Bildirim
KULAKLIKTAN ALINABİLECEK MAX. SES KALİTESİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Benim bildiğim ses formatlarını kulaklık değil kaynağın desteklemesi lazım. Kulaklığın işi sesi vermek, oynatmak değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık // -
Kendisi de zaten kaynaktan gelen yüksek kaliteli sesi kaybetmeden en doğal halde hangi kulaklık aktarabilir diye soruyor. -
İyi de böyle bir soru olmaz ki. 5 milyara da kulaklık var. Zaten kulaklıklar göreceli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık // -
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: kaganiskowf42
Benim bildiğim ses formatlarını kulaklık değil kaynağın desteklemesi lazım. Kulaklığın işi sesi vermek, oynatmak değil.
O kadarını biz de biliyoruz yahu :D Desteklemekten kastım @Mahlegan'ın da dediği gibi truehd gibi bir boyuttaki veri transferini destekler miydi. Ben Türkiye'deki alışveriş sitelerine baktım orada en pahalı olarak Panasonic ve Logitech in kulaklıkları var (600 tl civarlarında). Onların HD Master Audio seviyesindeki bir ses kalitesini verdiklerine dair bir bilgi göremedim ve bu seviyelerdeki bir kulaklık var mı varsa marka fiyat ne onu merak ettim.
@Mobile Prof. bahsettiğim kulaklık bu olabilir ama google da Türkçe yazılmış bir kaynak bile bulamadım buna dair yani Türkiye'de satın almak pek mümkün değil herhalde
Türkiye'de satılan bir kulaklık var aranılan özelliklerde?_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaganiskowf42
İyi de böyle bir soru olmaz ki. 5 milyara da kulaklık var. Zaten kulaklıklar göreceli.
Neden böyle bir soru olmasın ki ? Sonuçta bilgilenmeye çalışıyorum yani muhtemelen vardır bu seviyelerde kulaklık ama benim baktığım sitelerde aradığım özelliklere sahip bir kulaklık göremedim. Acaba dedim teknolojik açıdan bu ses kalitesini destekleyen kulaklık olmama ihtimali var mı? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp sonuçta değil mi..._____________________________ -
Amacınız sadece film ise ne kadar yüksek bitrate te ses içeriyor olursa olsun filmler için orta seviye -200-400 tl arası- kafaustu kulaklık, iyi bir ses kartı veya dac denilen harici amfi-ses kartı cihazı yeterli olur. - 200 liradan fazla para harcayacaksanız logitech gibi markalardan uzak durun para israfı, değmez.panasoniğin iyi modelleri var ama 600 civarı dediğiniz iyilerinden mi bilmiyorum tr içi piyasa hakkında çok bilgim yok-
5+1, 7+1 ses sitemlerinde speakerların yerleşimi, kulağa uzaklığı, subwooferla kulak arasındaki yükseklik farkı ve kulak kepçesinin-kıvrımlarının ses dalgalarına yön vermesine bağlı olarak çok kanallı sistemlerin büyük farkı var tabi. Ama kulaklık doğrudan kulağa temas ettiği ve iki kulağımız olduğu için 5.1, 7.1 kulaklıkların hepsi hikaye. İster istemez 2 kanala inmeli ses, yani stereo olsa bile bir farkı olmaz. Ayrıca ses kalitesiyle surround olup olmamasının fazla alakası yok. Aşağıda anlatacağim kombinasyonlar stereo olmasına rağmen çok kanallı, surround sistemlerin çoğuna ciddi fark atar.
Eğer üst düzey kalitede müzik de dinlerim, max ses kalitesi isterim diyorsanız okumaya devam edin;
Öncelikle kulaklığın desteklemesi diye bişey yok, sadece playerın çıkış gücüne göre, kulaklığın empedansının uygun olup olmama durumu var. Kulaklığın, veri transferi kavramıyla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Bütün olay basit iki telden geçen elektirik akımı. Bahsettiğiniz olay ancak şöyle mümkün olabilir, kulaklıgın kablosunu upgrade ederseniz, saf %99 gümüş kablo ile daha canlı tizlere, saf %99 bakır kablo ile daha yumuşak ses elde edersiniz.Hybrid gümüş-bakır alaşımla da daha çok gümüş karetktesitiğe yakın hybrid ses elde edersiniz. Kablo olayı daha profesyonel bir durum, bilginize bakarsam daha kablo olayına gelene kadar kulaklık konusunda öğrenmeniz-karar vermeniz gereken çok şey var. Önce kulak içi mi yoksa kafa üstü kulaklık mı alacaksınız ona karar verin. Film de izleyeceğinizi düşünerekten ve sadece evde kullanacaksanız kafaustu almanızı tavsiye ederim. Sonra dinlediğiniz müzik tarzı, hoşlandığınız ses karakterine göre seçim yapmalısınız, kulaklıklar çok çeşitli karakterde olabiliyor ama her türe eşit mesafede sayılabilecek karakterlerde var. Kafa üstü isterseniz akg, beyerdynamic, grado, sennheisser gibi markalara; kulakiçi isterseniz westone, earsonic, vsonic,head - direct, shure gibi markalara bakmanızı tavsiye ederim. Bunlara ek olarak iyi bir player, kaliteli ses kartı veya harici ses kartı-amfi cihazlarından edinmelisiniz. Ve daha fazla kalite istiyorsanız, bu cihazlarla beraber altın jackli gümüş-bakır lod lar kullanmalısınız. Ve yüksek kalitedeki flac-eac-ape müzik arşiviyle beraber güzel vakit geçirirsiniz, böyle bir sistemle mp3 dinlerseniz yazık edersiniz.
Umarım bu yazdığım size yardımcı olur. Geri kalan merak ettiğiniz herşeyi biraz araştırarak forumda bulabilirisniz._____________________________
-
Müzik ile filmler çok farklı ses konusunda. Bir kere müzik 2 kanaldan dinlenmelidir. Çünkü birçok kayıt 2 kanaldan yapılır. Stereo dediğimiz olay yani. Hi fi veya hi end denilen müzik sistemlerindeki tek amaç ise kayıdı olduğu gibi, hiçbir değişikliğe uğratmadan kulağa göndermektir. Özetle, dediğiniz cilalı terimlere(true hd vs.) hifi veya hi end dünyasında yer yok. _____________________________ What if this is as good as it gets..? -
Her iki arkadaşa da sonuna kadar katılıyorum. _____________________________ İncelemeler İçinhttp://www.kulakligim.net -
Frekansi 18-22 arasi olan kulaklik kullanmaya çalis. Ohm da ne kadar yuksek olursa o kadar iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
Kimber Kable 12tc/8vs -
quote:
Orijinalden alıntı: scocth
Amacınız sadece film ise ne kadar yüksek bitrate te ses içeriyor olursa olsun filmler için orta seviye -200-400 tl arası- kafaustu kulaklık, iyi bir ses kartı veya dac denilen harici amfi-ses kartı cihazı yeterli olur. - 200 liradan fazla para harcayacaksanız logitech gibi markalardan uzak durun para israfı, değmez.panasoniğin iyi modelleri var ama 600 civarı dediğiniz iyilerinden mi bilmiyorum tr içi piyasa hakkında çok bilgim yok-
5+1, 7+1 ses sitemlerinde speakerların yerleşimi, kulağa uzaklığı, subwooferla kulak arasındaki yükseklik farkı ve kulak kepçesinin-kıvrımlarının ses dalgalarına yön vermesine bağlı olarak çok kanallı sistemlerin büyük farkı var tabi. Ama kulaklık doğrudan kulağa temas ettiği ve iki kulağımız olduğu için 5.1, 7.1 kulaklıkların hepsi hikaye. İster istemez 2 kanala inmeli ses, yani stereo olsa bile bir farkı olmaz. Ayrıca ses kalitesiyle surround olup olmamasının fazla alakası yok. Aşağıda anlatacağim kombinasyonlar stereo olmasına rağmen çok kanallı, surround sistemlerin çoğuna ciddi fark atar.
Eğer üst düzey kalitede müzik de dinlerim, max ses kalitesi isterim diyorsanız okumaya devam edin;
Öncelikle kulaklığın desteklemesi diye bişey yok, sadece playerın çıkış gücüne göre, kulaklığın empedansının uygun olup olmama durumu var. Kulaklığın, veri transferi kavramıyla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Bütün olay basit iki telden geçen elektirik akımı. Bahsettiğiniz olay ancak şöyle mümkün olabilir, kulaklıgın kablosunu upgrade ederseniz, saf %99 gümüş kablo ile daha canlı tizlere, saf %99 bakır kablo ile daha yumuşak ses elde edersiniz.Hybrid gümüş-bakır alaşımla da daha çok gümüş karetktesitiğe yakın hybrid ses elde edersiniz. Kablo olayı daha profesyonel bir durum, bilginize bakarsam daha kablo olayına gelene kadar kulaklık konusunda öğrenmeniz-karar vermeniz gereken çok şey var. Önce kulak içi mi yoksa kafa üstü kulaklık mı alacaksınız ona karar verin. Film de izleyeceğinizi düşünerekten ve sadece evde kullanacaksanız kafaustu almanızı tavsiye ederim. Sonra dinlediğiniz müzik tarzı, hoşlandığınız ses karakterine göre seçim yapmalısınız, kulaklıklar çok çeşitli karakterde olabiliyor ama her türe eşit mesafede sayılabilecek karakterlerde var. Kafa üstü isterseniz akg, beyerdynamic, grado, sennheisser gibi markalara; kulakiçi isterseniz westone, earsonic, vsonic,head - direct, shure gibi markalara bakmanızı tavsiye ederim. Bunlara ek olarak iyi bir player, kaliteli ses kartı veya harici ses kartı-amfi cihazlarından edinmelisiniz. Ve daha fazla kalite istiyorsanız, bu cihazlarla beraber altın jackli gümüş-bakır lod lar kullanmalısınız. Ve yüksek kalitedeki flac-eac-ape müzik arşiviyle beraber güzel vakit geçirirsiniz, böyle bir sistemle mp3 dinlerseniz yazık edersiniz.
Umarım bu yazdığım size yardımcı olur. Geri kalan merak ettiğiniz herşeyi biraz araştırarak forumda bulabilirisniz.
Zaman ayırıp ayrıntılı bilgilendirme yaptığınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi kulaklık ses işlevi konusunda çok fazla teknik bilgim yok yani ben daha düz mantık hareket ettim. Şey gibi düşündüm, analog ses sistemlerinin belli bir seviyede bitrate aktarma durumu var. Yani belli bir seviyeye kadar ses kalitesi verebiliyor. Daha yüksek kalitede ses için dijital bağlantı yapmak gerek ses kartına. Bu mantıkla hareket ederek kulaklarda da dijital veya analog gibi bir ayrımdan doğan farklı ses kalitelerini destekleyeceği kanısına kapıldım. Ama yanlış düşünüyormuşum anladığım kadarıyla. Benim amacım geç saatlerde de film izlememi ve müzik dinlememi sağlayacak, belli bir seviyenin üstünde bir kulaklık edinmek. İzlediğim filmlerdeki sesler en düşük dts veya dolby digital kalitesinde olduğundan bu kaliteyi kulaklıkta nasıl alabilirimin peşindeyim. Ayrıca 5.1 veya 7.1 kanal ses hissini gerçek bir ses sistemine yakın etkide verebilecek kulaklıklar var mı yok mu bunu merak ettim. Sizin söylediğinize göre bunu kulaklıkla yaşamak çok da mümkün değil._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: NYildiz94
Frekansi 18-22 arasi olan kulaklik kullanmaya çalis. Ohm da ne kadar yuksek olursa o kadar iyidir.
Malesef, bunların hiçbiri doğru değil.
@DeRS..U..ZaLa
Piyasada 5.1 ses verebilen kulaklıklar mevcut. Tek kulakta 5 adet açılı yerleştirilmiş hoparlörler şeklinde. Aradığına en yakın ürünler onlar sanırım._____________________________ iPod Video 5.5G 32GB CF Mod "Rockboxed" | Ultimate Ears Triple.fi 10vi
-
quote:
Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
@DeRS..U..ZaLa
Piyasada 5.1 ses verebilen kulaklıklar mevcut. Tek kulakta 5 adet açılı yerleştirilmiş hoparlörler şeklinde. Aradığına en yakın ürünler onlar sanırım.
Katilmak zorundayim. İkisi de kendi başına önemli değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İncelemeler İçinhttp://www.kulakligim.net -
quote:
Orijinalden alıntı: DeRS..U..ZaLa
Bildiğiniz üzere Bluray veya HDDVD formatlı filmlerde ses kaliteleri HD Master Audio veya TrueHD seviyelerine kadar çıkıyor. Acaba piyasada bu ses formatlarını destekleyen kulaklık mevcut mu ?
Film izleyecekseniz 5.1 kulaküstü kulaklık almanız gerekiyor. Tabi oynatıcının en az 5.1 dolby veya dts formatını desteklemesi lazım. Ama sürücüler birbirine çok yakın olduğundan ses sistemlerindeki surround etki pek alınamıyor.
Kulaklıkla müzik dinleyecekseniz mecburen iki kanala indirgemeniz gerek. HD master audio ve TrueHD ses formatları ise 7.1 kanallıdır. Bildiğim kadarıyla bunu destekleyen kulaklık yok. Bluray oynatıcılar bu ses formatını destekliyor. Burada oynatıcınızın bu ses formatlarını destekleyip desteklemediği önemli, ses sistemleri forumuna bakın..._____________________________
-
böyle söylediğine göre biraz daha dikkatli oku derim yazdıklarımı. biraz daha dikkatli şekilde aşağıda yzdıklarımı da okuyun.quote:
Ayrıca 5.1 veya 7.1 kanal ses hissini gerçek bir ses sistemine yakın etkide verebilecek kulaklıklar var mı yok mu bunu merak ettim. Sizin söylediğinize göre bunu kulaklıkla yaşamak çok da mümkün değil.
şimdi söyliyeceğim şeylere diğer arkdaşlar da hemen karşı çıkmasın, iyi okuyun, işitme organına yani kulağa mecburen uzak olan ses çıkışlarının kanal çeşitliliğine ihtiyacı vardır çünkü kulak kepçesi şekli ve kıvrımları seslerin nerden geldiğini anlamayı sağladığı için böyle birşeye ihtiyaç vardır ama doğrudan kulak yoluna verilen kanallar zaten surround 3d efekti verebilme potansiyeli vardır. Stereo olsa bile aslında surroundtur ( stereo kanallarına düzgün kaydedildiği sürece) Yani stereo su düzgün kaydedilmiş filmleri(çoklu kanalların stereo(çift kanala) 3d indirgenmesi) kulaklıkla stereo dinleyerek ve 5+1 ses sistemiyle 5.1 kanalla dinleyerek BİREBİR aynı efektleri alırsınız BİREBİR aynı hissedersiniz. Yeterki çoklu kanllar, çift kanala doğru ve 3d şekilde indirgensin. Yani çoklu kanalla kaydedilmiş seslerin stereoya 3d şekliyle indirilmesi mümkün ve yapılan birşey. Söylemeye çalıştığım şeyi direk 2 kanal olarak kaydedilen müziklerle karıştırmayın. Çoklu kanalların 3d şekliyle stereo ya indirilmesiyle direkt olarak stereo yani çift kanal kaydı yapılması AYNI ŞEY DEĞİL. Tabi her 5.1 kanallı sesin stereo ya 3d şekliyle indirgenmiş hali bulunmuyor. Ama şimdiye kadar orjinal blu-ray haliyle elime geçen filmlerde aksine denk gelmedim hep 3d efektli stereo dinledim.
Tabi bu çoklu kanalların stereo ya indirgenmiş halini düz 2+1 hoparlörle dinlerseniz normal direk iki kanala kaydedilmiş stereo sesle bi farkını anlayamazsınız çünkü zaten kulak yoluna uzaktır ve sesin geldiği yer sabittir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scocth -- 18 Kasım 2012; 1:04:56 >_____________________________
-
quote:
quote:
@DeRS..U..ZaLa
Piyasada 5.1 ses verebilen kulaklıklar mevcut. Tek kulakta 5 adet açılı yerleştirilmiş hoparlörler şeklinde. Aradığına en yakın ürünler onlar sanırım.
Maksimum ses demiyor maksimum ses kalitesi diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
Kimber Kable 12tc/8vs -
quote:
quote:
quote:
@DeRS..U..ZaLa
Arkadaşın bahsettiği ses formatları çok kanallı olduğu için; verilmek istenen sesi en yakın şekilde alabileceği öneri sundum. Downmix yapıp sesi iki kanala düşürdükten sonra bu formatların bir anlamı kalmıyor._____________________________ iPod Video 5.5G 32GB CF Mod "Rockboxed" | Ultimate Ears Triple.fi 10vi
-
quote:
quote:
quote:
quote:
@DeRS..U..ZaLa
Arkadaşın bahsettiği ses formatları çok kanallı olduğu için; verilmek istenen sesi en yakın şekilde alabileceği öneri sundum. Downmix yapıp sesi iki kanala düşürdükten sonra bu formatların bir anlamı kalmıyor.
o formatların bir anlamı kalmıyor ama anlattıklarımı okursanız stereo ile birebir aynı hissi almak mümkün_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: scocth
quote:
quote:
quote:
quote:
@DeRS..U..ZaLa
Arkadaşın bahsettiği ses formatları çok kanallı olduğu için; verilmek istenen sesi en yakın şekilde alabileceği öneri sundum. Downmix yapıp sesi iki kanala düşürdükten sonra bu formatların bir anlamı kalmıyor.
o formatların bir anlamı kalmıyor ama anlattıklarımı okursanız stereo ile birebir aynı hissi almak mümkün
Stereo'da elbette yakınlık uzaklık algısıyla belli bir sahne yaratabilmek mümkün. Hatta binaural kayıtlarla çok başarılı sonuçlar da alınabiliyor. Binaural kaynak çok kısıtlı ve blu-ray filmlerde ise hiç yok.
Benim şahsi görüşüm; filmlerdeki çok kanallı kayıtlarla sağlanan surround efektinin, stereo ile tam olarak karşılanamayacağı yönünde. Dolby ile bi'yere kadar._____________________________ iPod Video 5.5G 32GB CF Mod "Rockboxed" | Ultimate Ears Triple.fi 10vi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler