Benim yakın arkadaşım da 1600W olanından aldı.6-7 m2 odayı bile ısıtamıyor.Sadece kendi üzerine doğru yönelterek ısınabiliyor. Söyleyeyim de kendisi de yazsın.
quote:
Orijinalden alıntı: ecay
Benim yakın arkadaşım da 1600W olanından aldı.6-7 m2 odayı bile ısıtamıyor.Sadece kendi üzerine doğru yönelterek ısınabiliyor. Söyleyeyim de kendisi de yazsın.
Hmm bu bilgi içinde teşekkür ederim. Dün akşam işten geç çıktığım için gidemedim mağazaya. Nasipse bu akşam gideceğim. Senin verdiğin bu bilgiyi aklımda tutacağım, gerekirse farkı verip 2400W almayı düşünüyorum...
Ecayın bahsettiği cihaz bende Yeni aldım fazla olmadı kumtel goldray serisi 1000watt. Kendisine ben 1000 wattlık ampül diyorum çünkü ana foksiyonu olan ısıtmayı yapmamakta ama çok güzel gerçekten çok güzel odamı aydınlatmakta. Marka ile alakalı bir durum ev arkadaşlarımda 1600watt ufo var 12m odayı bu sogukta canavar gibi ısıtmakta.
Bu infrared ısıtıcılarda resistance olayı varmış galiba, elektrikçi arkadaşım söyledi. Yani sizin belirlediğiniz oda sıcaklığına ulaştığında, cihaz kapanıyormuş; amacı sürekli odayı o sıcaklıkta tutmak. Minik elektrikli sobalar gibi sürekli çalışmıyor yani. O yüzden 1600Wlık ısıtıcıyla 2400Wlık ısıtıcının elektrik tüketimleri arasında bir fark yok gibi. Evet birisi daha düşük enerji harcıyor ama daha uzun süre çalışıyor. Bi ters orantı var... O yüzden şu anki düşüncem, gidip, 20TL daha fazla verip, 2400Wlık olanı almak... Zaten İzmir'de kış kaç ay ki...
bu cihazlar havayı ısıtmaz genç...sadece gördüğü cisimleri sıcak tutar
ondan açık alanlarda kullanılıyor mekanlarda
yani oda soğuk kalacak yüksek ihtimal ama ısıtıcının baktığı cisimler ılık/sıcak olacak..ha iş yerindeki hamam gibi yaptı diyorsun o da ısıttığı cisimlerin yaydığı sıcaklıktan yoksa infrared ısıtıcı odayı ısıtma gibi bir olayı yok
Pazar günü aldim: 5-6 m2 büyüklüğünde cam balkonda kullaniyorum. Arkadaslarin da dediği gibi, aydinlatmasi cok iyi :)
30-40 santimden elinizi ısıtıyor.
ben bu ısıtıcıdan aldım 20 gün sonra duman çıktı servise yolladım ayıplı ürün dediler değiştirin dedim elimizde başka bu üründen yok ızgara verelim dediler paramı iade edin dedim 15 gün içinde para iadesi oluyor dediler 175 tüketici haklarına telefon açtım para iadesi 6 ay süresi olduğunu öğrendim ve yasal işlemleri başlattım sakın bu üründen almayın hatta kumtel markasından uzak durun...
Bu infrared tamamen düzmece yav ufo markasını falan bilmem ama diğerleri bildiğini eski elektrik sobası türevlerini ayaklığa monte etmiş gibiler sadece dibinde olunca ısınıyorsun, yanıyorsun daha doğrusu
Küçük bir odayı ısıtmak için önerim ısıtıcı fanlar kare tipi oluyor ve kısa bir sürede içeriyi ısıtıveriyor. Bunların da en büyük eksisi ne ortamdaki havayı kurutuyor olması, yatarken kullanılmasını tavsiye etmem.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme