Şimdi Ara

Kumandalı kapı ziline ses sensörü ekleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir fikrim var yardım ederseniz birlikte yapalım.
    Almış olduğum kumandalı kapı zilinin kumanda kısmını diğer odada olacak üzerine ekleyeceğim capasitif mic e ses geldiğinde transistor ile anahtar altındaki +12 volt u birleştirecek basit bir devre olacak.(Yani anahtarı aç konumuna almış olacağız )

yanlız bu +12 voltu hangi transistor ile birleştirebilirim BC547 olmaz mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GNCL
  • Ses ile röle kontrol devrelerine göz atabilirsin ama bence mikrofon kullanma, devrelerde gösterilen mikrofonun sinyal ucuna direkt zil ses çıkışını bağla, araya diyot koy ve sonrasında 470 mf kutuplu ile npn tipi transistör sür...

Mikrofon ortamdaki gereksiz seslerde de transistörü iletime geçirebilir...
  • Daha sorunsuz çalışan bir şey istersen LM741 biçilmiş kaftan...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Daha sorunsuz çalışan bir şey istersen LM741 biçilmiş kaftan...

Bu devre ile alkış yaptığımızda role yı çekiyor sanirim. Peki bir sure açık mi kalıyor yoksa yeniden alkış yapana kadar mi role çekili kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

quote:

Daha sorunsuz çalışan bir şey istersen LM741 biçilmiş kaftan...

Bu devre ile alkış yaptığımızda role yı çekiyor sanirim. Peki bir sure açık mi kalıyor yoksa yeniden alkış yapana kadar mi role çekili kalıyor.

Devre ses sinyali olduğu sürece röleyi çekiyor. Eğer çekili kalma süresi uzasın isterseniz transistör önündeki c4 kapasitörünün değeri yükseltilmeli.

• Ben bu şemayı çalıştığım 3 okulda okul zili ile otomatik açılan ses amfisi tetikleme işinde kullandım. Sorunsuz çalışıyorlar hala.

Dediğim gibi mikrofonu iptal edip lm741 in sinyal girişine bilgisayarın ses kartından gelen ses sinyalini verdim.
  • quote:

Ses ile röle kontrol devrelerine göz atabilirsin ama bence mikrofon kullanma, devrelerde gösterilen mikrofonun sinyal ucuna direkt zil ses çıkışını bağla, araya diyot koy ve sonrasında 470 mf kutuplu ile npn tipi transistör sür...

Hocam kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı capasitif mikrofon olmadan sesi nasıl alabileceğim orayı anlamadım.

Yapacağım şey aslında çocuk ağladığında ışık yada ses veren bir devre bunun için kablosuz zilden yararlandım buton üzerine bir sensör ekleyip ses olduğunda diğer odada çalmasını sağlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 21 Aralık 2015; 13:13:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar60

quote:

Ses ile röle kontrol devrelerine göz atabilirsin ama bence mikrofon kullanma, devrelerde gösterilen mikrofonun sinyal ucuna direkt zil ses çıkışını bağla, araya diyot koy ve sonrasında 470 mf kutuplu ile npn tipi transistör sür...

Hocam kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı capasitif mikrofon olmadan sesi nasıl alabileceğim orayı anlamadım.

Yapacağım şey aslında çocuk ağladığında ışık yada ses veren bir devre bunun için kablosuz zilden yararlandım buton üzerine bir sensör ekleyip ses olduğunda diğer odada çalmasını sağlayacağım.

O zaman tamam, mikrofonu kullanman tabi ki şart. Ne yapmak istediğini ayrıntılı yazmayınca ben bunun tersini düşünmüştüm. Yani kapı zili çaldığında aktif olacak bir devre tasarlayacaksın zannettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.