Şimdi Ara

Kulak çınlaması (tinnitus) mağdurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
15.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu illet şeyin mağduru olan var mı veya önceden olup geçen ? İnsan alışırım desede geceleri o diiiiiiit sesi bezdiriyor.İyice bunaldım yok mudur bunu azaltmanın bir yolu veya kurtulanlar nasıl kurtuldu bir tavsiye verin iyice bunaldım

Çıkacağız yola.
  • Hayatımda sadece birgün yaşadım bu sorunu, günüm rezil oldu. Çok kötü bir durum...

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Hayatımda sadece birgün yaşadım bu sorunu, günüm rezil oldu. Çok kötü bir durum...

2 haftadır yaşıyorum herşey berbat oldu hocam.Kaldı ki 7-8 sene yaşayanlar var
    Çıkacağız yola.
  • Doktora gittiniz mi? Gitmenizi öneririm...

http://www.uzmantv.com/konu/kulak-cinlamasi-ve-tedavisi

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

• Hocam bi beyin tomografisi cektirin bence. Benm arkadasta da var cinlama askere gidecek oda,askeri hastaneye sevk ettiler. Bazı seylerden muaf edildi. Çözümü suan için yok gibi ama sizin ki nedir ne degildir doktorun bilecegi iş tabi.
    Hesap günü gelince,
    Yağmur yüzümüze değince,
    Güneş mızrak boyu yükselince,
    Çıkacağız yola.
  • Bende genellikle geceleri oluyor. Çok kötü bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senelerdir devam ediyor alıştık artık.

Orijinalden alıntı: Kaiken

Yarın ilk işim o olacak hocam inşallah herhangi bir tıkanmadan dolayıdır.Kalıcı olursa dayanılmaz bu sese..İlginiz için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun...

• cod4 oynaya oynaya bende de başladı
    şu sesin aynısı :

başlarda 3-5 yıl önce hergün olurdu da şimdi pek olmuyor
    codu bıraktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

Ne zaman basladigini hatirlamiyorum. 15 yasindayim henuz bende bile 12-13 yaslarinda cinlama basladi. Su an gece oldugu icin etrafta hic ses yok ve gercekten rahatsiz edici bir sekilde duyuluyor. Doktora gitmedim. Gidipte bi ilac verecek gececeklik bi durum yok zaten. Arkadasin dedigi gibi tomografi mr falan ceker bakar beyin saglam hadi yallah.

Kafaya kesinlikle takmamak lazim onceden basimi duvarlara vurasim geliyordu hatta nerden geliyor bu ses ulan diye kafayi yicektim ama baktim cozumu yok, kabullendim ve artik pek takmiyorum. Cok yorulunca ve kulaklikla cok muzik dinleyince siddeti artiyor. Oyle yani kafana takmayacaksin.

Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve alışık olmadığımdan olsa gerek sürekli dikkatimi dağıtıyor hiç bir işe odaklanamıyorum şiddeti sürekli üst düzeyde.Doktora bir görüneyim eğer alışcaksın geçmez gibi bir durum olursa alışmaya çalışıcaz.
    Çıkacağız yola.

• Bende 6 aydan fazla zamandır var.Çok illet bi hastalık lahana suyu varmış kullanıpta geçenler var.Ben 1hafta falan kullandım faydsı olmadı.İstersen dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Scritous

Ne zaman basladigini hatirlamiyorum. 15 yasindayim henuz bende bile 12-13 yaslarinda cinlama basladi. Su an gece oldugu icin etrafta hic ses yok ve gercekten rahatsiz edici bir sekilde duyuluyor. Doktora gitmedim. Gidipte bi ilac verecek gececeklik bi durum yok zaten. Arkadasin dedigi gibi tomografi mr falan ceker bakar beyin saglam hadi yallah.

Kafaya kesinlikle takmamak lazim onceden basimi duvarlara vurasim geliyordu hatta nerden geliyor bu ses ulan diye kafayi yicektim ama baktim cozumu yok, kabullendim ve artik pek takmiyorum. Cok yorulunca ve kulaklikla cok muzik dinleyince siddeti artiyor. Oyle yani kafana takmayacaksin.

Aynen öyle bendede 2-3 aydır ve gündüzleri gürültüden pek belli olmuyor rahatsızlık vermiyor suan bile bilgisayar fanı sesi onu engelliyor eğer dikkatlice duymaya çalışmassam. Ama geceleri bayağı artıyor ilk bi iki gece uyuyamadım sonra sonra alıştım ama sanırım kulağımda tıkanma ondan oluyor doktora hala gitmedim kısmetse okullar açılmadan gitmek isitiyorum

• Şu anda da çınlıyor kulağım.Bazen çok şiddetli oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    BİR DAMLA KAN BİR CAN DEMEKTİRhttps://www.facebook.com/groups/turkiyekanbankasi/
  • Evet sık kullanıyorum.Başladı başlayalı takmıyorum iş işten geçmemiştir umarım
    Çıkacağız yola.
  • quote:

Beyler bu illet şeyin mağduru olan var mı veya önceden olup geçen ? İnsan alışırım desede geceleri o diiiiiiit sesi bezdiriyor.İyice bunaldım yok mudur bunu azaltmanın bir yolu veya kurtulanlar nasıl kurtuldu bir tavsiye verin iyice bunaldım

cok takma kafana böyle akıl sağlıgını bozcak birşeyi yok geçici hatta bi kulak burun boğaza görün bende öyle yapacagım

ğer Bir Neden Ortaya Konulamazsa Tinnitusun Azalması İçin Bir şey Yapılabilir mi?

Evet. Aşağıda yapmanız ve yapmamanız önerilen şeyler tinnitusunuzun azalmasına yardımcı olacaktır. Her şeyden önce işitme sisteminin vücudun en hassas ve kırılgan sistemlerinden biri olduğu hatırlanmalıdır. Bu nedenle aşağıdakilere uymanız önerilmektedir:

1. Yüksek sese maruz kalmaktan kaçının
    2. Kan basıncını sürekli kontrol ettiriniz. Yüksek ise kontrol altında olması için doktorunuza başvurun.
    3. Tuz alımını kısıtlayın (fazla tuz kalp damar sistemi ve iç kulağa zararlıdır). Tuzlu yiyeceklerden uzak durun ve yemeğinize tuz eklemeyin.
    4. Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigaradan uzak durun.
    5. Günlük bedensel egzersizler kan akımınızı düzenler.
    6. Yeterince dinlenin ve çok yorulmaktan sakının.
    7. Tinnitus varlığı sizi endişelendirmesin. Kulak çınlaması sizin sağır olmanıza veya aklınızı kaybetmenize neden olmaz. Bu sesleri rahatsız edici ama önemsiz bir gerçek olarak kabul edin ve olabildiğince yok saymayı öğrenin. Bu çeşit kontrol kişinin kendini tembihlemesiyle başarılabilir.
    8. Sinirliliğinizi ve gerginliğinizi en aza indirin.

• quote:

Evet sık kullanıyorum.Başladı başlayalı takmıyorum iş işten geçmemiştir umarım

Hocam geçmiş olsun annemdede 4 senedir var ve geçmiyor ne yaptıysa geçmedi büyük ihtimalle psikolojik hep kulağında bir uğultama var
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.