yarın pc ile bu işe giriyorum. bi bakıcam farm yapmaya değer mi diye. yoksaa biriktirip bir şey alabildiğim ya da değeri yükselene kadar beklerim. kaybedecek bişeyim yok. ama uzun süre coinimi muhafaza etmek istiyorum. sanal cüzdanlar mı güvenli? yoksa gb dolusu veriyi indirip kendi cüzdanmı tutmam mı daha mantıklı?
ferman_gF
kullanıcısına yanıt
Ben sadece haftada bir çalıştırdığım bir laptop içerisindeki cüzdanıma alıyorum. Oradan hariç iki usb stick te backup var. Şahsen online cüzdanlarda coinlerin hepsinin tutulmasına karşıyım ve güvenli bulmuyorum. Tavsiyem yokolsa canınızı yakmayacak sayıda coini sanal cüzdan da vs.. tutmanız.
anladım hocam. bende laptopta tutarım mantıklı. aldığın backupların boyutu ne kadar oluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: pprodigyy
quote:
Orijinalden alıntı: Yavuz01
quote:
Orijinalden alıntı: pprodigyy
evet elektirik faturası geldi.
tam 3 katı...
Peki toplam kaç kw harcamışsınız ve kaç kartla?
ayrıntıyı vermek istemiyorum.
ama fatura gelince çok şaşırmayın diye söyledim.
Fatura devlet sırrı mı? Neyin kafası bu arkadaş?
Hayır yardımlaşma başlığında absürd absürd "banane söylemem" tarzı yorum çok komik duruyor hakkaten. Ayrıntı vermek istemiyorum, sanki sayaç no istediler, tey Allah ım...
ferman_gF
kullanıcısına yanıt
çok minik hocam.. 200kb civarı
2 gigabayt olan ne? onu bir kere mi nidiriyoruz local cüzdan için?
quote:
Orijinalden alıntı: Bitcoins
hi i Greetings from holland. primarily gratifying to see Turkey in this regard BİTCOİN.. I'll tell you, nothing new was discovered a
Please join us ! Friends is not much information about this issue Mining Mining QuarkCoin how-to from 0 to instantly tell him I'd tell you, but this is only for Windows 64-bit operating system, which is valid. I am using the pool as coinmine.pl y 1% fee
arkadaşlar.bu yumuşak'ın paylaştığı link'i sakın tıklamayın,başınız büyük belaya girer! keşke seni yakalaya bilseydim,sen nesin kimsin.benim bütün hesaplarımı çaldın.seni doğuran ana büyük ihtimalle intihar etmiştir senin yüzünden. eeey yumuşak adam! içimden geçeni bir bilsen,furumdan atılmicağımı bilsem,sana içimi bir güzel dökerdim,allah belanı versin. yeğenim madem bu kadar zekisiniz,ki hırsızlıkta gerçekten taktir etim,bu zekanızı daha faydalı şeylerde kulansanızya..
geçmiş olsun hocam %90 bu arkadaşla aynı kişi o mavikurt10 eleman
dün banada trojen bulaştırdı allahtan erken farkedip trojeni temizledim hesaplarım boştu bi şey çalamadı bu yazıdaki trojendir arkadaşlar bilgisayarınıza kurmayın emeğiniz araya gitmesin
Geçmiş olsun, umarım büyük bir kaybınız yoktur. Bu arada şu mesajı alıntılarımızdan çıkartalım arkadaşlar ki başka arkadaşlar bilmeden tıklayıp hataya düşmesin.
ferman_gF
kullanıcısına yanıt
O lokal cüzdan için iniyor 2GB civarı bir dosya (bootstrap). O dosyanın içerisinde bugüne kadar yapılmış tüm litecoin transaction(takas işlemleri) bulunmakta. Haftada bir güncellerim laptopla ben onu. O sırada cüzdanada yeni coinler düşmüş olur. Sonra bir de wallet.dat dosyasının yedeğini alırım (bu dosyada bizim ana sistemdeki coinlerimize ulaşabileceğimiz referans olan anahtarlar mevcut). Sonra kaparım laptopu bir sonraki ödemeye kadar. Evime hırsız girse laptopu çalsa bile wallet.dat şifreli. USB stickte backup var. Yani kendimce en yüksek güvenliği bu şekilde sağladım.
er36po
kullanıcısına yanıt
Geçmiş olsun da arkadaşlar ben size ne dedim?! Ana siteler hariç hiçbiryerden birşey indirmeyin demedim mi? Kusura bakmayın ama okumuyorsunuz sonra başınıza böyle şeyler gelince de Allah'a havale ediyorsunuz. Durumunuza üzüldüm ama hatanızdan ders çıkarın biraz daha okuyup inceleyin. Hele ki ingilizce bilmiyorsanız neden ingilizce bir yazıdaki linke tıklarsınız. Yani açıkçası size bir yandan da kızmadan edemiyorum. Öte yandan adam Hollanda filan birşeyler sallamış ama verdiği pool domainlerine bakın bir .. PL .. Yani Polonya... Öte yandan Hollandalılar dünyada İngilizce'yi İngilizlerden bile daha temiz konuşan ve gramer olarakta böylesine saçmalamayacak bir ülke halkıdır... Bu yukarıdaki yazı da büyük ihtimal Lehçeden(polonya dili) İngilizceye google translate'dir.
Yani ne desem bilemedim ki?! Geçmiş olsun. Bundan sonra daha aklınızla hareket edersiniz umarım.
Deniztns
kullanıcısına yanıt
abicim,şimdi bu yaptığın işmi,bu yaptığına duamı diyeyim yoksa bedduamı,sen hayatında hiç hata yapmadınmı?evet bende bikere yaptım diosan bana hak ver.
sevgili kardeşim,beni cahil birisi olarak görme,benkendi çapımda pc'den yeterince anlayan ve bu tarz tuzaklara düşmeyecek birisiyim,ama demekki oluyormuş zaten iki gündür şok geçiriyorumanlicağın şu an kendimle savaşıyorum. bu arada,benim yaklaşık 2,500 tl'em gitti origin tüm oyunlar ve steam oyunları ve programları,ama yinede sağlık olsun diyorum en azında MSN ve ve kredi kartlarını kurtardım.
sorix
kullanıcısına yanıt
eyvallah kardeşim,aslında olan olmuş deyip konuyu kapata bilirdim,ancak başkalarında canı yanmasın dedim,
geçmiş olsun hocam. umarım bir daha ne sen ne de başkasu düşmez bu tuzaklara.
apollonx
kullanıcısına yanıt
teşekürler,benim hesaplar ele geçirilmeden virüsü anlamış donanım haberde konu ile ilgili şikayette bulunmuştum,ancak biraz geç oldu benim için.. şunuda belirteyim adamlar gerçekten muhteşem hırsızlık yapıyor,benim pc'deki oyunlar ve uygulamalar kendiliğinde açılıp kapanıyordu,taki pc'kendine reset atana kadar,pc açıkdığında hesaplar sıfırdı,yani hep iptal edilmişlerdi.
Geçmiş olsun gidenleri yerine koyarsınız zamanla yapcak bişey yok.Hiçbir linke tıklanmamalı bu işte.
ferman_gF
kullanıcısına yanıt
teşekür ederim,inşallah düşmezler,zaten amacım insanları uyarmak. bu arada şunuda belirtmek istiyorum,bazı arkadaşlar virüs pc'me birşey yapmaz diye düşüne bilirler,eğer kendilerine çok güveniyorlarsa bu virüs'ü indirirler,daha sonrada silsinler bakalım sile biliyorlarmı.
Arkadaşlar merhaba
Konuyu takip edenler belki farketmiştir birkaç mesajım mevcut eski aldığım kh/s değerleri ile ilgili.
Sistemimde 2 adet MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC kart mevcut.
Ben bunları stok hızda ve durumda kullanıyordum fakat yeterli olmadığını düşünüp 6970'e modlamaya karar verdim.
Kartların ikisini de 6970'e modladıktan sonra en son çıkan 3dmark programı ile teste tabi tutarak testi hata vermeden tamamlayabildikleri max gpu clock değerini bulmaya çalıştım 10 mhz aralıklarla.
Kartın stock hız değeri 850 mhz gpu (1300x4)5200 mhz ram clock şeklinde idi.
Ben 6970'e modladıktan sonra 3dmark programı ile hatasız testi tamamlayabildiği değer olarak 870 mhz değerini elde edebildim 2 kart crossfire modundayken denemelerimde.
Şu anda kartların güncel değerleri şu şekilde :
Kartlarımı bu değerlere getirdikten sonra aldığım kh/s değerlerinde yaklaşık 100 birimlik bir artık gerçekleşti.
Şu anda 1 gündür yaptığım kazıdaki güncel değerlerim şu şekilde (SS aldığım esnada anlık bir düşüş olmuş yoksa değerler 920kh/s civarında dolaşmakta)
Yaklaşık 2 yıl önce Tchibo'dan aldığım elektrik tüketimi ölçme cihazı ile kasamın toplam güç tüketiminin mining işlemi esnasında 480 WATT olduğunu gözlemledim.
Bu durumda kullandığım tarife olan 3 zamanlı elektrik tarifesinin fiyatlarını belirlemeye çalıştım.
Sistem 24 saat açık kaldığında elektriğin fiyatı kw/h olarak 0,34 kuruş (0,15$) yaptı.
Yaklaşık aldığım değerler olarak 920 kh/s değerini hesaba kattım.
Yani ayda 246,68 TL'lik bir kar söz konusu. (1 LTC = 23,68 $) (1 $ = 2,17 TL) (Network Difficulty: 3814.96741437)
Bu bilgileri benim gibi bu işe yeni başlayan ya da başlamayı düşünen arkadaşlara örnek olması açısından vermek istedim.
Benden çok daha tecrübeli olan arkadaşlarımızdan ise, aldığım kh/s değerini artırmamı sağlayabilecek runme.bat için gereken kodları yada ekran kartlarım için overclock tavsiyeleri bekliyorum.