Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
59
Favori
100.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok kararsız kaldım sizden fikirlerinizi bekliyorum...


    Annem 55 yaşında konut kredisi çektik ben kefilim, 215k 15 yıl ve her yıl yenilenen kredi hayat sigortası olacak, 01.07.2020-01.07.2021 arası için 1.800 tl peşin kesti... Kredi bittiği zaman annem 70 yaşında oluyor ve her ne olursa olsun her kötü koşulu düşünmemiz gereken bir süreçteyiz... Sizce hayat sigortasını iptal ettirmek doğru mu olur yanlış mı ? Aylık ortalama 150 tl'ye tekabul ediyor ama bankacı her sene taksitler ödendikçe biraz daha düşer tutar dedi, ikilemde kaldım... Bir yandan iptal ettirsem 1.800 öyle gelir birde gelecek seneler için tekrar ödeme yapmayız diyorum, bir yandan ise allah korusun birşey olsa borç kalmama durumu göz önünde oluyor velevki zaten kredi borç tutarını ben ödüyorum göze aldım ama kafam bulandı.
  • Selamlar sigortayı sizden yaptırdım, bankaya dilekçe verdim. Banka hayat sigortasını iptal edip 1235 TL'yi iade etmiş fakat "Cankurtaran sigortası" yapmıştı 375TL ücretli. Bunu iade etmemiş. Dilekçede bunuda belirtmiştim, iade etmesi gerekmez miydi? Hakem heyetine mi gideceğiz mecbur?
  • Temmuz 2020 başında ing banktan 25.000 TL ihtiyaç kredisi kullandım. İnternetten hayat sigortası istersem 0,79 istemezsem 0,89 oran ile kredi alabiliyordum. Daha önce hiç kredi çekmediğimden şunu bir detaylı öğreneyim diye şubeye gittim. Çalışan da 0,79 üzerinden devam edebiliriz dedi. İyi peki ne kadar oluyor filan diye bakarken başvuru yaptı 0,79'dan yine 25.000 TL ve dedi ki şubeden yapılan başvurularda hayat sigortasız seçeneği sunmuyoruz. E ben internetten devam edeyim bir farkı kalmadı derken krediyi şubeye çektiğim için oradan devam edemezsiniz dedi.
    Acil ihtiyaç olduğundan kabul ettim ve 1.400 TL hayat sigortası tutarı çıktı ve bir güzel krediden kesip hesaba geçtiler.

    Şimdi acaba iptal oluyor mu diye araştırırken bu konu karşıma çıktı.
    Hatta öncesinde ING mobil şubede gezinirken sigortanın iptali için seçenek gördüm aaa dedim iptal oluyor muymuş ya?
    İNG Müşteri hizmetlerini aradım. bunun iptalini istiyorum dedim, tamam talep oluşturalım dedi. Dedim iptalinin kredime bir olumsuz tarafı yok değil mi, sigortanın faydasını anlattı işte allah korusun size birşey olursa aileniz krediyi ödemek zorunda kalır diye. Olsun dedim iptal edelim o zaman. Çok kısa onay aldı ve beş gün içinde hesabınıza geçer dedi.

    Bu arada bu krediyi kullandıktan kısa süre sonra işbankasından da daha yüksek meblağlı bir kredi kullandım, onun da hayat sigortası var doğal olarak. Onun sigortasını kaynak gösteririm gerek olursa diye düşünmüştüm ama gerek bile kalmadı.

    Bakalım ne olacak, sizi de gelişmelerden haberdar edeceğim.




  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    hocam ben bu ay başında çektim bir önceki postu okursan detayı görebilirsin. Uygulamadan iptal edebiliyorsun gibi görünüyor. Ben müşteri hizmetlerini arayıp kredi menüsünde müşteri temsilcisine bağlayıp talebimi ilettim. Hiçbir sorun çıkarmadan talebi aldı sanki alışıkmış gibiydi şaşırmadı. Bugün yaptım ama gelişmeleri yazacağım.

    edit:
    Arkadaşlar cumartesi günü müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm.
    Ertesi gün yani pazar günü sigortanız iptal edilmiştir, tutar 1-5 iş günü hesabınıza yatar diye SMS geldi.
    Bugün yani pazartesi ise sigorta bedelinin tamamı hesabıma yattı.

    Konuyu açan arkadaş başta olmak üzere herkese teşekkürler.

    ÖZET olarak İNG'den kredi alan arkadaşlar uygulama üzerinden (menü çok dipte bir yerde -> ANA MENÜ'de fotoğrafınıza tıklayıp işlemler bölümünde iptal işlemlerine giriyorsunuz. Orada sigorta seçip hangi sigortayı iptal edecekseniz seçip) iptal diyorsunuz. Veya 0850 222 06 00'ı arayıp iptal talebi oluşturuyorsunuz. Bu kadar basit. E-devlet'ten bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor.
    Tabii ben ilk 30 gün içinde iptal etmiş oldum. 30 gün geçtikten sonra bu şekilde iptal edenlere kesinti uygulanabilir, bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny -- 20 Temmuz 2020; 23:0:1 >




  • O muhtemelen ferdi kaza veya benzeri paket baska bir sigortadir. Onu da iptal ettirirsiniz dilerseniz ama süreci muhtemelen farklıdır, hakim oldugum bir süreç değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cono01 kullanıcısına yanıt
  • Merhaba, araç alımı için 50.000 kredi kullanıcam. Uygun faizli, sigorta iptal eden veya etmesede uygun fiyatlı sigorta yapan banka önerebilirmisiniz. İşbankası uygun faizli gözüküyor ancak dışarıda 400tl tutan sigortayı 1300 tl ye satıyor. Bankalar için amaç sen ölürsen diye önlem almaktan çok kar elde etmek olmuş sigorta işi.
  • cemsaglam C kullanıcısına yanıt
    Hayat sigortasıysa aegondan önce teklif al ne kadar teklif edecek öğren sonra kredini işbankasından çek 1300 lira hayat sigortası olan poliçeni aegondan poliçe yaptırarak iptal ettirirsin işbankasına vakıfbanktan ben en son öyle yapmıştım bilgin olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 21 Temmuz 2020; 21:9:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar;

    cepteteb den kredi çekeceğim normal hayat sigortalarından çok daha fazla para talep ediyorlar bana kalsa hiç yaptırmayacağım ama mecbur ilk başvura yapıyorlar, ödedikten hemen sonra iptal ettirsem kredi iptal olur mu bilgisi olan var mı TEB bankası için?

    iyi forumlar.
  • Yakın zamanda iş bankasından iptal ettirebilen oldu mu acaba. 50.000 24 ay krediye 1.000 tl sigorta çıkardılar. Netten itiraz ettim bankaya. Başka kredi yaptırmadığınızdan iptal edilememiştir demişler. Anladığım kadarıyla başka şirkete sigorta yaptırsam kabul edecekler. aegon da 340 tl hesapladılar.

    Bu arada edevletten bankalar birliğine başvurdum. Buradan olumlu cevap gelir mi bilmiyorum.
  • cemsaglam C kullanıcısına yanıt
    Akbank internet şubesinden 0,84 ile "Direkt Kredi" adı altında ihtiyaç kredisi çektim. Sigortayı başta ödüyorsun ama sonra yine internet şubesinden iptal ediyorsun, paranı eksiksiz geri alıyorsun. Şubeyle hiç muhatap olmadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce kredi çektim ve ertesi gün e devlet üzerinden başvuru yaptım. Ama başvurumda halen hiç bir gelişme yok. Bunun için ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaisensei kullanıcısına yanıt
    Yapabileceğin hiçbirşey yok beklemekten başka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Kredin iptal olmaz ama hayat sigortasını öyle hemen iptal ettirebilmek kolay değil malesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ercanwins kullanıcısına yanıt
    Teb de çok kolaymış, krediyi çekmeden önce aradım, dedim ben hayat sigortası yaptırmak istemiyorum çok pahalı, onlarda biraz bahsettiler yok öyle yok böyle die, bende yok çok pahalı yaptırmasak iptal ettirsek olmaz mı dedim, sigorta kesildikten hemen sonra arayıp iptal ettirebilirsiniz dediler. Bende çektim krediyi, 1 gün sonra aradım iptal ettirdim, direk iptal ettiler. Bugün mesaj gelmiş iptal edildi die. Hiç zorlamadılar valla saolsunlar, şuanda da iadeyi bekliyorum. 30 gün içerisinde iptallerde kesinti olmadığını söyledi sigortayı yapan firma çağrı merkezindeki baaayan :)
  • gaisensei kullanıcısına yanıt
    önce bir e devlet üzerinden değilde direk firmayı arayıp iptal ettirmek istediğinizi söyleseydiniz belki iptal ederlerdi, teb iptal ediyor sorun çıkarmıyor.
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Enparadan çekmiştim bankaya başvuru yaptım evet red cevabını da e devletten göndermiştm ama 2 aydır tık yok hiç değişmedi ekran

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gaisensei kullanıcısına yanıt
    enparayı bende çok kullanıyorum ama faiz oranları tebden fazla, eğer iptal etmiyorlarsa sizi kurtarıyorsa tebden kredi çekip enparayı kapattırın tebden devam edin. krediyi kapatacağınız için mecbur ödeyecekler.

    ceptetebden bahsediyorum bu arada enpara muadili.
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    2 ay ödedim taksidi hocam bu saatten sonra değmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gaisensei kullanıcısına yanıt
    ozaman bekleyeceksiniz, 2 ay ödediyseniz krediyi 2 ay eksik çekerdiniz ben olsam öyle yapardım ki yaptım da.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.