Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
469.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

    Sizin betimlediğiniz piyasanın olması, kanunlarımıza göre yasak. Bankaların fiyat anlaşması yapması tesbit edildiği anda devlet çok ağır cezalar uyguluyor. Varsayımlarınızı banka piyasasına uyarlayamadığımdan cevap veremiyorum.

    ClavicuLa NoX sanki bankaların patronusun. Sende sıradan bir banka çalışanısın en nihayetinde. Hakkaten kraldan çok kralcı olmuş bizim millet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

    düşün düşün karar veremiyorum, o kadar hesaba ragmen isin icinden cikamadim.

    varolan durum: 0,97 ve 6 ay odedim (toplam 84ay)
    ayni bankadan gelen teklif 0,81 (60 aya çektim) ve %2 ceza
    ykb'den gelen teklif 0,74 + 1500 masraf (bi 250TL de tapu masrafi oluyor glb)

    bu durumda baska bankaya gecmek avantajli midir?

    ayni bankada kalip, %2 'yi mahkemeye tasima yolum da var glb


    quote:

    Orijinalden alıntı: xmutti

    arkadaşlar

    DD mortgageden kullandığım 78750 tl tutarlı 108 ay vadeli 1,02 oranlı kredimi 2 gün önce vakıftan yapılandırdım. yardımcı olan herkese teşekkürler.

    vakıfbanktan aldığım oran 0,78. masraf sadece eksper verdim 595 tl. vakıfa 2 kez gittim. sonra tapuya gittim, randevu aldım tapuda, harç ödedim 220 tl, öğleden sonra tekrar gittim. işlemleri hallettik. ordan aldığım ipotek yazısını vakıfbanka ilettim. şimdi DD mortgageden iptek fek yazısı geliyor, onuda vakıfa vereceğim. banka değiştirmekteki işlemleri bilin diye yazıyorum.

    vakıf 0,76 da verdi ama masraf 2000e yakın çıkıyordu. akbankta da öyle. bu benim daha çok işime geldi.



    ing bankasından almış olduğum konut kredisini( 98 bin %1.03 96 ay - 5ay ödendi) pazartesi günü yapı kredi bankasından yapılandıracağım.

    YKB'nin teklifi;
    %0,73 - 60 ay - 500 dosya + 500 exper + 250 ipotek=1250 tl masraf - hayat,konut,dask zeyl edilerek devam edilecek.. ve ben sadece 1250 yl yi nakit olarak vereceğim diye konuşmuştuk. Fakat tapu masrafı/harcı denilen olay nedir? bunun hakkında o kadar banka dolaştım tek kelime geçmedi. Bu miktar neye göre belirleniyor. alım satım da tapu harcı olarak 3,5 bin lira civarı bir para vermiştim, şimdi ki bu tapu harcı nedir,nerden çıktı?

    eski bankam 95 bin kalan anaparam + ipotek fek(200 ile 400 arası) + %2 kapama cezası + kısmi faiz hesap ederek yeni bankamdan talep edecek ve bu da yaklaşık 3 bin civarı yani ben tekrar 98 bin lira çekeceğim + 1250 masrafı nakit vereceğim diye biliyorum.

    Tapu harcı gibi bilmediğim extra ücretler varsa öğrenmek isterim, son dakika sürpriz yapmasınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

    quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

    Meslek hayatımda 104 adet konut kredisi verdim. Tüm müşterilerimden masrafları kabul ettiklerine dahil kendi el yazılarıyla yazılmış dilekçe aldım. Biri dava etti ve mahkeme, Bankayı haklı buldu. Biz hiç kimseye zorla kredi vermiyoruz. Kabul ederek geliyorsunuz.

    Konut kredisini yapılandıracak arkadaşlar, şu aşamada beklesinler. Şubat ayında faizler inecek.

    aman en meziyet ne meziyet,siz geçin bir,siz kabul ederek geliyorsunuz ayaklarını...bu ülkede doğru düzgün bankacılık sistemi olmadığından alıyorsunuz o müşteriye zorla yazdırdığınız dilekçeleri

    çünkü bu dilekçeleri almassanız,müşteriyi hukuk dışı bir şekilde kredi vermemekle tehdit ediyorsunuz..tabii bir ülkede bankacılık sistemi hükümetten güçlü olduğunda bunlar oluyor maalesef
    müşteriyi müşteri değilde köle olarak gören zihniyetten farklı şeylerde beklenemez..

    birde demezler mi "kimseye zorla kredi vermiyolarmış" lütfetmişsiniz siz...açın iyi okuyun bakalım,bankalar niye kurulur,ticari amaçları nedir..unutmayın ki,o kredileri vermedikten-veremedikten sonra sizide o masada oturtmazlar boş yere..o yüzden hiç gelipte buralarda kendinizi,bankaları haklı çıkaracak yazılar yazmayın..kimin ne olduğunu herkes biliyor..bu ülkede sürü psikolojisine bağlamış halk bir uyansa,tabii bu kadar rahat davranamassınız ama nerdee..böyle başa böyle şapka olur tabii nolacak..

    Konuya duygusal yaklaşmanız gerçeği değiştirmiyor. Bankalar, ticari kuruluşlardır ve ellerindeki fazla parayı kredi vererek hayatlarını sürdürürler. Bu, doğrudur. Ama biz hiç kimsenin kafasına silah dayayıp, evinden çıkarıp bankaya getirip kredi sözleşmesini imzalayacağı masaya oturtmuyoruz. Yazdıklarınız, hiç de gerçekçi değil.

    Kaldı ki ben her müşterime 2 gün önceden Sözleyşme öncesi bilgi formunu veririm ve masrafları kabul ediyorsa en az 2 gün snra gelir, masrafları yazılı olarak kabul ettiğini söyler ve kredisini kullanır.

    Hem masrafları kabul ederek krediyi kullanacaksınız, hem de gelmiş 'Benim bu masraflardan haberim yok.' diyeceksiniz. Buna ne derler?

    konut kredisi konusunda kısmen haklı olduğunuz taraflar var.Bankacılık belli kurallara göre yapıldığına göre yazılı taahhüt almanın yasal dayanağı nedir....

    rakip bankalar faiz oranını 0,1 puan indirdiğinde neden heman sizlerin bankalarıda indirme eğilimine giriyor,çünkü piyasa koşulları onu gerektiriyor...1980 lerdeki ziraat bankasının işine gelirse kardeşim anlayışı,o yıllardaki sadece gecelik faizle para kazanma bankacılık yapma dönemleri sona erdi.

    birde banka çalışanlarının durumlarından bahsedelim isterseniz:
    sizlere verilen hedefleri geçekleştirmek için yaptığınız numaraları,attığınız taklaları en iyi ben bilirim.yüzüne bakmadığınız kredi müşterisi satır arasında 50.000 tl vs. vadeli hesapta açacağım dediğinde yüzünüzde güller açar...

    kredi kartı.ödeme talimatı,bes yapmak için ez cümle hedeflere ulaşmak için her yolu deniyorsunuz.bölge müüdürlüğü toplantılaraında yediğiniz fırçaları,perfonmas düşüklüğünde banka müdürü ile olan konuşmaları,verdiğiniz konut krediler başka bankalara gitmeye başladığında yapılan konuşmaları,iş akdi feshlerini , bayan çalışanların etek boyuna,makyajına kadar karışıldığını bile bilirim.....sizede diyorki bankanız işinize gelirse....

    Keşke herkes sizin gibi kanun gereği olan sözleşme öncesi bilgi formu verip iki gün sonra krediyi kullandırsa.Piyasadaki durum kredi tarihinden iki iş günü öncesini tarihini atmak yönünde.....çünkü iki gün sonra müşterinin tekrar gelmeye bileceği ihtimaline karşı banka yöneticileri baskı yapar çalışanlarına....

    kredi alma ve verme karşılıklşı taleple olur.Taraflardan birini o andaki durumuna münhasır şartları kabul etmesi istediğiniz herşeyi yapması anlamına gelmez ki zaten mahkemelerde bu sebeple çoğu kez bankalar alehine kararlar veriyor.... bankaların bir tüccar gibi açıkladıkları tabela faizinin çok altında teklifde bulunmalarına ne denir?.....

    unutmayın ki çok savunduğunuz bankanız biz müşterilerine siz çalışanlarından daha düşük oranla kredi verir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 19 Ocak 2013; 0:27:34 >




  • Arkadaşlar yapılandırma paramı dün ziraat bankasından geri aldım nihayet.Darısı sizlerin başına.Önümüzdeki hafta da dosya masrafını geri alabilmek için aynı süreci başlatıyorum.Bununla ilgili Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yargıtay ilamı elime ulaşacak inşallah.Zaten ulaşır ulaşmaz tarayıp buraya atacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizxx
    quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX Sizin betimlediğiniz piyasanın olması, kanunlarımıza göre yasak. Bankaların fiyat anlaşması yapması tesbit edildiği anda devlet çok ağır cezalar uyguluyor. Varsayımlarınızı banka piyasasına uyarlayamadığımdan cevap veremiyorum.
    ClavicuLa NoX sanki bankaların patronusun. Sende sıradan bir banka çalışanısın en nihayetinde. Hakkaten kraldan çok kralcı olmuş bizim millet.
    belki de bir bankanın sahibidir kendisi hocam:) baksana ateşli şekilde savunuyor bankaları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

    düşün düşün karar veremiyorum, o kadar hesaba ragmen isin icinden cikamadim.

    varolan durum: 0,97 ve 6 ay odedim (toplam 84ay)
    ayni bankadan gelen teklif 0,81 (60 aya çektim) ve %2 ceza
    ykb'den gelen teklif 0,74 + 1500 masraf (bi 250TL de tapu masrafi oluyor glb)

    bu durumda baska bankaya gecmek avantajli midir?

    ayni bankada kalip, %2 'yi mahkemeye tasima yolum da var glb


    Şu fonksiyonları şuradan kullanarak hesaplayabilirsiniz:

    www.kredisayar.com

    - Yeni banka ile konut kredisi refinansmanı

    - Aynı banka ile konut kredisi yeniden yapılandırma




  • Neden bu kadar acımasz davranıyorsunuz anlamıyorum. Savunduğum fikirlere değil; bana karşı yazılar yazıyorsunuz.

    Muhalif görüşlere saygı duymayacaksanız burada kendi aranızda kendinizi avutur durursunuz, 'Türk'ün Türk'e propagandası' gibi.

    Kaldı ki ben bankacı olarak doğmadım. Üniversiteyi bitirdim ve sınavla bankaya girdim. Bankaya girmeden önce çoğunuzun sanhip olduğu fikirleri savunurken, şimdi banka elemanı olarak karşıt fikirleri savunmam gayet doğal. Neyin neden olması gerektiğini ancak banka içinde algılıyorsunuz.

    Çok yakında bankalar masraf ve komisyon almayı kesecekler ve faiz oranlarını da yüksek tutacaklar. Bu, anlaşmalı olmayacak, piyasa bunu gerektirecek. O zaman da kredi veya kredi kartı almazsınız. İşinize gelirse!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX Neden bu kadar acımasz davranıyorsunuz anlamıyorum. Savunduğum fikirlere değil; bana karşı yazılar yazıyorsunuz. Muhalif görüşlere saygı duymayacaksanız burada kendi aranızda kendinizi avutur durursunuz, 'Türk'ün Türk'e propagandası' gibi. Kaldı ki ben bankacı olarak doğmadım. Üniversiteyi bitirdim ve sınavla bankaya girdim. Bankaya girmeden önce çoğunuzun sanhip olduğu fikirleri savunurken, şimdi banka elemanı olarak karşıt fikirleri savunmam gayet doğal. Neyin neden olması gerektiğini ancak banka içinde algılıyorsunuz. Çok yakında bankalar masraf ve komisyon almayı kesecekler ve faiz oranlarını da yüksek tutacaklar. Bu, anlaşmalı olmayacak, piyasa bunu gerektirecek. O zaman da kredi veya kredi kartı almazsınız. İşinize gelirse!
    neyin savunuculuğunu yapıyorsun sen burada hocam?resmen bankaların sözcüsü gibi davranıyorsun.bankalar zaten haksız kazançlar elde ediyor komisyonlarla,yüksek faizlerle ve akıl almaz abuk sabuk ücretlerle..
    zaten bankaların hepsi birbirleri ile anlaşmalı,rekabet yapılmıyor diye soruşturma geçirmiyorlarmı?
    gerçi şu an ki düzen bankaların düzeni,hükümet de buna önlem almıyor hiç bir şekilde.

    bence bundan sonra gereksiz polemikler olmasın burada hocam,milleti de germe lütfen rica ediyorum.
    saygılar...




  • Yahu geren ben niye oldum, anlamadım. Ben teknik yorum yazıyorum., bana 'bankanın patronu' deniyor. Son mesajım bu forumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

    Yahu geren ben niye oldum, anlamadım. Ben teknik yorum yazıyorum., bana 'bankanın patronu' deniyor. Son mesajım bu forumda.

    sevgili salman bey kardeşim zaten kendi bloğunda sen kendini ifade etmişsin.
    ''Bankacı olmak demek:

    1. Tüm gün eşek gibi çalışıp akşam resmi mesai bitiminden sonra da çalışmak ve eve 21.00′de ayak basmak demektir.

    2. Tüm gün eşek gibi çalışıp ‘Bugün niye bunu yapamadınız?’ azarına maruz kalmak demektir.

    2. Tüm gün eşek gibi çalışıp ‘Bir şey beceremediniz, haftasonu da gelin.’ denmesidir.

    Bitik durumdayım. Son 3 gündür çok yoğunuz ve faizlerin de düşmesinin etkisiyle full çalışıyoruz. Serviste 2 kişiyiz ve artık bırakın akşamları, öğlenlerimiz bile kalmadı. Bu paraya yapılacak meslek değil kesinlikle. Üstelik paranız ne kadar iyi olsa da inanın, bankacılık yapılacak meslek değil. Bizden artık geçti, ama yeni mezunlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.''ALINTIDIR.


    başka bir yazınızda:

    ''Tüketici açısından bakma şansım yok malesef. Ben şu öğlen saatinde bile 15 günlük yasal süresi içinde Bankaya verilmiş hakem heyeti yazılarına cevap verebilmek için uğraşıyorum. Öyle günler oluyor ki, mesela geçen hafta günde 8 dosya birden hazırlamak durumunda kaldım. Akşam 21.00′e kalmışlığım var. Çünkü savunma hakkınızı kullanmazsanız heyet kararını onamış oluyorsunuz ve ödeme yapmak zorundasınız.

    Banka her türlü yasal mücadele için kaynaklarını kullanıyor. Bunun prosedür aşaması var ve beni bir hayli zorluyor. Diğer tüm Şube ve Bankalarda da durum aynı. Resmen 1 haftadır kredi müşterisini bıraktım, yazı hazırlıyorum.'' Alıntıdır.


    bizim yorum yapmamız artık yanlış olur....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 19 Ocak 2013; 12:46:38 >




  • iki sene önce yapılandırma yapan biri olarak, eski bankanın bana hiç bahsetmediği fek yazısı masrafını geri istedim, hakem heyeti kararı ile aldım. 15 gün içinde üst mahkemeye başvurmadıklarını öğrendiğim halde avukat filan tutup icra yoluyla almaya kalkışabilir, bankayı zarara uğratabilirdim. bana karı değil zararı olurdu, avukata vekalet ücreti 50 tl cepten çıkardı.. banka da kendi elemanına fırça atardı.. .hakem heyeti kararını müşteri hizmetlerine söyledim ..birgün sonra iade ettiler..
    sonra kredi masraflarını geri alma da örnek kararları inceledim..
    kredi kullanırken haberdar olduğum, bilerek kabul ettiğim masraflar için iade talebini (hukuken değil) vicdanen doğru bulmadım ve bir başvuruda da bulunmadım..
    herkesin kendi kararı arkadaşlar..
    müşteri öyle düşünür, böyle düşünür,,
    bankacı öyle düşünür, böyle düşünür,,
    mahkemeler açık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dede06

    quote:

    Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

    Yahu geren ben niye oldum, anlamadım. Ben teknik yorum yazıyorum., bana 'bankanın patronu' deniyor. Son mesajım bu forumda.

    sevgili salman bey kardeşim zaten kendi bloğunda sen kendini ifade etmişsin.
    ''Bankacı olmak demek:

    1. Tüm gün eşek gibi çalışıp akşam resmi mesai bitiminden sonra da çalışmak ve eve 21.00′de ayak basmak demektir.

    2. Tüm gün eşek gibi çalışıp ‘Bugün niye bunu yapamadınız?’ azarına maruz kalmak demektir.

    2. Tüm gün eşek gibi çalışıp ‘Bir şey beceremediniz, haftasonu da gelin.’ denmesidir.

    Bitik durumdayım. Son 3 gündür çok yoğunuz ve faizlerin de düşmesinin etkisiyle full çalışıyoruz. Serviste 2 kişiyiz ve artık bırakın akşamları, öğlenlerimiz bile kalmadı. Bu paraya yapılacak meslek değil kesinlikle. Üstelik paranız ne kadar iyi olsa da inanın, bankacılık yapılacak meslek değil. Bizden artık geçti, ama yeni mezunlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.''ALINTIDIR.


    başka bir yazınızda:

    ''Tüketici açısından bakma şansım yok malesef. Ben şu öğlen saatinde bile 15 günlük yasal süresi içinde Bankaya verilmiş hakem heyeti yazılarına cevap verebilmek için uğraşıyorum. Öyle günler oluyor ki, mesela geçen hafta günde 8 dosya birden hazırlamak durumunda kaldım. Akşam 21.00′e kalmışlığım var. Çünkü savunma hakkınızı kullanmazsanız heyet kararını onamış oluyorsunuz ve ödeme yapmak zorundasınız.

    Banka her türlü yasal mücadele için kaynaklarını kullanıyor. Bunun prosedür aşaması var ve beni bir hayli zorluyor. Diğer tüm Şube ve Bankalarda da durum aynı. Resmen 1 haftadır kredi müşterisini bıraktım, yazı hazırlıyorum.'' Alıntıdır.


    bizim yorum yapmamız artık yanlış olur....



    Gizlim saklım olsa profilimde sitem olmaz. Yazdıklarımın arkasındayım. Evet hakem heyeti yazılarını bir süre ben yazdım ve bundan dolayı şikayetçi olmam da doğru. Ama ben hakkınızı aramanıza bir şey demiyorum, aradığınız hakkı gerçekten hat edip etmediğinizi sorguluyorum.

    Bankaların neden masraf aldığını biliyor musunuz? Çünkü bankaların krediden asıl karı, masraftır, faiz değil. Sen gidip 36 ay vadeli kredi aldığında bunun faizi, atıyorum 2.000 TL ise bu, bankanın uzun vadeli karıdır. Ayrıca bu krediyi vadesinden önce kapatmayacağın taahhüdünü vermediğine veya biz de böyle bir taahhüt almadığımıza göre bankanın asıl karı, masraf olur.

    Ben hala konuya yorum yazarken bazı takıntılılarınız, kişiliğime odaklanıyorsunuz. Bankacılık çok zor meslek ve ben bazen pişmanlık duyuyorum. Bunu sitemde de yazdım. Ne yani, şimdi böyle diye sizin gibi mi düşünmem gerekiyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    Arkadaşlar yapılandırma paramı dün ziraat bankasından geri aldım nihayet.Darısı sizlerin başına.Önümüzdeki hafta da dosya masrafını geri alabilmek için aynı süreci başlatıyorum.Bununla ilgili Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yargıtay ilamı elime ulaşacak inşallah.Zaten ulaşır ulaşmaz tarayıp buraya atacağım.

    hayırlı olsun hocam. ben de dosya masrafı ve yeniden yapılandırma için dava açtım, tarih bekliyorum..
    bir de "hizmet bedeli" diye bir ücret almışlar. onu da ekledim.
  • Bankaların asıl kârı masraflar değildir faizdir kardeşim. Kanunlarda bunu uygun görmüş olacakki diğer masraflar için iade kararları çıkıyor sürekli.

    Bankacılık sistemi ne yazıkki 2001 krizi sonrasında memleketin başına bela açmaktan başka bir işe yaramaz olmuştur.
    Amerikada yaşanan krizin sebebide bankalardır ama ne hikmetse yine batmamaları için trilyonlarca dolar para akıtılmıştır.

    Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bizim aylık ödediğimiz faiz oranlarıyla yıllık kredi bulunabiliyorsa ve bu adamlar onbinlerce kişiyi istihdam edip varlıklarını sürdürebiliyorsa Türkiyede sadece faiz ile bunu sürdürememek için bir sebep göremiyorum.

    Hoş zaten banka kârları ortada ve herhalde şu anda dünyada bankaların en çok kazandığı ülke ne yazıkki canım memleketim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inceyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    Arkadaşlar yapılandırma paramı dün ziraat bankasından geri aldım nihayet.Darısı sizlerin başına.Önümüzdeki hafta da dosya masrafını geri alabilmek için aynı süreci başlatıyorum.Bununla ilgili Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yargıtay ilamı elime ulaşacak inşallah.Zaten ulaşır ulaşmaz tarayıp buraya atacağım.

    hayırlı olsun hocam. ben de dosya masrafı ve yeniden yapılandırma için dava açtım, tarih bekliyorum..
    bir de "hizmet bedeli" diye bir ücret almışlar. onu da ekledim.

    Hata yapmışsın hocam.Büyük ihtimalle dosya masrafın reddedilecek.etrafımdan ve forumdan tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Her biri için ayrı dava açmalısın çünkü hakim ayrı tutuyor maalesef.O yüzden ben haftaya dosya masrafı için süreci başlatıyorum.




  • HUKAB Dergi'nin son sayısında (4. sayı) Yargıtay Üyesi Candaş İlgün'ün "Konut Kredisinin Yapılandırılması -Erken Kapama - Dosya Masrafları" konulu bir yazı varmış. Bu dergiyi ya da yazıyı nereden bulabiliriz?

    NOT: Candaş İlgün Yıllarca tüketici mahkemelerinde çalışmış, şu anda 13. Yargıtay Hukuk Dairesi üyesi bir hakim. 6 Aralık 2012'de yapılan "Finans Sektöründe Tüketici Hukuku Ve Uygulama Alanları Sempozyumu"nda, "Bankalara aynı şubede yapılandırma masrafı almayın, haksızlık yapmayın, bizi boşuna oyalamayın." uyarısında bulunmuş:
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22124575.asp

    Candaş İlgün'ün Birkaç hafta önce "Açıklamalı- İçtihatlı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İlgili Mevzuat" isimli bir kitabı yayımlanmış.
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=638726




  • Arkadaşlar garanti bankasından kullandığım kredi için yeniden yapılandırma da verdikleri 60 ay 0.80 oranı beni tatmin etmediği için başka banka arayışlarına girdim.teb e başvurmuştum.dün haber geldi 60 ay için 0.69 ve 1500 tl masraf teklif etti.benden kredi kapatma tutarımı istedi.bende garantiye gidip kredi kapatma tutarımı istedim.neden istediğimi sordu memur arkadaş bende TEB in teklifini söyledim. Hemen 0.80 den 0.77 ye düştü. Bende 0.72 yapın sizde kalayım dedim olmaz o oran dedi ben de siz bilirsiniz dedim kapatma tutarını verin dedim.pazartesi ye kadar bekleyin yeni bir oran verelim dediler.sanırım 0.72 yi verecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam
    Hata yapmışsın hocam.Büyük ihtimalle dosya masrafın reddedilecek.etrafımdan ve forumdan tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Her biri için ayrı dava açmalısın çünkü hakim ayrı tutuyor maalesef.O yüzden ben haftaya dosya masrafı için süreci başlatıyorum.


    Orada Olmayan Odam,
    Yazıcıdan çıkarıp dilekçemize eklemek için, elinizdeki Yargıtay ve Mahkeme kararlarını scanner ile A4 olarak tarasanız ve buraya atsanız, çok makbule geçecek. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 19 Ocak 2013; 23:09:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Arkadaşlar garanti bankasından kullandığım kredi için yeniden yapılandırma da verdikleri 60 ay 0.80 oranı beni tatmin etmediği için başka banka arayışlarına girdim.teb e başvurmuştum.dün haber geldi 60 ay için 0.69 ve 1500 tl masraf teklif etti.benden kredi kapatma tutarımı istedi.bende garantiye gidip kredi kapatma tutarımı istedim.neden istediğimi sordu memur arkadaş bende TEB in teklifini söyledim. Hemen 0.80 den 0.77 ye düştü. Bende 0.72 yapın sizde kalayım dedim olmaz o oran dedi ben de siz bilirsiniz dedim kapatma tutarını verin dedim.pazartesi ye kadar bekleyin yeni bir oran verelim dediler.sanırım 0.72 yi verecekler.

    Vakıfbank ve Halkbank dosya masrafı almıyor, eksper ve ipotek parası (toplam 750 Tl civarı) istiyorlar. Benim 56.500 TL için Vakıfbank 0,75, Halkbank 0,77 teklif etti.




  • Bu sayfada yazdığım durum için değerlendirme mesajları yazar mısınız?

    http://forum.donanimhaber.com/m_65119751/mpage_3/tm.htm#msglink_70524144

    Dosya masrafı ve yapılandırma ücretlerinin iadesi için bilirkişi beni haklı buldu. Acaba hakim bilirkişi raporunu aynen karara bağlar mı? yoksa yarı beni, yarı bankayı haklı bulur mu?

    Bilirkişi raporunda yargıtay kararlarını dahi yazmış bu sebeble hakim yargıtay sürecini açık mı kapalı mı bırakır?

    Teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.