Şimdi Ara

Kulüpler gelir vergisi neden ödemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    her yaptığım işte,
    %18 kdv ve %20 stopaj olarak %38 o anda vergi veriyorum,
    sene sonu hesaplanacak vergi ayrıca geliyor.

şimdi kulüpler maç biletlerinde vergi ödüyor,
    ancak,
    bonservisi artan oyuncular nedeniyle neden vergi ödemiyorlar.

örnek,
    portekizden 19 yaşında oyuncu alıp, 100.000 usd ödüyor,
    iki yılsonra bu pyuncuyu 4.000.0000 usd satıyor.
    aradaki fark KAZANÇ değilmidir?

nerde hani, kazanılan paranın vergisi?

transferlerde alınan sabit %15 vergiyi kulüpler ödüyor,
    bu iki kavram birleştirilip,
    adil ve orantılı bir vergi sistemi oluşturulmalı.

Yoksa,
    benim gibi kümese kapatılmış kazları yolmaya devam edecek bu devlet,
    çünkü biz kolay yakalanıyoruz,
    borsayı pompalayan, makbuzları yok eden, gelirleri gizleyen takımları yakalamak zor.

neyse ,
    seçim sonuçlarından sonra bunları yazma ihtiyacı duydum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha normal vergileri ödemeyenler var.
  • gelir vergisini sadece gerçek kişiler öder, tüzel kişiler değil.
  • tüzel kişi derken?
    GS.AŞ. değilimi?

veya FB de.....

araştırdık okuduk, işte.

Tüzel kişi, hukuk bakımından birçok kişinin veya malın topluluğundan doğan ve tek bir kişi sayılan varlık.
    Hukuki düzenlemeler bakımından 2 tür kişilik bulunmaktadır. "Gerçek kişi" ve "Tüzel kişi" (Hükmî şahıs). Gerçek kişi, sağ ve tam doğmak şartı ile kişinin anne karnına düşmesinden ölümüne kadar geçen süreçte hukuken kişiler için kullanılan terimdir. Kişilik hak ehliyeti kavramıyla aynı anlamda kullanılmaktadır. Yani bu şahıslar alacak ve borç yaratabilme ehliyetine sahiptirler.
    Tüzel kişi ise gerçekte kişilik sahibi olmayan ancak olarak kişilik sahibi olduğu varsayılan kişi veya mal topluluklarıdır. Tabi oldukları hukuk dalına göre ise "özel hukuk tüzel kişisi" ve "kamu hukuku tüzel kişisi" şeklinde ikili ayrıma tabi tutulabilir.
    Dernek, vakıf, sendika, şirket gibi oluşumlar hukuken varlık kazandıkları anda tüzel kişilik kazanırlar ve bu tip oluşumlara özel hukuk tüzel kişisi denilmektedir. Dernek kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmeye dönük olarak bir araya gelmesi nedeniyle kişi topluluğu iken, vakıf belirli miktarda malın önceden belirlenen bir amacı gerçekleştirmeye özgülenmesi nedeniyle mal topluluğudur. Tüzel kişilikler, yasal organlarının oluşmasıyla tüzel kişilik kazanırlarken, dağılma (amacın gerçekleştirilmesi) ve dağıtma (yasal olmayan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi sonucu fesih) nedenleriyle kişilikleri son bulur.
    Tüzel kişilik taşıyan kuruluşların birbirlerine yazdıkları resmî yazılar birer resmi mektuptur. Tüzel kişilikler bakanlıklara bağlı olabilir.

yani gelir vergisi ödemelerinde bir sakınca yokmuş....
    adı üstünde şirket....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelir vergisi zaten soygunculuk varsın ödemesin kulüpler.
  • klüplere araziler neden peşkeş çekiliyor bununda hesabını vermeli hükümet
    ya da yıkım kararı olan tesisleri neden yıkılmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

tüzel kişi derken?
    GS.AŞ. değilimi?

veya FB de.....

araştırdık okuduk, işte.

Tüzel kişi, hukuk bakımından birçok kişinin veya malın topluluğundan doğan ve tek bir kişi sayılan varlık.
    Hukuki düzenlemeler bakımından 2 tür kişilik bulunmaktadır. "Gerçek kişi" ve "Tüzel kişi" (Hükmî şahıs). Gerçek kişi, sağ ve tam doğmak şartı ile kişinin anne karnına düşmesinden ölümüne kadar geçen süreçte hukuken kişiler için kullanılan terimdir. Kişilik hak ehliyeti kavramıyla aynı anlamda kullanılmaktadır. Yani bu şahıslar alacak ve borç yaratabilme ehliyetine sahiptirler.
    Tüzel kişi ise gerçekte kişilik sahibi olmayan ancak olarak kişilik sahibi olduğu varsayılan kişi veya mal topluluklarıdır. Tabi oldukları hukuk dalına göre ise "özel hukuk tüzel kişisi" ve "kamu hukuku tüzel kişisi" şeklinde ikili ayrıma tabi tutulabilir.
    Dernek, vakıf, sendika, şirket gibi oluşumlar hukuken varlık kazandıkları anda tüzel kişilik kazanırlar ve bu tip oluşumlara özel hukuk tüzel kişisi denilmektedir. Dernek kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmeye dönük olarak bir araya gelmesi nedeniyle kişi topluluğu iken, vakıf belirli miktarda malın önceden belirlenen bir amacı gerçekleştirmeye özgülenmesi nedeniyle mal topluluğudur. Tüzel kişilikler, yasal organlarının oluşmasıyla tüzel kişilik kazanırlarken, dağılma (amacın gerçekleştirilmesi) ve dağıtma (yasal olmayan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi sonucu fesih) nedenleriyle kişilikleri son bulur.
    Tüzel kişilik taşıyan kuruluşların birbirlerine yazdıkları resmî yazılar birer resmi mektuptur. Tüzel kişilikler bakanlıklara bağlı olabilir.

yani gelir vergisi ödemelerinde bir sakınca yokmuş....
    adı üstünde şirket....

adı üstünde şirket olduğu için gelir vergisi ödemiyorlar, gelirleri üzerinden kurumlar vergisi ödüyorlar. gelir vergisini sadece senin benim gibi gerçek kişiler ödüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlış anlaşılmasın,
    gelir vergisine karşı değilim,
    az kazananın az ödemesi,
    çok kazananın çok ödemesi gerekir,
    ama bizde tam tersi.

ben fatura kesiyorum,
    o ayın sonunda %38 ödüyorum,
    başkaları hamuduyla deveyi götüyor,
    üzerine teşvik veriyorlar,
    asıl kyan bu....

• quote:

Orijinalden alıntı: black winter

klüplere araziler neden peşkeş çekiliyor bununda hesabını vermeli hükümet
    ya da yıkım kararı olan tesisleri neden yıkılmıyor ?

Onu git yaptığın manipülasyonu sümen altı edenlere sor.
  • evet şimdi oldu,
    sonuçta kazançları hesaplanıp alınıyor değilmi?

ismi farklı,
    sonuçta vergi.

ok.

• bizim kluplerden ne vergisi alıcaklar ki.

gelir vergisi kar edenden alınır. bizimkiler zarar full

kdv yi yaptığın satıştan ödersin ama yaptığın alımların kdv sini satışların kdv sinden düşürtürsün. böylece alımların fazla ise kdv de ödemezsin

stopaj zaten vermiyorlar.

kluplerin vergi ödememesi normal yani.
  • Beyler, bayağı merak ettim bu durumu, sonuçta kişilerde gelir vergisi belli limitlere kadar %10, %15, vs % 35 e kadar çıkan bir şey. Kurumlar için ise sabit % 20 dir bu oran. Konuyu açan vergi vermiyorlar deyince merak ettim, Fenerbahçe A.Ş nin 2012 yıllık finansal tablolar ve bağımsız denetim raporuna baktım, 2012 de zaten kulüp zarar ettiği için bir vergi ödemez, anca 2011 de kar etmiş, ve yine vergi kısmı boş. Ancak dipnotlarda şöyle bir açıklama var.

"5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun muaflıkları düzenleyen 4. maddesinin J fıkrası ile “Gençlik
    ve Spor Genel Müdürlüğü ile özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş spor kulüplerinin idman ve
    spor faaliyetlerinde bulunan iktisadi işletmeleri ile sadece idman ve spor faaliyetlerinde bulunan
    anonim şirketler kurumlar vergisinden muaf tutulmuşlardır. Bundan dolayı 31 Mayıs 2013 tarihi
    itibariyle finansal tablolarda vergi gideri, ertelenmiş vergi aktifi ve pasifi bulunmamaktadır.

Şirket 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren FBSK ile yapmış olduğu kira kontratı ile profesyonel futbol
    takımını kiralayarak idman ve spor faaliyetlerine başlamış ve buna bağlı olarak isim hakkı gelirleri,
    radyo ve televizyon yayın gelirleri, forma ve saha içi reklam gelirleri ve sponsorluk geliri elde etmiştir.
    Bu nedenle yukarıda belirtilen Kanun hükmü ve Maliye Bakanlığı açıklaması çerçevesinde Şirket
    1 Ocak 2004 tarihinden itibaren kurumlar vergisinden muaf bulunmaktadır."

Yani beyler, sadece Fenerbahçe adına konuşmuyorum, bu spor kulüpler, yasadaki bu açıklıktan yararlanıp tüm gelir elde ettikleri kalemleri A.Ş içine toplayıp vergiden KAÇINMAYA çalışıyorlar. İster çakallık deyin, ister kaçırmak deyin, ne derseniz deyin. Konu güzeldi, beni araştırmaya yöneltti, bir şeyler daha öğrendik.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlluminati Çaycısı

Daha normal vergileri ödemeyenler var.

Daha şike yapıp ceza almayanlar var.
  • yukardaki adama aldırmadan devam edelim,

peki başkanımızın söylediği devlete ..... tl vergi ödedik dediği neydi?
    başka bir kalemmi?

• şikenin cezasız kaldığı bir ülkede vergi adaletsizliği olması şaşılacak bir durum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfman44

quote:

Orijinalden alıntı: İlluminati Çaycısı

Daha normal vergileri ödemeyenler var.

Daha şike yapıp ceza almayanlar var.

/>
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.