Şimdi Ara

Küçük Esnaf mı? Aman Aman!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yıllardır aracımın lastik değişim, rot balans gibi işlerini ankara'daki belli büyüklükteki yerlerde yaptırırım. mesela küçük sanayideki duran lastik gibi yerlerde. geçen yaz duran'da yine kuyruk vardı. lastik değişimi için 20dk sıra bekliyoruz, benimki liftteyken eleman gidip tanıdığın aracının lastiklerini değiştiriyor filan. ben de daha önceki durumlardan dolayı lastiği küçük esnafta değiştirmeye karar verdim. ankara iskitler küçük sanayi'de dolaşırken, o yoğunlukta boşta oturan mütevazi bir lastikçi gördüm. lastiği değiştirdik. kış lastiklerini depoya koyduk. bu kış lastikleri değiştirmedim.

araca balans yaptırayım dedim. şimdi gittim eleman yerinde yok. dükkandan telefonu aldım aradım. hocam 6 ayda bir gelecektiniz, ben ne bileyim depoda senin lastik var mı yok mu. varsa var, yoksa yok diyor. birader sen benim lastikleri başkasına mı verdin diyorum. o zaman açıp, ben gelemiyorum diye telefon edecektin kardeşim diyor. işimin gücümün arasında ustaya lastiğim sende unutma haa diye hatırlatma yapacakmışız

sanayideki küçük esnaf aç kalmasın diyenler var ya. eğer benim gibi düşünüyorlarsa bence bir kez daha düşünsünler. 4 tane pirelli kış lastiğim var. çıkma lastikti ve dördünü 300 liraya almıştım. 2 sezon kullandım. yıpranma ömrü desen 200 lira. 200 lira buz gibi su içtik.

adamı döv, vur kır diyenler için notum: mahalleyi toplayıp kavgaya mı gideyim. yok diyor adam işte. 200 liralık lastik için bir de hayvan gibi heriflerle dövüşelim mi. küçük esnafa lastik bile dğeiştirmem bundan sonra. acı bir tecrübe oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 1 Temmuz 2015; 10:29:25 >

• Artık bu lastik işini lastikçilerden almalılar.

Amerika'da marketler hem lastik satıyor hem de bedava takma, balans ve kilometre garantisi veriyorlar.

Burada da artık o sisteme geçilmeli.

Adamlar aynı anda 20-30 arabanın lastiğini değiştiriyorlar.

Nereye gitsen küçücük dükkanlar.

Gel bi de kuyruk bekle saatlerce lastik için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Artık bu lastik işini lastikçilerden almalılar.

Amerika'da marketler hem lastik satıyor hem de bedava takma, balans ve kilometre garantisi veriyorlar.

lastikçide sıra beklemekten bıktım. küçük esnaf kazansın dedim. adam lastikler yok diyor. şaka gibi. lafa gelince bunlar mangalda kül bırakmazlar, delikanlılığın kitabını silip silip tekrar yazarlar. icraate gelince hepsi fıs.

3 sene önce başıma gelene anlatsam inanmazsın. kızın biriyle tanışmıştım internette. 3 gün sonra buluşacaktım. lastik değişimi için dışarda bekledim. bir lastik için 45 dakika bekledim. araç liftte ama iş yapan yok. şifayı kaptım. boğaz şişti, ses gitti, perişan haldeyim. kız delikanlı adam söz verdiği randevuya gelir dedi, kestirdi attı. lastikçi yüzünden başıma gelen saçmalığa bak

yurtdışında hizmet işi çok pahalı. mesela emlakçı dediğin adam emlak danışmanı. evin boyasıyla, duvardaki prizleriyle bile ilgileniyor. evi tertemiz yapıp diğer kiracıya veriyor. ev sahibi parasını alıyor, emlakçı komisyonunu, eve çıkan tertemiz evde oturuyor. yahut eve bir boyacı gelse, peşinde koşturmuyorsunuz. her şey planlı ve sistemli. el emeği çok değerli olduğu için fiyatı yok pahasına değil. yüksek ama kaliteli. bu durum toplum içinde huzur yaratıyor.

sabahın köründe saçmasapan biriyle muhattap oldum. sonuç gereksiz sinir ve giden 4 lastik.

• Hiç tanımadıgınız adama lastiği nasıl bırakıyosunuz anlayamıyorum.
    Ben babamın garajına koydugum halde arada gider bakarım üzerine falan bişey koymuşlarmı diye.
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Yer olsa kimseye minnet etmem ama yapıcak bişey yok.

Geçmiş olsun.

Bunlar sinire bile değmeyecek kara cahil insanlar

Boşverin.
  • Adamın dükkanını özel depo gibi kullanmışsınız. Normalde altıncı ayda bir lastik değişimi ve rot balans için üç beş para atarsınız ve bir nevi adamın depolama masrafını görmüş olursunuz ama arayıp sormadan sizin için uzun süre hizmeti devam ettirsin istemek bence olmamış.

Adam haklı demek imkansız ve net haksız ama sizin de hatanız var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük esnaf devam etmeli.Her işte işini yapmayanlar üçkağıtçılar olabilir ama kurumsal büyük firmaların kazığı daha büyük olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lastik otel hizmeti alacaksanız bu işi gerçekten yapanlara gideceksiniz. Lastik otel yapmayan adama "benim lastikler senin depoda dursun" dersen böyle karışıklık olabilir. Lastik otel hizmetlerinde her bir lastik üzerine bir numara verilir, eline de bir kağıt. En azından hakkını arayabilirsin. Ayrıca 20 tl gibi bir rakam alıyorlar. Bazıları onu da almıyor ( muhtemelen sök-tak fiyatına ekliyorlar )

geçmiş olsun.
  • Ankara'da Kazım Karabekir'de Koç Lastik- Rot Balans var. Bir kaç kere oraya götürdüm memnun kalmıştım.
    Son gittiğimde dükkana girdim, adam içerde oturuyor, tenezzül edip yerinden bile kalkmadı.
    Yerine bir tane ergen geldi içerden.
    Dedim usta yok mu.
    Oğlan eline arabaya yasladı "Benim ustaağh" dedi.
    Dedim arabanın ön takımından ses geliyor, bir baksanız dedim.
    Gitti içeri sordu geldi. "Abiğğ biz yapmıyoruz, onu tamirciler yapıyormuş" dedi. Daha arıza belli değil ki ne tamircisi?

Dedim tamam doymuş bunlar, artık fazlasını istemiyor.
    Ben doğru mu anladım; Lastikleri değiştirdiniz ve eski lastikleri lastikçi de bıraktınız. Lastikleri deposunda tutması için bir ödeme anlaşma ( fiş adres telefon no vs) yapmadınız ama 6 ay sonra yaz/kış lastiklerini adama geri arayıp sordunuz ve yok dedi? Eğer böyle ise zaten sizin araçtan çıkan her eski parça onlar için çıkma olacağından, başkasına satması değerlendirmesi normal. Ama yok anlaşma yaptınız buna rağmen lastiklerin üzerine yattıysa haramzede birine denk gelmişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Hiç tanımadıgınız adama lastiği nasıl bırakıyosunuz anlayamıyorum.
    Ben babamın garajına koydugum halde arada gider bakarım üzerine falan bişey koymuşlarmı diye.

nereye bırakayım hocam. güvenilecek kim var. hırsızlar kömürlükteki bisikletin tekerini bile yürütmüşler. duran rot balansa gittim, yanlış ayardan 2 lastiği patlayacak hale getirmişler. güvenilir yer söyleyin, oraya koyayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Adamın dükkanını özel depo gibi kullanmışsınız. Normalde altıncı ayda bir lastik değişimi ve rot balans için üç beş para atarsınız ve bir nevi adamın depolama masrafını görmüş olursunuz ama arayıp sormadan sizin için uzun süre hizmeti devam ettirsin istemek bence olmamış.

Adam haklı demek imkansız ve net haksız ama sizin de hatanız var.

depo ücreti bedava değil ki 6 ay ücreti ücret ödemiştim. şimdi 6 ay ücreti daha ödeyecektim

not: depolama ücreti 15-20tl civarı vermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 1 Temmuz 2015; 12:02:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

Ben doğru mu anladım; Lastikleri değiştirdiniz ve eski lastikleri lastikçi de bıraktınız. Lastikleri deposunda tutması için bir ödeme anlaşma ( fiş adres telefon no vs) yapmadınız ama 6 ay sonra yaz/kış lastiklerini adama geri arayıp sordunuz ve yok dedi? Eğer böyle ise zaten sizin araçtan çıkan her eski parça onlar için çıkma olacağından, başkasına satması değerlendirmesi normal. Ama yok anlaşma yaptınız buna rağmen lastiklerin üzerine yattıysa haramzede birine denk gelmişsiniz.

fiş vermişti ama kaybetmişim. böyle bir sıkıntı var. depo ücreti için 6 aylık ödeme yapmıştım. şimdi 6 ay ücreti daha ödeyecektim fakat verdiği uyduruk fiş yok maalesef.
    Elinizde ne ödeme yaptığınza dair ne de hangi lastiklerin sizin olduğuna dair bir kağıt yoksa "korsan" otelcie denk gelmişsiniz. Bu kağıtları her zaman isteyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Artık bu lastik işini lastikçilerden almalılar.

Metro market Dediğiniz işlemi yapıyor.

Ben zaten böyle yerlere hiç güvenmiyorum onun için 9 yıllık sıfır aldığım aracımı bakıma falan sadece yetkili servise götürüyorum kafam rahat en azından, Allah sanayiye kimseyi düşürmesin.Herkes bir hile,rant peşinde malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alagözsalih -- 1 Temmuz 2015; 12:35:13 >
    Hocam haklısın
    O zaman da şöyle oluyor
    Kira kontratın bittiğinde yeni kontrat yapman gerekir diye düşün
    Çıkma lastiği arayıp sormamışsın ya gider abi o lastikler gitmese şaşardım

Ama sizin normalde orada hakkınız var ve size benzer kondüsyonda lastikleri sağlaması gerekir

Kısacası hak hukuk açısından büyük resimde haklısınız aslında da inanın hiç şaşırmadım sonuca

• Bende 650 takim lastik var. Sana verdigim fisi ver halledeyim. Yoksa arasam da bulamam diyor. Dukkanin buyuklugu bakkaliye kadar. 650 takim lastiklik bir yer degil. Telefon yazarsan bakar haber veririm dedi.

Cikma lastikti. 3 sene once 300 lira vermistim takimina.

• Valla sanayide durum her zaman böyle midir bilmiyorum daha yolum bi kere sanayiye düştü ancak şöyle bir durumla karşılaştım;
    Patlayan lastiği değiştirirken bijon sıyırmış, gittik lastikçiye, bijonu kırdı çıkardı, değiştirdi lastiği, abi dedi şimdilik idare eder de kısa zamanda değişitirin diye.
    Neyse gittik bi ustaya, derdimizi anlattık, lifte aldı kaldırdı, lastiği söktü, sonra ahbabı geldi sohbet-muhabbet ettiler, başka araba geldi onun işine biraz baktı, geldi tekrar benim arabada bişeyler yaptı. Dükkandan gitti 15-20 dk, geldi 2 dk bi arabaya bakıyor, 3 dk başka birine, 10 dk muhabbet.
    Yarım saatlik işi 2 saatte halletti, borcumuzu sorduk, yok işte benim işçiliğim saati 75 lira, normalde 150 lira olur ama siz 100 verin yeter dedi.
    Sinirlendim tabi, tartıştık ettik, 80 lira verdim çıktım.
    Allah tanıdığı olmayıp da sanayide işi olana yardım etsin, sabır versin, zor gerçekten.
  • geçen gün lastiklerim hava kaçırıyor diye küçük bir lastikçiye gittim. lastiği söktü taktı bunda kaçak yok dedi eve geldim uyudum iftar için aşağı indim amcaoğlu arabaya baktı "olm senin bijonun biri yerde" dedi. yanına yaklaştık lastik hafif çapraz duruyor. hemen aracı kriko ile kaldırdım 4 bijondan 1 i sıkılmış 1 i düşmüş 2 si gevşekti.

bir daha böyle yerlere gitmem. ya ben uzun yola çıksaydım otobanda yüksek hızda neler olabilirdi. ertesi gün gittim çektim azarı özür diledi sürekli ama bu iş özür ile halledilmez ki.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.