Şimdi Ara

küpşeker kemikten yapılıyormuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
30.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi uyduda mehtap tv izliyordum konuklardan birisi dediki onun arkadaşı şeker fabrikasında çalışıyormuş,kamyonlarla kemik getiriyorlarmış,kemiği kızgın fırında eritip şekere katarak küpşeker yapıyorlarmış
    konuklar dediki biz araştırmadan inanmayız dediler,diğer adam dediki benim arkadaş orda çalışıyor kendisi dedi kamyonlarla kemik geliyor yapımında kullanıyoz demiş,o demese bende inanmam demişti

ilginç midem bulandı,şimdide evdekilere dicem

• Yapay Zekanın Yanıtı

Küp Şekerin İçinde Kemik Tozu Var mı?

Küp şeker, şeker kamışı veya şeker pancarından elde edilen bir rafine şeker türüdür. Üretim süreci, kemiklerin kullanıldığı eski bir yöntem ve modern, kemiksiz bir yöntem olmak üzere ikiye ayrılır.

Küp Şeker Nasıl Yapılır?

Kemikli Yöntem:

• Geçmişte, şeker kamışı veya şeker pancarı suyu kireçtaşı ile temizlenir ve kemik kömürü ile filtrelenirdi.
    • Kemik kömürü, hayvan kemiklerini yüksek sıcaklıklarda yakarak elde edilirdi.
    • Kemik kömürü, sudan safsızlıkları ve renk maddelerini emerek berrak bir şeker şurubu elde edilmesine yardımcı olurdu.

Kemiksiz Yöntem:

• Modern yöntemler, kemik kömürü yerine aktif karbon kullanır.
    • Aktif karbon, kömür, odun veya hindistancevizi kabuğu gibi malzemelerden yapılır.
    • Aktif karbon da kemik kömürü gibi sudan safsızlıkları ve renk maddelerini emer.

Küp Şekerin İçinde Kemik Tozu Var mı?

• Kemikli yöntemle üretilen küp şekerlerde kemik tozu kalıntıları olabilir.
    • Ancak, modern kemiksiz yöntemle üretilen küp şekerlerde kemik tozu bulunmaz.
    • Kemiksiz yöntemle üretilen küp şekerin bileşenleri genellikle şunları içerir: şeker, nişasta ve su.

Küp Şekeri Nasıl Yapılır Kemik Tozu?

• Kemik tozu içermeyen küp şeker, kemiksiz yöntemle üretilir.
    • Bu yöntemde, şeker kamışı veya şeker pancarı suyu kireçtaşı ile temizlenir ve aktif karbon ile filtrelenir.
    • Filtrelenen şurup daha sonra kristalleştirilir ve küp şekere kesilir.

Sonuç:

Günümüzde üretilen çoğu küp şeker kemiksiz yöntemle yapılmaktadır ve kemik tozu içermemektedir. Kemikli yöntemle üretilen küp şekerler hala bazı ülkelerde bulunabilse de, bunlar giderek daha nadir hale gelmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şurda buna benzer bir yazı buldum
    kemik suyu sağlık için faydalı,toz haline getiriliyormuş
    küp şekere katılan kemikte toz haline getiriliyormuş,konuk onuda demişti

quote:

Kemik suyu sağlık için faydalı,toz haline getirilen kemiğin sağlığa nasıl bir faydası olur bilmiyorum ama bu doğruysa,çayın lezzetini almak için toz şeker kullanmak gerekecek.

http://www.nesetuana.com/2010/03/cayda-neden-kopuk-olur.html
  • ÖYLE BİŞİ OLSA SAĞLIK BAKANLIĞI EL ATARDI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peaky Blinders

ÖYLE BİŞİ OLSA SAĞLIK BAKANLIĞI EL ATARDI
    Sübhannallah ibretlik bir paylaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MINT

ÖYLE BİŞİ OLSA SAĞLIK BAKANLIĞI EL ATARDI

görmezlikten gelmiş,yada faydalı diye ses etmedi,yada fabrikada çalışan kişi yalan demiş olabilir,adam programda dedi ama neyin ne olduğu belli değil,adamı keklemişte olabilirler ama tv programında neden diyorki çok saf insanlar var
    google arattım bişi yok

uyuda mehtap tv de şu anki program tekrarı varsa bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreOzcelik61

dışarda her çay içişimizde küp şeker veriyorlar dahada unutmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Orijinalden alıntı: EmreOzcelik61

dışarda her çay içişimizde küp şeker veriyorlar dahada unutmam

Alıntıları Göster
    Olurmu öyle şey ya. Zaten şekeri hafiften ısladın mı kuruduğunda topak topak oluyor. Şeker bu ya. Pancardan yapılıyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 senedir biliyorum. anlaşılan cahıl kalmışınız sağlık bakanlığının el mel ayak atma olayı olmaz bilinen birşey bu ve zararlı değil

quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

Olurmu öyle şey ya. Zaten şekeri hafiften ısladın mı kuruduğunda topak topak oluyor. Şeker bu ya. Pancardan yapılıyor işte.

şekerde var demiyoruz küp çekerde var diyoruz adamlar şekeri kemikden yapmıyorlar sadece şekil vermek için kemik tozu kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 24 Temmuz 2010; 10:30:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

10 senedir biliyorum. anlaşılan cahıl kalmışınız sağlık bakanlığının el mel ayak atma olayı olmaz bilinen birşey bu ve zararlı değil

quote:

şekerde var demiyoruz küp çekerde var diyoruz adamlar şekeri kemikden yapmıyorlar sadece şekil vermek için kemik tozu kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    eskiden penis de kemikten denirdi zamanla geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: eser_46

• quote:

quote:

bu komik değil ki Cehalet

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yok artık, kemikten yapılıyor diye ölecek miyiz yani? Hani yıllardır içiyoruz küp şeker kullandıktan sonra ölen var mı? Napalım yani niye dışarda veriyorlar çayla birlikte hatırlatırım filan diyorsun?

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    evet bende çok önceden böyle birşey duymuştum

• Toz şekerin nemden dolayı birbirine yapışması ile küp şekerin küp şekline getirilmesi çok farklı. Küp şekere kemik katılması gıda kodeksine ters bir durum olsa tarım ve köy işleri bakanlığı olaya el atardı. Küp veya toz şeker; şeker pancarı veya şeker kamışından üretilir, kemikten değil. Kemik yalnızca şeker tanelerinin yapışmasını sağlıyor. Pancardan üretilen şeker daha tatlı olur; yani kalitelidir. Şeker alırken buna dikkat etmenizi ve rahatsız oluyorsanız toz şeker kulanmanızı öneririm.

Bir de, küp şekerde kemik olduğuna inanmayanlar, çaya küp şeker attıktan sonra üzeinde biriken yağsı tabakaya dikkat etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 24 Temmuz 2010; 10:50:57 >
  • quote:

ben kıkırdak diye duymuşyum

• Ulen arkadaş çay içmekten de tiksinecem vallahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya bak lan :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninja Mercan Dede

Konuya bak lan :D
    Özel Gıdalar dersinde hocamız nemli şekerin preslenmesi ile yapılıyor demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

Özel Gıdalar dersinde hocamız nemli şekerin preslenmesi ile yapılıyor demişti.

Alıntıları Göster
    jelibonlardada kemik tozu kullanılır
  • çaya küp şeker attığımda bi yağ birikintisi olur üstünde bundanmış demek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.