< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KURBAN YURT DIŞI VE YURT İÇİ HİSSE TUTARLARINDA NİYE ÇOK FARK VAR ?
-
-
vakıf ve derneklere dikkat etmek lazım. kesip kesmeyecekleri belli değil. geçmişte pek çok dolandırıcılık ifşa oldu. 100 dolara dünyanın neresinde küçük baş hayvan var ?
-
Ben de anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurt dışında tavuk kesiyorlardır 🐔
Şu müslüman dünyası kadar din ticaretinden para kazanan bir oluşum yok ya. Vakıflar, dernekler, hac ibadeti muazzam bir gelir kapısı bu dindarları yolmak.
-
Hiç komik değil
Ne yazık ki öyle kardeşim
Türkiye'de hayvan kıtlığı var ondan olabilir
Bizim ezik gördüğümüz kuzey afrika ve Irak gibi orta doğu ulkeleri bizden cok et yiyor
Hayvan kitliginin sebebi de arzi dusurerek kar etmeye çalışan et lobisi stokçuluk yapiyorlar senelerdir gerekirse et fiyati dusmesin diye etleri çöpe atıyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizde hem fırsatçılık hemde arz sıkıntısından fiyatlar yüksek.
Ortalama bir dana bizde 5bin dolarken, örneğin moğolistanda 400-500 dolar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burada kazanıp yurt dışında harcamak çok mantıklı.
Hemen asgari ücretli bir iş bulayım
şu rakamları görüp reislerinin kendisine sunduğu Türkiye'yi sorgulamayan kişilere artık söyleyecek söz yok.
önceden: "gelişmiş ülke olduğumuz için Afrika'da kıyasla bizde et daha pahalı" yalanıyla kendilerini avutuyolardı şimdi o yalan da çöktü çünkü Avrupa'da bebek bezine kadar herşey bizden daha ucuz ve daha kaliteli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizdeki et fiyatı ile yurtdışındaki et fiyatı aynı değil. 3,5$'a et ithal edip millete 15$'a satıyorlar. Et ithalatını kim yapıyorsa büyük vurgun yapıyor. Kesin iktidara yakın isimlerin tekelindedir bu işler de.
Bağış yapılan derneklere gelince kurban ibadeti diğer ibadetlere benzemez. Hayvanın sizin adınıza kesildiğinden emin olmalısınız. Ben parasını verdim vebali onların boynuna diyip geçmek olmaz. Diyanetin bile kurban bağışı diye topladığı paralarla kurban kesmediği ortaya çıkmıştı sayıştay raporlarında.
Sizin vermiş olduğunuz kurban bağışının personel maaşı, kira, reklam, akaryakıt vs gibi masraflara harcanmadığından emin olmanız gerekir.
Kurban dışındaki diğer bağışlar istenildiği gibi yapılabilir. Siz yardım yapan derneğe bağışta bulunursunuz ve o derneğin istediği yere yardım yapmasını kabul etmiş olursunuz.
-
yurtdışından hisse ithal edip yurt içinde dağıtmak caiz midir.
-
Yurtdisinda 120€ ya bulunabiliyor. Yurticinde fiyatlar kazik. Devlet bile disardan hayvan getiriyor.
“Şu müslümanlar” diyerek kendinin müslüman olmadığınımı anlamalıyız. Bu sana müslümanlara hakaret etmek hakkını vermez.
Ben müslümanım elhamdulillah. Ve bana din tüccarı sıfatını yakıştırıyorsun. Kendine gel edepli ol.
Zaten müslüman müslümanın kardeşidir. Diğerleride kendi arasında kardeş olsa gerek. Müslümansan yazılanlara gayrimüslim gözünden değil müslüman gözünden bakmayı dene. Bir kişi veya grubun suçunu tüme yayamazsın. Ama maalesef söz konusu islam olunca toptan hüküm veriyor cahiller...
Din tüccarı çok, alım gücü aşırı düşük, arz çok az, fırsatçı p*xvenkler aşırı fazla.
Eskiden et kilosu 10 tl iken kurban eti örnek veriyorum 30 kg net çıkıyorsa kg başına 7 tl falan gelirdi.
Şimdi 30 kg net çıkan et hayvanı için 750 ile falan çarpıyorsun, normal et 550-600 iken. Maalesf durum bu.
Ramazanda da aynı şeyi yapıyor SÖZDE müslümanlar.
-
Bu mümkün olmaz et ithalatı devletin tekelinde istediği şirkete veriyor et ithalatını. Zaten et yerine hayvan ithalatı yapılıyor son dönemde . Senin dediğin olması için bağış yaptığın kurum hayvan ithalatı da yapması lazım
G..Amerika ülkelerinde vardır zaten ordan epey hayvan ithal ediyoruz . Yurtdışı hisse genelde Afrika veya Ortadoğu ülkelerinde yapıyorlar orda da muhtemelen o fiyattır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şu müslüman dünyası kadar din ticaretinden para kazanan bir oluşum yok ya. Vakıflar, dernekler, hac ibadeti muazzam bir gelir kapısı bu dindarları yolmak. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X