Bildirim
Kullandığımız Kasanın Kaç Volt Olduğunu Öğrenme??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Alcağın sistemi yaz kaç W çektiğini tahmini olarak söleriz.
Yani ısıtıcı olayı biraz elektrik olayına girer 5 li prizi taktığın prizin bağlı olduğu boattan sağlam bağlantı varsa 5 li prizin kablosu kalınsa sıkıntı yapmaması gerek ama ben genede kullanmazdım 1000-1500W ısıtıcı ise yükleniyor baya. -
quote:
Orijinalden alıntı: qaanx
Alcağın sistemi yaz kaç W çektiğini tahmini olarak söleriz.
Yani ısıtıcı olayı biraz elektrik olayına girer 5 li prizi taktığın prizin bağlı olduğu boattan sağlam bağlantı varsa 5 li prizin kablosu kalınsa sıkıntı yapmaması gerek ama ben genede kullanmazdım 1000-1500W ısıtıcı ise yükleniyor baya.
alacağım sistem bu.

bide kullandığımız kasanın kaç volt yaptığını anlamanın yolu var mı? elektrik faturası ne kadar fark edecek onuda merak ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 30 Aralık 2014; 9:09:46 >_____________________________ 
-
Hocam bazı siteler var fakat gene tam olarak bilgi vermiyorlar. İşlemcinin ve ekran kartının modelini yazıp review diye aratırsan googleden incelemelerde güç tüketimlerinide ölçüyorlar ordan fikir sahibi olabilirsin ben sana gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla bilgi vereyim.
İ7 4790k lı ekran kartsız bir sistem full benchmarkta ortalama 180 W güç tüketiyor.
Gtx970 oc durumuna göre 160-180 W arası harcıyor bnm bildiğim tabi full benchmarkta.
Yani full benchmarkta sistem 350 W civarı anca harcar tahmini. Fakat oyun oynadığınızda ortalama 250 W olur bu değer çünkü benchmark kadar abanmaz oyun. Elektriğin 1 Kw 40-45 Kuruş olduğunu düşünürsek oyunda 250-300 W civarı harcıyor diyelim sistem. Siz günde 10 saat oyun oynasanız;
250x10: 2500 W yani 2.5 Kw güç harcar. 1 Kw 40 Kuruş deseniz günde 1 TL harcar ayda 30 TL civarı. Ama bu oyununa sistemin zorlanmasına göre değişen bişeydir. Günde 5-6 saat oynuosanız ortalama 10 TL falan fazla elektrik faturası gelmesi gerek
-
quote:
Hocam bazı siteler var fakat gene tam olarak bilgi vermiyorlar. İşlemcinin ve ekran kartının modelini yazıp review diye aratırsan googleden incelemelerde güç tüketimlerinide ölçüyorlar ordan fikir sahibi olabilirsin ben sana gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla bilgi vereyim.
İ7 4790k lı ekran kartsız bir sistem full benchmarkta ortalama 180 W güç tüketiyor.
Gtx970 oc durumuna göre 160-180 W arası harcıyor bnm bildiğim tabi full benchmarkta.
Yani full benchmarkta sistem 350 W civarı anca harcar tahmini. Fakat oyun oynadığınızda ortalama 250 W olur bu değer çünkü benchmark kadar abanmaz oyun. Elektriğin 1 Kw 40-45 Kuruş olduğunu düşünürsek oyunda 250-300 W civarı harcıyor diyelim sistem. Siz günde 10 saat oyun oynasanız;
250x10: 2500 W yani 2.5 Kw güç harcar. 1 Kw 40 Kuruş deseniz günde 1 TL harcar ayda 30 TL civarı. Ama bu oyununa sistemin zorlanmasına göre değişen bişeydir. Günde 5-6 saat oynuosanız ortalama 10 TL falan fazla elektrik faturası gelmesi gerek
Valla ben monitörü değiştirdiğimde rahat 10 15 TL fark etmişti fatura. O yüzden bi anda aklıma geldi.
Pc 24 saat açık kalıyor bazen ama oyun oynamıyorum fazla elektrik faturası nedense şimdi geldi aklıma şaka gibi._____________________________ 
-
bide çok soru sordum kusura bakma.
Monitörden de anlıyor musun? benim şimdi ki monitörde
Voltage:100-240V, 50/60Hz
yazıyor. Alacağım monitördede aynı şey yazıyor ama alacağım monitor 1 ms ve 144hz sence aynı mı güç tüketir?_____________________________ 
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vict0ry
yazıyor. Alacağım monitördede aynı şey yazıyor ama alacağım monitor 1 ms ve 144hz sence aynı mı güç tüketir?
Hocam eski crt monitörlerden kullanıosan o monitörler 100-150 W civarı harcıyor Lcd monitörler 40-50 W arası şimdiki led monitörlerde 15-25 W arası harcıyor ondan o kadar çok fiyat farkedebilir neden dersen monitörleri kullanmadığın zaman kapatmassan tam gaz çalışır. Şimdi pclerde bu durum yok snn pc 24 saat açık kaldı diyelim 5 saat oyun oynadın oyunda 250 W harcıyor diyelim fakat boşta bıraktığın zaman 50-60 W civarı bir güç harcar tüm sistem fazla kafaya takma diyebirim ama düz bir hesap yapsak.
Diyelimki günde 6 saat çok kastıran oyun oynadın 1 kw harcar 18 saat boşta 1 kw daha harcadı günde 70-80 Kuruş güç tüketimin olur en fazla zannedersem monitör 20-30 W civarı çeker en fazla 50 saatte falan 30-40 kuruş anca yakar eğer kullanmadığın zaman pcyi güç seçeneklerinden monitörü belli bir süre sonra kapatmaya işaretlersen monitörde kapanır oynamadığın zaman ordanda tasarruf edersin standby geçer monitör standby modunda 1 W falan harcıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 30 Aralık 2014; 9:54:47 >
-
quote:
quote:
yazıyor. Alacağım monitördede aynı şey yazıyor ama alacağım monitor 1 ms ve 144hz sence aynı mı güç tüketir?
Hocam eski crt monitörlerden kullanıosan o monitörler 100-150 W civarı harcıyor Lcd monitörler 40-50 W arası şimdiki led monitörlerde 15-25 W arası harcıyor ondan o kadar çok fiyat farkedebilir neden dersen monitörleri kullanmadığın zaman kapatmassan tam gaz çalışır. Şimdi pclerde bu durum yok snn pc 24 saat açık kaldı diyelim 5 saat oyun oynadın oyunda 250 W harcıyor diyelim fakat boşta bıraktığın zaman 50-60 W civarı bir güç harcar tüm sistem fazla kafaya takma diyebirim ama düz bir hesap yapsak.
Diyelimki günde 6 saat çok kastıran oyun oynadın 1 kw harcar 18 saat boşta 1 kw daha harcadı günde 70-80 Kuruş güç tüketimin olur en fazla zannedersem monitör 20-30 W civarı çeker en fazla 60-70 saatte 30-40 kuruş anca yakar
eski kullandığım monitör 10 senelikti ama lcd ekrandı
şimdiki 21.5 inç monitöre geçince 10 TL falan arttı fatura resmen. Ama onun değerlerini bilmiyorum şimdi gene inç ve kalite artarsa elektrik faturası artmaz herhalde.
Önemli olan voltage değerleri olması lazım?_____________________________ 
-
Hocam eski kullandığınız ve yeni kullandığınız monitörlerin marka modelini yazarsanız bakarım güç tüketimlerine.
Voltajla alakası varda genelde üreticinin sitesinde yazar neyin kaç W tükettiği Voltajla uğraşmaya pek gerek yok -
quote:
Hocam eski kullandığınız ve yeni kullandığınız monitörlerin marka modelini yazarsanız bakarım güç tüketimlerine.
Voltajla alakası varda genelde üreticinin sitesinde yazar neyin kaç W tükettiği Voltajla uğraşmaya pek gerek yok
hocam monitör dolapta baya arkalarda bide tozludur :))
bide 80 pluslu güç kaynağı alırsak monitörün yaktığı faturayıda düşürür mü?_____________________________ 
-
quote:
quote:
Voltajla alakası varda genelde üreticinin sitesinde yazar neyin kaç W tükettiği Voltajla uğraşmaya pek gerek yok
hocam monitör dolapta baya arkalarda bide tozludur :))
bide 80 pluslu güç kaynağı alırsak monitörün yaktığı faturayıda düşürür mü?
Yok monitörün kendi güç kaynağına benzer bişeyi var sadece kasadaki bileşenlere faydası olur -
Eski monitörün florasan aydınlatmalıdır yenisi ise led aydınlatmalı onun için yeni aldığın monitör daha az veya eşit enerji harcıyordur. Ayrıca ısıtıcı ile birlikte aynı prizden kullanmanı tavsiye etmem. _____________________________ ASROCK B250M PRO4 - G4560 - CRUCİAL BALLİSTİX 4X4 16GB DDR4 - SAMSUNG 960 EVO - AORUS RX 570 - CORSAIR 350D - SHARKOON COOL ZERO 650W
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt