Şimdi Ara

Kredileri geç ödesem sorun olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir süredir borçlarla boğuşuyorum gerçekten bir bunalımd urumundayım malesef :/ bu döngüden çıkmak istiyorum düzenli maaşım var suan kredilerde aksama yaşıyacağım gibi bir süre sonra o yüzden bilgili arkadaşlara danışmak istiyorum kredi ödemelerinde 1 ay yada 2 ay maksimum ne kadar gecikme yaşayabilirim. Mesela ödemem 5 kasım diyelim bunudiğer taksit geldiğinde ödemelimiyim sorun olurmu yada 2 ay gibi bir esneme yapabilirmiyim arayıp darlamaları yada sicilimin etkilenmesi önemli değil şuan zaten herhangi borç yapmadan gecikme olsada borçları kapamak amacım :( bunalıma girdim gerçekten

• Gecikirsrn faiz isler bro bu kdr basit. Bazen erteleme yapıyor ama bastan oluyor onlarda. Madem darlama, sicil bozulmasında sıkıntı yok odeme. Borc ne kdr? parca parcaysa tavsiyem en buyugu asla erteleme. Hatta digerlerini kdeme onu ode

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kumar borcu değil hocam sağlık sorunundan bir borç yapmam gerekti malda var üzerimde icraya düşmeden geciktirerek ödemek istiyorum

parça parça hocam hep kredilerde 2 ay ödemezsen 3 . ay tüm parayı isteyebilir diyorlar öteleme yapabilsem 2-3 ay sadece faiz ödeyerek kapatabilsem güzel olur baya bunaldım intihar etmeden çıkabilirsem iyi .(

• Birinci aydan sonra banka gece gündüz arar bıktırır. Telefonu açmazsan bu sefer cep numarasıyla arıyorlar. İkinci ayda da aynı muhabbeti yaşarsın. Üçüncü ayda takibe düşersin iş avukata icraya falan gider. Bu süreçte bindikçe faiz biner üstüne.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam peki 3. ay olunca borcun tamamınımı isterler diyelim 100 bin lira onu tamamınmı öde derler yoksa 1 taksit ödesen tekrar o süreç devammı eder bilginiz varmı acaba

Üç ay birikmişi öderseniz normal bir şekilde devam edersiniz. Ama 3 taksit biriktiğinde siz yine tek taksit oderseniz aynı döngüye girersiniz. Bir iki ayda sürekli arıyorlar üçüncü ayda takibe düşüyorsunuz. Bu süreçte çok faiz biner bilginiz olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sağolun hocam bilgilendirme için psikolojim bozulmadan atlatirim insallah çalışıp ödeyeceğiz kalkabilirsek artik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

2-3 ay oteleyip geriye dönük odeyebilsem faizlerde düşerse zaten öderim diye düşünüyorum sağolun hocam

İnce düşünceniz için teşekkürler hocam . Bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamamıştım düzenli zaten çalışıyorum son zamanlarda benden kaynaklı olmayan durumlardan borca girdim bunuda çözmek için yardım istedim buradan . Hassasiyetinin için tesekkurler

Yazması kolay ancak uygulama zor oluyor, borç konusunu çok fazla kafanıza takıp sağlığınızdan olmayın! Aşağıya bir link bırakacağım, o bölümdeki arkadaşlarımız size daha detaylı yardımcı olacaklardır.

donanımhaber forum
    İcra Takipleri Forumları | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/icra-takipleri--f2797

Son olarak kaç krediniz var bilmiyorum, bu nedenle tavsiyem şu olacak. 1 taksiti 90 gün geciktirmeyin, 30 yada 60 gün gecikme olursa banka arayıp bilgi verir veya ufaktan göz dağı verebilir, bunlara aldırış etmeyin. Gecikmeli taksitlerde sadece gecikme faizi ödersiniz, o da taksit tutarına göre farklılık gösterir! 90 gün sonrasında ancak size yapılandırma sunarlar veya avukata yönlendirirler. 90 günden önce hiç bir hukuki işlem başlatamazlar.

Sakın mevcut borcunuzu farklı bir bankadan kredi, taksitli ek hesap ve benzeri bir şey kullanarak kapatmaya çalışmayın. Bu durum sizi sürekli borç batağında tutar ve borcunuz sürekli artar ve hiç bitmez! 0.99 faizli kredi çekebiliyorsanız ona lafım yok, öyle bir kredi çekip daha yüksek faizli borç ödenebilir. Ancak şu an o oranda bir kredi sunulmuyor, o yüzden borcu borç ile kapatmaya çalışmayın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 21 Eylül 2025; 15:33:9 >

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız hocam borcu borç ile kapatmadan gitmek istiyorum sadece bir iki ay belki geciktiricem herhangi bir Haciz işlemi olmadan kapatmak istiyorum zaten süreci öğrenmek için . Birde konut kredim var odedigim aslnda ondan korkuyorum birazda konut kredisi odedigim bankaya borcum yok.(Konut kredisi hariç) konut kredisini ödemede sorun yaşamıyorum . Diğer bankalara olan borcundan bu evi satışa cikarabilirlermi şuan ipotekli Vakıfbank tarafından yoksa sadece 90 gün gecikirse hacizmi baslatabilirler . Bilgilendirm için çok teşekkürler hocam

İpotekli olan ev yada arabaya başka bankadan haciz gelebilir, bunda kanunen bir engel yok. Ancak 90 gün gecikme sonrasında size belirli bir süre tanınıyor, hemen icralık olmuyorsunuz. Maaşlı çalışansanız ilk önce maaşınızın 4/1'ine haciz uygulanıyor. Siz taksitlerinizi 1 yada 2 ay gecikmeli ödeyebilirsiniz, önemli olan 1 taksiti 90 gün geciktirmemek!

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.