Şimdi Ara

Kredi Masrafı Geri Ödemesi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
71
Favori
146.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bir arkadaşım söyledi bulunduğu ilçede Kaymakamlıkta ki Tüketeci Haklarını bu konu ile ilgili bişiler sormaya gtimişler.Adam AMK gazetesi okuyormuş futbol muhabbeti yapmışlar falan öyle yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetoguz

    vakıf bank 500 tl için yaptığım mücadeleyi bitirdiğim anda bu sabah kapıda bir tebligat aldım.

    buna göre banka hakem heyeti kararı için mahkemeye başvurmuş. mahkemede benden haklı delilleri sunmam için 2 hafta süre vermiş.

    walla bıktım arkadaş. yaw bu hükümet bunları görmüyor mu? bir kanun çıkarsalarda hepimiz kurtulsak.

    bu arada cevap dilekçesine neler yazılabileceği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

    teşekkür ederim.

    hocam takipteyim ben de vakıftan almıştım dilekçeyi vereceğim bu hafta önce bankaya sonra hakem heyetine.

    26 Haziran da davam var. sonucu mutlaka buradan paylaşacağım.




  • vakıfbanktan geri iaede alan oldu mu acaba ?
  • 3 ayrı banka ve 4 şubeye bugün itibaryile iadeli taahhütlü gönderimi yaptım .Bu işin peşini bırakmıcam ne olursa olsun .
  • merhaba,

    konu iletilerini baştan okumadan parasını alan oldu mu hiç ? gibi sorular var.Konu iletilerinde almış olan arkadaşlar zaten neler yaptıklarını da yazmışlar.Hazır forum var iken hiç değilse iletileri baştan okumaya özen gösterelim.

    Devlet bu konuda bir kanun çıkarsa diyenler için aklıma geldi.
    E-devlet e giriş yapıp buraya herkes istek yapabilir.Başbakana,cumhurbaşkanına mail gibi alanlar var orada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetoguz

    vakıf bank 500 tl için yaptığım mücadeleyi bitirdiğim anda bu sabah kapıda bir tebligat aldım.

    buna göre banka hakem heyeti kararı için mahkemeye başvurmuş. mahkemede benden haklı delilleri sunmam için 2 hafta süre vermiş.

    walla bıktım arkadaş. yaw bu hükümet bunları görmüyor mu? bir kanun çıkarsalarda hepimiz kurtulsak.

    bu arada cevap dilekçesine neler yazılabileceği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

    teşekkür ederim.

    hocam takipteyim ben de vakıftan almıştım dilekçeyi vereceğim bu hafta önce bankaya sonra hakem heyetine.

    26 Haziran da davam var. sonucu mutlaka buradan paylaşacağım.

    Birtek sen degilsin bende garanti bakasini hakem heyetine verdim...onlarda tutmuş beni mahkemeye vermiş... Inanın bu süreç daha çok uzar bankalar uyandı önceden benim birkaç arkadaşım aldı ama bunlar işi yokuşa sürüyor...
    Birde bankalar hem seni mahkemeye veriyor hemde masraf vs siz ödeyeceksiniz diye yazdığı tebligatta madde olarak eklemiş...herşeye itiraz edin ne varsa yazın gönderin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • benimde karar çıktı, garanti bankası 275 tl dosya masrafı, garanti mahkemeye yoluna gidecekmi bekliyorum bakalım.
    banka hakem heyetine gönderdiği belgeler arasında dosya masrafı neden aldığına dair belge göndermemiş, mahkeme yolunada gitse ne dicek, hangi belgeyi sunacak, oyüzden itiraz edemez gibi gelıyor bana.
  • 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 76. maddesi gereği Genel Müdürlüğe dilekçe ile başvurun. İstediğiniz her türlü belgeyi ücretsiz olarak cevaplamak zorundalar.
    76. maddesi diyor ki : "Bankalar, müşterilerinin, verilen hizmetlerden kaynaklanan her türlü
    sorularına cevap verecek bir sistem kurmakla ve bu hizmetle ilgili bilgiyi müşterilerine
    bildirmekle yükümlüdür. Bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine
    vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü
    belgenin bir örneği de müşterilere verilir.

    Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan faaliyet konularına ilişkin olarak, bankalar
    ile bireysel müşterileri arasında akdedilecek sözleşmelerin şekil ve içeriğinde yer alması
    gereken asgarî hususlar ile tip sözleşmelerin uygulanacağı işlemler Kurulun uygun görüşü
    alınarak kuruluş birlikleri tarafından belirlenir. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında
    Kanun hükümleri saklıdır..."




  • Yargıtay Üyesi Candaş İLGÜN makalesi buyrun :
    Dava dilekçenize ya da ek beyan olarak dilekçenize aşağıdaki makaleyi dergiyi ve yazarı kaynak göstererek ekleyebilirsiniz.

    -----------------
    Yazar : Candaş ilgün Yargıtay Üyesi - HUKAB – 2013 Ocak Sayısı No:4 Sayfa :70-71Erken ödeme ücreti ilk defa 5582 sayılı Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Tüketici Hukukuna girmiştir. 5582 sayılı Kanun un 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun a 10/B olarak yeni bir madde ekleyen 24.maddesinde erken ödeme ücretinin alınacağı açıkça öngörülmüştür.
    TKHK m,10/B hükmüne göre. "Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme ücreti talep edilebilir. Erken ödeme ücreti gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın yüzde ikisini geçemez Oranların değişken olarak belirlenmesi halinde tüketiciden erken ödeme ücreti talep edilemez."
    TKHK m 10/B madde gerekçesinde ise, "Bu Kanunla getirilen önemli bir diğer değişiklik, sabit faiz oranı içeren kredi ve finansal kiralama sözleşmelerinde sınırlı da olsa konut finansmanı kuruluşları tarafından tüketicilerden erken ödeme ücreti alınabilmesine imkân tanınmasıdır. Borcun erken ödenmesi durumunda, gerekli faiz ve komisyon indirilerek erken ödeme tarihinde ödenmesi gereken anapara tutarı hesaplanmakla birlikte konut finansmanı kuruluşları bu anapara tutarının yüzde ikisine kadar erken ödeme ücreti tahsil edebileceklerdir. Sabit faiz oranı içeren sözleşmelerde tüketiciler piyasadaki gelişmelere göre sözleşmelerini kapatıp yeni bir sözleşme yaparak kâr edebilmektedir Erken ödemenin arkasında yatan bu kazanç konut finansmanı kuruluşu içinse bir kayıp ifade etmekte olup. sınırlı da olsa erken ödeme ücreti uygulaması kazanç ve kayıpları dengeleyici bir unsur olacaktır. Değişken faiz oranı içeren kredi ve finansal kiralama sözleşmelerinde ise erken ödeme ücreti uygulanması mümkün olmayacaktır.
    Sarayi ve Ticaret Bakanlığı. 31.05.2007 tarih ve 26358 sayılı Resm Gazetede "Konut Finansmanı Sisteminde Erken Ödeme indirimi Ve Yıllık Maliyet Oranı Hesaplama Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik" yayımlamıştır. Erken Ödeme Yönetmeliğinin 5/11 maddesine göre. "Sabit faizi konut finansmanı sözleşmelerinde ise. sözlesmede yer verilmek suretiyle bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda erken ödeme ücreti talep edilebilir. Erken ödeme ücreti gerekli faiz indirim yapılara* hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın yüzde ikisini geçemez."Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ve Erken Ödeme Yönetmeliğinde erken ödeme cezası alınabilmesi bazı şartların gerçekleşmesine bağlanmıştır.TKHK m.lO/B hükmünde sadece sabit faizli mortgage kredilerinde vadesinden önce ödeme halinde erken ödeme ücreti alınabileceği öngörülmüştür Aynı maddede faiz oranın değişken olarak belirlendiği mortgage kredilerinde ise erken ödeme ücreti alınması kesinlikle yasaklanmıştır
    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 10/B maddesine göre sabit faizli mortgage kredilerinden erken ödeme ücreti alınabilmesi sözleşmede bu yönde açık bir hükmün bulunmasına bağlıdır.Sözleşmede erken ödeme alınacağına ilişkin bir düzenleme yok ise kredi kuruluşu erken ödeme ücreti tahsil edemez. Ancak kredi kuruluşları genel işlem şartı niteliğinde hazırladıkları sabit veya değişken faizli bütün mortgage sözleşmelerine erken ödeme ücreti alınacağı konusunda hüküm koymaktadırlar.
    Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gib: aynı zamanda bir ya da birden çok ödemeyi vadesinden önce yapabilir Her iki durumda da konut finansmanı kuruluşu, vadesinden önce ödenen taksitler için gerekli faiz indirimini yapmakla yükümlüdür"
    Erken Ödeme Yönetmeliğinin 5.maddesinde ödeme yerine taksit kavramı kullanılmıştır. Aynı Yönetmeliğin 4/i maddesinde Taksit Ödeme planında konut finansmanının geri ödenmesi için belirlenen tarihlerin hizasında gösterilen anapara, faiz kamusal yükümlülükler ve komisyon toplamından oluşan ödeme tutarı" olarak tanımlanmıştır
    Erken Ödeme Yönetmeliğinde erken ödemenin yapılacağı tarih bakımından bir sınır getirmemiştir Mortgage kredisi sözleşmesinin kurulduğu tarihten itibaren son taksitin ödeneceği tarihe kadar erken ödemede bulunulabilir Tüketici erken ödeme ücreti ve diğer finansal sonuçlara katlanmak şartıyla sözleşme tarihinden bir gün sonra bile erken ödeme yapabilir.
    Erken Ödeme Yönetmeliğinin 6,maddesine göre. tüketici, henüz vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksiti erken ödemek istediğinde, erken ödenen taksit tutarı içinde yer alan anapara tutarı üzerinden akdi faiz oranı ile erken ödenen gün sayısı dikkate alınarak bulunacak faiz faiz üzerinden hesaplanacak kamusal yükümlülükler toplamı ve komisyon tutarı kadar indirim yapılır
    TKHK'nun 10/B hükmü erken ödeme ücreti için alınacak yasal üst sınır belirtmiştir. Buna göre erken ödeme ücreti %2 oranını aşamaz Kanun koyucu konut finansman kuruluşunu bu oranın altında erken ödeme ücreti alınmasına izin vermiştir TKHK m.lO/B hükmü aynı zamanda konut finansman kuruluşuna erken ödeme ücreti alıp almama konusunda takdir hakkı tanımıştır.
    B. Erken Ödemenin Hukuki Niteliği ve Hâkimin Müdahalesi
    Bankalar ve Finans Kuruluşları mortgage kredisi verirken dosya masrafı, komisyon, ve ekspertiz ücreti adı altında birtakım bedelleri peşin olarak tüketiciden tahsil etmektedirler.
    TKHK m. 1O/B hükmü, erken ödeme ücreti alınabilmesine izin veren ve bu ücretin tavanını belirleyen bir hükümdür. Erken ödeme ücreti alınabilmesi, tüketiciyle konut finansman kuruluşu arasındaki kredi sözleşmesinde bu yönde hüküm bulunmasına bağlıdır
    Erken ödeme ücretini öngören TKHK 10/B'nin madde gerekçesinde, faiz indiriminden yararlanarak kar eden tüketiciyle faiz geliri düşmek suretiyle gelir kaybına uğrayan tarafın menfaatlerinin dengelenmeye çalışıldığı belirtilmektedir Nihai olarak kredi veren konut finansman kuruluşunun zararının tazmin edilmesi amaçlanmaktadır
    Kanun koyucu bu zararın üst limitini %2 olarak belirlemiştir. Hakim gerekirse bu üst limitin denetimini hakkaniyet kuralları gereğince yapabilecektir
    C. Yapılandırma Halinde Erken Ödeme Cezası Alınabilir Mi?
    Yargıtay 13 Hukuk Dairesi 2011/9823 Esas 2011/19204 Karar 15.12 2011 Tarihli Onama ilamı ile yerel mahkemenin gerekçesindeki nedenlerle" Somut olayda bankayı yeniden yapılandırmaya zorlamak yasal olarak mümkün olmamakla birlikte banka kendi inisiyatifiyle yapılandırmayı kabul ettiğine göre tüketiciye yapılandırma ile ilgili faiz oranını her şey dâhil olmak üzere net biçimde ve kalan sure için ödenecek taksit tutarını bildirerek yapmak zorundadır. Borç yapılandırmasını kabul eden bankanın erken ödeme komisyonu adı altında ve plan değişikliği adı altında yeniden ücret talep etmesi usul ve yasaya aykırıdır Faiz oranlarındaki düşüş nedeniyle bankanın yeniden yapılandırma talebini kabul ettiği, bu nedenle komisyon adı altında ücret talep etmesinin usul ve yasaya uygun olmadığı aksi halin haksız şart niteliğinde olacağı" açıklanmıştır
    Bu karardan anlaşıldığı üzere Yüksek Özel Daire konut kredisinin borçlu tüketici tarafından tamamen kapatılması halinde erken ödeme cezasının alınabileceğini ancak kredi kapatılmayıp bankanın kendi inisiyatifi ile tüketicinin düşen faiz oranı sonrası önceki krediyi görünürde kapatıp yeni faiz oranından kredi kullandırmasını kredi kapama olarak kabul etmemektedir
    Ayrıca Yargıtay 13 Hukuk Dairesi Emsal 2012/26042 Esas ve 2012/25690 Karar sayılı içtihadında:
    "-Bununla birlikte davalı bankanın tacir olup. yaptığı masrafları tüketiciden isteme hakkı bulunduğu anlaşılmakta ise de. somut uyuşmazlığın tüketici hukukundan kaynaklandığı da gözetildiğinde, bankanın ancak davaya konu kredinin verilmesi için zorunlu, makul, belgeli masrafları tüketiciden isteyebileceğinin kabulü gerekir. Buna göre; mahkemece davalı bankadan bu yönde delilleri sorulduktan sonra, konusunda uzman bilirkişi ya da heyetinden kredinin kullanılması için zorunlu ve belgeli masrafların neler olduğunun araştırılarak gerektiğinde konusunda uzman bilirkişiden rapor alınarak hâsıl olacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken bu yönler gözetilmeksizin eksik inceleme ile yazılı şekilde davanın kısmen kabulüne karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir"
    Sonuç
    Yargıtay 13 Hukuk Dairesinin emsal kararlarından anlaşılacağı üzere Konut kredisinin gerçekte kapatılmadığı halde bankanın düşen faiz oranı sonrasında müşterisini kaybetmemek için krediyi yeniden pazarlama düşüncesiyle yeni bir sözleşme yaparak kredi kullandırması ve önceki krediyi kapatma göstererek erken ödeme cezası almasını sözleşme ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun genel ilkelerine aykırı bulmaktadır.
    Dosya masraflarına İlişkin olarak yüksek özel daire ilke olarak, bankanın kredi kullanımı için zorunlu, belgeli makul masrafları isteyebileceği bunun dışında masrafları talep edemeyeceğini vurgulamıştır. Buna göre banka kredinin kullanımı için zorunlu, makul belgeli masrafları talep edebileceği ancak bunun ispatını ise bankaya ait olduğunu ilke olarak benimsediğini örnek kararlar anlaşılmaktadır.
    Yazar : Candaş ilgün Yargıtay Üyesi - HUKAB – 2013 Ocak Sayısı No:4 Sayfa :70-71
    Makale kaynakları:
    -----------------------------------
    C.İLGÜN Açıklamalı Içtihatlı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili Mevzuat Adalet Yayınevi Aralık 2012 Sİ64-170
    MTOPALOĞLU Banka Kredilerinde Erken Ödeme. TERAZİ Aylık Hukuk Dergisi, Y.5S.50 Ekim 2010. s.65
    MTOPALOĞLU. Mortgage Kredilerinde Erken Ödeme Ücreti (Cezası), Gazi üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Prof Dr. Attila ÖZER'e Armağan, CJfll, S.l-2. Haziran - Aralık 2008. s.213-214.
    MAYDOĞDU. Konut Finansman Sistemi (Mortgage) ve Sözleşmeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi. CIX. S I 2007. s.19




  • internetten alıntıdır.


     Kredi Masrafı Geri Ödemesi

    -
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi

    -
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi

    -
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    --

    ########

     Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    ########
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi

    --
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    #########

     Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    #########
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi

    Dosya masrafı


    ##############

    ipotek fek yazısı

     Kredi Masrafı Geri Ödemesi



    ######

     Kredi Masrafı Geri Ödemesi



    #####




  • güncel
  • Bugün A.bank avukatı denk geldi, masraf konusunu sordum "bize yeni yeni mahkemelerden davalar gelmeye başladı dedi. Ev kredilerinde büyük bir ihtimalle iade yapacağız, İstanbul Genel Merkezden davadan çekilin demesini bekliyoruz" dedi.
    Bu 3. farklı banka avukatının cevabı. Nedense hiç biri ödemeyeceğiz demedi daha???
    Bundan bir iş çıkmasın sonra?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 6 Mart 2013; 21:34:31 >
  •  Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    --
     Kredi Masrafı Geri Ödemesi


    Kaynak




  • Arkadaşlar benim 3 bankadan, eşimin ise 2 bankadan geçmiş yıllarda kullanmış olduğumuz kredilerin dosya masrafları ile ilgili 5 farklı şubeye iadeli taahhütlü gönderi yaptım. Yazdığım dilekçede kullanmış olduğumuz kredilerin szöleşme örneklerini, dosya masraflarının miktarının ne kadar olduğunu talep ettim.

    Akbank dalga geçer gibi uyduruktan bir mail göndermiş. Elimde hiç bir dekont vs yok sadece tek mail çıktısı . Bununla hakem heyetine gidebilirmiyim ?
  • Evet aynen gidebilirsin. Tüketici hakem heyeti karşı taraftan isteyecek. Sıkıysa onlara da yok yazsınlar.

    --
    5411 sayılı Bankacılık Kanunu 76/1. maddesi"Bankalar, müşterilerinin, verilen hizmetlerden kaynaklanan her türlü sorularına cevap verecek bir
    sistem kurmakla ve bu hizmetle ilgili bilgiyi müşterilerine bildirmekle yükümlüdür. Bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir..."

    http://www.bddk.gov.tr/WebSitesi/turkce/Bize_Ulasin/9336sikayet_formu.pdf

    formu doldurup BDDK şikayet ediniz taahhütlü dilekçe ile. Bankacılık Kanununa aykırı işlemden dolayı soruşturma açılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother-II -- 11 Mart 2013; 19:41:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother-II

    Evet aynen gidebilirsin. Tüketici hakem heyeti karşı taraftan isteyecek. Sıkıysa onlara da yok yazsınlar.

    --
    5411 sayılı Bankacılık Kanunu 76/1. maddesi"Bankalar, müşterilerinin, verilen hizmetlerden kaynaklanan her türlü sorularına cevap verecek bir
    sistem kurmakla ve bu hizmetle ilgili bilgiyi müşterilerine bildirmekle yükümlüdür. Bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir..."

    http://www.bddk.gov.tr/WebSitesi/turkce/Bize_Ulasin/9336sikayet_formu.pdf

    formu doldurup BDDK şikayet ediniz taahhütlü dilekçe ile. Bankacılık Kanununa aykırı işlemden dolayı soruşturma açılacaktır.

    Malesef bu dediğini ben yaptım. BDDK'dan bana 3 sayfalık mektup geldi. Para istediler, sözleşme vermediler gibi şikayet etmiştim.
    Cevapta "Alırlar, biz bir şey diyemeyiz vs. vs." yazmışlar da yazmışlardı. Eğer atmadıysam arabada duruyorsa tarar buraya koyarım.




  • Konuya gelen cevabı ve BDDK cevabını birleştirip BİMER gönderebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother-II

    Evet aynen gidebilirsin. Tüketici hakem heyeti karşı taraftan isteyecek. Sıkıysa onlara da yok yazsınlar.

    --
    5411 sayılı Bankacılık Kanunu 76/1. maddesi"Bankalar, müşterilerinin, verilen hizmetlerden kaynaklanan her türlü sorularına cevap verecek bir
    sistem kurmakla ve bu hizmetle ilgili bilgiyi müşterilerine bildirmekle yükümlüdür. Bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir..."

    http://www.bddk.gov.tr/WebSitesi/turkce/Bize_Ulasin/9336sikayet_formu.pdf

    formu doldurup BDDK şikayet ediniz taahhütlü dilekçe ile. Bankacılık Kanununa aykırı işlemden dolayı soruşturma açılacaktır.

    Ustadım aynen 5411 SK 76/1 biliyorum o maddeyi . Dediğinizi yapıcam yardımınız için teşekkür ediyorum .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother-II

    Konuya gelen cevabı ve BDDK cevabını birleştirip BİMER gönderebilirsin.



    Yarın göndereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 11 Mart 2013; 20:22:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Cumhuriyet Savcılığına Kanuna aykırı hareketten dolayı ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.