Almancadaki baglaclar;und(ve) weil(cünkü) oder(ve ya) dass(ki) wenn(eger) sowie(ve,hem de,ayni zamanda) sowohl...als(hem...hem) sowohl wie (hem...hem) auch(-de,-da) aber(ama) allein(sadece) jedoch(sadece,ne var ki) nur(sadece) sondern(bilakis,tersine) entweder..oder (ya..ya) als(olarak) wie(gibi) obwohl(ragmen) ob(acaba) .... bu böyle devam eder gider...
kusurabakmayin,kuzene sordum,böyle daginik cevaplar vardi,biraz da internet saglosun
kendime
of edattir be,neyse,benim arayacak daha cok halim kalmadi..
quote:
Orjinalden alıntı: Acharad
6 tane buldum. firefox amcanın gücü adına. Kaotika ya burdan sesleniyorum. Hala explorer kullanıyosuyn di mi
Ben 7 tane buldum Explorer ile ne haber
quote:
Eğer cevabınız 3, 4 ve 5 ise yanlış 6 tane F var... Genelde bu teste insanlar 3 olarak cevap veriyormuş Eğer ilk defada 6 bulduysanız tebrikler... Daimler firmasindakiler insan beyninin OF karakterlerini yanyana çoğu kere doğru algılayamadığını keşfetmişler.
6 tane buldum. firefox amcanın gücü adına. Kaotika ya burdan sesleniyorum. Hala explorer kullanıyosuyn di mi
Ben 7 tane buldum Explorer ile ne haber
abi araya bi of eklersen tabe bi tane fazla bulur
www.dahaönceverildi.com
(no smoke)
http://www.imageshack.us/ calismiyor,bu yüzden resim koyamiyorum, benim önüme acilan sayfada 6 tan eF cikiyor,fark ise STUD ile COMBINED arasinda of olmamasi
6 ama ne alaka ne oldu şimdi
kazandımmı öss'yi
quote:
Orjinalden alıntı: ayhan2005
http://www.imageshack.us/ calismiyor,bu yüzden resim koyamiyorum, benim önüme acilan sayfada 6 tan eF cikiyor,fark ise STUD ile COMBINED arasinda of olmamasi
Tabi olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: kaotika
quote:
Tabi olmaz
ben de saf saf konunun üzerine gidiyorum
ilahi kaotika,cok güldürdün beni kendi halime
quote:
kendime
varmıymış of diye bişey almancada...
quote:
Orjinalden alıntı: the_point
quote:
kendime
hayir yoktur, of edatinin görevini Almancada von präposition(edat)u yapar,buarada ismin artikeli dativ(-de,-da) halinda kullanilir.Burada artikeli degisen isim ait olunan isimdir.Ör:masanin örtüsü,burada artikeli etkilenen kelime "masa"dir
ya da baska bir sekilli daha vardir,genitiv(aitlik hali;-in,-in) kullanilir,burada yine yukaridaki örnekteki gibi "masa" kelimesi artikelinin genitiv haliyle kullanilir.
Almancada of edati yoktur.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: the_point
quote:
kendime
hayir yoktur, of edatinin görevini Almancada von präposition(edat)u yapar,buarada ismin artikeli dativ(-de,-da) halinda kullanilir.Burada artikeli degisen isim ait olunan isimdir.Ör:masanin örtüsü,burada artikeli etkilenen kelime "masa"dir
ya da baska bir sekilli daha vardir,genitiv(aitlik hali;-in,-in) kullanilir,burada yine yukaridaki örnekteki gibi "masa" kelimesi artikelinin genitiv haliyle kullanilir.