Şimdi Ara

kulaklık amfisi bağlantıları için yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aliexpress.com den resimdeki devreyi aldım ucuzdu zaten bilgisayarımda kullanacağım,5v usbden besleyeceğim bunu ama kulaklık çıkışını nasıl bağlamalıyım kulaklık jakında R+,L+,gnd var bilgim kadarı ile ama burdaki çıkışları nasıl bağlamalıyım ? (birtane - uç artıyor ikini bağlamalıyım yoksa bir tanesini mi ?)
    araya bir pot koyabilirmiyim ama iki çıkış var ?

3,5mm dişi jakın çıplak halinin resmini bulamadım onuda daha sonra atıcam

• pot u ses girişine takabilirsin

çıkışdaki gndler ortaktır yolu takip edersen birleştiğini görürsün yani tek gnd bağlasan yeter

entegrenin üzerinde yazı varmı varsa söyleyebilirmisiniz
  • miracorhan kullanıcısına yanıt
    En uç bağlı olan sol, onun yanındaki sağ, en dipteki dr ortak uç yani şase. Ok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Buyrun; Özellikle hoparlör eksilerini ve önemli olmamakla birlikte usb gnd ile ses gnd sini birleştirmemeye çalışın..http://i.hizliresim.com/7VBENL.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Buyrun; Özellikle hoparlör eksilerini ve önemli olmamakla birlikte usb gnd ile ses gnd sini birleştirmemeye çalışın..http://i.hizliresim.com/7VBENL.jpg

Tam olarak istediğim bu teşekkürler.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Tabi stereo potans bulabilirse.
  • arkadaşlar herşey tamam çalışıyor ama pcden verdiğim ses kaynağında belli bir ses seviyesinden sonra ses sapıtıyor cızırtı gibi sesler sağ sol kuraktan git gel yapıp duruyor
    yardımcı olur musunuz?
    aldığım sitede 2 tane not gözüme çarptı ingilizcem fazla iyi deil tam olarak anlayamadım.

Note: The left and right channel output of the "negative" can not, and then together, otherwise it will burn the IC and energized speaker (load) connected before.

Tips: This module power supply should be clean and have enough power, input supply voltage can provide 1A or more current, otherwise blocked due to insufficient power supply sound ; such as a computer USB port power supply , the power supply can be connected to both ends 470UF electrolytic capacitors, otherwise there will be noise !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bende tam ingilizce bilmiyorum ama hissettiklerimi söyleyim.
    1. Not; sağ ve sol kanal hoparlör eksileri, herzaman bildiğimiz eksi değildir. onlardan hoparlöre negatif ses sinyali yüklenmektedir,, sağdece hoparlör eksisine bağlayınız.
    2. Not; besleme olarak ne kadar iyi temiz kaynak kullanırsanız, çalışması okadar iyi olur. giriş akımı 1a veya daha fazla olabilir. Beslemenin yetersiz olduğu durumlarda ses çıkışında çökmeler olabilir. Bilgisayarın usb güç çıkışı bağlanabilir,, bu bağlantıya paralel 470uF kondansatör kullanırsanız daha iyi olur.

Benim notum; siz kulaklığı bu anfiye nasıl bağladınız, hem sağ hemde sol kulaklık hoparlörü,, ses anfisine ayrı ayrı bağlanmalı..
    Mümkünse beslemenizi,, pc power suplydeki kırmızı ve siyah kablodan alın,, normalde pc usb çıkışı 0,5a dır ve bu devre için yetmez.. pc de harddisk için 1A lık usb portu varsa ona bağlayın.
  • quote:

Bende tam ingilizce bilmiyorum ama hissettiklerimi söyleyim.
    1. Not; sağ ve sol kanal hoparlör eksileri, herzaman bildiğimiz eksi değildir. onlardan hoparlöre negatif ses sinyali yüklenmektedir,, sağdece hoparlör eksisine bağlayınız.
    2. Not; besleme olarak ne kadar iyi temiz kaynak kullanırsanız, çalışması okadar iyi olur. giriş akımı 1a veya daha fazla olabilir. Beslemenin yetersiz olduğu durumlarda ses çıkışında çökmeler olabilir. Bilgisayarın usb güç çıkışı bağlanabilir,, bu bağlantıya paralel 470uF kondansatör kullanırsanız daha iyi olur.

Benim notum; siz kulaklığı bu anfiye nasıl bağladınız, hem sağ hemde sol kulaklık hoparlörü,, ses anfisine ayrı ayrı bağlanmalı..
    Mümkünse beslemenizi,, pc power suplydeki kırmızı ve siyah kablodan alın,, normalde pc usb çıkışı 0,5a dır ve bu devre için yetmez.. pc de harddisk için 1A lık usb portu varsa ona bağlayın.

Laptop için kullanıyorum direk bağlantı yaptım yukarıdaki şemalara bakarsanız var pot şuan için kullanmadım.
    Çıkışın negatiflerini birbirine bağladım ne olur olmaz diye.
    0,5A düşük geldi bende devredeki kondansator yerine 470uF alıp lehimledim düzeldi.

Çıkış negatiflerini derhal ayırın, anfi ondan dolayı sapıtıyordur.. sağ ve sol negatif power çıkışlarını, kısadevre etmiş oluyorsunuz. sesi açınca kavga ediyorlar
  • quote:

Çıkış negatiflerini derhal ayırın, anfi ondan dolayı sapıtıyordur.. sağ ve sol negatif power çıkışlarını, kısadevre etmiş oluyorsunuz. sesi açınca kavga ediyorlar

biraz daha açarmısınız tam olarak ayırırsam hangisini bağlamalıyım fark eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracorhan -- 1 Şubat 2015; 18:25:08 >
    >>>  kulaklık amfisi bağlantıları için yardım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Şubat 2015; 20:27:03 >

son durum böle sorunsuz çalışıyor. Herhangi bir aksilik çıkar mı?
    1 tane çıkış negatif boşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracorhan -- 2 Şubat 2015; 1:56:20 >
    Sorunu 470uF ile cozdunuz degilmi..
    Suan calisiyorsa sorun yok. Kulaklik 32ohm oldugu icin etkilemez,, normal 4ohm speakerde hemen etkilenir. Sizde haklisiniz bu konuda eksileri ayri baglamak icin kulakligin yapisiyla oynamak gerekir. Ureticiler eksiyi volum potunda birlestirdigi icin su durumda yapacak birsey yok. İyi forumlar.. Ses nasil bayagi cokmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yaklaşık 10-15 katı arttı bilgisayarda kulağa zarar vermesin diye %30-40'ın üstüne çıkamıyorum beklediğimden kat kat iyi oldu.
    Yardımlarınız için teşekkürler.
    Bilgisayarda kulak koruması diye bi özellik olması lazım. Onu aktif yaparsanız max ses gücü limitlenir, daha rahat olursunuz.

• Peki, bilgisayarda; ben "0.8mWlik kulakliga, 3w lik anfi bagladim, sesi ona gore oranla" diye secenek varmi

Valla bu ayarı aktif edince sesi sona dayasamızda ses kısık oluyor, ama normalden ne kadar kısık olacağı önceden ayarlanmış. Sözde kulaklıkla sesi çok açıp kulaklara zarar verilmesin diye konulan bir işlev.
    Az buz değil sesi baya bi kısıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Şubat 2015; 14:58:39 >
  • Tam olarak bu ayar nerede ? merak ettiğim için soruyorum.
    Laptop : Monster Abra A5 v1.1.1
    Ses kartım: VIA VT1802P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracorhan -- 5 Şubat 2015; 23:55:09 >
  • kardes nasil kulaklik amfisi bu da 3 watt:-)
    ayrica orda bahsedilen durum yani ingilazca yazanlar da 5 volt ama 1 amper cikis bu da yuvarlak hesap en az 1.3 amper besleme isterim abi demektir, pc ye baglayip da cok ses acarsan sesde cokmeler olusur diyor. bunu halletmenin yolu da 1.5 amper adaptor kullanmaktir, eger beslemeyi pc den yapmissan yetmez.
    resimde gorsugum kadari ile pam8423 turu bir seye benziyor. cok kaliteli olmaz bunlar. ama ses manyagi degilseniz aradaki farki gormezsiniz, yalniz bu entegre cikis katidir ve kulaklik icin degildir. oyle ilan vermisler ama 3 watt kulaklik olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.