Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.062
Cevap
137
Favori
464.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volkantipi

quote:

Orijinalden alıntı: DeLight..

Makalenin hepsini okudum, ilginç geldi bende bir deneme yapmak istiyorum fakat elimdeki emektar GeForce 210 ekran kartımla harcadığım elektrik haricinde kara geçebilir miyim sizce? Amacım baya bir para kazanmak değil de sadece sistem boşta kaldığı zaman bir ek kazanç olsun diye.

Benim şimdiye kadar okuduklarımdan, Nvidia'nın baba kartları için bile uğraşmaya değmez deniyor. Elinizdeki kartla da uğraşmak boşa olacaktır. :)

Anladım teşekkürler . Biraz araştırdım da bunun için özel makineler varmış hattahttp://ilan.elookat.com/ilan-Satilik-2TH-s-Bitcoin-Miner-Donanimlar-Subat-Teslim-uasuAAN-3656324.htm buradaki ilanda mesela 10.000 USD ile satılan ASIC kendini yaklaşık bir ay içerisinde amorti ettiği belirtilmiş böyle bir şey gerçekten var mı? Yani makineyi alınca ilk ay amorti edecek kendini sonraki her ay 40.000TL kazandırdığı belirtilmiş yazıda bu ne kadar tutarlı?

• Verilen khash-fiyat-watt tüketimi değerlerini karşılaştırdığımızda 7950 ile 280x arasında fark yok.280x ile 7950 arasında ortalama 100w enerji farkı ve 100 khash güç farkı var.Günlük olarak 100w fark 24 saat çalıştırıldığında 2.4 kw ediyor.Elektiriğin kw değeri 0.36 tl.Buda ortalama 86 kruş ediyor.Litecoin kastık diyelim.Günlük 100 khash 0.91 dolara bedel oluyor.oda 1.8 tl.Yani 1 tl günlük karımız oluyor.

7950 - 200w - 600-630 khash

280x - 300w - 720-770 khash

7850 - 120w - 330-370 khash

w başına khash değerleri:

7850 -- 2.75 - 3,08 -- 2.8

7950 -- 3 - 3.15 -- 3,07

280x -- 2.4 - 2.56 -- 2,48

bunlar tabii ortalama değerler.+- oynayabilir.7950 bulamayan 280x e gücü yetmeyen 7850 alabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

7950 -- 3 - 3.15 -- 3,07

şu bölümdeki sütunların ne anlama geldiğini de yazarsan daha açıklayıcı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodOfTheArena

quote:

7950 -- 3 - 3.15 -- 3,07

şu bölümdeki sütunların ne anlama geldiğini de yazarsan daha açıklayıcı olur

sondaki rakam ortalama değeri gösteriyor.Harcanan watt başına khash değerinin oranı.280x veya 7950 bulamayan her türlü 2 li 7850 düzeneği yapabilir.
  • Arkadaşlar bende biraz önce giriştim bu işe

Sistemim kısaca şöyle :

2 adet MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC

AMD FX 8150 İŞLEMCİ

GIGABYTE GA-990FXA-UD7 ANAKART

AMD paralel işleme için SDK DOSYASINI indirip kurmadan ve ekran kartları crossfire olarak çalışmaktayken 550kh/s civarı bir değer gördüm.

Ardından AMD paralel işleme için SDK DOSYASINI indirip kurdum ve amd catalyst manager'den crossfire'ı devre dışı bıraktım.

Şu anda aldığım değer 320 kh/s civarı.

Aldığım değerlerin artması gerekmiyormuydu, neden düştü, sorun nerede bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

Edit : SS eklendi.

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariduru -- 5 Ocak 2014; 3:06:58 >

• Format attım,ve nasıl böyle bi salaklık yaptım bilmiyorum ama cüzdanı yedeklememiştim. Neyseki içinde 1,3 ltc vardı,yani telafisi zor değil (Artık böyle teselli edicem kendimi :)).

Asus R9 280x DCII TOP için çok bi ayar yapmadan 750 kh/s seviyelerinde alabilmeniz lazım.

GPU Clock - 1080 Mhz

Memory - 1500 (6000)

Voltaj - 1100

Fan Profili de (Bende) - 30/30, 40/40, 50/50, 60/60 ...... Burdaki değerler; 30 derecede %30, 40 derecede %40 fan hızı gibi. CF Düzenek olduğu için kartlar bayağı ısınıyor. Anca böyle kurtarıyor. Tabi birde soğuk bir ortamda tutuyorum pc yi. Oyun oynarken üşüyorum yani :)

GPU0 --> 79-80 Derece
    GPU1 --> 72-73 Derece

Config te de fazla bişey yok,çok sade:

-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 -- Sadece bu yani.

Umarım uzun vadede değerlenir LTC :) Gerçi çokta önemli değil can sıkıntısına takılıyorum :P

• 1. kartın düzgün çalışmıyor gibi. Config dosyan nasıl?

Not: Buraya yazacaksan kullanıcı adı parola ekleme :) Hatırlatayım dedim.
  • quote:

Verilen khash-fiyat-watt tüketimi değerlerini karşılaştırdığımızda 7950 ile 280x arasında fark yok.280x ile 7950 arasında ortalama 100w enerji farkı ve 100 khash güç farkı var.Günlük olarak 100w fark 24 saat çalıştırıldığında 2.4 kw ediyor.Elektiriğin kw değeri 0.36 tl.Buda ortalama 86 kruş ediyor.Litecoin kastık diyelim.Günlük 100 khash 0.91 dolara bedel oluyor.oda 1.8 tl.Yani 1 tl günlük karımız oluyor.

7950 - 200w - 600-630 khash

280x - 300w - 720-770 khash

7850 - 120w - 330-370 khash

7950 -- 3 - 3.15 -- 3,07

bunlar tabii ortalama değerler.+- oynayabilir.7950 bulamayan 280x e gücü yetmeyen 7850 alabilir.

İşin bide sşu boyutu var 7950 ile kullanacagınız poweden daha büyük almak zorundasınız oda ekstradan 300 - 400 lira maliyet koycak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 5 Ocak 2014; 10:49:41 >

• Drumevo_DI kullanıcısına yanıt
    Buyuk gecmis olsun neyseki dediginiz gibi 1ltc kayip bile sayilmaz.Ama bu cuzdan isi bence sakat.Bu ltc yi tutacaginiz siteler ile pc lerimiz arasinda cokda buyuk guvenlik farklari yok.Ayrica illede cuzdan diyorsaniz en azindan 10ltc niz olmaliki anlami olsun.Kimsenin gerci 10ltc nin pesine duseceginede inanmiyorum ama yinede cuzdan diyenler icin alt limit 10 olmali.
    Birde tavsiyem cuzdanda tutacaklar icin en az dedigim gibi 10ltc oldugunda cuzdani internete bagli olmayan yedek bir pc ye veya laptopa atmaniz tabi birde ne olur ne olmaz diye ayni yedekten usb bellegede atmanizda fayda var.
    Acikcasi bence cuzdan hem kapladigi yer hem de guvenlik durumu dusunulurse btc-e gibi yasal resmi sitelerde kendi hesabimizda bulundurmak daha mantikli geliyor bana.
    Umarim 1 ltc nizi cabuk telafi edersiniz.
  • Arkadaşlar şöyle bir sorun olacak.Şu an kullanmakta olduğum sistemde gecici olarak x1600 pro ekran kartı bulunmakta.Mining için 2x 280x aldığımda bu ekran kartını kullanmaya devam edebilirmiyim?
    2 x r 280x mining yapacak ben de x1600pro ile masaüstü uygulamaları ve oyun oynamak istiyorum.
  • Arkadaslar 900tl ye msi tf 280x mi yoksa powercolor 280x mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NooBy

Arkadaşlar şöyle bir sorun olacak.Şu an kullanmakta olduğum sistemde gecici olarak x1600 pro ekran kartı bulunmakta.Mining için 2x 280x aldığımda bu ekran kartını kullanmaya devam edebilirmiyim?
    2 x r 280x mining yapacak ben de x1600pro ile masaüstü uygulamaları ve oyun oynamak istiyorum.

Monitoru x1650 kartina baglarsin hocam mining de 280x lere atayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Buyuk gecmis olsun neyseki dediginiz gibi 1ltc kayip bile sayilmaz.Ama bu cuzdan isi bence sakat.Bu ltc yi tutacaginiz siteler ile pc lerimiz arasinda cokda buyuk guvenlik farklari yok.Ayrica illede cuzdan diyorsaniz en azindan 10ltc niz olmaliki anlami olsun.Kimsenin gerci 10ltc nin pesine duseceginede inanmiyorum ama yinede cuzdan diyenler icin alt limit 10 olmali.
    Birde tavsiyem cuzdanda tutacaklar icin en az dedigim gibi 10ltc oldugunda cuzdani internete bagli olmayan yedek bir pc ye veya laptopa atmaniz tabi birde ne olur ne olmaz diye ayni yedekten usb bellegede atmanizda fayda var.
    Acikcasi bence cuzdan hem kapladigi yer hem de guvenlik durumu dusunulurse btc-e gibi yasal resmi sitelerde kendi hesabimizda bulundurmak daha mantikli geliyor bana.
    Umarim 1 ltc nizi cabuk telafi edersiniz.

Cüzdanın çalınması gibi bir durum olursa elimizde yedeği varsa ne yapılıyor. Çalan kişi ne yapar?

• volkantipi V kullanıcısına yanıt
    Kullanmadigim icin bilemeyecem , ama enteresan bir durum olacagi kesin , kullananlar cevap vereceklerdir sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

Arkadaslar 900tl ye msi tf 280x mi yoksa powercolor 280x mi?

Bunu yurtdisi sitelere bakip ogrenebilirsiniz.Hangi kart daha yuksek KHs aliyorsa ikisininde fiyati ayni olduguna gore onu alabilirsiniz.
  • q6600 işlemci 6 gb ram ve asus hd 5850 kartımla aranıza katılmış bulunmaktayım. 2 kh ile başlayan hızım şu an itibariyle 58 kh

edit : 124 oldu 3 dakika içerisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz Bilgisayar -- 5 Ocak 2014; 12:44:12 >
  • arkadaşlar bu litecoinler bilgisayarda nerde saklanıyor....bulamadım...wallet dosyası program filesta var ama tarihi hiç değişmemiş demekki başka yerde ama nerde acaba
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: www.jj.am

3 tanesini kutudan çıkarttım ama sanırım 1 tanesi yandı yandı dediğim kart takılıyken welcome ekranında takılıyor. tek başına da olsa başka kartlarla da olsa
    2 tane ile yukardaki değeri aldım. şimdi sisteme 3.yü eklicem.

riserlar geldikten sonra

1x 280x toxic + 5x 7950 olarak kazmaya başlıcam.

Hocam dusuk dedigin degerler 630khash mi ? Karti kutudan cikartip direk takip mi bu degerleri aldin?oc vs bisi yapmadin degil mi?

her bir kart için ayrı ayrı işçi (worker)'mı oluşturuyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

arkadaşlar bu litecoinler bilgisayarda nerde saklanıyor....bulamadım...wallet dosyası program filesta var ama tarihi hiç değişmemiş demekki başka yerde ama nerde acaba

Appdata-Roaming-Litecoin içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz Bilgisayar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: www.jj.am

3 tanesini kutudan çıkarttım ama sanırım 1 tanesi yandı yandı dediğim kart takılıyken welcome ekranında takılıyor. tek başına da olsa başka kartlarla da olsa
    2 tane ile yukardaki değeri aldım. şimdi sisteme 3.yü eklicem.

riserlar geldikten sonra

1x 280x toxic + 5x 7950 olarak kazmaya başlıcam.

Hocam dusuk dedigin degerler 630khash mi ? Karti kutudan cikartip direk takip mi bu degerleri aldin?oc vs bisi yapmadin degil mi?

her bir kart için ayrı ayrı işçi (worker)'mı oluşturuyoruz?

Her rig için ayrı worker oluşturulur. Yani bir sistemede kaç kartı olduğunun önemi yoktur. 1 sistem 1 worker. diyelim ki 2. bir sistem kurdunuz kazancın aynı hesaba gelmesi için yeni bir worker oluşturuyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.