Şimdi Ara

KUMTEL Infrared Isıtıcı Problemi-Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün akşam Burda AVM İzmir'den 79TLye KUMTEL ELİT KS 2595 INFRARED ISITICI (1600W) aldım.
    Ürün bilgileri içinde ve satışı yapan görevli şu şekilde bir bilgi verdi:
    quote:

11m2 açık alan, 20m2 kapalı alanı ısıtma kapasitesi vardır.

Ancak benim odam yaklaşık 3,5m x 2,5m boyutlarında, ortalama 9m2lik bir alana sahip.
    Kurulumu ve montajı(yer olarak) kullanım klavuzunda belirtildiği ölçütte yaptım.
    Ancak dün akşam resmen şok yaşadım. Odamı hiçbir şekilde ısıtmadı. Duvara montaj yaptırdım. Eğik bir açıyla kendime doğru yönlendirdim. Fakat ısıtıcının bana uzaklığı yaklaşık 2-2,5 m olmasına rağmen hiç bir şekilde ısınmadım, odam da buz gibiydi. Ayağa kalkıp yanına gidersem ancak ısınabiliyordum.
    Ürünü aldığım için çok pişmanım. Tüketici hakları konusunda pek bilgim yok.
    Ürünü geri iade edebilir miyim?
    Veya aynı markanın daha güçlü bir modelini almam mümkün mü?(Fiyat farkını vererek)
    Bunun yerine küçük elektirkli sobalardan alsam çok daha iyiydi.
    Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
    Aldığım mağazayla mı yoksa Kumtel ile mi görüşmem gerekiyor?
    Yardımlarınızı bekliyorum...
    quote:

Aynı ürünün;
    1600 W=79 TL
    2000 W=89 TL
    2400 W=99 TL

• hocam derecesnı fılan kısmadın degılmı buyuk ıhtımal aldıgın magazadan bır ust surumuyle degıstırebılırsın ama buda cok fazla elektırık tuketır ama genede 1600watt ısıtıcının baya etkılı olmaı gerekır bence urunde de bır sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby28

hocam derecesnı fılan kısmadın degılmı buyuk ıhtımal aldıgın magazadan bır ust surumuyle degıstırebılırsın ama buda cok fazla elektırık tuketır ama genede 1600watt ısıtıcının baya etkılı olmaı gerekır bence urunde de bır sorun var

Ya inan sonuna kadar açtım, ama hiç bir faydasını göremedim.
    Üründe sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım?
    Size yemin ediyorum, performansı o kadar kötüydü ki, bunun yanına İhlas'ın küçük elektrikli sobası var ya, onu yakmak zorunda kaldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

quote:

Orijinalden alıntı: frisby28

hocam derecesnı fılan kısmadın degılmı buyuk ıhtımal aldıgın magazadan bır ust surumuyle degıstırebılırsın ama buda cok fazla elektırık tuketır ama genede 1600watt ısıtıcının baya etkılı olmaı gerekır bence urunde de bır sorun var

Ya inan sonuna kadar açtım, ama hiç bir faydasını göremedim.
    Üründe sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım?
    Size yemin ediyorum, performansı o kadar kötüydü ki, bunun yanına İhlas'ın küçük elektrikli sobası var ya, onu yakmak zorunda kaldım...

o zaman bekleme aldıgın yee gıt daha ust modelını almaya zorla
  • bence olay senin beklentilerinle ilgili. galiba ısıtıcıyı açınca evin içine adeta güneş doğacağını düşündün. ısıtıcının ayarını açınca da daha şiddetli ısınmaz. ne sıklıkta devreye geçip duracağını belirlemiş olursun onunla. zaten o kadar küçük ve kapalı bir ortam için infrared ısıtıcı alman akıllıca olmamaış. normal ısıtıcı alsan maliyetten tasarruf ederdin ki zaten ısıtıcın da varmış.
  • Arkadaşım bunların hepsi böyle,reklamları yapa yapa sanki 2010 model birşey keşfedilmiş gibi gösterdiler herkese.Verebiliyorsan git geri ver,eski sobanı kullan bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lcdekran
    bence olay senin beklentilerinle ilgili. galiba ısıtıcıyı açınca evin içine adeta güneş doğacağını düşündün. ısıtıcının ayarını açınca da daha şiddetli ısınmaz. ne sıklıkta devreye geçip duracağını belirlemiş olursun onunla. zaten o kadar küçük ve kapalı bir ortam için infrared ısıtıcı alman akıllıca olmamaış. normal ısıtıcı alsan maliyetten tasarruf ederdin ki zaten ısıtıcın da varmış.

Beklentim elbette 9m2 kapalı bir alanı ısıtması yönünde, zira satışta bunu garanti ediyorlar.
    Infrared Isıtıcılar kapalı ortamlarda kullanımıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum.
    Evet normal ısıtıcım var fakat 10 senelik, 3gözünden sadece 1 tanesi yanıyor. Sayısız kere tamire götürdüm, sürekli arızalanıyor. Aldığım yerde benim elektrikli sobanın benzerinden vardı, yine Kumtel marka, 25TLdi fiyatı.
    Bu şekilde bir pişmanlık yaşayacağımı bilseydim, emin ol almazdım.
    Ama olan oldu artık, bana aklı vermek yerine, keşkelerden bahsetmek yerine; sorunumu çözmek için yardımcı olmayı düşünür müsün?
    Yani aynı ürünü sen alsaydın ve pişman olsaydın; "keşke"lerle kendini mi avuturdun, yoksa bir çözüm üretmeye mi çalışıdın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Arkadaşım bunların hepsi böyle,reklamları yapa yapa sanki 2010 model birşey keşfedilmiş gibi gösterdiler herkese.Verebiliyorsan git geri ver,eski sobanı kullan bence.

Bunu yapmayı çok isterim ancak elektronik ürünlerde geri iade yapılabiliyor mu?
    Bunun yerine küçük elektrikli sobalardan alsam, kalan fiyat farkıyla başka bir alışveriş yapabilir miyim acaba?
    Bugün müsait olduğumda mağazayı arayıp sorayım ben bunları en iyisi...
  • şayet müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir mağaza ise seni mağdur etmez.Ürünü geri alır bedelince sana hediye çeki verirler.Daha sonra gelip oradan başka bişey alabilirsin o çekle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

şayet müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir mağaza ise seni mağdur etmez.Ürünü geri alır bedelince sana hediye çeki verirler.Daha sonra gelip oradan başka bişey alabilirsin o çekle..

Dostum inşallah dediğin gibi olur, gün içinde arayıp, mağduriyetimi anlatacağım.
    Sorun inşallah çözülür..
  • infraredlerden bi ben ısınamıyorum sanırdım
  • quote:

quote:

bence olay senin beklentilerinle ilgili. galiba ısıtıcıyı açınca evin içine adeta güneş doğacağını düşündün. ısıtıcının ayarını açınca da daha şiddetli ısınmaz. ne sıklıkta devreye geçip duracağını belirlemiş olursun onunla. zaten o kadar küçük ve kapalı bir ortam için infrared ısıtıcı alman akıllıca olmamaış. normal ısıtıcı alsan maliyetten tasarruf ederdin ki zaten ısıtıcın da varmış.

Beklentim elbette 9m2 kapalı bir alanı ısıtması yönünde, zira satışta bunu garanti ediyorlar.
    Infrared Isıtıcılar kapalı ortamlarda kullanımıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum.
    Evet normal ısıtıcım var fakat 10 senelik, 3gözünden sadece 1 tanesi yanıyor. Sayısız kere tamire götürdüm, sürekli arızalanıyor. Aldığım yerde benim elektrikli sobanın benzerinden vardı, yine Kumtel marka, 25TLdi fiyatı.
    Bu şekilde bir pişmanlık yaşayacağımı bilseydim, emin ol almazdım.
    Ama olan oldu artık, bana aklı vermek yerine, keşkelerden bahsetmek yerine; sorunumu çözmek için yardımcı olmayı düşünür müsün?
    Yani aynı ürünü sen alsaydın ve pişman olsaydın; "keşke"lerle kendini mi avuturdun, yoksa bir çözüm üretmeye mi çalışıdın?

aslında yazım bir tavsiye içeriyor. normal ısıtıcı alsaydın daha iyi olurdu yazdım dikkatli bakarsan. maliyeti daha düşük. elektrik sarfiyatı yönünden infraredle bir farkı yok. aldığın ürünü geri ver normal ısıtıcılardan al. kalan parayı iade etmezlerse ihtiyacın olabilecek başka bir ürün daha al. infraredin kullanılacağı yer farklıdır. forumda ev elektroniği--->ısıtma soğutma sistemleri bölümüne de bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lcdekran -- 26 Ocak 2010; 11:37:45 >

• Kumtel Elit almakta hata yapmışsın Kumtel Zenon alacaktın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN
    Kumtel Elit almakta hata yapmışsın Kumtel Zenon alacaktın...

Dostum dün gittiğim mağazada Sadece Kumtel Elit vardı, 3 farklı güç seçeneğinde.
    O mağazadan başka yerden de alamayacağım için, mecburen tercihimi o yönden kullandım...
  • Arkadaşlar çalıştığım işyerindeki infrared ısıtıcı tesadüfen aynı marka, Kumtel, 2000W. Bulunduğu yer ise, benim odamın neredeyse 2-2,5 katı büyüklüğünde, ve içersini hamam gibi yapıyor.
    Benim aldığım ürünün bozuk olma ihtimali var mıdır?
  • quote:

Arkadaşlar çalıştığım işyerindeki infrared ısıtıcı tesadüfen aynı marka, Kumtel, 2000W. Bulunduğu yer ise, benim odamın neredeyse 2-2,5 katı büyüklüğünde, ve içersini hamam gibi yapıyor.

ısıtıcıda sorun olma ihtimali yüksek gibi görünüyor. en kısa zamanda aldığınız mağazayla bir görüşün en iyisi.
  • 1600 watt lık bir ısıtıcı 3,5 x 2,5 m ebatlarındaki bir odayı ısıtması gerekir aslında. binadan yalıtım var mı, camlar çift cam mı, boydan boya cam mı, pencerenin ebatı ne kadar.bu oda köşe mi, ara oda mı, kuzey de mi kalıyor güney de mi, ısıtıcıyı cama doğru mu tutuyorsun kanepeye, yatağa vs. doğru mu. bu sorular da önemli
  • İşte yardım sever konu dışı üyesi
    quote:

1600 watt lık bir ısıtıcı 3,5 x 2,5 m ebatlarındaki bir odayı ısıtması gerekir aslında. binadan yalıtım var mı, camlar çift cam mı, boydan boya cam mı, pencerenin ebatı ne kadar.bu oda köşe mi, ara oda mı, kuzey de mi kalıyor güney de mi, ısıtıcıyı cama doğru mu tutuyorsun kanepeye, yatağa vs. doğru mu. bu sorular da önemli
  • quote:

Arkadaşlar çalıştığım işyerindeki infrared ısıtıcı tesadüfen aynı marka, Kumtel, 2000W. Bulunduğu yer ise, benim odamın neredeyse 2-2,5 katı büyüklüğünde, ve içersini hamam gibi yapıyor.

ısıtıcıda problem var muhtemelen..aynısını ben kullanıyorum yakıp kavuruyor resmen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.
    İşte yardım sever konu dışı üyesi
    quote:

1600 watt lık bir ısıtıcı 3,5 x 2,5 m ebatlarındaki bir odayı ısıtması gerekir aslında. binadan yalıtım var mı, camlar çift cam mı, boydan boya cam mı, pencerenin ebatı ne kadar.bu oda köşe mi, ara oda mı, kuzey de mi kalıyor güney de mi, ısıtıcıyı cama doğru mu tutuyorsun kanepeye, yatağa vs. doğru mu. bu sorular da önemli

Aynen öyle
    Az önce mağazayı aradım, elektronik bölümü yetkilisi arkadaşla konuştum, dün akşam da o vardı, o yardımcı olmuştu bana. Durumu anlattım, iade etmek istediğimi söyledim. Bana, mağazanın müşteri memnuniyeti konusunda çok hassas olduğunu, ürünü alıp mağazaya gelmemi, her türlü yardımcı olacağını söyledi.
    1-İade edebilirsem edicem. Olmazda iade edip, bunun yerine küçük elektrikli soba(25 TL) alcam. Üstüne de başka bir şey alırım artık.(Karttan geçtiğim için parayı geri alamam herhalde)
    2-Ürünün resistansında veya başkam bir kısmında arıza olduğunu düşünerek, aynı model aynı güç(1600W) yeni bir cihaz mı alsam?
    3-Bu ürün benim odam için yetersizse, 2000W olanı(10 TL daha vererek) mı alsam?

Oraya gittiğimde, ürünün sorunsuz-sağlıklı çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim...
    Yeni hiç açılmamış bir ürün çıkartıp yan yana koysam en iyi yol bu herhalde...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.