Şimdi Ara

KURANDAKI ÇELİŞKİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi kuranda dinde zorlama yoktur diye ayet var di mi?

E bir de dinden döneni öldürün diye ayet de var?

Bu bir çelişki değil mi?  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dininden dönenin ceza olarak öldürüleceği hükmü Kur’an-ı Kerîm’de yoktur. İslâm hukuk âlimleri bu hükmü, “Dinini değiştireni öldürün” meâlindeki hadisle Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ali’nin bazı uygulamalarına dayandırmışlardır. Hadisin farklı sözler ihtiva eden başka rivayetleri de vardır. Bunlardan birinde “dinini terkeden ve cemaatten ayrılan”, bir başkasında “Allah’a ve Resulü’ne karşı savaşmak üzere (dinden veya itaatten) çıkandır” buyurulmuştur (Ebû Dâvûd, “Hudûd”, 1). Ebû Hanîfe, İbn Şübrüme, Sevrî, Atâ, Hasan-ı Basrî gibi büyük fıkıhçılar, kadınların öldürülmesini yasaklayan hadislere dayanarak mürted kadının (bir kısmına göre çocuğun) öldürülemeyeceği, başka yollardan İslâm’a kazandırılmaya çalışılacağı hükmünü benimsemişlerdir. Bu ictihadın bir dayanağı da “kadınların tabii olarak savaşçı olmamaları, bu sebeple dininden dönen kadının İslâm toplumundan ayrılıp karşı tarafa geçerek müslümanlara karşı savaşma ihtimalinin zayıf bulunduğu”dur. Bundan da çıkan sonuç, mürtedin öldürülmesinin “dinden dönme suçuna” değil, “müslümanlara karşı savaşma” suçuna bağlı ve böyle bir tesbite dayalı bulunduğudur.

• Dinden döneni öldürün ayeti nerede?

• PearBear kullanıcısına yanıt

Biliyorum öyle bir ayet var mı? Ateist argümanlarla gördüm yoksa hadis miydi?

• -Hattori- kullanıcısına yanıt

Dininden dönenin ceza olarak öldürüleceği hükmü Kur’an-ı Kerîm’de yoktur. İslâm hukuk âlimleri bu hükmü, “Dinini değiştireni öldürün” meâlindeki hadisle Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ali’nin bazı uygulamalarına dayandırmışlardır. Hadisin farklı sözler ihtiva eden başka rivayetleri de vardır. Bunlardan birinde “dinini terkeden ve cemaatten ayrılan”, bir başkasında “Allah’a ve Resulü’ne karşı savaşmak üzere (dinden veya itaatten) çıkandır” buyurulmuştur (Ebû Dâvûd, “Hudûd”, 1). Ebû Hanîfe, İbn Şübrüme, Sevrî, Atâ, Hasan-ı Basrî gibi büyük fıkıhçılar, kadınların öldürülmesini yasaklayan hadislere dayanarak mürted kadının (bir kısmına göre çocuğun) öldürülemeyeceği, başka yollardan İslâm’a kazandırılmaya çalışılacağı hükmünü benimsemişlerdir. Bu ictihadın bir dayanağı da “kadınların tabii olarak savaşçı olmamaları, bu sebeple dininden dönen kadının İslâm toplumundan ayrılıp karşı tarafa geçerek müslümanlara karşı savaşma ihtimalinin zayıf bulunduğu”dur. Bundan da çıkan sonuç, mürtedin öldürülmesinin “dinden dönme suçuna” değil, “müslümanlara karşı savaşma” suçuna bağlı ve böyle bir tesbite dayalı bulunduğudur.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Hmm peki şuan Müslüman olan biri Müslümanlara herhangi bir düşmanlık beslemeden tamamen kendi için dinden çıksa hükmü ne olurdu?

müslüman olmayanların da cennete gidebileceğini savunanlar var hocam. dinden çıktı diye öldürülmez kimse. cemre demirel'in müslüman olmayanlar cennete gidecek mi videosunu izlemenizi öneririm. biraz uzun ancak akıp gidiyor çoğu videosu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende şeyi anlamıyorum allah her şeyi biliyorsa doğmadan daha günah sevap işleyip cennet & cehenneme gireceğimizi önceden biliyorsa neden sınıyor, diyorlar ki nefs verdi, nefs vermesi yine de işin sonunda ne olacağımızı bildiği halde yine bizi sınaması bana akıllara zarar saçma geliyor. aklı olan insan deist yada ateist olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hadisi İnkar Etmek
    12 yıl önce açıldı
    Zina ve Ateizm
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

ah ah müslümanım ama kafamı acayip şekilde bulandıran şeylerden birisi bu kesinlikle. Herkes kolay bunu anlamak vs. diyor da neresi kolay onu anlamıyorum. Tamam kararlarımızı biz veriyoruz ama sonucunda ne olacağı belli. Ben onları isteyerek yapmış olsam bile sonucunda beni yaratan Allahın cehenneme gideceğimi bile bile benim acı çekeceğimi göz göre göre neden cehenneme yolluyor. Bir türlü anlam veremiyorum. Zaten sonucu belli. Kararları ben vermiş olsam da nereye gideceğim belli işte.

• 2023 yılındayız boş işlerle uğraşmayın. enerjinizi para kazanmaya harcayın.

• K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Hocam ne fark eder ki. Diyelim ki hür iraden var ve ne yapacağın konusunda özgürsün. Senin tüm hayatın bir kitaba yazılıyor ve bu kitap bir zaman makinesi ile geçmişe gönderiliyor. Sen kitap ile etkileşime giremeyeceksen böyle bir kitabın olup olmaması neyi değiştiriyor ki? Sonuçta içindekiler hâlâ senin tercihlerin.

Soruyu aslında şöyle sormak istediniz herhalde. "Bu kişi iyi biriyse yaptıkları hep iyi ise ama imanı yoksa ne olur" Ne kadar iyi olursa olsun son nefesinde Müslüman olmadan ölmüşse cehennem olur. Çünkü yapıp ettiklerimiz imandan sonra gelir. İman yoksa amellerin değeri yoktur. Ayetlerde açıkça ortaya konulmuş:

Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, âhirette de boşa gider. Bakara 217

İmansızın ameli boşa gider. Maide 5

Kâfirlere âhirette yalnız Cehennem vardır. Emekleri boşa gider. Hud 16

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Savunanlar varsa da itibar etmemek gerekir hocam. Kimse dinden çıktı diye öldürülmez ama ölmeden önce iman etmediyse cennete gidemez bunu unutmamak lazım. Ayetler çok açık bu konuda, bunun tartışması yapılamaz.

Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, âhirette de boşa gider. Bakara 217

İmansızın ameli boşa gider. Maide 5

Kâfirlere âhirette yalnız Cehennem vardır. Emekleri boşa gider. Hud 16

hocam bahsettigim videoyu siz de izleyin isterseniz. bunlara cevap veriliyor uzun uzun.

• Allah yaptıklarınızın sonucunu biliyor ama iman edip etmeme veya iyilik kötülük noktasında size müdahalede bulunmuyor hocam. Allah size müdahale etseydi sorumluluk diye bir şey olmazdı hesaba çekilmenizin anlamı olmazdı. Siz yaptıklarınızda özgürsünüz bir şey yapıyorsanız iyi veya kötü bunu Allah yaptırmıyor siz kendi özgür iradenizle yapıyorsunuz. Sizin dediğiniz şuna benziyor. Allah beni yarattı ama ben cehenneme gidebilirim Allah bunu biliyor o zaman neden İslam'a uygun yaşayayım? diyerek uzaklaşırsanız bunun tek sorumlusu siz olursunuz çünkü bu sizin seçiminizdi. Bu kez de şunu diyeceksiniz. Hayır benim seçimim değildi Allah istedi ve bildiği için ben bunu yaptım derseniz kendi seçiminizi Allah'a fatura etmiş olursunuz ki bu da kabul edilemez ve akla aykırı olurdu.

@K3L3B0SS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 13 Temmuz 2023; 19:33:55 >
    Ama neticede biliyor. Sen ne yapacağını bildiğin veya nereye gideceğini bildiğin bir şeyi hem yaratıp hem de sınar mıydın?

işin sonunda bu cümleleri yazacağımı da biliyor doğmadan önce cehenneme gideceğimi yada cennete gireceğimi biliyor zaten

• Alıntı

metni:
    Zaten sonucu belli. Kararları ben vermiş olsam da nereye gideceğim belli işte.

Yani "Allah biliyor o zaman direkt cehenneme koysaydı niye dünyaya gönderdi" diyorsunuz birde sizin açınızdan düşünelim. Bu kez Allah'a şunu diyecektiniz. Haşa "Allah'ım sen beni yaratıp cehenneme gönderdin. Cezalandırmadan önce beni özgür irademe bırakmadın. Belki ben iman edip dine uygun yaşayacaktım?" İşte bu yüzden Allah imtihan ediyor. Kişi iman ederse veya inkar ederse bu özgür iradesiyle kendi seçimi olacak. Ahirette beni sınamadın diyemeyecek.

Olaya farklı bir yönden bakıyoruz gibi. Neden sınanıyoruz ki? Yani Allah'ın bildiği bi sonuç için bizi neden sınıyor. Olaya daha geniş bir boyuttan bakıyorum ben. Demek istediğimi anlatabildim sanırım. Bana çok tuhaf geliyor. Sonucunu bildiğim bir şeyi neden sınayayım. Sizlere de farklı gelmiyor mu bu?

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt

Allahın gaybı bilmesi bizi cennete ya da cehenneme götürmüyor ki. Amellerimiz götürecek ki onlar bile cennet için yeterli gelmez. Bizi yokluktan varlığa çıkartan bize türlü türlü nimetler veren Allaha ne kadar şükretsek azdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.