Şimdi Ara

Kredi Çekmem Mantıklı mı ? Ayrıca bu araba kaya gibi diyorlar.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben olsam bu devirde kredi cekmezdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım sektöründe özellikle freelance projelerde işler hiç planlandığı gibi olmuyor. O paralar elinize geçmeden güvenmeyin. Bu konudaki tecrübelerime dayanarak söylüyorum.



    Kredi çekmek mantıklı ama 3 yıl bana fazla geldi.



    Focus sedan genç adama yakışmaz bence :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taka para cebindeki nakitle araba alan çok var sanki piyasada.Alanlarda ya önceki arabasını satmış üstüne cebindekini katmıştır yada başka şeyler satmıştır.Fabrikatör falan değilse kredisiz araba alan yok.

    Tabi yazdıkları gibi alınca masrafı devam ediyor.Araba üstüme geçti bitti, yok.Peder bey destek çıkarsa -yakıta değilde mesela bakım masrafına- sıkıntı olmaz, çok zorlamaz.Neticede ailem için diyorsun.Yardım eder herhalde.Focus heçbek al bence.Çünkü bagaj hacmi arasında göze görünür pek farkı yok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general263 -- 5 Şubat 2017; 12:26:39 >
  • 2011 öncesi ford focular güzel fakat alıcaksan 2013 üzeri al dicem ama param kısıtlı diyorsun yinede sen bilirsin ben şahsen 2011 öncesi kasayı ve iç tasarımı beğenmiyorum 2014 modelini sürdüm iş gereği 3 5 ay altımdaydı çok seri 160 180 le git gram ses titreme hissetmezsin tatlı araç ama dizeli en makbulüdür bana göre otomatik sakın alma çok sıkıntılı diyorlar yinede tercih senin sedanlar arasında iyi bir seçim paraçalarını araştır biraz ikinci el alıcağın için direk ağır bakım be kadar tutuyor sor sağlam olması için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nominal enflasyon yuzde 9, bu ortamda TL olarak para biriktirmek çok zor. Elindeki para günden güne eriyor.



    kredi çekip araba alırsan en azından ödediğin kredi TL kaldığı için değer kaybından etkilenmezsin. Araba da aynı şekilde değer kaybından TL kadar etkilenmez. Düşünsene 88 broadway 13bin TL.

    Bu devirde nakit para verilmez, dövize geçirip bekletilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezcar -- 5 Şubat 2017; 12:44:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence araba için bu kadar uzun süreli kredi çekilmesi mantıksız, yani en azından ben mantıksız buluyorum. İlla ihtiyacınız varsa elinizdeki paraya göre veya 1 sene içinde ödeyebileceğiniz krediye göre bir şeyler bakın. Boşuna faiz ödemeyin 3 sene falan.
  • Imgod I kullanıcısına yanıt
    Sıfır faiz diye bir şey yoktur. Sistemin nasıl işlediğini ben size yazayım, siz değerlendirin olup olmadigini.

    Fiyat ve faiz tutarı tamamen örnektir,
    Araç 50 lira
    Vereceğiniz peşinat 20 lira.
    Anlaştınız bayi ile, 20 lirayı verdiniz.
    Bayi o paranın içinden 3 lirasını cebine koyar 17 lirasını kasasına.
    Sonra bankaya gelir sizinle beraber, cebindeki 3 lirayı yani 30 liranın faizini peşinen banka müdürüne toka eder. 30 lira krediniz faizi peşin ödenmiş olarak bayinin hesabına geçer.
    Sonuç olarak 47 liralık arabayı 50 liraya sıfır faizle almış olursunuz.
    Şu da var, siz o an bu aracı 47 liraya peşin alayım deseniz vermezler, çünkü sıfır faiz müşterisi bolca vardır o an.
    Her kredi için de avantalarını alırlar bankadan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi.ben olsam paramin yettiği kadar bir araba alır kredi cekmezdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bahsi gecen paralar cebine bi girsin. Sonra hesabini kitabini yap. Piyasa kotu. Is yapip parasini alamamaktan batiyor insanlar. Is yapmayip oturdugu icin degil. Sen bi parani koy cebine, haziranda gir isine al birkac ay maasini , 6 ay deneme surecini doldur , seneye kasim aralik gibi al arabani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş daha genç,acil paraya ne zaman ihtiyaç olur,Allah korusun sağlık dışında evlenirken...Aylık 300 tl içen için sigara parası...Sigara parasına sembol yerine güvenli focusa binersin.Arabaya bindiğini anlarsın.İlerde düğün zamanı ihtiyaç olursa rahat satarsın.Kredi çekmeden para birikmiyor,birikse fiyatlara yetişemiyorsun.

    Sıfırdan sahibi aldığım 2011 focus için konuşacak olursam,yol tutuş bi deha,direksiyon çok hisli fakat şehiriçi için biraz sert,süspansiyon olması gerektiği gibi,115 bin km ye gelmiş araçta trim sesi sıfır,bagaj büyük,sanayi yolu bakımdan bakıma,iç aksam plastik durumu ilk aldığım gibi...gelelim eksilere,klima az soğutuyor,otomatik ilk kalkışta hantal,yol lastik sesi alıyor,lpg subaplari yiyiyor.Alacağınız araç lpg li ise ne zaman taktırmis ise öğrenin,en çok 100 bin gider,ona göre 1500-2000 tl subap masrafı ayırın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.000 36 ay kredi olmaz, öde öde bitmez. 10 bin lira kredi en fazla 12 ay olmalı
  • Önce bir sene çalış işin bir otursun ondan sonra kredi işini düşün. Hemen işe girdin bir kaç ay sonra işsiz kalma ihtimalini de düşün.



    Hayatta hep en kötüsüne hazırlıklı ol. Sonra hayal kırıklığına uğrama da batma da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizde 40 Bin Lira varsa 30-35 Bin Liralık araba bakın bence. Masrafları var arkadaşların dedikleri gibi. Ayrıca ilk önce ev alın bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karatech kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak 47 liralık arabayı faizsiz kredi diye 50 liraya satıyorlar yani hocam daha çok müşteri çekmek için anladım. Bu kadar detayını bilmiyordum reklamlarda gördüğüm kadarıyla mantıklı geliyordu onun için arkadaşa önerdim bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Yazılım sektöründe özellikle freelance projelerde işler hiç planlandığı gibi olmuyor. O paralar elinize geçmeden güvenmeyin. Bu konudaki tecrübelerime dayanarak söylüyorum.



    Kredi çekmek mantıklı ama 3 yıl bana fazla geldi.



    Focus sedan genç adama yakışmaz bence :)

    <b>Anladım abi haklısınız alaacağım miktarlar girdikten sonra düşüneyim.. Çok teşekkür ederim :)</b>
  • Sorunla alakalı değil de aklıma geldi şu an İngiltere'de muhtemelen senin toplu yaptığın 18 binlik işi meslektaşın en az 2 3 katı paraya yapıp senin alacağın arabayı da üçte biri paraya alıyor. Sen yazıp çizene bakma kardeşim senelerce okumuşsun işini eline almışsın hevesin ve ihtiyacın varsa al güle güle kullan güzel arabadır Focus
  • Merhaba,

    2500 lira ile başlamak niye az araştırın. Daha iyi rakamlara başlayabilmeniz lazım. Ben 2008 mezunuyum, o senelerde nerdeyse buna yakın maaş ile başlıyorduk.
    Araba konusu neyse de başlangıç maaşı düşük. Ben ona takıldım. Eğer işsiz kalma durumunda babanız krediyi ödemeyecekse borca girmeyin. Alın bir sümbül, parayı başka yerlere harcayın. Hatta araba almak bile mantıksız bence ya, ihtiyaç meselesi.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    Sorunla alakalı değil de aklıma geldi şu an İngiltere'de muhtemelen senin toplu yaptığın 18 binlik işi meslektaşın en az 2 3 katı paraya yapıp senin alacağın arabayı da üçte biri paraya alıyor. Sen yazıp çizene bakma kardeşim senelerce okumuşsun işini eline almışsın hevesin ve ihtiyacın varsa al güle güle kullan güzel arabadır Focus

    Teşekkür ederim :) yıllarca okuduk evet gittik geldik hakkımız diye düşünüyrum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.