Şimdi Ara

Krediyle araç almak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: djoz

Benim anlayamadığım şey, aralıkta askere gidiyorsunuz ve uzun dönem çıkmasını diliyorsunuz (maaş almak için)
    fakat aracı 2012'nin başında alıyorsunuz..
    Askerlik boyunca paranızı faize yatırsanız, dönünce de araç bedelinin daha büyük bir kısmını peşinat yapsanız daha mantıklı olmaz mı? Minimum faiz ödemiş olursunuz.. Hem de siz askerdeyken aracınız 1 yıl yatmamış olur..

Bana da bu şekilde daha mantıklı geldi, araç almak için acele etmeyin derim.
  • kredi ile araç almaya sıcak bakmıyorum, hertarafı zarar, param varsa alırım yoksa almam veya paramın yetiği kadarını alırım , yarın ne olucağını bilemeyiz ,
  • o zaman napıyoruz motoru tekleyen aracı bırakıp 0 km araçlıyoruz tabi emredersini Herkes para basıyor basmayanlarda kredi ile alıyor değilmi trafik bomboş benzin çok ucuzluyor değilmi vergiler düşüyor değilmi biz aldıkça yoksa tam tersimi oluyor biz tüketicilerin cepleri boşalım diğerlerinin mi doluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 25 Haziran 2011; 17:26:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

quote:

Benim anlayamadığım şey, aralıkta askere gidiyorsunuz ve uzun dönem çıkmasını diliyorsunuz (maaş almak için)
    fakat aracı 2012'nin başında alıyorsunuz..
    Askerlik boyunca paranızı faize yatırsanız, dönünce de araç bedelinin daha büyük bir kısmını peşinat yapsanız daha mantıklı olmaz mı? Minimum faiz ödemiş olursunuz.. Hem de siz askerdeyken aracınız 1 yıl yatmamış olur..

Bana da bu şekilde daha mantıklı geldi, araç almak için acele etmeyin derim.

bu şekilde de olabilir tabii, şu an için fikir toplama aşamasındayım. askerde arasıra kullanmam gerekicek, yani olsa iyi olurdu.. asker uzun dönem çıkarsa biriktirebileceğim para da öyle matah birşey olmayacak, eğer krediyle almazsam dediğim gibi bu araç için 2 sene beklemem lazım. zaten okumaktan bıkmış biri olarak, bir de 2 sene işkence çekmek yerine kredinin zorluğunu çekerim daha iyi... tabii bu kendim için olan senaryo.

2. seçenek babamın arabasının üstüne para koyup öyle bir araç almak( tabii o zaman c30 yerine s40 olmak zorunda:) ) babadan da arabayı almak için rüşvet olarak bol bol da depoyu doldurmak biraz alakasız ama çoğunuz yaşça benden büyüksünüz sanırım, merak ettiğim bir konu var, sizler ilk aracınızı çalışma hayatınızın kaçıncı senesinde aldınız? nelere dikkat ettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

anladim, o zaman en mantıklısı birkac bankadan riski dusurmek icin kısa vadelerde krediler almak, bunu da uygun bir zamana denk getirmek...

aslinda kredi isini hic sevmiyorum, 23 yasindayim su ana kadar kredi kartı bir kere kullanmadım ama istedigim aracı almak icin 3 sene beklemek de kredi almaktan daha mantıksız geliyor. benim icin guvenlik en on sırada, bu nedenle volvo c30 aklıma en cok yatan model oldu...

riske gireceğine bekle ben 18 yaşında kredi çektim bir sürü kredi kartı kullandım askere gittim geldim 27 yaşına gelince ilk arabamı alabildim... sırf riske girip kredi almamak
  • Ben arabamı işe başladıgımın 2. yılında aldım.Elimde 4 bin vardı , 14 daha biriktirip temiz bi c3 aldım.

Bence sen çok acele ediyorsun.Daha yeni mezun oldugun icin gercek hayat sartlarını gormeni öneririm.Zira benim gordugum universiteden yeni mezn olanlar tos pembe hayallerle mezun olup sonra hayal kırıklıgına ugruyorlar.
  • walla benim üstüme olmasada ilk aracım ehliyetimi aldığımda hazırdı.Üni için manisaya gidip geldim belli bir süre sonrasında benzin pahalanınca manisada ev tuttum izmire hafat sonu gelince kullandım sonrasında bir kazada pert oldu onun parası ile opel vectra aldım sonrasında bu aracı peşinat sayarak vw jetta aldım kredisi temmuz 2012 de bitecek.Sonrasında çok yaktığı için ve evleninc3e hatun kullanır diye c3 aldım ikinci el şimdi yakıt ekonomisinde dolayı onu kullanıyorum. c3 ü 15 bine almıştım 5 bin lira kredi kullandım 36 ay vade ile aylık 160 lira ödüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Ben arabamı işe başladıgımın 2. yılında aldım.Elimde 4 bin vardı , 14 daha biriktirip temiz bi c3 aldım.

Bence sen çok acele ediyorsun.Daha yeni mezun oldugun icin gercek hayat sartlarını gormeni öneririm.Zira benim gordugum universiteden yeni mezn olanlar tos pembe hayallerle mezun olup sonra hayal kırıklıgına ugruyorlar.

yanlış anlamayın ama şu an "gerçek" hayat şartı denilen şeyin içinde olduğumu düşünüyorum; zira 4 senedir aylık ortalama 400 tl ile geçiniyorum, okuduğum üniversite şehirdışında, yani aile rahatlığım pek olmadı bunca süre içinde.

bakalım daha zaman var bu kredi konusunu düşünmeye, anlattıklarınız sayesinde aklımda biraz fikir oluştu, yorularını esirgemeyen herkese teşekkürler.
  • Çalışma hayatı 1995 (50.000 liradan yani bugünkü 5 kuruştan USD alıp kenara koyduğum zamanlar), kendime ait ilk araç ise 2010..

Sanırım "hayalleri ertelemek istemeyen biri"nin örnek alacağı en son kişiyim..
  • quote:

Çalışma hayatı 1995 (50.000 liradan yani bugünkü 5 kuruştan USD alıp kenara koyduğum zamanlar), kendime ait ilk araç ise 2010..

yok yok iyi oldu, çok hırs yaparsam senin bu yazını hatırlar biraz salarım kendimi bünye rahatlar ya aslında hayalleri çabuk yaşamak da değil amacım, şöyle diyim, ilerde bu aracı alacak param illa olacak, yani bu parayı kazanıcam ben ve ilerde belki benim için çok küçük bir meblağ olucak; o halde neden şimdi kendimi kasayım, ilerde benim için ufak miktarlar olacak bu parayı dert edeyim? ileride hiç bunları düşünmeyecek kadar maddi imkanım olacaksa, şimdimin garantisi gelecekte var demektir, o yüzden kasmamak daha mantıklı. geriye dönüp baktığımda "ulan zamanında ne uğraştık, şimdi değerini bileyim, şu malıma gözüm gibi bakayım, parayı harcamayım, birikim yapayım vs. vs." gibi cümleler kurmak istemiyorum. dünya malı dünyada kalıyor, herkesin aslında rahatça hakettiği aracı almaya yetecek kadar emeği var ama malesef dünya düzeni adil değil, emeğin karşılığını bazıları fazladan aldığı için diğerleri altta kalıyor...

...neyse ne diyorduk, kredi zararlıymış almayalım, alırsak dikkatli olalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

Çalışma hayatı 1995 (50.000 liradan yani bugünkü 5 kuruştan USD alıp kenara koyduğum zamanlar), kendime ait ilk araç ise 2010..

yok yok iyi oldu, çok hırs yaparsam senin bu yazını hatırlar biraz salarım kendimi bünye rahatlar ya aslında hayalleri çabuk yaşamak da değil amacım, şöyle diyim, ilerde bu aracı alacak param illa olacak, yani bu parayı kazanıcam ben ve ilerde belki benim için çok küçük bir meblağ olucak; o halde neden şimdi kendimi kasayım, ilerde benim için ufak miktarlar olacak bu parayı dert edeyim? ileride hiç bunları düşünmeyecek kadar maddi imkanım olacaksa, şimdimin garantisi gelecekte var demektir, o yüzden kasmamak daha mantıklı. geriye dönüp baktığımda "ulan zamanında ne uğraştık, şimdi değerini bileyim, şu malıma gözüm gibi bakayım, parayı harcamayım, birikim yapayım vs. vs." gibi cümleler kurmak istemiyorum. dünya malı dünyada kalıyor, herkesin aslında rahatça hakettiği aracı almaya yetecek kadar emeği var ama malesef dünya düzeni adil değil, emeğin karşılığını bazıları fazladan aldığı için diğerleri altta kalıyor...

...neyse ne diyorduk, kredi zararlıymış almayalım, alırsak dikkatli olalım

cash olan almazki 35 vereceğine 55 versin yada 50 vereceğine 100 versin 2 3 yıl taksitle alınıyorsa araç almak için 3 yıl taksiye bin arkadaş nasıl olsa arabayı alınca vermeyecekmisin benzin parası falan vs araba yatıcakca başka tabi evli olsam almam bekar olsam almam şirketim olsa onun üzerine alırım çoğunlukta şirket aracı olarak bu şekilde alıyorlar değilmi

• 2010mayıs ayında aracımı takasa vererek aracımı
    değiştirdim yaklaşık18bin kredi çekerek.
    -aslında kredi
    çekmeden peşin almak istiyordum-
    o dönemde,vakıfbankın bilmem ne kredisi vardı hesabıma geldi
    tüketici kredisi ile 18bin çektim.
    elimdeki peşin paraya da 300gr altın aldım,şuan
    ki altın fiyatlara bakılacak olursa sanırım iki yıl sonra
    ödemem bittiğinde kredi kullanmak benim için epey karlı
    olmuş olacak
  • Bir kişide çıkıp kredi faizdir, faizde haramdır diyemedimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Bir kişide çıkıp kredi faizdir, faizde haramdır diyemedimi?

leküm diniküm veliyedin..
  • programcılar saymaya sıfırdan başlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.