Şimdi Ara

Kullanılmamış PlayStation 2 Bulmanın Yolu Yok Mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliuysali

    Playstation için 55 düz ekran Sony marka tüplü televizyon tavsiye ederim.

    72 ekran telefunken alabildim ama görüntü kalitesi berbat. LCD falan kötü diyorlar ama tüplü de de o kadar iyi olduğu söylenemez. Bilmiyorum, eskiden internet cafede oynardık iyi gelirdi, belki o zaman bilgisiz olduğumuzdan ama görüntü kalitesini beğenmedim. Monitöre bağlayıp tuner programıyla filtre atıp öyle kullanmayı düşünüyorum PS2'mi.
  • Vardır illa ki ama biraz zor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raptak

    Bayağı yere baktım ama bulamadım, hâlâ da araştırıyorum. Olanlar da 500 dolardan satıyorlar, PS4'ün 2 katı fiyatına, şaka gibi.

    Komsu ülkelere bak derim (azerbaycan, gurcistan).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GunslingeR085


    quote:

    Orijinalden alıntı: raptak

    Bayağı yere baktım ama bulamadım, hâlâ da araştırıyorum. Olanlar da 500 dolardan satıyorlar, PS4'ün 2 katı fiyatına, şaka gibi.

    Komsu ülkelere bak derim (azerbaycan, gurcistan).

    Gerek kalmadı, çoktan aldım zaten 1 tane.
  • Neden sıfır almak istiyorsunuz merak ettim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler görüntü kalitesinin kötü olmasının sebebi kablo falan değil, oyunların 16 yıllık olması.

    Zamanında Fifa 99 oynarken oha grafiklere bak derdik öyle düşünün.

    Adam gibi upscale yapan bi led tv+component kabloyla babalar gibi görüntü alınır. Zaten ps2 oyunu grafiği için oynanmaz, keyif almaya bakın.

    Not: elinde yeni nesil konsol ya da düzgün bir pc bulunan 100 kişiden 99'u ps2 aldıktan sonra 2 oyun oynayıp kaldırır aleti. Her şey zamanında güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü ben ikinci el ürün kullanmayı sevmem. Bunlar elektronik alet, belli bir ömürleri var. Bir de zaten çip takınca ömürleri daha da eksiliyor.

    @ozanunal
    İlgisi yok. Ben Warcraft III gibi bir oyunu oynayıp grafiklerine laf etmeyen biriyim. Sadece Dungeon Siege II oyununun grafiklerine tahammül edememiştim, gözlerimi tırmalamıştı. Ancak onda da bana sorun grafiklerden ziyade modellemeden kaynaklanıyor gibi geldi. Tekken 3 oynuyorum oyunun grafikleri evet, şu an için berbat durumda, karakterlerin modellemeleri falan hiç gerçekçi değil, çizgiler çok belirgin, tıpkı Tomb Raider'ın memelerinin karemsi olması gibi() ama ben bunları sorun etmiyorum. Sıkıntı şurada, renkler berbat, televizyonun üzerinde karıncalanma gibi bir katman var. Hani 8 bit LCD monitörlerin panellerinde olur ya, onun gibi. Ancak ben bunun kablodan falan kaynaklandığını düşünüyorum veya televizyonun çok büyük olmasına bağlıyorum. Eskiden PS cafelerde oynardık görüntü böyle değildi. Tamam, grafiği beğendiğimizden ötürü görüntünün bir güzelliği vardı ama renkler falan çok canlıydı. Ee, PS cafelerde Philips, Panasonic gibi televizyonlar vardı. Ben de takıntılarımdan ötürü gidip de PS2 ve adam akıllı bir tüplü televizyon almadım. Tam bu takıntılarımdan kurtuldum, piyasada sıfır adam akıllı bir televizyon kalmadı! Euro-AV kablosu da kalmamış zaten! Neyse, o kablonun teknik özellikleri belli. Sonuç olarak sinyal iletimi kablonun türüne ve kalitesine göre belirlenir. Bu kablo(alacağım) RGB ise ve son derece kaliteli ise Euro-AV kablosu kadar ve hatta belki de ondan daha kaliteli bir görüntü bile sunabilir, bilemeyiz.

    Bu arada aynen, zamanında mesela Tekken 4'ün ve Tekken 5'in grafiklerine ölüp biterdim. Ama gittim Tekken 6 oynadım, grafikleri çok yapmacık geldi. Spider-Man 2 PC çıktığında "Ohaaa, yüzlere baaak, ne kadar gerçekçi!" derdik. Çünkü eskiden yüzde ağız ve burun bile belli belirsiz olurdu, bunu biraz detaylandırmak bizi etkilemeye yeterdi. Hani doku kalitesi önemli bile değil, o derece. Gerçi grafikler CGI grafiği olduğundan oyuniçinde olduğundan çok çok daha iyi grafik kalitesi sunuyordu ama farketmez, yine de iyiydi. Mesela 2009'da çıkan Batman: Arkham Asylum'un grafikleri tam istediğim şekildeydi. Ama şu an çöp ve boş geliyor. Ve evet, PS2'deki Fifa oyunlarındaki yüz modellemeleri çok gerçekçiydi hakikaten. Ve ben şimdiye kadar çok fazla oyun oynamış biri değilim şu takıntılarım yüzünden. Ancak bana bile kötü geliyor eski oyunların grafikleri. Ama tabii ki yıllar içinde hep daha iyisini göre göre beyin belli bir algı oluşturuyor, daha kötüsünü kötü olarak görmeye başlıyor sanırım. Ancak bende iyi bir PC olmuş olmasına rağmen, Crysis 2'yi görmüş ve -az bir şey- oynamış olmama rağmen Tekken 3 ve Tekken 4'ün grafikleri çok çok kötü gelmiyor. Ancak Tekken 4 hâlâ bile güzel gibi yani. Tekken 5 de öyle.

    @gergozen
    Valla çözünürlük kalitesini bilemem ancak bu videoya göre RGB Scart'ın sunduğu renk kalitesi daha yüksek.

    Bu RGB Scart bağlıyken alınan görüntüden:
     Kullanılmamış PlayStation 2 Bulmanın Yolu Yok Mu?

    Bu da Component bağlıyken alınan görüntüden:
     Kullanılmamış PlayStation 2 Bulmanın Yolu Yok Mu?

    Görüldüğü gibi RGB Scart bağlıyken alınan görüntüdeki renkler daha canlı. Valla bu farkı aynı görüntüyü videoyu ilerleterek anlamak bayağı zor çünkü aradaki fark çok bariz değil. Ama yinede renk kalitesi çözünürlükten daha önemlidir benim için. Sonuç olarak renk kalitesi daha düşük olan daha yüksek çözünürlüklü bir görüntüyü tercih etmem. Zaten bilgisayar kullanırken yaptığımız gibi televizyonun dibine girmediğimiz için görüntünün ne kadar bulanık olduğu o kadar da önemli olmuyor.

    Edit: Şimdi farkettim de RGB Scart bağlıyken alınan görüntüdeki renkler sanki kalitesiz gibi. Yani canlı ama cırtlak, yani kaliteli bir renk sunmuyor. o-<-<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 10 Nisan 2017; 6:6:17 >




  • youtube'da ps2 emülatör videoları var. emülatör grafikleri hd gibi yapıyor, harika görünüyor oyunlar
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Tekken 3'ün grafikleri bulunduğu dönem içerisinde şahane ötesiydi. Grafiklere bakarak şaşkınlık içinde oynuyorduk. Kötü değil, aksine çok iyi.
  • ben de istiyorum aslında bir tüplü tv ve bir ps2 yapayım, eski günler gibi
  • Kullanilmamis SNES bulmak bile mumkunken Ps2 Amazon gibi sitelerde 0 olarak bulunabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicsCİ

    Kullanilmamis SNES bulmak bile mumkunken Ps2 Amazon gibi sitelerde 0 olarak bulunabilir .

    Kullanılmamış snes nerede var hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebay Amazon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen hafta sıfır 90004 aldım, çipsiz. Gerçi bende iki adet vardı. Sattım, pişman oldum. Doğubank'ta buldum. Adam fatura kesti, hatta dedi Sony'e garantiye verebilirsin diye :))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebay ve Amazonda bazen uygun bi şekilde açık artırmayla yakalayabilirsin. Onun dışında nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İzmir gibi bir yerdeyseniz unutulmuş izbe dükkanlara uğrayın. Hiç ummadığınız şeyler bulabilirsiniz.
  • Bursa - Focus Elektronik'e bi sor.
  • blekwolf B kullanıcısına yanıt
    O olayı denedim, hiç de harika görünmüyor. Yine bir netlik kaybı var. Emulatör, PS2'nin sistemini taklit ettiği için hiçbir zaman PS2 kalitesinde olmuyormuş duyduğuma göre. Tamam çözünürlük ve grafik kalitesini artırıyorsun ancak yine bir netlik kaybı oluyor. Ben daha PS2'yi pek test etme fırsatı bulamadım.
  • Yazıyı üstünkörü okuduğun çok belli. Ben Tekken 3'ün grafikleri şu an için kötü dedim, o zaman çok beğendiğimizi yazıda belirttim zaten. Ancak şu an için diyorsan, güzel değil, iğrenç grafikleri var. Yani boşuna PlayStation fanboyluğu yapma.

    @ComicsCİ
    "Kullanılmamış SNES bile" derken? SNES PlayStation 2'den daha mı ünlü ya da daha mı eski? "Kullanılmamış PlayStation 2 bulmak mümkün mü?" derken Türkiyeyi kastettim. Yoksa 500 dolara olduğunu, yani PlayStation 4'ün 2 katı fiyatına satıldığını yazmışım, konu sahibinin konuyu açarken yazdığı yazıyı tam olarak okumadan yorum yapmanın amacı nedir anlamıyorum. Post kasmak mı yoksa "Yorum yazayım da belki muhabbet oluşur." kafası mı? Hayır, oraya "PlayStation 4'ün 2 katı fiyatına" diye yazıyorsam bu fiyatı ödemeye gönlümün olmadığını kastetmişimdir. Neyse zaten ben PlayStation 2'yi çoktan aldım bile 2015'te.

    @Rurounius
    Peki o dükkanlarda kullanılmamış sağlam Sony 72 ekran flat tüplü televizyonlar da bulunur mu? Hani bulabilirsem gidip de hiç Amazon, Ebay'e bulaşmayayım, parası neyse verip, görerek almış olayım.

    @Ayyuka
    Gerek kalmadı ama eyvallah. Belki başka bir şey lazım olur falan, yolum düşerse uğrarım. Tam olarak nerede orası?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 30 Temmuz 2017; 6:34:58 >




  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam izbe dükkanların hepsini gezemedik ama Sony 72 tüplü tv aradık bulamadık. Bundan 1 ay önceydi. Ama bu sizin de bulamayaağınız anlamına gelmiyor tabi siz yine de bir bakın. Bit pazarıymış ya da açıktaki dükkanlarmış hiçbir şekilde bulamadık sonunda da başka meşgalelerimiz olduğu için o günlük pes ettik. O gün bugündür hala daha gidemedik ama biz de aramaya devam edeceğiz. ^^
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Yazıyı üstünkörü okuduğun çok belli. Ben Tekken 3'ün grafikleri şu an için kötü dedim, o zaman çok beğendiğimizi yazıda belirttim zaten. Ancak şu an için diyorsan, güzel değil, iğrenç grafikleri var. Yani boşuna PlayStation fanboyluğu yapma.

    @ComicsCİ
    "Kullanılmamış SNES bile" derken? SNES PlayStation 2'den daha mı ünlü ya da daha mı eski? "Kullanılmamış PlayStation 2 bulmak mümkün mü?" derken Türkiyeyi kastettim. Yoksa 500 dolara olduğunu, yani PlayStation 4'ün 2 katı fiyatına satıldığını yazmışım, konu sahibinin konuyu açarken yazdığı yazıyı tam olarak okumadan yorum yapmanın amacı nedir anlamıyorum. Post kasmak mı yoksa "Yorum yazayım da belki muhabbet oluşur." kafası mı? Hayır, oraya "PlayStation 4'ün 2 katı fiyatına" diye yazıyorsam bu fiyatı ödemeye gönlümün olmadığını kastetmişimdir. Neyse zaten ben PlayStation 2'yi çoktan aldım bile 2015'te.

    @Rurounius
    Peki o dükkanlarda kullanılmamış sağlam Sony 72 ekran flat tüplü televizyonlar da bulunur mu? Hani bulabilirsem gidip de hiç Amazon, Ebay'e bulaşmayayım, parası neyse verip, görerek almış olayım.

    @Ayyuka
    Gerek kalmadı ama eyvallah. Belki başka bir şey lazım olur falan, yolum düşerse uğrarım. Tam olarak nerede orası?

    İnegöl Çarşısı'na girdiğinizde hemen sağda Şenol Heavy Metal Shop var (tişört baskı ve şaka malzemesi ürünleri satan yer). Focus onun yanında olmalı. Bir alt katta da PS1-PS2-PS3 tamiri yapan bi yer var belki oralarda da vardır.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.