Şimdi Ara

Künk Baca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün annemle konuşurken soba için baca önerisi geçmişti bizim evde baca olmadığı için Künk Bacalar varmış galiba hazır yukarı terastaki düz şeklindeki duvarı yandan deldirip künk bacanın uyabiliceği şekilde bir baca uyarlamak istiyorum.. Kafama yattı bu iş valla bu doğalgazdan kurtuluşumuz yok felaket kazık.. petekleri yakıyoruz ısınamıyorum yukarda.. mecburen bende sobaya dönüş yapmak istiyorum yani normal bildiğiniz kömür sobası kuracağım.. Başka çarem yok ufo yaksam elektrik faturası,doğalgazı açsam çift fatura resmen ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bu bacalar hakkında bilginiz varmı nasıl yapılıyor nerede bulabiliriz bunu yardımcı olurmusunuz ?

Ona göre araştırma yapacağım uyarsabu sene belki kurarım sobayı olmazsa seneye yaza yaptırır kışa kurarım sobayı.. Önce yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 18 Ekim 2011; 0:58:52 >

Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• hocam sizinle daha önce elektrikli ısıtıcılar konusunda karşılaşmıştık galiba şimdi soba ,hayırdır yakında yer ocağı olursa şaşmayacağım doğrusu

ben 7 sene soba kullandım (şuan bulunduğum yerde daha önceleri hariç) ,evet sobanın verdiği ısı yüksekliği hiç bir alette yok ancak onunda başka sorunları oluyor , odun kömür taşıma ,külünü boşaltma temizleme ,etrafa uçuşan tozlar ,bacanın iyi çekmemesi neticesi bütün duvar eşyaların is ve toz olması ,yine lodoslu günlerde zehirlenme tehlikesi, yere ateş düşme tehlikesi vs. (bunlar ilk aklıma gelenler)

sizin birde baca probleminizin olduğu anlaşılıyor ,aslında en önemli konu diyebiliriz ,çünkü baca iyi çekmezse siz de evde rezil olur onun için bir ustayla görüşmenizde fayda var ,künk bacada olsa tuğla bacada olsa belli kurallara uyulması gerekiyor

baca genişliği : (apartmanlarda olandan biraz büyük olmasında fayda var) ,çok geniş veya dar olursa kesin sorun çıkarır

baca yüksekliği : çatıdan belli bir cm yukarıda olması gerekiyor (bacanın çok yakınında bina veya rüzgar almasını engeleyecek yapı varsa bu da göz önünde bulunarak yapılmalı

dik çıkması : baca es yapmamalı ,çünkü duman zannedilgiği gibi tünelde hareket eden araba gibi olmuyor ,çekiş azalması durmunda hemen terse veriyor (bu kural soba borusu içinde geçerli,yani çok dirsek kullanımı tavsiye edilmiyor)

bu şartları kabulleniyorsanız yakınınızda bulunan bir ustayı çağırıp maliyetini öğrenebilirsiniz (baca yüksekliği fazla ise veya iş fazlaysa çok ucuz olmayabilir)

daha önce görüştüğümüzde klimaya pek sıcak bakmadığınız gibi kafamda bir bilgi var bu yüzden bu seçenek üzerinde fazla durmayacağım ama bence en uygun görünen bu

diğer bir konu sizin birazda nostalji durumunuz var gibi geldi

kestane pişirme ,ekmek kızartma gib

ben geçen sene bu haklarımdan feragat ederek klimaya geçtim şimdi hanım sürekli bana dua ediyor

• Kömür sobasıyla çok uğraştım ben maalesef hepsini göze alıyorum çünkü başka bir amacım yoük yapılacak birşey yok her gün sabahın köründe faraşla auer sobanın külünü boşaltıyordum.. her gün.. küllüğünü alıp tee ilerdeik çöpe döküyordum sobanın önüne dökülen küller,arada sobanın tütemesi falan hepsi zaten bizim mazimizden geçti zehirlenme söz konusu olacağı için zaten belli bir saatten onra yakmıyorum onu ne zaman yatacaz o zamanndan iki saat önce salıyorum kömürü öyle bırakıyorum.

Baca yüksekliği tahmini 2 metre kadar olacak ayrıca baca zaten apartman içinden geçmeyecek eski gece kondudaki duvardan sonradan çıkma bacalar gibi düşünün onlar gibi olacak o zaten.
    Tabiki es yapılmyacak baca sadece Dik çıkacak benim bildiğim baca çatı yüksekliğinden 1 Mt yüksekliğinde olmalıdır diyor ama ben sanırım 125 cm falan yaparım herhalde.
    Ama önce bir ustayla görüşücem bu konuyu.

onu bir ustayla görüşeyim sizin üzerinize söylediğiniz gibi o eni 23 cm olan kare bacalar var baca tuğlası öyle düşünüyorum zaten teras kata kurulacak soba öyle düşünüyorum.

Eski standart tip sobalarda kül pisliği hr zaman vardır ama genelde benim düşündügüm büyük turbolar var onlarda zaten bir haftada bir açıyosun alt kapağını..

Ev teras ve orayada bir tek ben baktığım için fazla eşyada yok soba için zaten yer bayağı açık.
    Günde 4 saat petek yakıp boşu boşuna gaz gitmesinden dolayı öyle düşündüm ben.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 20 Ekim 2011; 15:18:53 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• anlattıklarınıza göre yapılmaması için bir neden görünmüyor

o halde keyifli ısınmalar , artık bize de biraz kestane gönderirsiniz

Orijinalden alıntı: alptuğ56

anlattıklarınıza göre yapılmaması için bir neden görünmüyor

alptuğ hoca haydi klima forumuna yeter ya:))))))))))

Orijinalden alıntı: alptuğ56

anlattıklarınıza göre yapılmaması için bir neden görünmüyor

Şu plan aşamasınd sobayı kurarsam üzerinde kestane pişerken resmini çeker paylaşırım.. Klimada için oda iyi bir fikir fakat dediğimiz gibi günde üç-dört saat falan yakılacağıa için değmiyor..
    Soba işi şu an belli değil önce bir ayarlamaya bakacam olayı olmazsa seneye kalır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 20 Ekim 2011; 18:45:32 >

• işte zaten 3-4 saat için istiyorsanız bu durumda en uygun olanı klima , on-of denilen bayağı ucuz klimalar var ,inverter olanlar pahalı ama siz az kullanmayı düşündüğünüz için gereksiz olur ,tahminim baca ve odun kömüre harcayacağınız parayla çok rahat klima alırsınız ,ben şuan klima ile ısınıyorum ,bir düğmeye basıyorum işlem tamam inanın odun kömürden dahi ucuza geliyor ,sonra doğal gaz ile de kullanma imkanınız var ,kombi ayarını çok yükselmezsiniz sadece çok kullandığınız yere klimayı takarsınız böylece takviye ile hem üşümezsiniz hemde diğer yerler ılık kalır (bu şekilde kullanan komşum var),sonra bu klimayı yazın serinlemek için de kullanma imkanınız var ,tabiki yine de siz bilirsiniz

bakın ben kestane hakkımdan bile vazgeçiyorum artık siz bilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kollektör su sızıntısı
    2 yıl önce açıldı
    Kombi Kollektör borusunda çatlak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.