Bildirim
Krediyle araç almak?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Kredi ile araç almak zaman zaman çok yanlış bir karar olabiliyor iyi düşünmek lazım , yüzde kaç faizle veriyorlar krediyi daha önemlisi ne kadar masraf alacaklar bazı bankalar faizi düşük tutup masrafı 2 milyar deyip aynı yola çıkartıyor işi dikkat edin , 40 milyarlık araç için ki banka genelde vadeyi uzun tutmaya çalışacaktır faziden voleyi vurmak için araba size sanırım 55 -60 milyar arasına gelir öle 5 yıllık kredi çekerseniz , benim şahi görüşüm alacağınız arabanın fiyatını kredi dahil en fazla 2 senede bitirebilecek şekilde almaya bakın öbür türlüsü bıkkınlık veriyor ayrıca arabanın üstünde 5 sene haciz olacağından hareket alanınızda darlaşır , 1 sene sonra bi sıkıntı olsa arabayı satıp krediyi kapatayım deseniz 1 sene ödediğiniz paralarda faize gidecektir, uzun vadeli kredi ile araba almayı tavsiye etmiyorm kesinlikle
-
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
Kredi ile araç almak zaman zaman çok yanlış bir karar olabiliyor iyi düşünmek lazım , yüzde kaç faizle veriyorlar krediyi daha önemlisi ne kadar masraf alacaklar bazı bankalar faizi düşük tutup masrafı 2 milyar deyip aynı yola çıkartıyor işi dikkat edin , 40 milyarlık araç için ki banka genelde vadeyi uzun tutmaya çalışacaktır faziden voleyi vurmak için araba size sanırım 55 -60 milyar arasına gelir öle 5 yıllık kredi çekerseniz , benim şahi görüşüm alacağınız arabanın fiyatını kredi dahil en fazla 2 senede bitirebilecek şekilde almaya bakın öbür türlüsü bıkkınlık veriyor ayrıca arabanın üstünde 5 sene haciz olacağından hareket alanınızda darlaşır , 1 sene sonra bi sıkıntı olsa arabayı satıp krediyi kapatayım deseniz 1 sene ödediğiniz paralarda faize gidecektir, uzun vadeli kredi ile araba almayı tavsiye etmiyorm kesinlikle
teşekkür ederim
kalınla işaretlediğim yerleri tam olarak anlayamadım; ilk aracım olacak o yüzden araç alım satım işlerinde bilgisizim, haciz olunca neyi etkiliyor?
1 sene ödemiş olduğum paranın faize gitmesi neden açıklarsanız bunu da sevinirim
-
Krediyi çekerken yapılan genel hata sadece faize bakmaktır; farklı farklı bankalardan fiyat alıp "yıllık maliyet oranı"nı kıyaslamanız daha yerinde olur... -
quote:
Orijinalden alıntı: Odysseus348
quote:
teşekkür ederim
kalınla işaretlediğim yerleri tam olarak anlayamadım; ilk aracım olacak o yüzden araç alım satım işlerinde bilgisizim, haciz olunca neyi etkiliyor?
1 sene ödemiş olduğum paranın faize gitmesi neden açıklarsanız bunu da sevinirim
demek istediği 5 senlik kredi kullanımnda aracın ruhsatında atıyorum işbankası tarafından rehinlidir yazısı yazıyor yani aracı 5 yıl dan erken bir süre içerisinde satmak zorunda kalırsanız aracınızın değerini elinde nakit bir şekilde bulunduran bir müşteriye satmak zorunluluğu doğuyor.Bu da genellikle galeriler oluyor ve abi bizde ekmek yicez diyerek aracınızı ölü fiyata gitmesine sebep oluyor.İkinci olayda ise misal diyelim aracınızı 5 senelik 500 TL kredi ile aldınız bankaya önce faizini ödemeye başlıyorsunuz.Ödeme planında şu şekilde görüyorsunuz 350 TL kredinin faizinde düşülüyor 150 TL ana paradan bu orana git gide düşerek en son taksitte kredinin faizine sıfır tl ödüyorsunuz.Bu benim kullandığım VDF de böyle belki başka bankalarda farklıdır.
Tabiki risklerin yanında benim gibi eline 100 lira geçince 90 ını gidip alışık olduğum standartlarda yaşamaya 10 lirasınıda araca mazot koymaya harcayan birisinin birikim yapmaya zorlanması tercih sebebi oluyor.
Bir diğer neden ise 3 yıl para biriktirip o zmn içerisinde toplu taşımada rezil olmak mı sorusuna verilen cevap
-
Anlatmak istediğimi birass daha açiim o zaman , şimdi gittin 5 yıl kredi çekip bi araba aldın diyelim ruhsata arabanın banka üzerine olduğuna dahil bir yazı koyarlar yani borcun bitinceye kadar sen bu arabayı satamazsın(satarsın ama karşı taraf sen borcu kapatmadan arabayı üstüne alamaz) yada takasta kullanamassın , diyelim kredi ödemeye başladın 15 ay geçti allah göstermesin ters bişi oldu iflas ettin yada arabayı elinden çıkarman gerekti bu durumda , arabayı satıp bankaya gidip parayı toptan ödemek istediğinde sana öle bi rakkam çıkarırlarki ödemiş olduğun 15 ayda paranın faizine gider , yani 15 taksit ödedikten sonra arabayı elinden çıkardığın zaman elindeki para bankanın borcunu anca ödeyecektir ....sanırım daha açıklayıcı olmuştur..................
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan
quote:
quote:
teşekkür ederim
demek istediği 5 senlik kredi kullanımnda aracın ruhsatında atıyorum işbankası tarafından rehinlidir yazısı yazıyor yani aracı 5 yıl dan erken bir süre içerisinde satmak zorunda kalırsanız aracınızın değerini elinde nakit bir şekilde bulunduran bir müşteriye satmak zorunluluğu doğuyor.Bu da genellikle galeriler oluyor ve abi bizde ekmek yicez diyerek aracınızı ölü fiyata gitmesine sebep oluyor.İkinci olayda ise misal diyelim aracınızı 5 senelik 500 TL kredi ile aldınız bankaya önce faizini ödemeye başlıyorsunuz.Ödeme planında şu şekilde görüyorsunuz 350 TL kredinin faizinde düşülüyor 150 TL ana paradan bu orana git gide düşerek en son taksitte kredinin faizine sıfır tl ödüyorsunuz.Bu benim kullandığım VDF de böyle belki başka bankalarda farklıdır.
Tabiki risklerin yanında benim gibi eline 100 lira geçince 90 ını gidip alışık olduğum standartlarda yaşamaya 10 lirasınıda araca mazot koymaya harcayan birisinin birikim yapmaya zorlanması tercih sebebi oluyor.
Bir diğer neden ise 3 yıl para biriktirip o zmn içerisinde toplu taşımada rezil olmak mı sorusuna verilen cevap
Genelde bankaların çalışma sistemi bu.Olurda krediyi çekenin eline para geçerse ve krediyi kapatmak isterlerse diye sanırım önce faizli paranın oranı yüksek oluyor. Kısaca bankalar işi biliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakone -- 25 Haziran 2011; 12:18:50 >
-
Taşıt kredilerinde
Oncelıkle bayının sana kesecegı plaka masrafı harıc olan fatura ( veya proforma fatura ) degerının %80'i ( %75 oransatısı dusuk olan modellerde yada gerı donusu sıkıntılı olan modellerde vardır ) uzerınden kredılendırme yapılır.
Yıllık malıyetten zıyade dosya masrafı ve kasko degerlerı daha onemlı bence.....
Kredı faızlerının yukseldıgı su donemde en az 6 ay pıyasaları takıp etmekte fayda var.
Sımdıden gule gule kullanın.... -
Geri ödeme planınızı detaylıca incelerseniz arkadaşların dediği gibi ilk aylarda fazlasıyla faiz/azıcık anapara ödediğinizi son aylarda ise azıcık faiz/fazlasıyla anapara ödediğinizi fark edersiniz.. Bu şekilde oldu ki 3 yıl vadeli kredinizi bir şekilde 1 yılda kapatmak istediğinizde sadece kredi kullanmış olmaktan kaynaklı bile binlerce lira zararınız olacaktır.. Üstüne bir de erken kapatma komisyonu varsa tuz biber eker... -
Yüzde 75 kredi ile araba alıcaksanız zaten boyle bir araba icin durumunuz yok yada çok harcama yapıyorsunuz demektir.Ben çift memur olmama ragmen elimdeki parayla c3 aldım.Sıfır borcla keyifle geziyorum.İstesem kredi ile kralını alırdım.Ama şu an da para biriktiriyorum.Arabam da hiç değer kaybetmedi hatta kazandı.Üstüne koyup 30 luk bişey alacagım.Oyle oyle yükseltecegim.
Tavsiyem kredi işine girerseniz 18 ayı geçmesin.Sonra çok pişman olacagınızın garantisini veririm. -
quote:
Orijinalden alıntı: simlocker
Taşıt kredilerinde
Oncelıkle bayının sana kesecegı plaka masrafı harıc olan fatura ( veya proforma fatura ) degerının %80'i ( %75 oransatısı dusuk olan modellerde yada gerı donusu sıkıntılı olan modellerde vardır ) uzerınden kredılendırme yapılır.
Yıllık malıyetten zıyade dosya masrafı ve kasko degerlerı daha onemlı bence.....
Kredı faızlerının yukseldıgı su donemde en az 6 ay pıyasaları takıp etmekte fayda var.
Sımdıden gule gule kullanın....
Şimdi yıllık maliyet oranının tam ve detay tanımına girmeyeyim, gerekirse onu da yaparız da; zaten yıllık maliyet oranına faizler, kredi kullandırım aşamasında alınan istihbarat ve dosya ücreti, komisyon, masraf vs. sizden bir kereye alınan ücretler de dahildir; zaten bu nedenle kredi kullanılırken sadece faiz oranına değil yıllık maliyet oranına bakmak gerekir.
Yıllık maliyet oranına göre kıyas yapmazsanız başta çok cazip gelen bir kredinin aslında sizi inim inim inletebileceğini anlayamayabilirsiniz..
Kasko olayı işin başka tarafı; sonuçta kaskoyu krediyi kullandığınız yerden yaptırmak zorunda değilsiniz; onun için de ayrıca bir piyasa araştırması yapmanız gerekir. Her poliçede sunulan teminat şartlarının ya da daha doğru ifadeyle "cloze"ların farklı olma durumu yine sizi yanıltabilir; ucuz kaskoya da atlamamak lazım yani..
Eğer kredi kullandıran kurum kasko kendisinden yapılırsa -zira çoğu Bankanın kendi sigorta şirketi var- farklı fiyat dışarıdan yapılırsa farklı fiyat veriyorsa yine bunu da ayrıca değerlendirmek gerekir..
-
Bencede 30 milyar çok Kredi için..Ayrıca vade farkı alıyorlar o 30 bin oluyor 45-50 bin... -
oyyy oyy öncelikle teşekkürler hepinize. kimsenin bedavaya para vermeyeceğini bir kez daha hatırlamış oldum mali durumum şu an için yok, ağustosta mezun olucam aralıkta askere gidiyorum, uzun dönem çıkarsa ondan gelecek maaş ile almayı düşünüyordum ama şu an yazdıklarınıza göre bu mümkün olmayacak.
araç kredisi yerine farklı bankalardan düşük vadeli ve az miktarda kredi çeksem, böylece aracı nakit alsam(ya da bir kısmı nakit + kalanı yine araç kredisi) bu nasıl olur? kulağı öteki taraftan mı tutmuş olurum? -
quote:
oyyy oyy öncelikle teşekkürler hepinize. kimsenin bedavaya para vermeyeceğini bir kez daha hatırlamış oldummali durumum şu an için yok, ağustosta mezun olucam aralıkta askere gidiyorum, uzun dönem çıkarsa ondan gelecek maaş ile almayı düşünüyordum ama şu an yazdıklarınıza göre bu mümkün olmayacak.
araç kredisi yerine farklı bankalardan düşük vadeli ve az miktarda kredi çeksem, böylece aracı nakit alsam(ya da bir kısmı nakit + kalanı yine araç kredisi) bu nasıl olur? kulağı öteki taraftan mı tutmuş olurum?
aslında illa kredi kullanalıcaksa bu daha mantıklı bence özellikle bankaların kredi vermek için kampanya yaptıkları dönemde bireysel kredi alırsanız daha hoş olur.Benim tavsiye kredi ile araç alacaksanız değerini fazla yitirmeyen araçlara yönelinki krediden etmiş olduğunuz zararın üstüne birde aracın değer kaybını eklemeyin.Tavsiyem vw,ford,opel in 4 kapılı sedan araçlarından seçim yapmanız yönündedir. Pssat,jetta,focus,insignia gibi.
-
Faiz oranları bu ara yükselmiş durumda.. Zaman zaman kampanya kredilerinde -örneğin bayram kredileri ya da yeni yıl kredileri gibi- maliyet açısından hemen hemen aynı olduğu için tüketiciler araç almak amacıyla olsa da araç kredisi yerine bu tarz kredileri tercih edebiliyor. Bence bu seçenek de aklınızda olsun... -
anladim, o zaman en mantıklısı birkac bankadan riski dusurmek icin kısa vadelerde krediler almak, bunu da uygun bir zamana denk getirmek...
aslinda kredi isini hic sevmiyorum, 23 yasindayim su ana kadar kredi kartı bir kere kullanmadım ama istedigim aracı almak icin 3 sene beklemek de kredi almaktan daha mantıksız geliyor. benim icin guvenlik en on sırada, bu nedenle volvo c30 aklıma en cok yatan model oldu... -
Benim anlayamadığım şey, aralıkta askere gidiyorsunuz ve uzun dönem çıkmasını diliyorsunuz (maaş almak için)
fakat aracı 2012'nin başında alıyorsunuz..
Askerlik boyunca paranızı faize yatırsanız, dönünce de araç bedelinin daha büyük bir kısmını peşinat yapsanız daha mantıklı olmaz mı? Minimum faiz ödemiş olursunuz.. Hem de siz askerdeyken aracınız 1 yıl yatmamış olur.. -
Eğer kredi kartı kullanmadıysanız bankalarda "0" kaydınız bulunuyor demektir. Bu durumda bankalar tüketici kredisi vermezler, ipotekli ya da kefilli kredi alabilirsiniz. Kredi almak için uğraşıyorum bende ama vermiyorlar. -
quote:
anladim, o zaman en mantıklısı birkac bankadan riski dusurmek icin kısa vadelerde krediler almak, bunu da uygun bir zamana denk getirmek...
aslinda kredi isini hic sevmiyorum, 23 yasindayim su ana kadar kredi kartı bir kere kullanmadım ama istedigim aracı almak icin 3 sene beklemek de kredi almaktan daha mantıksız geliyor. benim icin guvenlik en on sırada, bu nedenle volvo c30 aklıma en cok yatan model oldu...
Yanlış anlamadıysam birkaç bankadan birden kredi almaktan söz ediyorsunuz. Kanaatimce bu pek yararınıza olmaz; her bir kredi için masraf ödemek zorunda kalabilirsiniz.. -
Arabayı şimdiden alıp 1 yıl faiz ödeyip arabayı yatırmak çok mantıksız İlla kredi çekicem diyorsanda 12 aydan uzun olmasın
Ayrıca Opel tamamına kredi kullandırıyor ve faiz oranlarıda cazip bende Astra alıcam 45 bin tlyi 12 x 4 bin tl olarak ödeyebiliyorsun.
Benzer içerikler
- lpg li araçlarda subap ayarı
- klimada rear ne demek
- lpg taktırmak ne kadar
- adalet bakanlığı sticker
- bas tiz ayarı nasıl olmalı
- seat arona sıfır fiyatı
- jeep cherokee
- silence s04
- renault kardian
- 2026 clio
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X