Şimdi Ara

^^HİTİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ (ÇORUM)^^^ TANITIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun, dönem 3 öğrencisiyim burada elimden geldiğince fakültemiz hakkında bilgiler vermeye çalışacağım aklınıza takılanları sorabilirsiniz :)

-Fakülte hakkında genel bilgiler
    2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Gazi Tıp bünyesinde öğretime başlamıştır, 2017-2018 yılından itibaren de Çorum'da devam etmektedir. 114 öğretim üyesi (20 profesör, 28 doçent, 66 doktor öğretim üyesi) bulunmaktadır

-Hastane
    Fakülte ile hastane farklı yerlerde ve birbirlerine uzakta ve ayrıca ikisi de şehrin dış taraflarında bulunmaktadır.
    hastanesi 3 senelik, oldukça büyük ve modern. Bu sıralamalardaki bir fakülte için oldukça büyük bir artı.

-Fakültenin konumu
    Fakülte Ulukavak Mahallesinde İkbalkent kampüsünde bulunmaktadır. Fen-edebiyat fakültesi ile aynı kampüste

-Sınıflar
    Geçtiğimiz sene bina koşullarının yetersizliğinden dolayı dönem 1ler fen edebiyat fakültesinde bir sınıfta dönem 2 ve 3ler fakülte binasında okudu.Sınıflarımız maalesef amfi şeklinde değil düz sınıf. Sınıf mevcuduna göre yeterli kadar sıra var. Sınıflarda 2 tane ekran var arkadan görememe vs. problemler yaşanmıyor.

-Dersler
    Dersler hocaların slaytları üzerinden işleniyor hocaların çoğu ders sonu slaytlarını veriyor (bu sene dönem 2 de sadece anatomi için kitap almamızı istediler ve sınavda orayı muhatap kabul ettiler.) Ders sonrası yanlarına gidip anlamadığımız yerleri sorma imkanımız var bu konuda hocalarımız iyimser çoğunlukla.

-Sınav sistemi
    6 tane kurul sınavına giriyoruz ve sene sonunda da final sınavına giriyoruz. Kurul ortalamasının %60 finalin %40ı alınıyor. Sınıf geçme notu 60,finalsiz geçiş 85. Tüm sınavlarda ders barajı ve finalde 50 barajı uygulanıyor.(pandemi döneminde kaldırıldı bu uygulama).Sınav sonrası hemen sorular açıklanıyor, sonuçlar da 1.5 hafta sonra bilgi sistemine giriliyor.

-Sınav zorluğu, sınıfta kalma
    İlk senemi burada okumadım ama ilk sene konularının hafif olduğunu duydum, çoğunluğun ilk sene ortalaması yüksek 2.sınıf biraz ağır, bazı hocalar gereksiz zorluyor. 3.sınıf arkadaşlar da bu sene oldukça zorlandıklarını söylediler. Genelde ilk sene 3-4 kişi 2. sene 10-15 kişi kalıyor.(pandemi dönemi hariç :D)

-Çıkmış
    Komitelerde 3-4, finalde 10, bütte 20 civarı çıkmış soru olur (yine pandemi hariç :D bu sayıları 3 ile çarpın pandemide ;)

-Devam zorunluluğu
    Teorik derslerde %70, pratik derslerde %80 devam zorunluluğu var (pek de önemsenmiyor açıkçası uzaktan eğitim olmadan uzaktan okuyan çok kişi var :D)

-Akreditasyon
    Fakültemizin akreditasyonu bulunmamaktadır.

-Sıralama
    Geçen sene 18.853 müş bu sene bi 19.500ü görür bence

-Lablar
    Lab koşulları gayet güzel, lablar genellikle haftanın 2 gününe yayılıyor(dönem 2 için) Anatomi labında maket sayısı ve çeşitliliği gayet yeterli derslerde başımızda 2 hoca oluyor, 3 tane kadavrası var 2 erkek, 1 kadın. 1 kadın ve 1 erkek kadavra diseke edilmiş durumda (okulun en büyük artılarından biri bu kadar az öğrenciye bu kadar fazla kadavra bulunması) Histoloji ve mikro-parazit aynı labı kullanıyor. Mikroskop sayısı gayet yeterli herkese 1 mikroskop mutlaka düşüyor. Oturduğumuz yerin üstünde ekranlarımız var hoca ile eşzamanlı olarak dersi işleyip mikroskoplara geçiyoruz. Lablarda asistan hocalarımız sürekli sınıfın içinde dolaşıyor, bilemediğimiz şeyleri rahatlıkla soruyoruz. Lab anlamında gayet memnunum. Biyokimya ve fizyoloji de başka bir labı kullanıyor.

-kütüphane
    1 adet tıp fakültesine ait kütüphane mevcut ayrıca özel çalışma odaları da var, öğrenci sayısına göre biraz küçük. Kütüphanedeki kitap sayısı yeterli, kitapları 15 gün ödünç alabiliyoruz. Kütüphanede sınav dönemleri hariç yer bulunuyor, gece 22 ye kadar açık.

-Erasmus,farabi
    Farabi yapılıyor, erasmus anlaşması maalesef yok

-Yemekhane
    Fakültenin hemen alt katında yemekhane var, fen edebiyat ile ortak kullanılıyor bu yüzden sıra oluyor biraz, yemekleri fena değil, günlük 3 tl kart alırsan 2.5 :)

-Kulüpler
    Tıpta girişimcilik, türkmsic, leyladan sonra gibi kulüpler mevcut.

Şehir orta büyüklükte bir iç anadolu(aslında karadeniz ama iç anadolu gibi) şehri, ihtiyaçları karşılıyor ama beklentileri de çok büyütmeyin :) Bir tane avmsi var 3 katlı gayet güzel ve yeterli şehir için onun dışında öğrencilerin takılacağı mekanlar çarşı içinde özellikle gazi caddesinde mevcut, erkek yurdunun olduğu yerdeki caddedeki kafeler de gayet güzel. Genel anlamıyla yeterli sosyal imkanları var. Şehir konumu itibariyle güzel bir yerde Ankara samsun kayseri gibi şehirlere yakın, gezilecek yeri çok yok malesef sadece hattuşaş var.

-Yurtlar, konaklama
    1 tane erkek, 2 tane kız kyk yurdu var erkek yurdunun koşulları gayet güzel 1500 kişilik bir yurt. ayrıca çarşıda birkaç tane özel yurt da var. kyk yurtlarının konumu şehrin dışında hepsi fakülteye uzak. Yurtların önünden yarım saatte bir tıp fakültesine giden otobüsler geçiyor ve sıkış tıkış oluyor hep bu sorunu bir türlü çözemediler. Kız yurdu hastanenin dibinde bu bir avantaj. Ev mevzusuna gelince şehirde tek bir kampüs olmadığı için öğrenciye ev verme kültürü pek yok diğer şehirlere nazaran, eşyalı ev bulmak biraz zor olabiliyor bu yüzden.Eve çıkacak öğrenciler fakülte civarlarından veya çarşıdan çıkıyorlar genelde. Fakülte civarındaki evlerin çoğu 4-5 yıllık evler çoğunlukla, çarşıdaki evler biraz daha eski. Kiralar makul seviyede okul çevresi 2+1 evler 600-650, 3+1 evler 750-800 civarı çarşıda da bu aralıklarda ama daha eski evler genelde.Fakülte çevresinde pek bir hareketlilik olmadığı için eve çıkacaklara Bahçelievler tarafını öneririm gayet nezih ve güzel(biraz uzak ama).

-Ulaşım
    Fakültenin önünden hastane,avm,kız yurdu tarafına 20 dakikada bir, çarşı tarafına yarım saatte bir, erkek yurduna saatte bir otobüs var.Öğrenciye 1.5 tl.

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniyos -- 30 Temmuz 2020; 17:36:53 >

• Düşündüğümden daha güzel ama gelmez sıralamadan ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım gelir 🤞

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklayıcı olmuş, elinize sağlık hocam

• MrBirisi M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam :)

• yeniyos Y kullanıcısına yanıt
    Hocam gece yapılabilir olan şeyler var mı yoksa saat 10 dan sonra hayat duruyor mu, Ankara samsuna ulaşım rahat mı, bölge halkı nasıl? Sağolun

• Çorum'da ne yapacaksın kardeş ona göre bilelim.
  • belmonty kullanıcısına yanıt
    Ankara'ya günlük gidip gelmeyi düşünüyorsan imkansız gibi bir şey.
  • Yani canımız sıkkınken kafa dagıtacagımız veya eğlenebileceğimiz yerler mekanlar...

• Onu da az önce öğrendim

Öyle kafa dağıtacak bir yer var mı bilmiyorum ama çok sessiz, sakin bir şehirdir. Eğlence bulacağını pek zannetmiyorum. Memleketim olduğu için bu kadar biliyorum. Daha iyi bilen arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur.

• Ağlaya ağlaya ders çalışma şehri yani

Yani genel olarak duruyor birkaç mekan dışında, halkı biraz tutucu ama çok da sıkıntı yaratmıyor, ankaraya 3 samsuna 2 saat

• Hocam bahçelievler uzak değil mi fakülteye? Ulaşım tek vasıtayla var mı bahçelievlerden fakülteye?

• ellerinize sağlık. up

• Anlaşılıyor mu ?
  • İlk yılı nerede okudunuz sıralamam yetiyor ikinci tercih olarak yazdım üniversite ile ilgili soracak soru bırakmamış çok güzel anlatmış siniz ilk tercihim Karabük tıp sizin Karabük hakkında bilginiz varmı teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.