Şimdi Ara

..:Küresel Isnıma İle İlgili:..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi bu küresel ısınma nedir ? Küresel ısınma dünyada kullanılan çeşitli gazların atmosferde belli bir yerde tabaka oluşturması ve bu tabakanın sıcak havayı yer küre üstünde tutması (coğorafya hocamızın anlatımıyla).Bu sıcak havanın etkisiyle grönlanddaki buzulların erimesi sonucu su seviyesinin yükselmesi ve bazı rakımı 0 ın altında ve 0 a yakın olan ülkelerin su altında kalma olasığı..

Bende merak ediyorum şimdi bu buzulların denizin üstünde belli biir kütlesi var denizin altında ise buna simetri olabilecek şekilde aynısı veya daha fazla kütlesi var.Yani okyanusta yeryüzüne sabit değil aynı bir bardaktaki buz gibi.Bir bardağa buz atarsınız suyun seviyesi yükselir ancak buz eriyince su seviyesinde bir değişim olmaz.Benimde aklıma bu soru geldi buzullar erise su seviyesi nasıl yükselirki ? Bir yerde hatam varsa lütfen düzeltin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 4 Ekim 2008; 12:56:33 >

• buzlar suyun üstünde ama hepsi içinde olsa değişmezde suyun üstünde olduğu için anlatamadım ama
  • Anladım galiba demek istediğini ama bir baradağa buz attığında gene bir kısmı üstünde bir kısmı altında oluyor ama eriyince su seviyesi değişmez..
  • olay suyun içindeki buzdan çok buz daglarının erimesidir yani eriyip suya karışmasıdır buda su seviyesini yükseltir
  • Neyse okullar açılsın bunu coğrafya hocasına bir sorayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazytrex

Neyse okullar açılsın bunu coğrafya hocasına bir sorayım

anlamadın galiba olay suyun içindeki buzların erimesinden çok karalardaki buzların ve buz daglarının erimesi ve denize karışması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_Mustafa -- 4 Ekim 2008; 13:05:35 >
  • İşte dostum buz dağıda bunun gibi değilmi sonuçda bardaktaki buz hesabı

..:Küresel Isnıma İle İlgili:..

bu tip şeylerin bi adı vardı ama unuttum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa666

quote:

Orjinalden alıntı: crazytrex

Neyse okullar açılsın bunu coğrafya hocasına bir sorayım

anlamadın galiba olay suyun içindeki buzların erimesinden çok karalardaki buzların ve buz daglarının erimesi ve denize karışması

HMM tamam bazı dağların tepelerinde tonlarca buz kütleleri var onları kastetdin galiba doğru söylüyor olabilirsin..

Bu konuyu ben bide coğorafya hocasına sorayım bakalım o ne diyecek..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.