Şimdi Ara

##### KTO KARATAY ÜNİ TIP FAKÜLTESİ 2015 İLK ÖĞRENCİLERİ#####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda aradım ama açan görmedim o yüzden açtım. Kazanan varsa herkese hayırlı olsun konuya beklerim. Ayrıca KTO üniversitesi ile bilgi sahibi olanları konuya bekliyoruz.
    Not:Ben ücretli kontenjanına yerleştim.

Edit: Yerleşen arkadaşlar pm veya konuya yazarsa konuya eklerim eğer problem olmazsa.

Kazanan arkadaşlar:
    Swiss Scientist
    babayorgundeğil
    inception1453

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayorgundeğil -- 25 Temmuz 2015; 14:00:04 >

• Bende ücretli kontenjana yerleştim.Üniversite ve Konya hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Sorun,soyleyeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam erkek yurdu daha bitmemiş öğrendiğim kadarıyla. Ama eylülde bitecek ve yurt apart otel şeklinde okula mesafesi 2 dakika ( yürüme ). Eğer yurda başvurmak isteyenler için ön kayıt mevcut. Hocalar hakkında pek bir bilgim yok ve konya nasıl bir şehir ?
  • Şehir çok güzel sosyal imkan kişiye bağlı değişir istanbulda olup burda olmayan bir deniz var kötü yobaz diyenlere bakmayın muhacır pazarına takılacak değilsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • babayorgundeğil B kullanıcısına yanıt
    Tip hocalarini bende bilmem,zira yeni acildi

Kiz yurdu hali hazirda mevcuttu,erkek yurdu da dediginiz gibi yetisecekmis.Kiz yurdu baya guzele benziyordu gorsellerde,erkek yurdu da oyledir tahminen.

Su an okulun oraya tramvay hatti geldi.Siz okula baslayinca aktif olur.Bu tramvay hatti karatay universitesinden selcuk uniye kadar gider.Yaklasik olarak 23-24 km dir bu yazdigim iki yer arasi.

Konya sakin bir sehirdir.Buyuk sehir nimetleri var,ulasim genel olarak rahattir ama genis bir alana yayildigindan bazen 2 vesayet yapmak gerekir(Tramvayin karataya gelmesi bunu onemli oranda azaltmakta)

Alisveris merkezleri boldur.Kipa,Kulesite,Real,Novada vs vs

Konya Stadi real in ordadir.Kto ya yaklasik uzakligi 12-13 km civari,yine tramvayla otogarda inip 10 dk yurume ile stada ulasilir.

Gece takilmayi seven biri iseniz gidebileceginiz mekanlar biraz kisitlanir.İstanbul vb cok renkli bir sehirden geliyorsaniz yadirgarsiniz,yok anadolu nun normal bir ilinden geliyorsaniz size renkli gelme ihtimali bile var.

Esnafi biraz ogrenci yolmayi sever tiptedir.

Okulun 2 adet ana binasi,kutuphane binasi ve icinde fotokopi merkezi,lavazza coffee shop,kuafor vs barindiran bina olmak uzere 4 binasi vardir.

Tabiki selcuk kadar buyuk kampusu yok ama yeterli seviyede.Binalar yeni,modern,eski pusku degil.

Karatay in cevresi su an cogunlukla temizlense de yine de cok gezmeye uygun degil,zaten o civarda yapacak pek bir sey yok.Siz merkeze(carsi da denir)real tarafina veya meram a takilirsiniz.Adliye yuruyerek 5 dk mesafede okula

Su anlik bu kadar yazdim.Daha sorunuz olursa attigim son mesaja(yani bu mesaj)sag taraftan cevapla derseniz bana da bildirim gelir,daha cabuk haberdar olurum.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler. Sizce şehir merkezine daha yakın bir yurtta kalmak mı daha mantıklı yoksa üniversite yakınlarında bir yerde mi ? İnternette Karatay semti pek hoş bir yer değil diyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Swiss Scientist S kullanıcısına yanıt
    Zaten bende yukarda dedim,hem temiz degil hemde yapacak bir sey yok o civarda.

Merkez de de yurt tutabilirsiniz,ulasim sorun olmaz.Zira hem dolmus hemde tramvay ile okula gelme imkaniniz var 10 dk civarinda.

Karatay eskiden(su meshur cekme diye bagiran engelli kisinin videosu)olusurdu cogunlukla.Simdi Adliye ve universitenin uzun zamandir burda olmasi sebebiyle daha uzak yerlere tasiniyorlar bu sahislar.Ama yine de gece gezmeyin.Yenimahalle diye gecer,ot cop satisi da doner ic taraflarda.Okulun yakinina gelmezler bu sahislar,sizin onlarin mekanindan gecmeniz durumunda karsilasirsiniz.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi bölümdesiniz ?
  • babayorgundeğil B kullanıcısına yanıt
    Hukuk,son sinif

• Evimin hemen karşısında 50 metre falan var.Öncelikle çevre hakkında bilgi vereyim.Üniversitenin aşağısında Yeni Mahalle var hani çekme o garıyın hauğa hoyim diyen barzonun yaşadığı yer Yukarısı ise Çimenlik mahallesi.Bu yerler tek katlı eski yerleşimler ama dönüşüme başladılar.Yavaş yavaş yıkılıp yeni projeler yapılıyor.Akabe,Adalet,Akkonak gibi siteler var etrafında.3+1 500-600 liraya bulabilirsiniz o civarda.Yeni tramvay hattı yapıldı yakında sefelerler başlar.Okula 3-4 dk yürüme mesafesinde durak var.Okulun tam önünden dolmuşlar geçiyor.Zafer'e 15 dk, Kule'ye 25 dk civarı sürüyor.İstanbul,İzmir vs gibi yerlerden gelmiyorsan, çok aktif bi öğrencilik hayatım olmasa da olur diyorsan tatmin edebilir.Okulun inşaatı daha bitmedi.Küçük bi kampüs. 2 tane büyük 2 tane ufak bi binası var.Yani kampüs hayatı falan yaşayamazsın.Okulun hemen karşısında Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu var.Gençlik Merkezinde 3 tane Ps3,2 tane bilardo,kütüphane falan var tabi bedava.Havuzda ise fitness,sauna falan da var.Fiyat olarak senelik 700-800 civarı diye biliyorum.Bu arada okulun arkasında Adalet Parkı var.Yani kısacası o bölge değişim içerisinde ama tam olarak tamamlanması için en az 5-6 yıl var.Zaten tıp okuyacakmışsın çok fazla vaktin olmayacak Yeterli sayıda AVM, sinema falan var.Bar,disko az da olsa var :D Biraz Konya insanı hakkında bahsedeyim.Ben İstanbul doğumluyum 14 sene yaşadım,4 senedir de Konya'dayım.İnternette okuduğum şeylerin çoğu abartı.Evet tutucu bir şehirdir ama eskisi kadar değil.Ramazanda oruç tutmayanlar dövülür,kız erkek el ele gezemez falan bunlar eski de kaldı.Ha olmaz mı olabilir bir şey diyemem Ramazanda yemek yiyen, kız erkek el ele gezen bir çok kişi gördüm herhangi bi tepkiyle karşılaşmadım.Kısacası okulun çarşıya yakın.Mevlana 3 km.Ulaşım kolay.Şehircilik olarak Konya iyidir.Esnaflar acımaz tersten saplar.Hayırlı olsun ne diyelim

• Kazanan arkadaşları bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.