Şimdi Ara

KULLANICILARA SORUYORUM BEYAZ EŞYADA HANGİ MARKA KULLANILMALIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
51.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Düğün yapacağım ve tüm eşyalarımı tamamladım, bir tek beyaz eşyam kaldı. Aslında onları da almıştım ama anlık bir fikir değişikliğiyle karttan çektirmeyi düşündüm ve hesap kesimi de yakın olduğu için bir kaç gün beklemek istedim. Ve bu bir kaç günde internet araştırmalarım midemi bulandırdı. Seçtiğim ürünler :
    Samsung buzdolabı RT46K6360WW kodlu ürün fiyatı 2358TL
    Samsung çamaşır makinesi WW90K5410UW kodlu ürün fiyatı 2021 TL
    Samsung bulaşık makinesi DW60M5040FW kodlu ürün fiyatı 1391 TL

    Arkadaşlar sıkıntım şu ki beyaz eşyayı en son bekar evinde kullanmıştım çok önemsememiştim. Şu an durum öyle değil, bir para verilecekse iyisi olsun istiyorum çünkü ürünler en az 10-15 yıl kullanılacak ürünler. Bu ürünleri de ben tercih etmedim mağazada önerdiler.

    Sizlerden isteğim bu ürünler nasıldır? Samsung nasıldır? Sizler bana ne önerebilirsiniz ? Şu markanın şu ürününü al sıkıntı yaşama dediğiniz ürünler var mıdır?

    Dip not olarak Bütçe olarak bu rakamların daha üstüne çıkamam.







  • Yeni evlenen, yeni beyaz esya alan arkadaslardan yorumlarini bekliyoruz. Bende 15 gun icinde beyaz esyalari tamamlamak istiyorum. Bosch almayi dusunuyorum ama daha karar vermedik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung dan buzdolabı dışında hiç bir şey alınmaz. Hatta o buzdolabının ederi üstünde satılıyor. O fiyata daha büyük hacımli dolaplar var.

    Benim önerilerim size

    Çamaşır makinesi: electrolux ewf1497cdw2

    Bulaşık makinesi: Arçelik 6588

    Buzdolabi: eğer kombi tipi uyarsa size Profilo nun 559 lt hacimli buzdolabı yok uymaz derseniz Grundig GRND 5680 ama profilo daha iyidir. Vestel in 620 lt hacimli buzdolabı da olabilir.
  • Geçen hafta rt46k6360 aldım. Ürün güzel soğutuyor yeni nesil twin cooling de var. Hacim olarak size az gelebilir 46k modeli. Aynı fiyata Hepsiburada da rt50k modeli var daha geniş bir dolap.

    Ayrıca üründen çok servis çok önemli. Bulunduğunuz bölgedeki markaların servislerini araştırın. Servis kötü ise en iyi markanın ürünü bile en kötüsü olacaktır.
    Diğer bir nokta kullanım ömürleri max. 10 yıl olarak düşünün
  • Çamaşır makinem - AEG L87495XFL
    Bulaşık Makinem - Arçelik 6588I
    Buzdolabım - Arçelik 5276 NHIY
    Ocak ve Fırın - Zanussi

    Hepsinden memnunum. Ki Arçelik bulaşık makinemde yaptığı hizmetle gönlümü dahada cezbetti.

    Bunları yazıyorum ama bende aslında araştırma sürecinden sonra aldım bu ürünleri.

    İlk olarak çamaşır makinen mekanik bir ürün olduğundan mekanik konusunda tecrübeli ve kaliteli parçalar üreten markalara yönelmelisin. Ben AEG ve Bosch-Siemens-Profilo arasında kalmıştım. AEG tercih ettim.

    Bulaşık makinende çok mekanik bir şey yok. Zaten gördüğüm kadarıyla son 20 yılda da öyle aman aman bir değişim olmamış. Fiyat / Performans bir ürün seçebilirsin. Hangi markayı seçersen seç servisi iyi olsun mutlaka. Çünkü farzediyorum makine iyi yıkamıyor. A markası eve 10 kere gelip kontrol etmesine, çözüm üretmeye çalışmasına rağmen ücret almazken, B markası daha ilk gelişinde bu böyle yıkar yapacak birşey yok ateşle bakalım servis ücreti diyebilir.

    Buzdolabı konusunda birşey diyemiyorum. Soğutma konusu biraz şans işi. Yok termostat buzlanır, altı soğutmaz. Her cihazda olabilir. Ama bu noktada bulaşık makinesinde söylediklerim geçerli.

    Ocak - fırın - davlumbaz üçlüsünde ben pro ürünlerde ürettiği için zanussi seçtim. Bu cihazlarda da aman aman bir özellik fırtınası olmuyor. Kullanıcı yorumlarına bakarak tercih edebilirsin. Çok güzel F/P yerli markalar da var.




  • Arkadaşlar samsung kullanıcı yorumları ve canlı görüşmelerim beni çok geri itekledi markadan.Buzdolabına kimse birşey demiyor fakar çamaşı ve bulaşığın vasat olduğunu söylüyorlar. Bosch'a yöneldim bu yüzden.
    Buzdolabı : KDN56VW25N
    Çamaşır Makinesi : WAT24480TR
    Bulaşık Makinesi : SMS68L22TR

    Bosch kullanan yada bilen arkadaşlar bu ürünler nasıldır ?
  • Bu soru çok kapsamlı herkez kullandığı markayı bilir veyahut bugun bir servis te çalışan biri ile bile görüşsen kendi firmasının markalarını sayar sana su iyi bu kötü diye ama sana bir kullanıcı ve bir eski servis çalışanı olarak şunu söylemek istiyorum. Bir çok markanın no frost dolapları hemen hemen aynıdır. yani fiyat politikası fazla pahalı olmayan bir ürün seçebilirsin. hepsinin çalışma mantığı aynı bi kompresör bakır boru evaparatör ve kondanser den oluşur hepsinin hemen hemen aynı , çamaşır makinesi bosh ariston simens iyi dir bunlar şikayeti en az olan makinelerdir iyi çamaşır yıkar çamaşır makinesinde firma olarak bu üç marka derim. Bılaşık makinesinde kesinlikle hotpoint-ariston derim bılaşıklarımı bir senedir bu makinede yıkıyorum ne çizilme yaptı nede kötü yıkama yeni evlenecek yada bılaşık makinesini değiştirek bir tanıdığınız varsa kesinlikle öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burglar08

    Arkadaşlar samsung kullanıcı yorumları ve canlı görüşmelerim beni çok geri itekledi markadan.Buzdolabına kimse birşey demiyor fakar çamaşı ve bulaşığın vasat olduğunu söylüyorlar. Bosch'a yöneldim bu yüzden.
    Buzdolabı : KDN56VW25N
    Çamaşır Makinesi : WAT24480TR
    Bulaşık Makinesi : SMS68L22TR

    Bosch kullanan yada bilen arkadaşlar bu ürünler nasıldır ?

    Merhaba;


    Bosch un yerli üretim çamaşır makinesi baktığınız model yerine Bosch WAW28560TR veya birebir aynısı olan Siemens WM14W560TR Almanya üretimi modele bakarsanız eğer bütçeniz dahilindeyse sizi daha memnun edecektir.

    Bosch yerli üretim bulaşık makinesi yerine Arçelik 6588 modeline bakın derim. Birde buzdolabı için Arçelik/BEKO veya Kore üretimi LG lere bakmanızı tavsiye ederim.



    @shopsiemens



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 10 Mayıs 2017; 1:21:16 >




  • Bosch iyi bence arçelikten uzak dur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem0559 -- 10 Mayıs 2017; 16:7:27 >
  • Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat benim seçtiğim makineyle sizin önerdikleriniz aralarında küsüratı sildiğimizde 1000 tl fark var. O kadar çıkamam malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki tüm beyaz eşyalar arçelik, alırken tereddütlüydüm fakat en doğru tercihi yaptığımızı düşünüyorum. Tabi bu beyaz eşya biraz şans biraz da maddiyatla alakalı herkes evinde kullandığı eşyanın en iyisi olduğunu iddia edecektir, arızalanmadığı sürece benim için en iyisi arçelik.
  • Camasir makinasi kesinlikle electolux su jeti sayesinde cok guzel temizliyor camasiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Felice Forte yok hocam kesin bosch alacağım heralde. Electrolux'den sadece süpürge alacağım 1099tl ultra captic deluxe diye bi modeli ( isim yazımında hata olabilir )
  • beyaz eşya üretiminde belli bir kalite vardır ve bu bosch siemens electrolux sharp hitachi lg dir.
    samsung bu standardın ve kalitenin yanından bile geçemez
    siz bakmayın öyle her sene beyaz esya çıkarttıklarına adamlar 6 ayda bir buzdolabı çıkartır.
    ama aralarından sorunsuz olan birkaç model vardır illa alınacaksa tavsiye ederim..

    bulaşık makinesini samsung alacaksanız direk söylüyorum ha paranızı yumurup çöpe atın yada gidin kapkaççıya simsara çaldırın aynı şey..
    samsung bulaşık makinesi yerine Altus'un 3 program bulaşık makineleri alın daha iyi. yarı yarıya paranız cebinizde kalır.yıkama durulama kurutma daha iyidir.

    şahsen herbir makine için bütçenizi ayrı ayrı ayarlayın sonra gidin bakın magazada ürünleri bakın inceleyin malzeme kalitelerine bakın içine bakın sepetine bakın plastik ve çelik aksamlarını kontrol edin. sonra özelliklerine bakın

    o paraya arçelik alın vestel alın..samsung bulaşık makinesinde bizim yerli markalara alternatif bile olamaz. eğerki 1 tık daha bütçe var ise electrolux lg bosch siemens bulaşık makinelerine bakın




  • Siemens aldım evlenirken evin tüm eşyalarını, pişmanım. Gerçi Allah'tan benim ki teslim edildi, bayi birde batıp birçok kişinin malını teslim etmeden kaçmış. Pişmanlığımın sebebi teknik servisinden hiç memnun kalmamam en başta.

    Bosch'ta bildiğim kadar bunun kardeşi. Kardeşimin bosch bayisi olmasına rağmen oradan almam :)

    Beyaz eşyaları alalı 6.5 yıl oldu, bazılarını değiştirsem mi diye düşünüyorum. Değiştirirsem şu an tercihim herhalde samsung olurdu. Ama onuda gidip bayilerden almazdım herhalde. Sorduğum buzdolabında internet-bayi arasında 1.000 TL fark var.
  • zucchero kullanıcısına yanıt
    İnternet en mantıklısı

    Ben şuan samsung'un çamaşır makinesi ve k serisi buzdolabını kullanıyorum. Servis de burada çok iyi. Hiçbir sıkıntım yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    İnternet en mantıklısı

    Ben şuan samsung'un çamaşır makinesi ve k serisi buzdolabını kullanıyorum. Servis de burada çok iyi. Hiçbir sıkıntım yok

    Adamlara da üzülüyorum dükkan kirası, personel, vergi falan ama cebimi düşününce üzüntüm geçiyor, internetten alışverişi tek geçiyorum.

    Bende samsung düşünüyorum, tavsiyeni dikkate alacağım. Teşekkürler
  • Arkadaşlar ben tercihimi Bosch'tan yana kullandım. Samsungtan kesin vazgeçmiştim zaten. Bosch'da belirttiğim modelleri aldım. Leke yapıyo diye inox tercih etmedim adı üstünde beyaz eşya diye beyazı aldım geçtim 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun, mutluluklar dilerim.

    Mesajlar arasında gördüğüm Bosch ile ilgili bir soruna cevap vermek isterim. Yakın zaman önce babamlar Bosch markasından münferit tüm beyaz eşyaları aldılar. Servis konusunda ciddi bir sorun olmadığını söyleyebilirim bölgemizde. Ancak gel gelelim Bosch markasına... Yerli üretim ise Bosch markasının hiçbir ürününü önermiyorum, deneyimle sabittir. Bulaşık makinasında çok ciddi sızdırma vs gibi sorunlar, buzdolabında ses, paslanma problemi yaşadık ki bunların hepsi ürünlerin 6 ay kadar önce alınmasından sonra oldu.

    Kendi evim için şu sıralar Arçelik' e yöneldim, araştırmalarım devam ediyor. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.