyorsunuz yapın ama o kadarlık olsun. Sonra komple ders. Sevgiliniz varsa onla konuşun. Yanında bir tane de en samimi arkadaşınızla konuşun o kadar başka aktiviteniz olmasın. Sevgili demişken de sizi aşağıya çektiğini hissediyorsanız çekiyordur. 

    4- Dershanenin herhangi bir uygulamasından memnun değilim. 

    Söyleyin kardeşim para veriyorsunuz her istediğinizi yaptırtacaksınız onların işi sizi başarılı yapmak. Memnun olmadığınız en ufak şeyi bile değiştirtin. 

     

    5- Bir kız var çok hoşlanıyorum. 

    Hoşlanmıyorsun kardeşim hoşlanıyorsan da sınavdan sonra hislerin yok olacak bu bilimsel bir şey. Tekrardan kötü bir sonuç almaya değecekse sen bilirsin sonuna kadar git. 

     

    Şimdi ders çalışma, konu kapatma bölümüne gelelim. Burası biraz öznel olacak siz kaynakları elinizdekilerle değiştirebilirsiniz. Ders ders ayıracağım. Bu arada TYT ve AYTyi beraber götürün. 

     

     

     

    AYT Matematik: 

    Ben Eyüp B. pdfleri komple çözdüm yapamadıklarımı izledim. Tavsiye ediyorum. Konuyu bilmiyorsanız baştaki konu anlatımlarını da izlersiniz. 

    LTİ konusuna gelirsek mantığını özümseyerek öğrenin isterseniz gelin ben öğreteyim. (İntegralin 3 sorusundan sadece birini doğru yaptım Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K (işlem hatası diğer ikisi)) 

     

    TYT Matematik: 

    Gene Eyüp B. pdfleri yaptım üstüne 345 çözdüm. Bu kadar bir de Karekök TYT Matematik Branş Denemeleri güzeldi. Gece yatmadan önce bir tane çözerdim. 

     

    TYT Fen: 

    Tek kitap yeter bence ben palme çözmüştüm biyoloji hariç onda biyotik çözdüm. Biyotiği kesin çözün. Sınava az kala TYT Fen branş denemesi alırsınız (tavsiyem sarmal) çözersiniz. Yeter. 

     

    TYT Sosyal: 

    Son aylara bırakın kafaya takmayın. Hallolur hepsi hallolmaz diyene de inanmayın. Isterseniz baştan halledin ama ben mesela 2020'de coğrafyayı fulledim. Sınavdan sonra konuların adını bile hatırlamıyordum 2021'de baştan çalışmak zorunda kaldım. Bir de tarih dersinde vs. kendimden ilgim vardı hiç çalışma yapmadım. Siz zamanı ona göre ayarlarsınız. 

    TYT Türkçe: 

    Tavsiye falan yok tamamen şans işi 

    AYT Fen: 

    Sonlara bırakırsanız hallolur ama matematiğiniz gerçekten rezil ve feniniz idare eder halde değilse sonlara bırakmayın. Biyoloji için konuyu ve kavramların anlamını iyi öğrenin bazı basit latince kelimelerin anlamını bilmek büyük yarar sağlar mesela Peri:Çevrelemek bunu bilince zarların Peri olduğunu bilebilirsiniz. İngilizceniz iyiyse şu yazıyı okuyabilirsiniz  

    https://cbs.umn.edu/jensen/medical-terminology/how


    Fizik için örnekleri gerçek hayattan düşünmelisiniz. Asansör soruları mesela neye göre ip gerilmesi artıyor neye göre azalıyor. Bunu gerçek hayatta düşünürseniz. Daha rahat ulaşırsınız cevaba bir de vektörleri iyi öğrenin bu ne diyip geçmeyin.  

    Kimyadan Palme organik kimya çözmüştüm çok iyiydi. Tavsiye ediyorum. Başka kesin çözün diyebileceğim bir şey yok ben 3-4-5 çözmüştüm. Kesin çözün diyemem. 

     

     

     

     

     

    Bu sınavın amacı soru çözmek arkadaşlar saatlerce konu anlatımı izleyenler görüyorum. Yapmayın yazık zamanınıza sınavda önünüze soru koyup çöz diyorlar. Konu anlat demiyorlar. Bunun bilincinde olun. Oturacaksınız zor geliyorsa yatacaksınız soru çözeceksiniz. Yeri gelmişken ders çalışma pozisyonu hakkında şunu söyleyeyim illa oturacaksınız diye bir kural yok. Her şeyi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın. Öğlen 12'de uyanmak mı istiyorsunuz öyle yapın. Gece 4’e kadar dizi mi izleyeceksiniz izleyin. Ama yine de sorularınızı çözün. Soruyu çözdükten sonra kafaya hiçbir şey takmayın.  

     

     

    Sıralama için kötümser olun ben hep sınav 2019 ayarı sıralama 2020 gibi gelecek şeklinde baktım kendime son aylara doğru 2019-2020 arasına geçtim çünkü artık çevremdeki insanlar rahatsız olmaya ben de kötü geçen denemeden sonra çok dağılıyordum. Her neyse en kötüye hazırlayın kendinizi.  




    özelden ya da yorumlarda aklınıza takılanları sorabilirsiniz. tavsiye isteyebilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 2 Ağustos 2021; 15:1:16 >







  • Tebrikler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam

  • çok faydalı nadir konulardan biri


    tebrikler hocamKurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K 

  • hellalll

  • geometri yazmayı unutmuşum. şimdi farkettim. benim geometrim çok kötü arkadaşlar. az çalıştım sene boyunca da detaylı tavsiye yapamazdım zaten

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Doktorların maaş konuları kadar faydalı mı peki hıKurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    Doktorların maaş konuları kadar faydalı mı peki hı 

    daha faydalıKurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K 

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K 

  • nereyi yazacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • air raid siren A kullanıcısına yanıt

    karar veremedim seçeneklerimi değerlendiriyorum

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Taliplilerimi bekliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam tebrikler biyoyu nasil hallettiniz video +defter tarzinda mi yokda konu anlatimli kitap gibi mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • soru çözdüm biyoda iyi hoca çok önemli. size dediğim gibi küçük bilgileri verecek birisi yoksa kitaplardaki gereksiz detaylarda boğulursunuz. meb kitabını da yalayıp yutmuş olması lazım.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    hocam maalesef okuldaki hocalar kitabı okuyup yazdırıyor gerçi 2 yıldır okula bile gidemedik :p o yüzden youtube +sb yapıcam sanırım denmelerde biyo işaretleyemiyorum

  • Tebrik ederim hocam,cok soru cozme kısmına aynen katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palme çözün yetmezse üstüne apotemi sb cilalarsınız ben öyle yaptım

  • Hocam koçluk veriyor musunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

    Kurtçu Restrop Tavsiye Konusu/113K--->20K 

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.