Şimdi Ara

Kulak deldirme sonrası beze oluşumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
25.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 2 ay önce kulağımı deldirmiştim. Küpemi talimatlara uygun 7 gün çıkarmadım bepanten falan sürdüm her şey iyi hoştu ama son birkaç gündür küpemin yerini beğenmiyorum biraz daha sola aldırıcam ama bi sorunum var yaklaşık 3 hafta kadar önce kulağım iltihap yapmıştı bildiğiniz sivilce sıkar gibi sıktım delikten bir şeyler aktı. Bugün baktığımda tam deliğin etrafında ufak bi beze oluşmuş.

Bu beze bir şekilde geçirilebilir mi ya da yeniden deldirdiğimde bir sorun çıkartır mı ?*

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirme Sonrası Beze Oluşumu

Kulak deldirme işlemi sonrası bazı kişilerde kulak deliğinde veya çevresinde beze oluşabilir. Bu bezeler, "kulak deldirdikten sonra oluşan beze" veya "kulak deldirdikten sonra oluşan et parçası" olarak da bilinir.

Bezeler, genellikle delinen bölgede oluşan küçük, sert şişliklerdir. Kulak deldirme sonrası beze oluşumu, delme işleminin neden olduğu travma sonucu vücudun doğal bir tepkisidir. Vücut, yarayı iyileştirmek için bölgeye beyaz kan hücrelerini ve diğer hücreleri gönderir. Bu hücreler, beze oluşumuna neden olan iltihaplanmaya ve şişliğe yol açabilir.

Kulak deldirme sonrası beze oluşumu genellikle zararsızdır ve çoğu durumda kendiliğinden geçer. Ancak, bazı kişilerde bezeler daha büyük ve ağrılı hale gelebilir. Bu durumda, enfeksiyon belirtileri olup olmadığını kontrol etmek için bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.

Kulak Deldirme Sonrası Beze Oluşumunu Önleme

Kulak deldirme sonrası beze oluşumunu önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Delme işleminin temiz ve steril bir ortamda yapıldığından emin olun.
    • Deliciye, hipoalerjenik ve nikel içermeyen küpeler kullanmasını söyleyin.
    • Delinen bölgeyi günde iki kez antibakteriyel sabun ve su ile nazikçe temizleyin.
    • Küpeleri düzenli olarak çıkarın ve temizleyin.
    • Delinen bölgeye dokunmaktan veya oynamaktan kaçının.

Kulak Deldirme Sonrası Beze Tedavisi

Kulak deldirme sonrası beze oluşumu kendiliğinden geçmezse veya daha büyük ve ağrılı hale gelirse, bir sağlık uzmanına başvurmanız önerilir. Doktorunuz, enfeksiyonu önlemek veya tedavi etmek için antibiyotik veya diğer ilaçlar reçete edebilir.

Ayrıca, bezelerin iyileşmesine yardımcı olmak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Delinen bölgeyi ılık suda bekletin.
    • Bezeye sıcak kompres uygulayın.
    • Bölgeye anti-inflamatuar ilaçlar sürün.

Kıkırdak Deldirme Sonrası Beze

Kıkırdak deldirme sonrası beze oluşumu, kulak memesi deldirme sonrası beze oluşumundan daha yaygındır. Kıkırdak, kulak memesinden daha az kan akışına sahiptir, bu nedenle iyileşmesi daha uzun sürebilir ve bezeler daha büyük ve daha ağrılı olabilir.

Kıkırdak deldirme sonrası beze oluşumunu önlemek ve tedavi etmek için kulak memesi deldirme sonrası beze için önerilen adımları izleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • KBBye gidersen bunun cevabını verir sana. Muhtemelen antibiyotik krem verir.
  • Daha önce böyle bir şey başına gelen yok mu peki?
  • Benimde olmuştu beze sıkarsan sıvı akar ama yeniden oluşuyor. Dikkat etmen yeterli kolonya sür her küpeyi takarken zamanla geçiyor problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezo5

Benimde olmuştu beze sıkarsan sıvı akar ama yeniden oluşuyor. Dikkat etmen yeterli kolonya sür her küpeyi takarken zamanla geçiyor problem yok

3-4 hafta önce iltihap kapmıştı o zaman sıktığımda sıvı geliyordu ama şuan kulağım gayet normal sadece küçücük bi beze var
  • Zamanla geçiyor. Bende o zaman hep kalıcak zannettım kendiliğinden geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezo5

Zamanla geçiyor. Bende o zaman hep kalıcak zannettım kendiliğinden geçiyor

Eyvallah hocam içimi rahatlattın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.